העולם עובר מהפכה בתהליכי ייצור, רכבים זונחים את הדלק, חשמל מופק בשיטות ירוקות, וגם שחקנים בעולם הספורט מצטרפים לשינויים ובוחרים בשיטות ייצור יותר ידידותיות לסביבה. חברת רודי פרוג׳קט היא אחת מאלה עם פרויקט מעניין – RIDE-TO-ZERO 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

חברת רודי פועלת כבר מעל ל-30 שנה, וכאשר ה-DNA שלה הוא אורח חיים בריא המשלב פעילות ספורטיבית על בסיס יומי, מתבקש לשים למטרה גם את בריאות של הסביבה בה אנו עושים את הפעילות האהובה עלינו.

זה התחיל עם פירוק ובחינה לגורמים של כל שלב בשרשרת הייצור של המוצר, החל משלב התכנון והעיצוב ועד האריזה הסופית. בכל שלב בדקו לעומק איך וכמה אפשר לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית של החברה על מנת להפיק את המוצר בשיטה ירוקה עד כמה שאפשר.

אז מה עושים?

שינויים בשרשרת הייצור ניתן לעשות בכמה אופנים. הדגש הוא לא רק להתמקד בתוצר הסופי אלא גם להבין את סביבת הייצור ולשנות את כל המעטפת בהתאם. 

ערך מוסף – פיתוח מוצרים חדשניים בעלי ערך מוסף, כאשר הספורטאים יכולים להשתמש במוצר לא רק בפעילות ספציפית, אלא גם בחיי היום יום או בכל ענף ספורט אחר שהם עוסקים בו.

חומרים אורגניים – כל מוצר בנוי מכמה שכבות. החל מהמוצר עצמו ועד האריזה איתה הוא מגיע. שימוש בחומרים אורגניים, מתכלים וממוחזרים באים פה לידי ביטוי בצורה הכי ישירה.

אנרגיה סולארית – בחירת ספקים ומפעלי ייצור  הוא קריטריון חשוב בשנים האחרונות. כל חברה ששמה לעצמה דגש על איכות הסביבה, תבחר את בית הייצור לא רק לפי מדדים של איכות אלא גם לפי רמת הזיהום שהספק מייצר. 

סביבת עבודה בריאה – בהמשך לשיטות התפעול של ספק הייצור, גם סביבת עהבודה והיחס שלו לעובדים מעלה את רמת הדירוג של אותו בית עסק.

עמידות – ייצור מוצרים עמידים לאורך זמן, הוא משהו שבימינו כבר מזמן לא נמצא גבוה בסדר העדיפויות בכל חברה. פשוט נוח להם למכור כמות שחייבת להתחדש עקב חיי מדף לא ארוכים. רודי נוקטת בגישה אחרת גם כדי לייצר פחות פסולת וכמובן מתוך ראיית הלקוח במרכז ומתוך שאיפה להיות המובילה באיכות המוצר.

עיצוב – עיצוב על זמני זה משהו שמתקשר ישירות גם לעמידות ולאורח חיים של המוצר. לא מספיק ליצור מוצר עמיד, הוא צריך להישאר רלוונטי לאורך השנים ולעבור תחלופות אופנה המאפיינות את העשור האחרון.

 RIDE-TO-ZERO Rudy Project

מה עושים ברודי? RIDE TO ZERO

חברת רודי פרוג’קט שמה דגש בכל אחד מהמקומות כדי להבטיח לעמוד בקו החדש של RIDE-TO-ZERO. אומנם לא טסנו לביקור במפעלי ייצור על מנת לבדוק כמה שעות שינה ישן כל עובד בממוצע ואיך הוא מעביר את הפנאי האישי שלו מחוץ לקירות המפעל, אבל ניתן לראות זאת בבירור בשטח פה אצלינו: לרודי יש דגמים שחיים לנצח ולא מתקלקלים. Rudy Project ידועה בכך שאם משהו נשבר אז המודולריות של המשקפיים מאפשרת להחליף את החלק אצל היבואן וגם על הדרך לשנות את הסגנון על בסיס צבעים אחרים. יש גם לא מעט אנשים שמשתמשים במשקפי ספורט שלהם, גם בשעות הפנאי או פעילות ספורט אחרת. אין מה לעשות, הן קלות ונוחות ומפחיתות את הצריכה עקב ריבוי שימוש בסגנונות יישום שונים.

החלק המעניין בכל הסיפור, הוא הפאן המדעי, החומרים שמהם עושים את המשקפיים והשינוים שהחברה עוברת על מנת לעמוד בתקן הירוק שהציבה לעצמה. במקרה של RIDETOZERO נעשה שינוי בשימוש בחומרי גלם ומעבר לחומרים אורגניים מן הטבע.

משקפי קיקיון

השינוי בחומרים מצביע אל הטבע, כאשר חומר גלם טבעי חדש מופק מצמח הקיקיון. צמח זה מאוד נפוץ בתעשיות שונות ובמקרה שלנו מפיקים מהשמן שלו את הפולימר הטבעי. בניגוד לחומר הטבעי, הפוליאתילן לדוגמה הוא החומר שמכינים ממנו שקיות פלסטיק, והוא פולימר סינטטי שהייצור שלו הרבה יותר מזהם.

צמח הקיקיון מצוי במקורו בסביבה טרופיות ודי סובל מקור. ברמה החקלאית, זה נחשב ליתרון כי אפשר לגדל אותו בסביבות חמות בכל העולם בהם אין פעילות צמחית אחרת שנפגעת מהגידול. חומר גלם שמופק מהשמן של פולי הצמח הוא BPA free או במילים אחרות – הוא נטול חומר פלסטי שמאוד נפוץ בתעשייה וידוע בהשפעותיו הרעות על בריאות האדם. החומר המופק נקרא רילסן (Rilsan) ומיוצר במקרה של רודי פרוג׳קט על ידי חברת ארקמה שבין היתר אחראית על פיתוחים שונים בתחום החומרים הכימיים לתעשיות השונות בכל תחום שרק ניתן לחשוב עליו.

קיקיון RIDE-TO-ZERO Rudy Project

החומר הירוק במשקפיים של Rudy Project

החברה לקחה את הטכנולוגיה והטמיעה אותה כקו חדש תחת השם Rilsan clear. שלושה דגמים זכו לקבל את החומר החדש המאופיין לא רק ב״ירוקותו״ לסביבה אלא גם בקלות, עמידות, חוזק וגמישות.

Magnus – העיצוב האייקוני של רודי המשלב טכנולוגיות מתקדמות וסטנדרטיים חדשים ומתאים לכל סוגי הספורט. מסגרת בשילוב רילסן עם מוטות אלומיניום קלים. אוורור בטכנולוגיית Power Flow ומגוון עדשות מתחלפות בשיטת Quick Change.  למבחן + וידאו על המגנוס בבייקפאנל.

Deltabeat – עיצוב ייחודי המשלב טכנולוגיות מתקדמות וסטנדרטיים חדשים עם סט עדשות ייחודי עבור רכיבת אופניים וסט עדשות ייחודי עבור ריצה. מסגרת בשילוב רילסן עם אחיזת ראש אופטימלית הודות לצורתו האווירודינמית. אוורור בטכנולוגיית Power Flow ומגוון עדשות מתחלפות בשיטת Quick Change. 

Overlap – משקפיים חדשים המצטרפים לסדרת ה- Active Lifestyle עם מסגרת בשילוב רילסן עם עדשות רודי
פרוג’קט איכותיות במגוון צבעים.

ride to zero

סיכום

אנחנו כספורטאים, רואים בחיוב כל מאמץ להביא לשמירת הסביבה בה אנו אוהבים לעסוק בדבר האהוב עלינו בשעות הפנאי הפחתת טביעת הרגל הפחמנית מכל סוג ומכל כמות, מביאה את החברות להחלטות לא פשוטות בצד העסקי והכלכלי. זה עולה לרודי יותר בטווח הקצר ואת הפירות הם יראו רק בטווח הארוך ורק אם הצרכנים יעריכו את המאמץ הזה.

השינוי בא מכמה כיוונים: יש אינטרס מדיני להעביר את החברות הפועלות בתחומה לירוקות – זה משפיע על הדירוג הכללי והכלכלי של אותה מדינה. למדינה יש אינטרס לפרגן לאותן החברות כדי להיות ירוקות ולחברות יש אינטרס כפול. לקבל את ההטבות מהמדינה וגם בצד השיווקי והאישי כלפי קהל היעד. חברות ספציפיות מובילות מהלכים כמו  Rudy Project שהחליטה להיות יותר ירוקה , ואנחנו כספורטאים יכולים לתמוך במהלכים כאלו על ידי תמיכה באותן חברות הדוגלות במדיניות זו.

היו ירוקים ושמרו על הסביבה.