במפגש מנהלי הקבוצות המספונסרות על ידי Rock n'Road, הונחה פצצה על השולחן: Rock n'Road בשיתוף Ridley העולמית, תפתח דלתות לרוכבים ישראליים צעירים מתחת לגיל 23 (קטגורית U23) אל הקבוצות המקצועניות של Ridley באירופה.

רק התבשרנו בשבוע שעבר על הקבוצה הישראלית-אירופית המקצוענית הראשונה, ושבוע לאחר מכן דומה שחלון ההזדמנויות של רוכבים ישראלים יכול לגדול בצורה משמעותית עם יוזמה חדשה של רשת Rock n'Road. רוכבים חזקים וצעירים שמצאו מתאימים, יקבלו תמיכה מרוקנ'רוד ישראל, ורוח גבית ממנכ"ל רידלי העולמית שהתלהב מישראל בביקורו האחרון פה, ואולי, אם יהיו טובים מספיק – יקבלו הזדמנות בקבוצות המקצועניות בהן תומכת רידלי, כולל לוטו!

4-2014-12-043

Rockn'Road – פה כדי להשאר ולהפוך לגורם משמעותי בענף

מנהלי כ 10 הקבוצות המקבלות חסות מ Rock n'Road התייצבו לפינוק מהספונסרים במסעדה איטלקית (רק בינתיים, עד שתקום מסעדה בלגית בישראל), לשמוע על היוזמה.

באירוע הציגו צחי זיו מבעלי רוקנרוד וירון ניסנויץ מנהל השיווק של הרשת,  את חזון הרשת לשנים הקרובות. אין ספק שהם נכנסו לענף הזה בשביל להשאר ולהפוך לגורם משמעותי. עם משאבים רבים שמוקצים כחלק מתוכנית עבודה סדורה ורב שנתית, הם מתכוונים לכבוש נתח שוק דרמטי משוק האופניים הישראלי. כאשר מגיעים מנהלי 10 קבוצות, כמה מהן מהמובילות בישראל, רואים עד כמה עמוקה ומשמעותית הכניסה שלהם בשנים האחרונות לענף ועד כמה חזקה המחויבות שלהם למטרות שהם הציבו לעצמם.

המטרות שהוצגו שאפתניות, ובתוכן לא רק מטרות עסקיות: רוקנרוד שואפת לא רק לגדול ולהפוך גורם משמעותי ברמה העסקית, אלא מצהירה כמטרה מרכזית להמשיך ולתמוך בתרבות האופניים בישראל, בספורט האופניים, ושמה דגש מיוחד על הגינות ושירות ללקוחותיה. כל מי שמסתובב בענף יודע שהם מגבים את ההצהרה הזו במעשים וכחלק מזה גם התמיכה בקבוצות, בתחרויות, ובתרבות האופניים באתר BIKEPANEL.

1-groups_logos_guy

קודם תמיכה בנבחרת ישראל כביש – וכעת תוכנית לקידום רוכבים צעירים

בהכרזה חשובה קודמת הודיעה רוקנ'רוד על תמיכתה בנבחרת ישראל לאופני כביש, במסגרתה קיבלו רוכבי הנבחרת אופני Ridley Helium משובחים שגילינו במבחן שנערך אצלנו  וגם קבלו ציון מושלם בבייקראדר הבריטית.

כעת במפגש, הציגה רוקנ'רוד הציגה קריטריונים לחסות לרוכבי נוער ועד 23 בכביש: הרוכבים שיש להם הישגים בולטים בתחרויות בארץ, מתאמנים ומשתייכים לאחת מקבוצות החסות של Rock n'Road, ואשר רוכבים על אופני Ridley, יוכלו לקבל הזדמנות להבחן באחת מהקבוצות עמם מקושר מפעל רידלי באירופה:

  • Lotto-Soudal U23 – קבוצת העתודה של קבוצת הפרו טור המפורסמת הרוכבת על רידלי ובשורותיה אנדריי גרייפל, טוני גאלופין ועוד
  • Brussel-Walonie – קבוצת קונטיננטל מבלגיה
  • Telenet-Fidea– קבוצת קונטיננטל מצוינת מבלגיה בשורותיה טום מיואסן, מרוכבי הסייקלו קרוס הטובים בעולם
  • Sunweb-Napoleon – קבוצת קונטיננטל מצוינת מבלגיה בשורותיה קווין פאואלס, מרוכבי הסייקלו קרוס הטובים בעולם

1-אירוע רוקנרוד בראשון לציון1

בשטח מדובר בהקצאה של 3 מקומות לרוכבים צעירים לפני צבא בעלי הישגים בתחרויות, המתחרים באחת מהקבוצות שבחסות Rock n'Road ואלה יוכלו להתמודד על קבלת חסות מלאה הכוללת אופניים של Bergamont, ציוד נלווה ותחזוקה שוטפת בחנויות רוקנ'רוד.  הקריטריונים אינם מספריים וחד משמעיים, וברור שיש פה הרבה מקום לשיקול דעת של המאמנים והרשת.

עולות גם שאלות: האם יש מספיק בסיס \ מועמדים בקבוצות המספונסרות? הרי כמות הרוכבים החזקים בישראל שיכולים להצליח בקבוצות מקצעוניות בחו"ל קטנה מאוד. "יש מספר מועמדים בקבוצות שעובדות איתנו .אנחנו נתחיל לבצע בדיקה בשבועות הקרובים", אומר ירון ניסנויץ, מנהל השיווק של הרשת.

האם זה איתות לרוכבים בקבוצות שאינן מספונסרות לעשות שיקול ולעבור לקבוצות שלהם? האם זה יהפוך את החסות שלהם לאטרקטיבית יותר עבור עוד קבוצות מובילות? יהיה מעניין לראות בעוד שנה-שנתיים האם וכיצד המהלך הזה יתממש בפועל. אם כתוצאה מהמהלך, יהיה רוכב אחד בלבד שיכנס לקבוצה מקצוענית מאחת משלושת הקבוצות של רוקנרוד (הבולטות בהן הן 500Watt, IGP, ודינמו רייסינג), ניתן יהיה להגדיר זאת כהצלחה גדולה.

 

05-006

Ridley, חוץ מלייצר אופני כביש מדהימים – היא גם מובילה בתחום הסייקלו בעולם  והיו גם מי שזממו על אופני הסייקלו פול קרבון בצבעי בלגיה שחנו באירוע, עם דיסקים והולכת כבל חכמה שחוצה את המזלג מהכידון אל הדיסק הקדמי

כוונת הצמיחה: התרחבות בסניפים ובמוצרים

מי שחושב שרוקנרוד תשאר עם שני סניפים בלבד – טועה… היא לא מתכוונת להשאיר למתחריה איזורי שליטה מחוץ לטווח הקנייה בחנויות בתל אביב ובלטרון: איזור הצפון עוד לא מכוסה על ידי הרשת, ויש לצפות למאמץ מצידה להגיע גם לשם, ולאיזורים נוספים.

לא נתפלא כשנשמע על מותגים חזקים נוספים שיכנסו לרשת שתהפוך אט אט ל One Stop Shop שמייבאת בעצמה את רוב המוצרים הנמכרים בה. ככל שיהיו יותר סניפים, ויותר לקוחות כך המגמה הזו צפויה להתחזק, לפחות במוצרים שיש בכך הגיון לגביהם, ויש עוד כמה בנוסף על אלה המיובאים היום ברשת.

1-אירוע רוקנרוד בראשון לציון2

 

הפרשנות של BIKEPANEL: הצצה אל מאחורי הקלעים של איך זה עובד

לצד התמיכה בספורטאים ובתרבות, זו חברה עסקית, והיא מצפה לתמורה. כיצד נמדדת תמורה שיבואן אופניים מצפה לקבל מהקבוצות? בשני היבטים: חשיפה ורכישות.

שיתוף הפעולה הזה די פשוט בד"כ (וכמובן שיש שונויות בין יבואן ליבואן ובין הסכם להסכם): היבואן משאיל למאמנים ורוכבים מובילים כמה זוגות קצה, מסייע לעוד כמה מובילים בטריידאין אטרקטיבי, ומצפה שרוכבי הקבוצה רובם או כולם ישדרגו אט אט  (או מהר מהר) את האופניים שלהם לציוד מהרשת. קבוצה שרוכביה לא יעשו את זה, ויעדיפו כל אחד לקנות את חלומותיו הפרטיים בתפזורת, לא תייצר החזר השקעה לספונסר, ותהייה פחות אטרקטיבית לנותן החסות ותאבד אותו.

ההיבט השני הוא חשיפה: מדיה חברתית נשענת על השיתופים, העלאת התמונות, והמעורבות הנוצרת סביב היבואן, המוצרים שלו, והפעילויות שלו באמצעות רוכבי הקבוצה ומוביליה. מבחינת נותני החסות מאות הרוכבים בקבוצות שלה ובוודאי המובילים והמאמנים הם חיילים בצבא הפייסבוק שלהם – וקבוצות שלא עושות שיתופים להודעות נותן החסות, לא מציגות תמונות מהפעילויות שלהן עם המותגים הנכונים, ולא פעילה מספיק בפייסבוק הופכת פחות אטרקטיבית לחסות.

2-2014-12-041

 

ההתפתחות הזו של צפייה למקצוענות ותמורה ממקבלי החסות היא חלק מהבשלת הענף והמעבר לרמה מקצוענית יותר.

חיבור הדוק בין גורמים מסחריים לקבוצות מחייב התיחסות מקצוענית להדדיות בקשר הזה. נגמרו הימים בהם ספורטאים מצפים שיתרמו להם כי הם צריכים. ספורטאים מקבלים חסות כדי להחזיר עבודה ליבואן: חשיפה, ומכירות. שני ההיבטים האלה הם היבטים קריטיים שספורטאים חייבים להבין שהם חלק מהעבודה שלהם. אלה מטרות שהם צריכים להצטיין בהן כחלק מהמקצועיות שלהם לצד היכולות הספורטיביות. זה נכון לגבי מנצחי הטור דה פראנס, והכוכבים הגדולים של הפרו טור, וזה נכון לרוכב ה U23 מפתח תקוה או שוהם – שני סוגי רוכבים אלה כך אחד בהיקפים ומעגלי החשיפה שלהם. האחד עולמי, והשני מקומי, ועדיין – המהות, היא אותה המהות.

אגב – הצפיות הן הדדיות. כעת יוכלו גם מנהלי הקבוצות האחרות בארץ לאמר לספונסרים שלהם: "תראו מה רוקנרוד עושה למען הקבוצות והרוכבים שלה". אם התחרות החיובית בין היבואנים בארץ תגרום לכך שהמהלך ייצר יותר מחויבות הדדית וגם היבואנים האחרים יסייעו בצורה פעילה ומוחצנת לרוכבים ישראליים לקבל הזדמנויות בקבוצות המקצועניות בחו"ל, זה יהיה מבורך ויתרום עוד קצת לענף המקומי. נראה…

 

1-2014-12-04

 

סיכום

Rock n'Road עושה עוד מהלך מעניין שמקדם את התחום התחרותי בענף האופניים הישראלי. היא מנצלת את קשריה עם Ridley העולמית כדי לפתוח הזדמנויות לרוכבים צעירים בקבוצות המקצועניות המספונסרות על ידי Ridley בחו"ל. היות ויש פה מעורבות האישית של בעלי הרשת ומנכ"ל רידלי – יש פה הזדמנות גדולה. אז בצד הביקוש יש הזדמנות, אולם השאלה הגדולה היא יהיה מענה בצד היצע הרוכבים? האם הקאדר המצומצם של רוכבים ישראליים יאפשר לתוכנית הזו להתממש? המימוש יהיה בשלב ראשון פתיחת דלתות והצלחה תהייה לטעמנו אפילו רוכב צעיר אחד שיגשים חלום בעקבות פתיחת הדלתות האלה, וירכוב באירופה בקבוצה מקצוענית.

בינתיים ברור דבר אחד: רוקנ'רוד עושה את ענף האופניים הישראלי להרבה יותר מעניין.

הביאו: גיאחה ואסקרוב.

 

ומה דעתכם? הגיבו בתגובות!