אחרי 7 שנים משחררת טרק את ה Speed Concept החדשים שרבים חיכו להם עם הבטחה: עם הגלגלים החדשים, תורידו כ-6 דקות מהזמן שלכם באיירונמן קונה! 

תקציר מנהלים: Speed Concept 2022

    1. אווירודינמיות – מורידה 6 ד’ שהם 16 וואט מהדגם הקודם ב-45 קמ”ש, ומורידה 7 דקות ב-30 קמ”ש על תנאים דומים לאלה של מסלול איירונמן קונה.
    2. איזוספיד – שיכוך אחורי המוריד 40% מעוצמת הבורות בכביש.
    3. אירובאר – אלגנטי ואינטגרלי חדש עם יכולות התאמה אישית מקסימליות, ומקום להתקן מחשבון ופנס/נצנץ קדמי. 
    4. התקני מזון ושתיה אינטגרטיביים – בקבוק צר ואינטגרלי מהווה מרכיב תורם לאווירודינמיות הכוללת. בקבוק קדמי – אופציה לקניה עם פתח מילוי מהיר וקשית שתיה (לקניה כאופציה). תא המזון הוכנס לתוך הטופ טיוב מלפנים. 
    5. ערכת פאנצ’רים מוסלקת – מקום לפנימית, כף וגז מילוי בתוך תא פנימי בצינור התחתון.
    6. גלגלים ומעצורי דיסק חדשים – פירוט נוסף על גלגלי בונטרגר החדשים פה.
    7. שלדת קרבון HCLV800 – משאירה את כל המערכת במשקל דומה לדגם קודם ללא דיסקים.

זמינות בישראל: כנראה לא לפני מרץ 2022. מחירים יובאו בהמשך.

לפני שנעבור לפרשנות: הרשמו לניוזלטר של בייקפאנל כדי לא לפספס כתבות מעולות כאלה בהמשך:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

1. מהיר יותר ב 6-7 דקות / 16 וואט

כל מי שיושב על נג”ש ומולו הוואטים מבין ש 16 וואט זה המון!  להוספת הוואטים כל המאמץ, הציוד והכסף מכוונים. 

טרק לקחה את הזמן שלה הפעם וביצעה שדרוג לא רק של השלדה אלא של מערכת שלמה וכוללת: שלדה, גלגלים, כלי אחסון שבאים עם השלדה ואירובר. היכולת הטכנולוגית המתקדמת שלה, וגם תקציבי הפיתוח מהגדולים בתעשיה, אפשרו לה לשפר את הזמנים באמצעות תכנון מחדש של כל רכיב ורכיב במערכת. אלפי מחזורי CFD ומנהרת רוח בדקו את השפעת כל התנוחות האפשריות של הרוכב על האופניים ומגוון מקסימלי של עוצמות וזוויות הרוח (Yaw Angles). התוצאה: הבטחה של הורדת 6-7 דקות בזמני מתחרים באליפות העולם באיירונמן קונה. 6 דקות מתיחס להורדה צפויה מהדגם הקודם של טרק במהירות 45 קמ”ש ואילו 7 דקות במהירות 30 קמ”ש. לדברי החברה 4 דקות נובעות מהשלדה ועוד 2 דקות מ”התנגדות הגלגול” כפי שהם ציינו זאת.

הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווטסאפ:
בייקפאנל ווטסאפ

המשמעות והפרשנות שלנו: אלה נתונים שאפשר להאמין להם, אבל כדאי להבין את הקונטקסט שלהם כדי להשליך מכך על הזמנים שלכם בתחרות נתניה הקרובה: הזמנים מתייחסים למסלול איירונמן קונה באופן ספציפי עם ציוד וגלגלי הקצה הכי יקרים. במסלול הזה יש רוחות בעוצמות גדולות יחסית, זוויות שיפוע ומהירויות נגזרות מאוד ספציפיות של מתחרים במקטעים השונים. טרק השקיעו המון בנושא הטיפול ברוח ובזוויותיה, ולכן אפשר להניח שדווקא בתנאים האלה מערכת ה Speed Concept מייצרת יתרון משמעותי יותר. זאת ועוד, השימוש במונח “התנגדות גלגול” נעטף בהקשר לגלגלים. אלה הגלגלים העמוקים ביותר בליין החדש של בונטרגר. בהתנגדות גלגול יש גם את השפעת הצמיגים והיא לא קטנה, אך אנחנו לא יודעים איזה צמיגים היו בשימוש בהנחות הבדיקה. ועדיין- אלה נתוני שיפור דרמטי יחסית למה ששוחררו בתעשייה עד היום. 

2. מנגנון שיכוך אחורי – איזוספיד 

מנגנון האיזוספיד של טרק הוא אחד מסימני ההיכר שלה, החוצים דגמים רבים. הוא הושק בדומנה דגם הנוחות בכביש, משם עבר לדגמי הזנב הקשיח באופני הרים ולטרק מדון. השיטה היא לאפשר תנועה קטנה של מוט הכיסא וצינור הכיסא על ציר עם אלסטומר שמעדן את הספיגה. התנועה הזו מספיקה כדי להוריד קצת את העוקץ מבורות, פסי האטה, פסי רכבת והפרעות אחרות בכביש. 

המשמעות: השיכוך האחורי הוא המבדל הגדול של הדגם הזה מכל האופניים האחרים שם בחוץ שכן טרק היחידה שהצליחה לייצר גם שיכוך ממש וגם אווירודינמיות. אלה שתי תכונות שעד היום נחשבו די סותרות שכן בד”כ אופני נג”ש מרגישים נוקשים כמו קרש שמעביר הכל אל הרוכב. יצרני האופניים מבינים שכדי להציב אותנו בתנוחה הנמוכה הזו, בעיקר בישיבה, למשך 180 ק”מ ושעות ארוכות כל כך צריך להתייחס להיבט הנוחות. מי שלא יהיה לו נוח יתחיל לסבול אחרי כמה שעות והמהירות שלו תפגע הרבה יותר מחסכון הוואטים והדקות של האווירודינמיות. 

3. אירובאר

האירובר של טרק מרשים וסוף סוף גורם לנו להיראות קצת יותר דומים למקצוענים עם האירוברים היקרים והמיוחדים שלהם שנבנו בקסטום. הוא נבנה באמת עם הבנה עמוקה שכמערכת הוא צריך לספק את מקסימום אפשרויות הקיסטום. הוא בר התאמה אישית בכל המימדים: אפשר להאריך ולקצר אותו, להגביה באמצעות סט של ספייסרים, לקבוע את הזווית שלו (אופקי או עולה למעלה) באמצעות ספייסרים אלכסוניים ב3 זוויות, לקבוע את מרחק המרפקים, וכו’. 

האירובאר נמדד גם הוא עם הרוכבים במנהרות הרוח והתכנונים והוא בכוונה עם שני עמודי ספייסרים כדי להסיט את הרוח טוב יותר לצדי הרוכב לעומת האירובר הקודם שלהם שהיה ממורכז. יש בו מקום לעיגון תופסן מחשבון רכיבה ופנס.

עוד יציאה חשובה ומבריקה: קל לפרק אותו הצידה לאריזה לנסיעות לתחרויות בחו”ל בלי שההתאמה שלכם לאירובר נפגעת. מורידים את כל הקוקפיט שנשאר תלוי על הכבלים לצד האופניים.

המשמעות: לפחות מהתצוגה נראה שהאירובר הזה הוא אחד המרכיבים החשובים והמוצלחים ביותר של הספיד קונספט החדשים. הפירוק הקל שלו לאריזה בחו”ל היא חשובה למאות אנשי ברזל בישראל שטסים לתחרויות בעולם. 

אצל המקצוענים בקבוצות רואים את ההשקעה הגדולה בתחום הזה באירובארים שהם קסטום מייד בהדפסות תלת מימד מתוך מטרה לייצר את אותה התאמה אישית אופטימלית ויתרון טכנולוגי. אבל אין סיבה טובה לכך שצריך קסטום חוץ מהכישלון של חברות האופניים עד היום לייצר מערכת טובה.

אירובארים הם פריטים מאוד חשובים כי הם חלק מהחזית של האופניים שמשפיעה מאוד על האווירודינמיות וכי הם חלק מהנוחות של הרוכב. זו נקודת מגע מאוד משמעותית שלנו עם האופניים שמשפיעה על כל התנוחה, ועל טונוס השרירים בחלק העליון – כשלא נוח לנו שם כמות התזוזות והפיצויים על כך גדולה וזה מוריד מהכיף ומהמהירות ומוציא אותנו עייפים יותר למקטע הריצה. 

4. בקבוקי השתיה ותא המזון

הטרק מגיעים כאמור כמערכת, בתוכה כלול במחיר בקבוק השתיה שהוא מיכל משולש שסותם את החלל הנוצר מעל הפדלים במפגש הצינורות התחתון. הבקבוק הזה הוא חלק מהאווירודינמיות של האופניים שכן בלעדיו (כמו שרוכבים בתצורת הנג”ש של UCI במרוצי האופניים) הם איטיים יותר. הוא מכיל 700מ”ל ומגיע עם האופניים. 

בתשלום נוסף ניתן לקנות את הבקבוק הקדמי שמתחבר לאירובר. זה בקבוק שוכב אווירודינמי עם קשית לשתיה בכיוון הרוכב שגם היא בעלת תפס ששומר על מיקומה האווירודינמי, ופתח פתוח תמיד מלפנים (עם כיסוי גומי גמיש) שאפשר לשפוך אליו בקלות ובמהירות בקבוקים מתחנות ההזנה. 

תא המזון הוכנס לתוך השלדה הפעם ואינו בולט יותר מעליה עם גומי ופלסטיק. אני בטוח שרוב הרוכבים מעדיפים את הקו הישר וההמשכי הנקי הזה מעל הטופ טיוב בלי השאריות הבולטות מעליו. עוד טאצ’ קטן ושימושי הוא הפרדות של מחיצות קטנות בתוך התא הזה כדי שתוכלו לאתר בקלות את כדורי המלח שלכם בהפרדה מהג’לים למשל או את הברים מהג’לים. 

המשמעות: היות כל המוצר הזה מתוכנן כמערכת יש לו יתרון ואלגנטיות שאין לדגמים מתחרים. רציתם קניון? יופי של שלדה אבל אז תצטרכו לקנות את האחסונים בנפרד והמוצר היפה והיקר שלכם הופך מצ’וקמק בהרבה. קשה להתחרות בקוקפיט ובקבוקים והסתרת אחסון שתוכננו בצורה מלאה, נכונה ואווירודינמית.

גם תא המזון המוסלק בתוך השלדה הוא נכון יותר וההפרדות מועילות. הרבה אופניים בחוץ היום מגיעים עם תוספת מגושמת ופחות אווירודינמית מעל לצינור העליון.

5. ערכת פאנצ’רים מוסלקת 

לא צריך יותר קופסא אחורית כי טרק הכניסו את הפנימית והכלים לכלי מיוחד שנכנס מתחת לבקבוק התחתון לתוך השלדה. 

המשמעות: זה מוריד חלקים חיצוניים שנוגעים ברוח, זה אלגנטי ומינימליסטי יותר במחיר של קצת פחות נגישות אולי. להוציא את האלמנטים עד יהיה יחסית מהר אבל אני צופה מעט קושי בעיקר בהחזרה של הפריטים בדיוק למקומם אחרי תיקון הפאנצ’ר תחת הלחץ של התחרות, אבל אם כבר אכלתם אותה ועצרתם להחלפה הרי ממילא אכלתם אותה…

6. קרבון OCLV 800 ודיסקים 

את האופניים החדשים יהיה אפשר לקנות עם גלגלי בונטרגר חדשים עמוקים, סוף סוף בדיסק, בהם השקיעו המון במיוחד במצבי רוח קיצונית, וזוויות שונות שלה. הורדת פס ההאטה שהיה בכל הגלגלים הקודמים מאפשרת הרבה יותר דיוק וחופש פעולה בפרופיל האווירודינמי של הגלגל. 

גרסת ה OCLV800 – הקרבון החדש של טרק אפשרה הורדת משקל בדגמים היקרים ביותר וכך המערכת כולה אינה מעלה משקל למרות המעבר לדיסקים. 

המשמעות: 

לגבי הגלגלים – בעיני יש להם חשיבות גדולה. סדרת הגלגלים החדשה תגיע לעוד דגמים בעומקים הפחות דרמטים של 75 מ”מ שיהיו פה. אני מאוד סקרן לדעת האם הם מכים את ה Zipp, ה Rovals ה ENVE וה Fulcrum הבולטים שמתחרים בהם, בתור הדגם הכי חדש בשכונה.

לגבי המעבר לדיסק – הגיע הזמן. 7 שנים המתנה לעדכון דגם זה זמן ארוך מדי וללא ספק כישלון מצדה. נכון שכשעשתה זאת זה בגדול, עם מוצר אינטגרטיבי ומרשים מאוד. אבל העיכוב גרם לרבים מלקוחותיה לא לחכות ולשדרג בשנים האחרונות לאחד הדגמים האחרים בשוק והיא איבדה לקוחות. 

לגבי הקרבון החדש: יקר כמובן, בדגמי הקצה בלבד. התעשיה הגיע למקום מעצבן בו כל ההתקדמות והתקציבים הגדולים הנדרשים מאיתנו מייצרים “אותו משקל כמו לפני הדיסקים”. אני מחכה כבר למערכת דיסקים חדשה שתחזיר אותנו להתקדמות של הורדת משקל משמעותית. אולי זו תהייה המכה הבאה של סראם על שימנו? 

לסיכום: השקה משפיעה

עם מוצר כל כך דרמטי שמושק בענף דווקא בתקופת הפוסט קורונה בה זמני האספקה ארוכים, לא מעט טריאתלטים ימרטו גבות.  עשרות רוכבים כבר התחייבו לקנייה ב CTC עוד לפני שראו את המוצר. זמני האספקה הצפויים של Project One עם שימנו אולטגרה הם כשנה!

Nike כבר הוכיחה עם ה Vaporfly שלה שכאשר מגיעה חברה ומייצרת יתרון תחרותי טכנולוגי ברור כל כך הספורטאים לא מסוגלים לעמוד בזה וזונחים את מותגי העבר שלהם לטובת היתרון הטכנולוגי, לפעמים אפילו עוזבים ספונסרים. אני צופה שזה יקרה לא מעט גם הפעם כשעדות הטריאתלטים והאיירונמנים יבינו שכל התוספות הלא אלגנטיות האלה שהם הוסיפו לאופניים בדמות אירובאר מדף, מתקני בקבוק מאחורי האוכף ומקום חיצוני לכלים ולפנימית פשוט לא נראים טוב ומאטים אותם.

המערכת המרשימה הזו על האינטרגרציה והגלגלים המעודכנים ויתכן שהמהירים ביותר בעולם הטריאתלון היום, הולכת להיות הדבר הכי נחשק שם בחוץ וללא ספק עשרות אלפי שקלים יתעופפו להם לקופת טרק מלא מעט טריאתלטים שיעשו הכל כדי לזוז עוד קצת למעלה בטבלת התוצאות. 

רוצה אופניים כאלה? אם את/ה רציניים ומעוניינים, מלאו פרטים ונעביר את פנייתכם לטרק ישראל:

    אני רוצה לשדרג לטרק!:

    מעוניין ליצור קשר עם היבואן לקבלת פרטים נוספים