“המייסדים” – סדרת תוכן ב BIKEPANEL בה אנחנו יוצאים להכיר את האנשים שיצרו יש מאין בענף האופניים הישראלי.
רוני ענר, בן 62, פלוס שלושה ילדים (“הפלוס היחידי שלי”). אב וסב למשפחה שכולה משולבת בחברה: אור ענר מנהל את רוב האופרציה- “לוקח היום מטריה מאוד גדולה על הכתפיים שלו”. הדס (אשתו של רוני) היא אשת הכספים. “הם מאפשרים לי ראש נקי שאוכל להתעניין רק בכך שהחברה תטוס קדימה מבחינת הקידום שלה, השיווק, הלקוחות החדשים המוסדיים שאני אחראי על גיוסם אלינו (צבא, משטרה, ועוד חברות מסחריות שאנחנו מייצרים עבורם משקפיים ממותגים).”
הקבוצה השקטה של בייקפאנל בווטסאפ, כנסו לראות את זה:
לכל כתבות סדרת “המייסדים”:
- המייסדים – אביעד יזרעאל מייסד ג׳ינגה (Jinga) ומנהל סייקלינג אקדמי
- המייסדים – עם ירון דרעי – יוצר ומנגיש מסלולי האופניים באזור סמר
- המייסדים – עם מייסדי קבוצת BikeTalk בפייסבוק ועל אתגרי הניהול שלה
- המייסדים – עמית לביא מסינגלטרק: מתאונה קשה לשינוי קריירה לאופניים
- המייסדים – המהפך של אלון שפר מסינגל טרק
- המייסדים – אייל הרשטיק מייסד “אופניים לכולם”
- המייסדים – ארנון פישר מייסד גורדון בנט ו MIDDLEASTA
- המייסדים – רוני ענר מייסד RUDY PROJECT ישראל
- המייסדים – אצל ארז מנור בלה מדווש בבארי
- המייסדים – ביקור אצל אורון והילה מייסדי PILO
“ההתחלה בשנת 1986 – אז הגעתי באקראי לענף האופטיקה והבאתי משקפי ראייה רק לאופטומטריסטים לא לצרכן הסופי, עם שותף עד 1987 – ואז נפרדתי ממנו, במה שהתגלה כעוקץ הראשון… ב1987-1988 הפכנו אחי ואני לשותפים באופטיקה, והקמנו שתי חברות שאחת נקראה “אופטימדיה” ועסקה בפתוחי תוכנה לרפואת עיניים והחברה השנייה שיווקה מוצרים ומשקפיים אופטיות לאופטומטריסטים. עבדנו יחד עד 1997 וגם אז נפרדו דרכינו כשאנו במצב כלכלי רע.”
ב 1995 גיליתי את Rudy Project בתערוכה במילאנו. החלטנו שאנחנו לוקחים את Rudy Project כחברת הדגל ואתה נתקדם – אבל נשווק ישירות לצרכן הסופי (בניגוד לעבודה עם כ 450 חנויות משקפיים עד אז), ולכוחות הבטחון.
המהלך העסקי והשיווקי המכריע: “אחריות החלפת עדשות”
בפורמט החדש של Rudy Project החדשה שהוקמה אז, השירות יהיה שירות בלתי רגיל, וכך הושקה תוכנית “אחריות החלפת עדשות”. זה היה מהלך חדשני שירותי ושיווקי: כשאדם קונה משקפיים ומחזיר עדשות שרוטות הוא לא ישלם מחיר מלא אלא מחיר חלקי בלבד.
רוני מספר: “זה עשה באזז לא קטן, והאופטומטריסטים כעסו עלי. לא רק על תוכנית ההחלפה של העדשות, אלא גם על כך שאני פותח ערוץ שיווק לצרכן הסופי. זאת ועוד – לא רק שאני משווק ישירות אלא שקיבלתי החלטה שאת הפקת משקפי הראייה נעשה בעצמנו ואנחנו נפתח את המחלקה הזו ב Rudy Project: עמדתי על הרגליים האחוריות ונלחמתי בתוך Rudy Project שלא יוותרו על הנישה הזו כי שם אנחנו יכולים להיות ראשונים והרבה יותר חזקים מהרבה אחרים שנמצאים בענף.”
“יש מתחרים וחלקם עושים עבודה טובה בייצור עדשות. הבעיה שלהם היא שהנגישות, המחיר והזמינות היא לא כמו שלנו. בגלל שעשינו חיבור בין שמיר לRudy Project אנחנו מסוגלים לספק תשובה מהירה בהרבה. מאז שמיר מספקים את העדשות לRudy Project בכל העולם”.
“עוד דבר שעשינו: החלטנו שתעריפי האופטיקה שנעשה לצרכן הסופי יהיו ברמת מחיר הוגנת, לא בגלל שאנחנו לא רוצים להתפרנס, אלא כדי שיהיה איזון הגון כלפי לקוח שרוצה להגיע אליך עוד פעם כדי לעשות את המשקפיים הרגילים שלו. התמחור הגון, ואנחנו משתמשים רק בעדשות מאיכויות גבוהות, ולא מתפתים לעבוד עם ספקים אחרים זולים בהרבה. עובדים רק עם שמיר HOYA או רודנשטוק. שמיר הם לאופטיקה המתוחכמת עם קימור. העדשות האחרות למשקפיים רגילים בעיקר.
על צמיחת רשת החנויות של Rudy Project
לאט לאט החלו לחזור אלינו אופטומטריסטים וחנויות שסרבו לרכוש מאיתנו. הם גילו שהם יכולים לעבוד ולהיות רווחיים ברגע שעוסקים באספקת אופטיקה לראייה על המסגרות של Rudy Project.
כהחלטה אסטרטגית רוני לא רוצה לעבוד עם הרשתות הגדולות – הוא לא רוצה שיווק מאסיבי ושהנגישות תהייה גדולה. הוא רוצה שזה יהיה מוצר שההתייחסות אליו תהייה לא רק מסחרית אלא רגשית. לא להלפרין, לא לאירוקה…
“ב 1995 הצגתי באירועי סובב סדום, הצגתי גם בגדים אבל זה הפך לנתח פחות משמעותי והחל להעיק מבחינת הובלה, שינוע ותצוגה, והחלטנו להתמקצע ולהתמקד במשקפיים. הרחבנו את החנות בכפר נטר ואת המשרדים, ואז הגשמתי חלום – פתחנו את החנות במרכז האולימפי. למרות שלא היה לי שום יתרון יחסי על אלה שניסו להכנס לשם, אנשים המליצו עלינו אפילו מבלי שידעתי, וקיבלנו את האפשרות לפתוח את החנות שם (ליד משרדי איגוד האופניים).
בהמשך פתחנו את החנות ביוקנעם. החלטנו שבינתיים זו תהייה הפריסה שלנו: אבן יהודה, תל אביב ויקנעם, למרות שישנה דרישה שנפתח בעוד מקומות נוספים”. הנה סרט שעשינו עם רוני בחנות באבן יהודה:
על העגלה המיתולוגית
“זה סוג של בייבי שפיתחנו. הסתובבתי באיזורי מדבר עם עגלה פתוחה אחרי רוכבי אופניים כדי לתת להם שירות ולמכור להם משקפיים קסדות וביגוד,.כשהתחלנו הייתי ישן בעגלה סגורה ממתכת בגשם ושלג – באירועים של איקי רהט בגולן בקור של ערד,והמדברובאירועים רבים נוספים. ישנתי בשטח עם הספורטאים והאנשים עצמם, זה היה כיף לא נורמלי אבל זו עבודה סיזיפית.
היום העגלה הזו מוזמנת לכמות גדולה של אירועים, היא דומיננטית, עד כדי כך שאני נאלץ לברור את האירועים שבהם אני נמצא. בחלק מהאירועים הגדולים בתשלום אני מוזמן ואירועים קטנים יותר רוצים שרק אגיע ואהייה חלק מהנראות של האירוע.
במשך הזמן – צוות העובדים של Rudy Project שחרר לי את הראש לעבוד בשטח. יקיר – שנהפך ליד ימיני אחריות ו”אני עובד אצלו לא הוא עובד אצלי”. זה כבר מסורת ויש מקומות מיוחדים שאנחנו מגיעים אליהם שעל חלקם אי אפשר לפרט.”
חלק האופניים בRudy Project – כ 30%-40% מהפעילות
חלק האופניים: סנטימנטלי, אבל כבר לא הביזנס העיקרי. היום Rudy Project משרתת קהל גדול בהרבה של משתמשי משקפי שמש טובים ומשודרגים, אם כי יש איזה בעית מדידה פה: יש הרבה חפיפה – הרבה מכוחות הבטחון הם גם רוכבי אופניים…
האיכות חשובה: “רוב החברות האחרות העבירו את הייצור למזרח הרחוק, ואז הורידו את האיכויות שלהם. בRudy Project היבואנים נלחמו על כך שהייצור לא יזוז מאיטליה, וגם העדשות מגיעות מחברות אירופאיות. ומשקיעים המון בשיפור האיכות של העדשות. יש שידרוג מתמיד של איכות העדשות ובפיתוחים קיימים של עדשות שהולכות ומתייקרות והופכות איכותיות יותר”.
“Rudy Project ישראל היא מקום חמישי או שישי בעולם בכמויות. לדוגמא – המשווק הגרמני -פרוס כ90 מליון תושבים בגרמניה ועוד כמה מליונים באוסטריה. הוא רוכש בRudy Project פי שתיים וחצי ממני. ישראל עם 8 מליון תושבים מוכרת בשווה ערך למדינות גדולות בצורה דרמטית.
נשארים ממוקדים – לא מביאים כמעט מוצרים אחרים, כדי לא להגרר למלאים חדשים, מחסנים חדשים, ולהסתכן בלאבד דברים ודיוק בעבודה בדרך. “
טיפים ליזם המתחיל
בתור יזם ומנהל של עסק מצליח ביקשתי ממנו כמה טיפים ליזם המתחיל:
- צריך להביא מוצרים איכותיים אם אתה רוצה להיות בליגה איכותית. אין הרבה מוצרים שנשארו פנויים.
- חייבים לתת שירות ברמה בלתי רגילה, כך שהלקוח שלך יגיד “החברה האלה הם תותחים”
- אתה חייב לתת המון מהאנרגיות שלך. לא יתכן שתחשוב שתביא מוצר, תתן לסוכנים וזה ירוץ מאליו – זה לא עובד. אם אתה לא נותן את לבך ונשמתך לתוך העסק, וקם בארבע לפנות בוקר ומסיים יום עבודה באחת שתיים בלילה, זה לא ירוץ מאליו וזה ידעך – אולי תהייה לך חברה שירוצו סוכנים ויתפרנסו, וזה בסדר, אבל זה לא אתה. פה אצלנו כל אחד בחברה מרגיש אותה בורידים שלה. אתה צריך להיות מאוד חרוץ. אתה צריך ליזום, לפעמים להדחף.
תרומה לקהילה
רוני ו Rudy Project נותנים לא מעט חסויות לגורמים שלא בדיוק מייצרות להם חשיפה חזרה: רוכבי אתגרים, מועדוני מטיסי טיסנים של ילדים ואחרים. למשל באירוע של בה”ד1 ביקשו פרסים לזוג או שניים. רוני ביקש שיועברו לא למנצחים – אלא לחייל בודד או חייל שידו לא משגת. המנצחים מקבלים כל הזמן, הוא מסביר: “רציתי מישהו שמשקפי ה Rudy Project יהיו משהו ענק עבורו”.
גם מול הקבוצות שהוא עובד איתן, ומול BIKEPANEL עצמו – הוא עובד לאורך שנים, ונתן לנו גיבוי גם כשהיו פרסומים שלנו שגורמים מסוימים מאוד לא אהבו (ופעלו…).
רוני עצמו מתנדב כבר שנים ביחידת האופנוענים הארצית של המשטרה. החברה מיחידת האופנוענים הארצית הגיעו לרכוש משקפיים, ובכל פעם שהיו מגיעים רוני היה יוצא החוצה ומלטף את ה BMW… עד שהחליט לעשות רשיון ורכש אופנוע בגרמניה. הוא מיתג עבור היחידה משקפיים עם הלוגו שלה. שלש פעמיםבחודש מתנדב כשוטר תנועה כמו שוטר תנועה רגיל על אופנוע משטרתי. עושה הכל: מהלוויות ועד אכיפה. למה? “שליחות. אם אתה עוצר רכב שיש בו שלושה ילדים לא חגורים מאחור – זו שליחות. אם אתה רואה שיירות של רכבים ויש בריון אחד שעוקף את כולם בשוליים זו אכיפת בריונות. אם אתה רואה רכב שמזגזג בכביש ואתה עוצר אותו על קלות ראש – זו אכיפת בריונות. אתה עוזר למשטרת ישראל לקיים סדר שלא ממש קיים פה בישראל, ויש זילות.
אנקדוטה: “עצרתי גברת באיזור מעלה אדומים על טלפון סלולרי צמוד לאוזן. שאלתי אותה מדוע? תני לי סיבה? והתשובה: אני מדברת עם הבן שלי בשיקומית הדסה הר הצופים – אחרי תאונת דרכים…”. “בכל משמרת קבעתי לעצמי כלל: אני עושה סיבוב על חניות נכים, ולא יעזור למי שחונה שם בלי תו נכה, גם אם הוא ירוץ דקה אחרי שחנה להזיז את הרכב”, אבל יש המון חמלה בד”כ ולא כל הדוח”ות נרשמים למקרים שהיו צריכים לקבל הוא מספר.
לסיום חשוב לו להדגיש: “תמיד הדס עמדה מאחורי ואפשרה לי מרחב פעולה. תמיד היתה לי משפחה תומכת שאפשרה לשיגעון שלי להקים ולפרנס. יש היום צוות של עובדים קבועים בחברה, וזו חברה מבוססת – לא יהירה, צנועה. זו כיף של חברה.”
ראיין וצילם: גיאחה
____________________________________________________
אולי תתעניינו בכתבות הבאות על Rudy Project:
- Rudy Project מציגה את ה Agon – הדגם שיחליף לכם את ה Rydon?
- iDLi- צמידי איתור לספורטאים – להשיג בחנויות Rudy Project
- קסדת Rudy Project חדשה מדגם Airstorm – פיצ’רים מתקדמים במחיר נגיש
- Rudy Project FireBolt – שדרוג בתמורה למשקפי רכיבה שלמים ומומלצים
- עדשה מקטבת מול עדשה רגילה – שווה להוסיף עוד כסף? מבחן לעדשות מקטבות של Rudy Project
- מבחן ל WindMax – קסדת הקצה של רודי פרוג’קט