מבחן NiteRider – פנסים אחוריים חזקים בטירוף. נצנץ זה שם מעליב לפנסים אחוריים מהסוג זה – לא מדובר בנצנץ לילה שקונים בעלי אקספרס, אלא על פנסי יום עוצמתיים – Daylight Visible Flash.
קיבלנו למבחן מרוזן ומינץ היבואנית את שלושת הנצנצים של נייטריידר: הגדול והחזק ביותר – Omega 300, דגם אווירודינמי Sentry 260 ודגם מעט פשוט יותר – Solas 250. נתחיל בחזק והמרשים:
NiteRider Omega 300
זהו פנס אחורי או נצנץ יום, לא הכי קטן בשכונה, אבל עם 300 לומנס הוא ללא ספק אחד החזקים בעוצמת הלד שלו. עם שישה מודי עבודה, תקבלו בעוצמה מקסימלית עם 6 שעות עבודה. כאשר פנס כזה יושב על מוט האוכף ומאיר בכזו עוצמה, זה בהחלט נותן הרגשה, שיש לך רכב מלווה מאחוריך.
בדקתי וראיתי שבאמצע יום, כאשר הפנס עובד במצב תאורה מקסימלי, מתחילים לראות אותו כבר ממרחק של 500 מטר.
במצב השקט, הכי חלש, הוא יכול להחזיק ללא טעינה מעל 36 שעות ולהוות פתרון גם לשימוש ארוך מאוד בלילה, שאז לא נדרשת העוצמה המקסימלית. אישית, גם ברכיבות בחושך אני משתמש תמיד בשיא הנצנוץ – הרגשת בטיחות את הרגשת ביטחון בכביש.
הוא גם די חכם – וכאשר אתה מכבה את הפנס, הוא זוכר את מצב התאורה האחרון שהשתמשת בו. חסרון בהיבט הזה ובריבוי המצבים הוא שלחיצה מקרית על שינוי המצב, ואתה צריך שוב ללחוץ וללחוץ מחזור שלם עד שתמצא את המוד המתאים לך.
כאשר מכבים את הפנס, בעזרת אור כחול המהבהב לפני הכיבוי, הוא מודיע לך שהסוללה טעונה עדיין מעל 20%. כאשר הסוללה יורדת מתחת ל 20%, יהבהב אור אדום.
טעינת הפנס מאפס לעוצמה המקסימלית לוקחת שעתיים וקצת בלבד. הפנס עמיד לחלוטין למים, כך שגם בחורף יש על מה לסמוך. מה שמאוד אהבתי בנוסף, זו יכולת לחבר אותו או בשכיבה או בעמידה.
בצד החסרונות – לא מדובר בפנסים הכי קטנים בשוק אבל יש רוכבים, שהחסרון הזה ממש לא יפריע להם (טוב, אצלי על האוכף גם תיק קטן לא תמצאו אז אתם מבינים שאני מעריך את המזעור). חסרון נוסף, שרואים גם אצל הרבה נצנצים בשוק, הוא בחיבור למוט אוכף. חברות שונות מתעלמות לחלוטין ממוטות איירו, ולכן גם את הפנס הזה הייתי צריך לחבר עם גומייה נוספת, שבמקרה היתה לי בבית. ובסוף, היה נחמד לו היתה איזה אפליקציה או דרך לשדר לגרמין את מצב הסוללה ולא רק בעת הכיבוי.
לא התאפקנו ובדקנו אותו מול מוביל הקטגוריה הבונטרגר פלייר. ההשוואה הזו מראה שיש פה שני מוצרים מעט שונים. הפלייר יקר בדי הרבה (כ100 ש"ח יותר), קטן בהרבה, מתממשק למחשבונים גרמין, ויש לו על הנייר פחות לומנס, אבל במציאות במבט מאחור כמו רכב בכביש בינעירוני הביצועים והנראות שלו היו עדיפים. לעומתו הנייטריידר מוציא אלומה מעט יותר מפוזרת מה שהופך את הנייטריידר למעט עדיף ברכיבה עירונית שבה אתם רוצים שיראו אתכם גם מהצד, לעומת הפלייר שגילה עדיפות בבינעירונית.
המחיר של 228 ש"ח (מועדון החברים של רוזן ומינץ) – על פריט בטיחות, שיעבוד וישמור עליך בכל הרכיבה – זה מחיר מצוין וגם תחרותי ביחס לאלטרנטיבות בשוק ולעוצמה שלו.
NiteRider Sentry Aero 260
אחרי הניסיון עם הפנס הקודם וממשק החיבור שלו למוט האוכף, כמעט שהתרגזתי מראש על החיבור הלא מתאים של היצרנים… אבל הופ, מהקופסה נפלו שני חיבורים: אחד למוט האוכף העגול של פעם, ואחד למוט האוכף הנורמלי, האווירודינמי. תקשיבו, זה ישר הקפיץ את הציון של הפנס המיוחד הזה בכמה נקודות!
מה שעוד מיוחד בדגם של הפנס הזה, הוא רוחב האלומה שלו. נכון, 260 לומן זה פחות מ 300 של omega, אך כאשר רואים את הפנס מזווית של 260 מעלות (שזה כמעט מכל מקום, חוץ מקדימה), ה-Sentry 260 בהחלט לא נופל מ-Omega 300.
גם Sentry 260 הוא פנס עמיד לגשם, בעל צורה מאוד מיוחדת (אווירודינמית) ועם שישה מצבי עבודה. במצב התאורה החזק שלו ללא נצנוץ, הסוללה תחזיק מעמד כ 4:40 שעות, אך במצב התאורה העדיף של נצנוץ מהיר, הפנס יעבוד כ 7 שעות.
Sentry 260 שוקל כ 10 גרם פחות מדגם omega, כלומר 65 גם בלבד, וגם לו יש את האינדיקציה על מצב הסוללה.
החיסרון היחיד שמצאתי כאן, בדיוק כמו ב Omega 300 הוא העדר אפליקציה או חיבור לגרמין, אבל האמת היא שלא נעים לי לדבר על החיסרון הזה במחיר כזה: 249 ש"ח לכאורה, ו 188 ש"ח בלבד באמת (לחבר מועדון ברוזן ומינץ, ואתם הרי תהיו חברים בבואכם לרכוש, נכון?)
NiteRider Solas 250
את הפנס השלישי של נייט ריידר בדקתי כבר לפני שנתיים, בפברואר 2019, כאשר הקפתי את איסלנד הקפואה. הפנס שמר עלי, ביחד עם הפנס של בונטרגר. במשך שבוע, בזמן שאחד היה בטעינה, השני עשה את העבודה. ל-Solas 250 היתה ונשארה רק בעיה אחת, שתיקנו אותה מצוין בדגמים שסקרתי מעלה: מכסה לסגירה של שקע הטעינה, מייצר סגירה מאוד לא נוחה, וברגע שסוגרים, צריכים לוודא שהיא הרמטית לחלוטין. עוד ברכיבות ההכנה בימים הגשומים בארץ, עקב סגירה לא הרמטית, הפנס התמלא במים. לאחר ייבוש חזר לעבוד ועבד מצוין. כאמור, הסגירה בדגמים החדשים, הרבה יותר טובה.
לדגם Solas 250 "רק" 4 מצבי עבודה ומבחינתי זה יתרון. במצב התאורה החזק שלו הוא יעבוד 4:30 שעות, וטעינה המלאה שלו תקח כ 4 שעות. הפנס שוקל 82 גרם עולה 243 ש"ח, ורק 176 ש"ח לחברי המועדון של רוזן ומינץ.
NiteRider – סיכום המבחן
יש לנו כאן 3 נצנצים/פנסיים אחוריים לאור יום מצוינים. נצנץ אומגה 300 מבחינתי מנצח את סולאס 250 גם בגלל העוצמה יותר חזקה, סוללה יותר חזקה וכמובן בגלל מכסה לסגירה של שקע טעינה. אם אתה רוכב כביש, שלא פוחד ורוכב בגשם – הייתי הולך על אומגה 300. סולאס 250, לדעתי, למרות מחירו הזול מאוד, אפשר להוריד כבר מהמדפים.
העיצוב של דגם הסנטרי איירו 260 מאוד מעניין. חיבור למוט אוכף אווירודינמי נותן לו פלוס נוסף, אך תחושתית – נצנץ אומגה 300 סה"כ יותר חזק באור יום. גם אם אתה רוכב שטח הפנסים של נייט ריידר בהחלט בשבילך: חזקים, מאירים אותך מצוין.