עולם האופניים החשמליים טרף את הקלפים של התאמת האופניים לרוכבים ויצר שינוי משמעותי: וכך רואים לפתע רוכבים מתחילים על אופניים ארוכי מהלך. האם יש בזה הגיון? לקחנו שני זוגות חשמליים של Trek, והחלפנו ביניהם ברכיבות. רצינו לברר למי מתאים טרק רייל ולמי מתאים טרק Powerfly? 

הבחירה במהלכים הארוכים הפכה להיות הנורמה. רוכבים שמבלים בעיקר בסינגלים זורמים עדיין שואלים את עצמם שאלה שבעבר רק רוכבי אנדורו שאלו- איזה מהלך מתלה לקנות: 120? 140 או 160, אולי יותר? יצאנו לברר האם באמת יש פה שינוי גישה הגיוני שנובע משינוי טכנולוגי. שאלת משנה היא האם יש מקום בכלל לאופניים חשמליים בעלי מהלך מתלה קצר יחסית? או שהעידן החשמלי מבשר גם את המהלכים הארוכים בלבד, ומה עם הגיאומטריה?

רכיבת שטחטרק פאוארפליי 7 FS

לקוח מטרה: רוכב הרפתקה מגוון, מחפש שילוב של נוחות, טיולים, ומחיר. לא טכני באופי שלו. 

חוזקות המוצר: שלדת אלומיניום פחות יקרה מקרבון, שיכוך של 130 מספיק לכל סינגל קק”לי ומעבר, ומנוע של בוש  Performance Line CX. מערכות שימנו, ובעיקר מעצורי שימנו לעומת הבדל מסוים בהיבט הזה מול הטרק רייל שהיה יותר סראמי בבדיקה שלנו. 

טרק פאוארפליי 7 FS

השחורים: פאוארפליי, הטורקיז: הרייל

טרק רייל 9.7

לקוח מטרה: חובב אדרנלין, אוהב לתת סיבובים בהשכבות, זורם בטכני, לא בוחל ברכיבות מדבריות קשוחות. 

חוזקות המוצר: שלדת קרבון, קלה וקשיחה, מזלג של 160 מ”מ בגיאומטריה שמתאימה לטיפול באלמנטים מדבריים מאתגרים ובירידות תלולות. גם פה  Performance Line CX. על ההילוכים סראם שזה סבבה, ועל המעצורים גם סראם שזה היה קצת פחות טוב. 

 

הצטרפו לניוזלטר – פעם בשבוע בלבד עם תכנים מעולים מהפאנל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

 

יש פה השוואה מעט לא הוגנת לפאוארפליי ברמת ה FS7 היות וה Rail 9.7 מחזיק בשלדת קרבון, קשיחה, סקסית ויפה. ההשוואה היתה יותר מדויקת לו היינו מקבלים את הטרק רייל 7 עם שלדת אלומיניום ואבזור פחות או יותר מקביל לזה של הפאוארפליי 7. 

טרק רייל 9.7

טרק רייל 9.7

מחירים ומשקלים

המחירון בזמן הכתיבה (ולפני הנחות מועדון חברים שבטרק הן משמעותיות): 

הכוונת לקוח על הנייר

הפאוור-פליי מתאים יותר לרוכבים חדשים או פחות מנוסים, אולי מבוגרים יותר שרוכבים בעיקר על על שבילי 4*4 וסינגלים זורמים. הרייל מתאים לירידות תלולות יותר וסינגלים טכניים לרוכבים מיומנים ותיקים יותר- חובבי אדרנלין ופאן עם יצר תחרותי וחברים בעייתיים שמעוררים אותו עוד יותר. 

טרק רייל

עמית, בכלל כותב על מירוצי כביש- נהנה על הרייל

מתארי הרכיבה להתנסות

עמית ואני רכבנו על שני הזוגות והחלפנו בינינו כדי שתהייה התרשמות קרובה במעבר בין אחד לשני. מסלולי הרכיבה שלקחו אותנו אליהם “רוכבי המדבר אילת” היו מושלמים לבדיקה הזו, כי הם כיסו את כל טווח המסלולים האפשריים: החל מדרכי גישור מנהלתיות שהן דרכי ג’יפים ועד לרחם הטכני old school של פעם: ביום הראשון, רכבתי עם הטרק רייל ב”ארץ הסינגלים” הצמודה לאילת – מתחם שהוא בין זורם לגס בזוויות תלולות יחסית: 

רכיבה באילת

“בארץ הסינגלים” של אילת: גיאחה זורם עם הרייל

ביום השני עברתי אל הפאוור-פליי ברכיבה בסינגלים המהוקצעים להדהים בין יהל ליטבתה- flow trails שלא נגמרים (כיף!!) וביום השלישי נשארתי עם הפאוור-פליי במסלול ה”לא-קק”ל-ולא-קרוב-לזה” של נחל רחם באילת.  התוצאה של שלושת הימים האלה היתה מעבר מלא ומקיף בין מסלולי שבילי גישור של ג’יפים, אל סינגלים חלקים זורמים, אל סינגלים תלולים זורמים, ואל תלולים לא זורמים בעליל. היה לנו הכל מהכל. 

מסלול באילת

עמית התפנק עם הרייל ברחם – הכלי המתאים למסלול יפהפה אך גס וקשה

טרק רייל או פאוארפליי – השורה התחתונה 

אזקק את ההתנסות לכמה אמירות מסכמות שלטעמי יעבירו את מסקנותי בצורה המהירה והברורה ביותר: בעיני הרייל נותנים מענה עדיף ברוב המתארים, והפאוור-פליי מתאימים בכל זאת לסוג מסוים של רוכבים. 

  • הTrek Rail בעלי עיצוב המקרין הרמוניה ושלמות ברמה גבוהה. נכון שבתמונות פה גם הצביעה יפהפיה והשלדה היא מקרבון, אבל המבנה הבסיסי שלהם גם באלומיניום פשוט יפה, עם קו אחיד של זווית הממשיכה את תומכות השרשרת אל הצינור העליון. זהו לוק כמעט קלאסי של אופני שבילים והם מצליחים להתמודד יפה עם הסוללה הגדולה והמנוע במבט הצד.

  • בפאוור-פליי נראה שהפונקציונליות ניצחה את האסתטיקה (function before form) והם תוכננו להיות נוחים יותר בכמה היבטים: גובה הצינור העליון יורד נמוך יותר מה שמקל על רוכבים נמוכים לעמוד איתם (stand over height). כלוב הבקבוק נמצא במקום נמוך יותר- יש יותר מקום, וקל יותר להכניס ולהוציא בקבוק גדול יותר, ושימו לב בתמונה למגיני הבוץ המובנים בגלגל האחורי שגם שומרים על הבולם לפניהם נקי.
    “הדבר הדרמטי ביותר הוא ההבדל בגיאומטריה” אומר לנו עדי פרומקין מנהל השיווק של CTC יבואנית טרק: “ההבדלים בגיאומטרית ה Powerfly ברורים – ודי מגדירים את קהל היעד של הדגם: בסיס גלגלים קצר, טופ טיוב קצר משמעותית, Reach קצר (  2-3 ס”מ +) + זוויות ראש וכיסא היוצרות תנוחת ישיבה זקופה יותר והיגוי זריז יותר. רוכבי Powerfly מעידים שקל להם להרים גלגל קדמי  בהשוואה ל Rail”.
רכיבה ביטבתה

פאוור-פליי ורייל זורמים בפלואו-טריילס של יהל-יטבתה

  • התחושה של הרייל עם בולם ה 160 מ”מ הקדמי הרגישה נהדר בסינגלים התלולים. אני לא חושב שזה בגלל טווח הבולם הקטן יותר בפאוור-פליי היות והוא לא נוצל למקסימום בשניהם. זה יותר בגלל הגיאומטריה: זווית התקיפה של מזלג הפאוור-פליי היא 66.5 מעלות מול זווית של 64.6 מעלות ברייל וזה משמעותי, אולם רק בירידות תלולות מאוד כמו שנתקלנו בהן בשפע בארץ הסינגלים באילת.
  • הפאוור-פליי עצרו טוב יותר! עם מעצורי שימנו עדיפים לעומת הסראם הסרבניים של הרייל. גם תחזוקה של ציוד שימנו זולה יותר מזו של SRAM וזה נותן להם עדיפות מסוימת.
  • עוד היבט לטובת ה Powerfly הוא מרווח העמידה. עדי פרומקין מסביר: “הפרשי מרווח העמידה בין הדגמים עומדים על 5 ס”מ פלוס. זהו פער גדול הנראה גם מאוד לעין ויוצר אצל הרוכבים תחושת מרחב ויציבות החל מהרגע בו עולים על האופניים בלי צורך להניף רגל – מה שנכון גם לירידה מהאופניים. זה כשלעצמו הופך את ה Powerfly לבחירה מועדפת של רוכבים/ות נמוכים/ות החוששים ממגע בשלדה בבלימת חירום וירידה מהאוכף.
קבלו כתבות בווצאפ השקט שלנו:
בייקפאנל ווטסאפ

אופניים חשמליים אכן מקדמים גיאומטריית שבילים

החשמליים מורידים מעט את המוטיבציה ללכת על גרסה “קרוס קאנטרית” ומעודדים יותר מהלך. זה מתחדד עוד יותר כשלא מרגישים חסרון למהלך הנוסף במישורים ובסינגלים זורמים היות ובניגוד לאופניים לא חשמליים, שם המשקל והתנוחה משפיעים על המהירות שלך. בחשמלי לעומת זאת, כל מה שקובע את המהירות שלך הוא אלגוריתם המנוע שמשלב פקטורים ממהירות הסיבוב והכח שהשקעת. לכאורה בגיאומטריית “קרוס קאנטרי” התנוחה לפידול אינטנסיבי תהיה טובה יותר, אבל הפאוור-פליי הם בעלי זווית מוט כיסא פחות קדמית מאשר ברייל (67.5 מתונים בפאוור פליי לעומת 71.2 ברייל). 

Trek Powerfly

גיאחה מגייס טכניקה להעביר את ה Trek Powerfly ברחם, אילת

למי כדאי לקנות Trek Powerfly? 

אם Trek Rail הם כאלה אופניים מוצלחים, מספקים יתרונות מובהקים ברוב המתארים, והם כאלה, נשאלת השאלה מדוע לקנות את הפאוור-פליי? ובהרחבת השאלה- האם יש מקום בעולם החשמלי לדגמי 120 בכלל? כשאנחנו עונים על זה חייבים לזכור שבחנויות פוגשים אנשים מגוונים ומאוד שונים זה מזה. השימושים מאוד שונים. אנחנו הכותבים וחלק לא מבוטל מקוראי בייקפאנל הם אנשי אופניים מובהקים, לפעמים וותיקים בתחום, אולם הצרכן של אופניים חשמליים הוא לא פעם בעל מאפיינים שונים. לפעמים אלה דברים משניים כמו העובדה שבטרק רייל כמעט תמיד תצטרכו תיק עם שלוקר לעומת הפוורפליי שמחזיקים בקבוק גדול. לא כולם אוהבים תיק ברכיבה. לפעמים אלה נשים או רוכבים נמוכים להם מרווח העמידה מאוד משמעותי לכל הבטחון וההתנהלות עם הכלי החשמלי הכבד. ולפעמים יציבות הרייל (שהותאמה לירידות תלולות יותר ומהירויות גבוהות) פשוט מפריעה לרוכב מתחיל להסתובב ולשלוט באופניים במהירויות נמוכות. רוכבים טכניים טובים יותר, חובבי אדרנלין וגם כאלה שהסטייל והעיצוב משמעותיים עבורם יבחרו בטרק רייל. על זה אומר פרומקין: “נכון שבקרב רוכבי ההארדקור “שבעניינים” נראה שהבחירה תיפול על הדגם ש”נותן לך יותר” אבל בעולם האמיתי בחנויות הבחירה נופלת על “זה שנותן לך את מה שאתה צריך”. 

מאת: גיאחה
צילום: עופר עברי, גיאחה

שתפו את זה, או הגיבו בבייקפאנל בפייסבוק!