רודי פרוג'קט משיקה קסדת כביש אווירודינמית חדשה. ידע וניסיון רב התנקזו למוצר מעודכן שמצליח גם להיות מהיר וגם מאוורר, מה שהופך אותה למעולה עבור איירונמן. הנה רודי ניטרון במבחן.

בחירת קסדה היא כנראה אחד הדברים הכי מעיקים וקשים שיש בנמצא, אפילו יותר מהאופניים עצמם לעתים. כמעט כל קסדה שאני רואה, בוחן או בודק אינה אופטימלית בעיני. תמיד יש משהו שמפריע לי: עיצוב, גודל, המשקל, האוורור, הנפח, צבע, רצועות, או איכות הפלסטיקים מאחורה. אוף! 

ומה עם בטיחות? האמת שבתוך תמהיל הדברים שאני קונה, אני מניח שהקסדות ה"רגילות" מהרמות הגבוהות מספיקות לעומת פתרונות מיוחדים כמו MIPS או אלה של בונטרגר. פה בהקשר הזה הכניסו ארבע צלעות EPS.Nytron מבחן

בתקציר

  • קסדת טריאתלון / כביש אווירודינמית חדשה
  • בעלת אוורור מיוחד ואפקטיבי עם 15 פתחי אוורור
  • משקל: 250
  • מחיר: 899 ש"ח
  • לינק לרכישה: באתר רודי פרוג'קט ישראל

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

רק לא להיראות כמו בלוט מנופח

הבעיה העיקרית והגדולה ביותר בעית הנפח כנראה: כדי שהקסדה תרגיש לכם טוב ותראה סביר לא יכול להיות תראה כמו בלוט ענק על הראש. מקסדות העבר שלי, לכל אחת היו יתרונות שאין להתכחש אליהן אבל הן תמיד היו קצת ליד, לא היו מושלמות בעיני. אפילו בהשוואת דורות קודמים של רודי לקסדה הזו, כשלוקחים את הקסדה הזו ושמים אותה ליד ה-Spectrum האווירודינמית הקודמת של רודי, רואים מייד כיצד הם השתפרו והפיקו לקחים. ה Nytron הרבה יותר נכונה עיצובית ונפחית. היא עוטפת את הראש במידה הנכונה. 

קסדה אווירודינמית

קסדת כביש אווירודינמית

היה זה קאבנדיש שהציג לראשונה לרוכבי הכביש ב2011 את הרעיון הזה, שקסדות אווירודינמיות מתאימות גם למרוצי כביש. היות והתנגדות האוויר גדלה בצורה לא לינארית והופכת מאוד משמעותית במהירויות הגבוהות הרי שהספרינטרים מרגישים את האווירודינמיות עוד יותר. כשספרינטים מנוצחים בפוטופיניש זה קריטי עבורם. 

בקסדה הזו רודי שיתפו פעולה עם חברה המתמחה באווירודינמיות: Swiss Side והשתמשה ב CFD. אלו הן תוכנות שרצות על מחשבים מיוחדים, שמאפשרים לבצע הדמית מנהרות רוח לעיצובים, לשפר ולתקן על המחשב את העיצוב של הקסדה. הם מציגים נתונים מעניינים מאוד בהשוואה שבדקה חסכון בוואטים וכתוצאה מכך בזמן על מסלול כביש טיפוסי איירונמן וחצי איירונמן. לצד נתונים מדידים נוספים כמו רמת הקירור שהושגה. ניכר שיפור משמעותי ביחס לקסדות האווירודינמיות שלהם לכביש מהעבר ובאופן לא מפתיע עדין מרחק סביר מקסדות הטיימטריאל הייעודיות. כמו כן השיפור משמעותי יותר בנג"ש. גם אלמנט האוורור בולט פה בצורה משמעותית:

קסדת רכיבה

ההתפתחות הזו של קסדות כביש אווירודינמיות נהדרת גם עבור הטריאתלט והאיירונמן החובב שרוצה קסדה הגיונית: כזו שמתאימה לרכיבה ארוכה, יש בה גם אוורור וגם אווירודינמיות, והיא מתאימה גם לאימוני התאוששות ושגרה, שלהם לא מתאימות קסדות נג"ש אטומות וקיצוניות. 

ניטרון רודי פרוג'קט

בינינו – למתחרה החובב בישראל קסדות אחרות לא מתאימות בשום מקרה, והשימוש בהן בעיקר מעיד על מודעות עצמית נמוכה וחוסר אבחנה בין מי שאתה לבין הסרט על הניצחון של אותו איירונמן מקצועי בתחרות חשובה שראית ביוטיוב לפני דקה. 

הרכיבה עם הקסדה הזו מורגשת גם לי אווירודינמית יותר מהקסדות האחרות שלי. קסדה אווירודינמית מרגישה קלה יותר על העורף מול רוח ברכיבה חזקה. זכורה לי ההשפעה הזו במיוחד ממבחן הרודי Boost ב 2016 שהייתה ראשונה ברודי להיות אווירודינמית, וגם הפעם, ב Nytron החדשה, מרגישים דומה.

רודי פרוג'קט

שווה לוותר על חורי האוורור?

אחת הבעיות של קסדות כביש רגילות מבחינת אווירודינמיות הם חורי האוורור. המטרה שלהם היא לכנס את הרוח ולהעביר אותה דרך הראש כדי לקרר אותו. יש לזה אפקט חשוב בביצועים. קירור הגוף ובמיוחד הראש משפיעים מאוד על הביצועים הספורטיביים שלנו. מי שעושה טסטים תכופים של ביצועי ריצה, או FTP באופניים אולי מזהה את ההבדל של כמה פעימות דופק די משמעותיים בין טסט זהה בקיץ למקבילו בסתיו ביום קריר יותר. רודי פרוג'קט השקיעו באוורור הרבה מאמץ בקסדת הניטרון וטוענים שהיא הטובה בקטגוריה בתחום זה.

קסדה אווירודינמית

לא רק אווירודינמיות עושה אותנו מהירים יותר, ולכן בעיני הרעיון לאטום לגמרי את החורים האלה הוא טעות. במיוחד במרחקים ארוכים בהם איכות החיים והשרידות הפיזיולוגית שווים דקות רבות בתחרות, ובמיוחד בישראל. (למעט אולי בחורף ממש). 

יש פה סה"כ 15 פתחים: 6 פתחי אוורור די קטנים מלפנים ו9 פתחי שחרור מאחור. אולם החלק העליון והצדדים די חלקים. בטבלאות של רודי רואים את ההבדל הזניח בקסדת הנג"ש בין פתחים סגורים לפתוחים. ולעומת זאת את ההשפעה החשובה של פתיחתם על הקירור. עם הקסדה הזו רכיבות ההכנה לחצי האירונמן שלי בימים חמים יחסית למרחק של שעות ארוכות התגלו כמצוינות והוכיחו שרמת האוורור שלה טובה. 

חסרון מסוים גיליתי לאחר ששמתי את הקסדה ללא תיק או כיסוי בתיק הציוד שלי. היא קיבלה שריטות קטנות ממה שהיה שם בתיק וזה טבעי (כל קסדה תשרט בתנאים האלה), רק שצבע השריטות יצא בהיר וזה קצת בלט על רקע השחור החיצוני. עדיף היה לו גם החומר הפנימי היה שחור.קסדת כביש אווירודינמית

התאמה, רצועות

הקסדה מעולה גם באלמנטים הקטנים שמסייעים לנו לכוון את הרצועות. הרצועות חייבות להיות צמודות לפנים, סימטריות בין שני הצדדים, ולא להכיל סרחים עודפים ואלמנטים מתנפנפים. יש פה מרכיבים איכותיים שמאוד מקלים על זה. החל במפצל שמקבל את הרצועות מתחת לאוזניים ומוציא אותן בקו אחד אל האבזם. המפצל גם מכיל וו מצוין שיודע לקבל את יתרות הרצועה מהאבזם, לקלוט אותם כדי להעביר בקיפול חזרה ישירות לגומייה עבה ואיכותית, כזו שלא תקרע בקלות, שמהדקת הכל.

רצועות קסדה

מנגנון הידוק וריפוד

המנגנון מאחור חשוב, הוא חלק מהאחיזה של הקסדה בתאונה, והוא גם חלק מהנוחות. לשם כך אפשר ברוב הקסדות להוריד אותו נמוך יותר לכיוון העורף או להעלות חזרה. החוגה חשובה וצריך בעיקר שתהיה קלה לסיבוב גם עם כפפות שלמות וגדולה מספיק עם קליקים ברורים.

אחת הבעיות באוחזי העורף האלה היא לפעמים עיצוב שמתפקד כמשהו שדוקר אתכם בעורף מאחור כשאתם מרימים את הראש. או אלמנטים עדינים מדי בפלסטיק שם (שניהם קרו לי באחד המבחנים האחרונים). כאן המוצר נראה איכותי בכל ההיבטים האלה. על הריפוד אין הרבה מה לומר. סטנדרטי, די מינימליסטי ועושה את העבודה ברמה מספקת. 

קסדה אווירודינמית nytron

סיכום: קסדת כביש אווירודינמית Nytron

בוודאי על הנג"ש אתם תראו אותי עם הקסדה הזו שכן היא מעולה, נוחה ונראית טוב. היא מרגישה אווירודינמית, לא נראית כמו בלוט ענק על הראש, ומאווררת מספיק גם לימים חמים בישראל. היא נוחה מאוד, נסגרת הייטב ברצועות ובמנגנונים מאחור. הדבר היחיד שאינו יוצא דופן במיוחד הוא המשקל: 250 גרם זה משקל סטנדרטי יחסית לקסדות כביש, אם כי די קל לאווירודינמיות שבהן. 

יתרונות

  • אווירודינמיות
  • עיצוב
  • אוורור
  • מנגנונים

חסרונות

  • ללא אופציית MIPS
  • כדאי לשמור בתיק/שק בד לקסדה

מאת: גיא חלמיש
צילום: גיא חלמיש, דודי כהן, משה חדד