הקסדה החדשה של רודי פרוג’קט במחיר של 399 ש”ח בהשקה, ייעודית לאופני הרים, בעלת מגן שמש ורשת פנימית ולא פחות מ 23 חורי אוורור שמייצרים משקל מצוין של 250 גרם. קיבלנו אותה מהראשונים בעולם למבחן.

אם יש מותג שאינו דורש הקדמות רבות מדי בעולם הציוד הלביש לאופניים, ריצה וטיולים הרי שזה ה-Rudy Project. החברה האיטלקית שנוסדה לפני שלושה וחצי עשורים כבר הוכיחה מצויינות במגוון תחומים, הבולט שבהם הנו תחום משקפי הספורט, אבל הפעם יצאנו לבחון את הקסדה החדשה שלהם שנחתה בארץ, ממש לכבוד עונת רכיבות המדבר, ה-Crossway. בניגוד להרבה “יצרני קסדות” בעולם שמדביקים על דגם מוכן מסין את הלוגו שלהם, הרי שרודי ממש מפתחת בעצמה את הקסדות שלה. 

הקסדה החדשה של רודי היא החשובה ביותר שלה שבחנו כבר תקופה ארוכה, כי היא קסדת אופני הרים שמכוונת לרוב הגדול של רוכבי האופניים הן בפיצ’רים והן בתמחור.

קסדה לאופני הרים rudy project

בקצרה:

  • קסדת ה-Crossway מיועדת לרוכבי שטח, והנה בעלת עיצוב קומפקטי וחד.
  • עומדת בתקנים המחמירים באירופה ובארה”ב ועברה גם את אישור מכון התקנים הישראלי.
  • מספקת הגנה עודפת מאחורי הראש.
  • מצחייה מובנית מקדימה.
  • 23 פתחי אוורור בתוספת רשת אוורור המונעת כניסת חרקים ומעניקה תחושה נוחה יותר.
  • באה בשני גדלים (קטן-בינוני וגדול), וכמובן עם מערכת כוונון להתאמה אישית כמקובל.
  • זמינה במגוון צבעים, בהתאם למלאי של היבואן.
  • מחיר: 499 ש”ח, במבצע ההשקה: 399 ש”ח (עד סוף המבצע בהתאם להודעת היבואן)
  • לרכישה במבצע השקה של רודי פרוג’קט ישראל לחצו פה  שימו לב- עקב ביקוש רב ומגבלות ייצור מהספק באיטליה יש כרגע חוסר במלאים של קסדת CROSSWAY.

קסדה rudy project crossway

שימו לב לראש

בתור מדריך אופניים אני תמיד פותח הדרכות עם הגדרה פשוטה של מה שבאנו לעשות כאן, בדומה להגדרות שהייתי מקבל מהמפקדים שלי בצבא: באנו לבצע את המשימה (בעיקר להנות ולטייל) אבל גם לחזור הביתה בשלום. לכן כל רכיבה מתחילה בבדיקת מערכות האופניים ומעל הכל, או בראש ובראשונה: הקסדה. בלי קסדה לא יוצאים לשטח. נקודה. אבל בעוד שעל שרשרת, הילוכים, גריפים ואפילו צמיגים אפשר להתפשר (בגבולות הסביר), על הקסדה רצוי שלא לעשות זאת. אחרי המעצורים, הטכניקה, הכושר ויכולת התגובה של הגוף, הקסדה הנה קו ההגנה האחרון שלנו מפני פציעה חמורה ואפילו מוות. כן, אנחנו לרוב נוטים להדחיק את זה, אבל בספורט שבחרנו יש סיכון כזה. אם רוכבים עם הציוד הנכון ובתוך גבולות היכולת שלנו הסיכון נהיה זניח, אבל עדיין קיים. אגב, לשבת בבית ולהשמין זה הרבה יותר מסוכן, אבל זה נושא לכתבה אחרת.

קסדv kאופני הרים מתכווננת

איכות ההגנה בקסדה

לאור כל זאת, לפני שנאמר מילה על עיצוב ונוחיות, נשאל את עצמנו קודם כל האם הקסדה של Rudy עושה את העבודה שלשמה היא נוצרה או לא, כי אם התשובה היא לא אז כל השאר מיותר ולא רלבנטי. 

בניגוד למשקפי שמש, ואפילו מגני מפרקים, קסדה קצת קשה לבחון בזמן אמת ואני מודה ומתוודה שלא ניסיתי להתהפך עם האופניים כדי לבדוק אם אני אחיה כדי לספר על כך. עם זאת, אני כן יכול להעיד שלפחות פעמיים כבר קסדה הצילה אותי ממוות (או נכות חמורה) וראיתי במו עיני מה המשמעות של מוצר איכותי שעומד בתקן. גם ראיתי, להבדיל, קסדה מתוצרת זולה שהתבקעה לשניים במפגש מהיר עם הקרקע (אל דאגה, לראש שהיה בתוכה שלום והכל בסדר). 

על כל פנים, במקרה של קסדות, אנחנו צריכים להסתמך על המפרט של היבואן ועל מבחני האיכות והתקינה שהקסדה עברה בטרם יצאה לשוק. ה-Crossway עומדת הן בתקינה האירופאית לקסדות (EN1078) והן בתקן המקביל בארה”ב (CPSC 12.03). היא עברה גם את אישור מכון התקנים הישראלי, אם כי אני בספק אם הוא מוסיף או מחדש משהו מעבר לתקנים הנ”ל. על כל פנים, התקינה הזו מבטיחה שמבחינת חוזק החומרים הקסדה עומדת בדרישות המחמירות ביותר, ואב-טיפוס שלה אף עבר מבחני התנגשות. 

קסדה מאווררת לאופני הרים

חשוב לדעת

לפני שאנחנו ממשיכים, נקודה חשובה מאוד למקרה שמישהו לא יודע: לא משנה איזו קסדה קניתם ומאיזו איכות, קסדה הנה מוצר חד-פעמי!

כלומר, אם חס וחלילה התהפכתם או נפלתם והקסדה חטפה מכה רצינית, גם אם היא לא נשברה ואפילו לא רואים סדק אנא דאגו להחליף אותה לפני הרכיבה הבאה. אם מעולם לא הפגשתם את הקסדה עם הקרקע, עדיין רצוי להחליף אותה כל  5 שנים פחות או יותר. לא חוסכים בתחום הזה.

rudy project קסדות

עיצוב

אחרי שהסרנו דאגה מלבנו, וראינו שלפנינו מוצר איכותי העומד בסטנדרט הבטיחותי הגבוה בעולם, אפשר לדבר על דברים אחרים. 

נתחיל מהעיצוב החיצוני. במילה אחת, הייתי מגדיר את עיצוב הקסדה של Rudy כקומפקטי וחד. הדבר המרכזי שתפס אותי בדגם הזה הוא שהצליחו בRudy לשמור על שני האלמנטים המרכזיים לקסדות שטח, מבלי להפוך אתה למגושמת מדי: מצחיית שמש מקדימה והגנה עודפת לגולגולת מאחורה. הבדל פה מקסדות כביש נובע מכך שבכביש מרכזים מאמץ בהגנה צדית, מכיוון שהתהפכות לאחור נדירה ביותר, ובנוסף אין להן הגנת שמש קדמית כדי לאפשר תנוחת רכיבה נמוכה ואוירודינמית יותר תוך שמירה על שדה ראייה מקסימלי. קסדות אחרות שחבשתי הרגישו קצת כמו קסדות אופנוע, ואילו זו היתה הכי קרובה לקסדת כביש אבל מבלי לוותר על האלמנטים החשובים לרכיבת שטח. 

יחד עם זאת, מגן השמש הקדמי מובנה לתוך הקסדה ואיננו ניתן לכוונון או להסרה, דבר שבקסדות אחרות מאפשר מעבר בין רכיבת כביש לרכיבת שטח. מצד שני, למצחיות מתכווננות סיכוי גדול יותר להישבר או להתעקם, או פשוט להישכח בבית דווקא כשצריך אותן. אם ממילא אתה רוכב רק שטח, או מחזיק שתי קסדות לשני סוגי אופניים, עדיף מצחיה מובנית כמו של Crossway. אם אתה מחפש לחסוך דווקא בתחום של הקסדות ולהחזיק רק אחת, אז כנראה שזו לא הקסדה בשבילך. 

בנוסף, אבל זה לגמרי עניין של טעם אישי, אהבתי את שילוב הצבעים והחדות שלהם. בסופו של דבר הקסדה נמצאת שם בכל תמונת רכיבה שלנו וזה נחמד שמה שיש על הראש מוסיף קצת חדות וצבע (זמינות הצבעים משתנה לפי המשלוחים שבידי היבואן, יש די הרבה צבעים לדגם הזה).

קסדות אופניים

נוחיות והתאמה אישית של הקסדה

הקסדה שם איתנו ובשבילנו מתחילת הרכיבה ועד סופה, שומרת עלינו מהשמש בשגרה ומגינה עלינו מפציעה בחירום, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים להרגיש את זה כל הזמן. למעשה, קסדה לוחצת, כבדה או מעיקה באופן כללי יכולה להפוך רכיבה לסיוט מתמשך ולכן חשוב לשים לב גם לזה.

ה-Crossway באה בשני גדלים (Small-medium, large) ומאפשרת התאמה להיקף הראש הספציפי באמצעות יד אחת. יש לה גם חוגת הידוק בסיבוב מאחור, וגם אפשרות לקבוע את גובה חבק העורף כמקובל.

אני בדקתי קסדה בגודל Small-Medium והגדלתי אותה למקסימום כדי להתאים להיקף הראש שלי. היתה תחושה קלה של לחץ בדקה הראשונה לרכיבה, אבל היא נעלמה מהר מאוד ולמעשה בשאר הרכיבות שעשיתי בכלל לא הרגשתי שיש לי קסדה על הראש, ואני מדבר על הצ’ימיצ’ורי, כ-13 שעות ברצף במדבר, ורכיבות ארוכות נוספות. 

המשקל של Crossway נע סביב 250 גרם, כ-100 גרם פחות מקסדות מקבילות אצל המתחרות, דבר שתורם אף הוא לתחושת הקלילות.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

הרשת הפנימית – להיט!

דבר נוסף הנו תוספת ייחודית ל-Rudy בחלק הפנימי של הקסדה: מעין רשת שתופסת את הראש ברכות ומפרידה בינו לבין הקסדה עצמה, אשר מטרתה המוצהרת למנוע כניסה של חרקים מעופפים לתוכה. בפועל, היא מחליפה את מה שברוב הקסדות מה שאחראי לריכוך הזה, דהיינו סדרת ספוגים שדבוקים לחלק הפנימי של הקסדה. לטעמי הפטנט של Rudy עושה עבודה טובה ומדויקת יותר, בעיקר בהיבט של נוחיות החבישה, מחרקים אני למעשה פחות מוטרד (אמנם עקצה אותי פעם דבורה בתוך הקסדה אבל זה מאורע די נדיר). 

עוד דבר: אני יודע שרבים מאיתנו לא חושבים שקסדה צריך לכבס, גם אני חשבתי ככה. אבל למען הסדר – והריח – הטוב כדאי לשקול את זה מדי פעם. בקסדה שבחנתי אותו חלק רשתי נשלף יחסית בקלות כמעט כמקשה אחת ומאפשר כיבוס קל (שימו לב להוראות הכיבוס!), כאשר בקסדות אחרות צריך להפריד כל ספוג בנפרד, לכבס, להתפלל שאף חלק לא יאבד במגירת הגרביים של הילדים ואז להדביק מחדש בסדר הנכון. 

rudy project crossway helmet

אוורור הקסדה

ההפרדה שיוצרת הרשת בין הראש לבין הקסדה מאפשרת גם אוורור רב יותר, וביחד עם 23 פתחי אוורור יוצרת אפקט לא רע של בריזה בלי לוותר על איכות ההגנה. בנוסף, הקסדה מכילה סופג זיעה מובנה, מה שאומר פחות זיעה שנחה על הראש ונוזלת על הפנים ולתוך העיניים (לא נעים, זה מלא מלח). עם זאת, למרות העיצוב החדשני הוא לא מונע לחלוטין את הבעיה הזו ועדיין מי שירצה להימנע לחלוטין מזיעה על המצח יצטרך אביזר נוסף לספיגה. 

מבחן התוצאה

לסיכום, ה-Crossway של Rudy מציגה שילוב טוב למדי בין בטיחות ללא פשרות, עיצוב נאה, נוחיות ואוורור. מצד שני, זו קסדה לשטח בלבד, אז שימו לב לזה. מבחינת המחיר, 399 ש”ח לצעצוע כזה (מחיר היכרות של היבואן, שעתיד לעלות ל-499 ש”ח) הנו מחיר סביר ביותר, ובהחלט שווה את ההשקעה. כאמור, אם יש משהו שלא חוסכים בו באופניים זה הקסדה, ועל אף שניתן למצוא אפשרויות מעט זולות יותר ובאיכות דומה, ה-Crossway נותנת פייט רציני. 

בייקפאנל גם בטלגרם – הציצו בזה פה!