שימנו הכריזה על מערכת הדורה-אייס החדשה: R9100 – הקצה החדש לאופני כביש עם כמה הכרזות מעניינות מאוד.

בתקציר, אלה הם הדברים החשובים והחדשים שיש בהכרזה:

1. העברה מסונכרנת – המערכת האלקטרונית בכביש קיבלה את מה שהוצג לראשונה במערכת האלקטרונית בשטח: העברה אוטומטית של המעביר הקדמי בהתאם למצב השרשרת בקסטה מאחור.
2. מד וואטים אינטגרלי – שימנו מציגה מערכת מדידת וואטים משולבת מראש במערכת הקראנק עם מדידה עצמאית בשני הצדדים.
3. עידכון של המעצורים – כעת יש שתי מערכות: מכנית ודיסקים הידראוליים אשר עודכנו ושופרו לעומת הדור הקודם.
4. מערכת גלגלים חדשה – שימנו מציגה ליין שלם וחדש של גלגלים, מעודכנים ברוחב רחב ומודרני, ובשלוש רומות עומק: C24 ממשיכים, ואליהם מצטרפים C40 ו C60 (המספרים הם עומק הגלגל במ”מ)
5. הקראנק עצמו – מעובה, מעוצב בעיצוב חדש קשיח יותר ללא תוספת משקל (שוקל 609 גרם בגרסת 50-34 שיניים)


1467102846483

הפרשנות והמשמעות של ההכרזה:

במקום לתרגם לכם כלשונה את ההודעה לעיתונות שפורסמה בצורה זהה ובזמן זהה בכל האתרים בעולם, החלטנו להביא את הנושא הזה בצורה קצת יותר מעניינת – בואו נפרט קצת ונציג חלק מהמשמעויות של ההודעה הזו:

מדידת הוואטים בקראנק החדש – מהווה בשורה משמעותית! למרות שיש בקראנק החדש גם שיפורים בגזרת הקשיחות, העיצוב, והפרמטרים ה”רגילים” לפיהם אנחנו רגילים לראות את הקראנקים משתפרים, הרי שהבשורה הגדולה מבחינתנו היא הכניסה של שימנו לעולם מדידת הוואטים.

הפתרון הזה הרבה יותר אלגנטי מכל מה שראינו אצל המתחרים – כל המערכת מוסווית לחלוטין בתוך הקראנק- המוח של המערכת אינו ניכר מבחוץ כתוספת חיצונית אותה רואים אצל חלק ממדי הוואטים בשוק, אלא משולב בתוך גוף הקראנק (בספיידר), ומדי הפיתול משולבים בזרועות הקראנק. עידכוני גרסאות מבוצעות באמצועת בלותות’ והסמארטפון.
הסוללה נטענת באמצעות מתאם מגנטי ללא פתיחת פקקים וברגים – מבחוץ (עדיין לא נמסרו פרטים על מחזורי טעינה).

למעשה, הבחירה של שימנו להציג את השקת מד הוואטים החדש כחלק נוסף בתוך השקת מערכת דורה אייס חדשה היא הדבר המפתיע פה- מדי וואטים הם תחום גדול וצומח בתעשיית האופניים וזה תחום שמפרנס חברות שלמות שמתרכזות בו ב 100% מהפעילות שלהן. רק חברה בסדרי גודל של שימנו יכולה להכריז הכרזה כל כך משמעותית, שעבור אחרות עומדת בפני עצמה, כאילו היא פיצ’ר בתוך מערכת חדשה בלבד…
אבל בואו לא נתבלבל- מדובר בהכרזה מאוד משמעותית. שימנו בחרה לפתח בעצמה, מאפס, את כל תחום הוואטים למערכות שלה. זה תחום מורכב שחברות רבות נכשלו בו בעבר – כולל חברות גדולות כמו גארמין, ואחרות קטנות אחרות שמשיקות מוצרים כאלה ולא ממש מצליחות לעשות את זה ללא תקלות רבות וקשיים. אבל כששימנו נכנסת לתחום, בטווח הארוך יש לכך חשיבות גדולה.
אם לשפוט לפי האסטרטגיה השיווקית שלה בעבר, שימנו לא יצאה עם טכנולוגיה חדשה, במחירים נמוכים- אלא התחילה מלמעלה, בד”כ ברמות מחיר מאוד גבוהות, למשך כשנתיים שלוש, כך שאנחנו לא צופים ערעור מיידי בשוק הוואטים העולמי. אבל מה שכן אפשר לצפות לו הוא שבעוד זמן מה, היא תכריז על המערכת הזו גם ברמת האולטגרה ובמחירים נמוכים יותר, וזה כבר יהיה משמעותי הרבה יותר מבחינת כמות המכירות והנגישות של הטכנולוגיה והמחיר שלה.

1467088670578

העברה מסונכרנת – המלחמה שמאחורי הקלעים
העברה מסונכרנת היא כאמור האפשרות שקיימת במערכות האלקטרוניות בלבד, לוותר על הצורך בהפעלה ידנית של המעביר הקדמי, שמצריכה גם הורדה או העלאת הילוך מאחור בסנכרון של הרוכב את שתי הפעולות האלה, וביצוע שלהן בצורה אוטומטית על ידי המערכת.
השיטה הזו הגיע אל מערכת הדורה אייס הזו ממערכת ה XTR שהושקה לשטח קודם לכן.
יש שני מצבים להעברה המסונכרנת –
1. סינכרוניזציה מלאה – המעביר הקדמי פועל לפי בחירת הרוכב במעביר האחורי: הרוכב רק מעלה או מוריד הילוכים לאורך כל הטווח של 22 ההילוכים, והמערכת דואגת לסדר לו את היחסים בין הקדמי והאחורי לבד. למעשה, במקרה כזה אפשר לוותר על ידית ההילוכים הקדמיים לחלוטין. לא חייבים יותר להפעיל שתי ידיות הילוכים אלא מפעילים את המערכת כולה, על כל הטווח שלה עם ידית הילוכים אחת בלבד.
2. סנכרוניזציה חלקית – המעביר האחורי מגיב לשינוי במעביר הקדמי – ועובר אל ההילוך הבא המתאים מאחור ברגע שהרוכב מפעיל שינוי במעביר הקדמי.
החשיבות העיקרית פה היא על כן הנוחות והשיפור בחווית המשתמש – במקום לחשוב על הסינכרון הוא מתבצע עבורך. אנחנו סקרנים וצריכים עוד לחוות את זה בעצמנו כדי לאמר לכם כיצד זה עובד – איך זה מתמודד עם העברות פלטה בתנאי רכיבה שונים ואיך מרגיש הסנכרון (במישור, בעליה וכו’).

לצד ההכרזות הגדולות האלה, צדה את עיננו העובדה, ששימנו הודיעה גם על קסטה אחורית חדשה לרוכבי כביש עם 11-30 שיניים, מה שיגדיל את הטווח ויעזור לכם מאוד בעליות… גם פדל דורה אייס חדש הושק – בקיצור, לא פסחו פה על אף נקודה במערכת.

1467116583796

גלגלי הכביש החדשים של שימנו – גם הם מוצר שחיכינו לו זמן רב. עולם הגלגלים הוא אחד התחרותיים ביותר שיש היום בשוק האופניים. יש המון מותגים, ויש תחרות מאסיבית מסין ומותגים פרטיים שלוחצים את המחיר למטה. לצידם, יש כמה מותגים חזקים בעלי מוניטין ויכולות מתקדמות בפיתוח מוצרים ובדיקתם במנהרות רוח. הטכנולוגיה בתחום השתנתה בצורה די משמעותית בשנים האחרונות, כאשר הפרופילים הפכו עגולים יותר בצד הפונה אל הנאבות, לצד רוחב הולך וגדל של החישוקים – לכן הבשורה פה חשובה: שימנו ידועה כיצרנית מוצרים מאוד אמינים ואיכותיים, ורבים מאיתנו חיכו לגלגלים מודרניים מתוצרתה. כעת גם היא מציעה פתרונות אווירודינמיים, עמוקים ורחבים. הרוחב של שני הגלגלים החדשים הוא 28 מ”מ – מה שנותן ממשק חלק ואווירודינמי יותר לצמיג עם החישוק, ומשפר את השליטה ואיכות הרכיבה בסיבובים.

WH-R9170-C60-TU-F12_zz_F_STD_S1_draft

מעצורים חדשים – הידראולים ומכניים
בגזרת הדיסקים, הדורה אייס מכינה עצמה לעתיד שבו כמות אופניים גדולה מאוד הולכת להגיע עם מעצורי דיסקים. לשם התעשייה הולכת, אלה הדגמים החדשים שמושקים בכל הקטגוריות בכביש, וכעת יש מענה לצורך הזה גם מהדורה אייס. המעט שעדיין חושבים שזה לא דרוש או לא חשוב יקבלו גם הם מענה עם מעצורי חישוק מסורתיים שהותאמו למגמה החדשה של חישוקים מתרחבים – ומאפשרים עבודה עם צמיגים ברוחב של עד 28. הטענה פה משימנו היא לשיפור מאוד משמעותי של לא פחות מ 43% בגמישות המעצור – ואנחנו די סקרנים איך ירגיש מוצר שטוען לשיפור, במערכת שכבר הדור הקודם לה הרגיש לנו קרוב למושלם.

1467117027011

 

רוצים עוד כתבות מעניינות על אופניים? אלפים כבר מקבלים למייל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים