נעלי הקצה של ספשלייזד הן ה S-Works 7 – קלילות, קשיחות, צהובות-ניאון כמו שאני אוהב (אבל יש גם שחור), וכשהציעו לי ממצמן את מרוץ לבחון אותן, לא יכולתי לסרב. כלומר, יכולתי אבל לא רציתי…

זו נעל שתוכננה מאפס הם אומרים (אבל מזכירה מאוד את הדגם הקודם), במטרה לעשותה קלה יותר, קשיחה יותר, קרובה יותר ומעבירת אנרגיה לפדל באופן מיידי ובמינימום הפסד. לספשלייזד יש את מתודולוגית ה Body Geometry שמטרתה להביא לארגונומיות מושלמת: להרמוניה עם הגוף. אלה המסרים הקבועים של יצרני נעליים, אז הבה ונראה האם זה הצליח להם.

מאת: גיא חלמיש
צילום: גיאחה, ירנין פלד

מילת הקסם: S-Works

מכונית העל של הנעליים?

ליד הדגם הזה הוצעה לי האפשרות לבחון נעל אחרת שלהם שהיא סוג של מכונית על של נעליים – דגם ה Exus– בשווי 2095 ש”ח. למה מכונית על? כי המשקל שלהם מדהים: כ150 גרם לנעל. אבל עוד לפני ששמתי אותן על הרגליים היה ברור לי שזה לא הכיוון שלי: Boa אחד בלבד (לחסכון במשקל ואווירודינמיות משופרת) משמעותו אובדן היכולת לדייק את הלחץ לאורך הרגל בעוד שאני אוהב 3 נקודות כיוון. משקל כ”כ קיצוני משמעותו בד”כ עמידות פחותה לאורך זמן. זה הזכיר לי תוכנית אלמותית של Top Gear הבריטית שבה הם לקחו איזה מכונית על סטייל פרארי ובדקו איך יהיה להחזיק בה ככלי יומיומי בעיר אירופאית- גובה הגחון הנמוך לא אפשר לצאת מהחניה, הרוחב המטורף גירד את הקירות במקומות צפופים, הגיר הידני לא היה כיף בפקקים… בקיצור, יפה, אקזוטי ומגניב זה לא בהכרח מה שאתם צריכים ברכיבה שלכם… אז בחרתי ב S-Works 7 ה”כבדה” במשקל של 224 גרם במחיר של 1795 ש”ח. כעת יש עלי 74 גרם שלמים יותר. הנה התרוץ לכך שהשגתם אותי בעליה… לא באמת- מדובר עדיין באחת הקלות בשוק!

הצד הפנימי - חלק ונקי

הדבר החשוב באמת

לפני שנתחיל במבחן זו הזדמנות להדגיש את המסר הכי חשוב: לא יעזור לכם להשקיע הון במוצר הכי מעולה מושלם ומצוין – אם הוא לא מתאים לכם, אישית, בדיוק במידה ברוחב בתחושה. במבחן אני מנסה להעביר את התכונות האוביקטיביות של המוצר, וגם הסוביקטיביות מולי ומול מבנה הרגל הספציפי שלי אבל בסוף- זה אתם והנעל, תתמודדו!
כלומר שימו עליכם בחנות ואל תקנו באינטרנט, תרגישו שזה נעים גם בחנות, תראו שאין נקודות לחץ מצד אחד ואין חופש מוגזם מצד שני, ושפשוט מאוד נוח לכם. הנוחות וההתאמה מובילות על פני כל שיקול אחר, כולל כסף- נעליים מתאימות זה משהו שממש מוצדק לחסוך עוד קצת ולא להתקמצן עליו כי אם לא יהיו כאלה, פשוט לא תוכלו להנות מהרכיבה.

אגב, עוד דבר חשוב, זה שאם לא הכנסתם כבר את המייל שלכם בתיבה הבאה – תעשו את זה עכשיו… 🙂

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

עיצוב וסקסאפיל

ברמה העיצובית- הם הלכו על כיוון של מינימליזם: נקיון של קווים, מעט אלמנטים חיצוניים, חומרים מתוחכמים וכפתורי Boa שנראים מצוין ועוד נדבר עליהם. אני בחרתי כמובן בצהוב-BIKEPANEL זרחני שהוא הצבע לאופניים- גם בניראות והבולטות בכביש, גם באפיל הספורטיבי וגם בחיבור ההיסטורי והתרבותי לטור דה פראנס. עם הוורוד הזה בעקב יש לי יחסים אמביוולנטיים… שחור היה עדיף לי.  

נעלי רכיבה

גפה עליונה

הגפה עליונה עשויה באיזור הקשת המרכזית- היכן שכפתורי ההידוק ומירב הלחץ, מחומר שנקרא DYNEEMA® MESH – בד מצנחים של NASA. הוא גם נמצא בחלק החיצוני של העקב מתחת לאלמנט הפלסטי הקשיח בעקב. ספשלייזד אומרים שמצד אחד הוא מקבל את צורת הרגל ומצד שני לא נמתח כלל כלומר מעביר את הוואטים במלואם והוא בלעדי לנעל הזו. חוץ ממנו יש את מעטפת העקב הפנימית והחלק הקדמי שעשויים בד רך יותר ומעט דמוי עור. 

הלשון דקה יחסית, מהחומר דמוי העור, עם ריפוד שעובד לבידוד לחצי אזור הסגירה וכפתורי ההידוק. 

הכנסה והוצאה מעט קשה של הרגל מהנעל

אני חייב להזהיר ולאמר שהתחושה בתחילה, כשנכנסים אליה ומחזיקים בה היא קשה יחסית ולא ממש עומדת בטענה “מקבלת את צורת הרגל”. אבל אסייג: יתכן שהיא צריכה יותר זמן בשביל להתרכך. יש נעלים אחרות שכל הגישה שלהן שונה, בכך שהן הרבה יותר רכות במעטפת למעט פסי חיזוק ספציפיים שמייצרים את הקשר בין החלק העליון לסוליה. פה – כל העסק מרגיש כמחובר לסוליה חזק ולא גמיש במיוחד. 

בהתאם לתחושה החזקה הכללית של המבנה העליון, גם פתיחת השסע להכנסת הרגל אינה קלה, ויש מאבק קל להכנסתה פנימה. אני לא אמליץ עליה לטריאתלטים כי יהיה קשה להשחיל אליה רגל תוך כדי התחלת רכיבה כשהנעליים מושארות על הפדלים (וגם בשטח ההחלפה). הביטוי החיובי של שני ההיבטים האלה- הוא שאתם באמת מרגישים נעל שמעבירה אנרגיה מעולה ואוחזת את כף הרגל שלכם ברמה אבסולוטית. 

הצטיינות בולטת נרשמה בכך שבסיסי ה-BOA לא ייצרו נקודה בולטת או שינוי במרקם השטוח של הבד בחלק הפנימי הפוגש את הרגל. אין נקודות לחץ בעייתיות שיכאבו ברכיבה ארוכה, אבל זה עוד היבט שצריך לבדוק לאורך זמן רב לאחר שהבד מתרכך. 

המבנה הכללי של הנעל הוא צר בחלק האחורי והמרכזי, ומתרחב ועגול באיזור האצבעות. לי יש רגל צרה ובהתאמה למבנה הזה- חשתי מצוין והדוק ברוב בנעל ואוורירי באצבעות.

Specialized

מתאימה לרייסרים ללא פשרות

אחיזת עקב דומיננטית 

המעטפת סביב העקב נקראת PadLock™- ופה האתגר הוא לאפשר אחיזה חזקה של הקרסול מצד אחד, אבל נוחות מצד שני. ה S-Works 7 אוחזות מאוד חזק והדוק את הקרסול ולמרות מה שכותבים במבחנים מחו”ל שזה פחות הדוק מדור 6 – הן עדיין הדוקות בהחלט ונוטות פנימה גם לכיוון האכילס. ברכיבות ראשונות חשתי שפשוף מסוים עד כדי כמעט שלפוחית באיזור האכילס של רגל שמאל, וכשהוספתי את המדרס הפרטי שלי, שמגביה את כף הרגל ביחס לסוגר בעקב, הכל הסתדר. עוד על כך בהמשך. 

נעלי ספשלייזד

סוליה תחתונה ועקב קשיחים

הבואה המושלם – מנגנון הסגירה

סוגרי Custom S3 BOA® – ייחודיים רק לספשלייזד, אלומיניום בחיתוך CNC, סגירה ופתיחה דו כיוונית בסיבוב בלבד, מילימטר של הידוק בכל קליק, קלאצ’ קפיץ פנימי. 

אולי תשאלו, מה הקטע של האלומיניום חתוך ב CNC? זו הברקה! זה מרגיש יוקרתי בהרבה מחוגות הפלסטיק המוכרות, אבל השוס הוא טאצ’ הלייזר שמייצר חספוס ואחיזה שהיא הטובה ביותר שנתקלתי בה עד היום – וזה חשוב כשרוכבים ומזיעים. רמת הדיוק בסגירה היא מעולה, וזה תענוג גדול שזה דו כיווני לסגירה ופתיחה. קל יותר מכל נעל אחרת שפגשתי לדייק את הסגירה באמצע הרכיבה, ללא החלקות וללא שום מאמץ.

חוגות אלומיניום נוחות במיוחד!

עוד דבר שאהבתי מאוד הוא שאין פה התחכמות בשזירת החוטים לאחר יציאתם מהכפתור- הלולאה פשוטה וישרה, בניגוד לשתי וערב שיש לי בשימנו וזה לא מסתבך ולא נוטה לצאת החוצה מהמקום. 

לשיפור: היה נחמד לו הכפתורים היו שטוחים יותר כי הם מאוד בולטים אבל אני מניח שאלה מגבלות המנגנון שבתוך הכפתור. 

נעלי כביש

מיתרים בכינון ישיר ללא התחכמויות ויציאה מהמקום

מדרס פנימי

אז במידע על הנעל מסופר שתמיכה גבוהה יותר בקשת כף הרגל מונעת מכף הרגל “לקרוס” בדחיפה ומעבירה אנרגיה טוב יותר, ושיש במדרס בליטה כדורית באיזור עצמות המסרק (בין הקשת לכרית כף הרגל) שמפרידה בין העצמות, מפחיתה לחץ עצבי, משפרת נוחות, מבטלת נק’ כואבות והירדמות. בפועל גיליתי מדרס עם רמז קטן לבליטה הזו וקשת נמוכה למדי. חשתי שמדובר ביותר שיווק ממימוש בקטע הזה. הוא לא הכי פשוט אבל לא ברמה של מדרסי קסטום או פרימיום. 

ליצרן מוצר מדרס מהמדף הגיוני לא להגזים עם הבליטות והתמיכות כי רוצים שזה יתאים למקסימום האנשים ויצירת תמיכות חזקות וקימורים יכולה להיות בעייתית לבעלי כפות רגליים שטוחות יותר. אם אתם באמת רוצים תמיכות ובליטה אמיתית- תעשו קסטום. לי אישית, ללא קסטום קשה מאוד להדק הידוק משמעותי כי זה מתורגם מיד לכאבים בכל מני מקומות. עם מדרס הקסטום אני מצליח לסגור הרבה יותר טוב. עוד דבר שעושה המדרס החיצוני, הוא שנוח בהרבה ברכיבה, וגם- מתמלאים החללים בנעל בצורה מוצלחת יותר, מה שמשפר את העברת האנרגיה. 

סוליה

סוליית הקרבון החדשה (Powerline™)- היא הכי קשיחה שיש בליין החברה, תוכננה עם מיפוי מדעי של לחצי הפידול, ומאפשרת את העברת האנרגיה ברמה מקצוענית. זווית של 1.5 מעלות החוצה בחלק הקדמי של כף הרגל, “מיישרת” את קו הרגל ומונעת קריסת ברך פנימה – כמו הדיסקיות המשופעות שמכניסים מתאמי אופניים שמתקנים פידול. הסוליה מעולה ובאמת מעבירה אנרגיה ברמה מצוינת. היא גם אכן מרגישה שטוחה, מה שמייצר אינטראקציה מיידית וחישה טובה יותר שלכם את הפדלים. 

נעלי כביש ספשלייזד S-Works 7

נעלי כביש ספשלייזד S-Works 7

לסיכום בתום כחודש

כבר היום אני יכול לאמר- אני מבין למה הרוכבים התחרותיים יותר אוהבים אותה מאוד: היא חזקה, נוחה, יפה, מעבירה אנרגיה ברמה המעולה ביותר שקיימת, ללא Hot spots ויש לה מנגנוני סגירה מושלמים. בצד החסרון היא קשוחה למדי ונתקלתי בנעליים שמקבלות את צורת כף הרגל מהר יותר ועם מעט יותר רכות- אם אתם לא סופר תחרותיים, מומלץ גם לחסוך מעט כסף וגם לבחור דגם מעט יותר מפנק. לרייסרים- זה מוצר מומלץ. ככל שאני מבלה איתה יותר, אני מרגיש שהיא מקבלת אט אט את צורת הרגל. כעת כחודש לאחר ההתחלה, היא הפכה להיות הבחירה הראשונה שלי והנעליים האחרות שלי נשארות על המדף- זה המבחן האמיתי והנעליים של ספשלייזד ניצחו אותו בצורה חד משמעית. 

 


אהבתם? רוצים עוד כתבות כאלה? רוצים לקבל עידכון על העידכון חודשיים אחרי בשימוש אחרי שיעלה? הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו: https://t.me/BIKEPANEL