זה קורה לכל אחד: השעון מצלצל והחושך עדיין מתעתע בחושים בהפחתת הרצון לצאת מהפוך אל הקור שבחוץ. כמה רכיבות פסלתם על בסיס קור חורפי שמנע ממכם את הריטואל של הסופ״ש? כי באמצע שבוע זה הרבה יותר קל לוותר.

קפצתי ללני מיסרוולו על מנת להבין איך עושים את זה רוכבים רציניים, אלו שלא רואים בעיניים וקור של 2 מעלות לא עוצר מהם את האימון השבועי. יסרוולו (Isravelo) הוא עסק לא צעיר החולש על שני מותגים איטלקיים די סקסיים בעולם הביגוד של הרוכבים – קסטלי וספורטפול. אם נתעמק טיפה במותג, ספורטפול בכלל התחילו את הקריירה שלהם בתחום של ביגוד סקי, כאשר בחור איטלקי בשם ג׳יורדנו החליט להשתתף במירוץ סקי ולא מצא ביגוד תואם לצרכיו. החליפה שתפר משכה הרבה תשומת לב והעסק קיבל תפנית בייצור בגדי ספורט חורף מסוגננים. העסקים מתרחבים וגם מתחילים לחלוש על תחומי ספורט אחרים, ביניהם האופניים – סוג של ספורט לאומי באיטליה.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מה נכון לנו?

אין נוסחה מותאמת לכלל הציבור. יש הרבה משתנים שנכנסים פה לעסק על מנת להבין איזו רמת ביגוד צריך לבחור, לפי איזו שיטת הלבשה נכון לנו לצאת ועוד הרבה פרמטרים אחרים שמשתנים מאחד לאחר. 

אזור גיאוגרפי – מה שנכון לאירופה לא בהכרח נכון לישראל. אם לרגע נדגום את את תנאי מזג האוויר, השוני הוא עצום. לא מזמן חזרתי מביקור קצר בברלין, הטמפרטורה עמדה על מינוס 3, אבל הרגיש הרבה יותר נעים מפלוס 5 מעלות של בוקר הררי בארץ. באירופה הטמפרטורה תהיה יציבה בין שעות הבוקר המוקדמות ועד הצהריים, עם שינוי של מעלה או שתיים בתנודה. בארץ? אפשר לצאת ב 0 מעלות של בוקר ירושלמי טיפוסי ולסיים עם 18 לקראת השעה 11.

סוג הרכיבה – אישית אני לא רודף אחרי מספרים בצורת טייטל נשגב של שלוש אותיות באפליקציה הכתומה, אבל נתונים טכניים כמו מרחק, קצב ממוצע וטיפוס מצטבר כן מאפשרים לי לעקוב אחרי רמת הפדלאות שלי במרחב. רוכבים היוצאים לאימון בעצימות גבוהה, יצטרכו להתחשב בכמות החום שהגוף שלהם יגיע במהלך האימון ולפי זה להתחשב בביגוד שלא יעמיס עליהם אי נוחות. לעומת זאת, רוכבים היוצאים לסוג של טיול ושומרים על מאמץ בינוני וקבוע, יכולים להסתפק במבנה ביגוד פחות מתפשר מבחינה של חיסכון במשקל וקיפולו מצד אחד אבל יותר מחמם מצד שני.

ברמה האישית – לא כולנו אותו חומר גלם, לא אותו מבנה גוף וכל אחד רגיש בצורה שונה לתנאי מזג האוויר במהלך פעילות גופנית. מה שנקרא – הכי סובייקטיבי שיש, אתה בעצמך יודע קצת יותר מאחרים מה טוב ונכון לך.

אז אחרי שהבנו שהעסק קצת מורכב, הגיע זמן אמת לספר לכם שאין דבר כזה – פתרון שטוב להכל ותצטרכו לעשות פשרות בבחירת ביגוד חורף שאיתו תצאו לרכיבה. מה שיהיה מצויין בשעות הבוקר המוקדמות, די יעמיס כשמתחמם, או להפך.

מה אני אוהב

אישית מעדיף ללכת על משהו שמכסה את התחום האפור באמצע כאשר קצוות הרכיבה (ההתחלה והסוף) יהיו בגדר סביל. את הביגוד אבחר לכיוון של קל ונוח כאשר שיטת השכבות עדיפה, אבל כמובן בלי הגזמה. בכל שלב במהלך הרכיבה אדאג להוריד שכבה שתהיה ברת קיפול אל הכיס האחורי, לכן גם כדאי שמספר הכיסים יהיה תואם למספר הפריטים שאני ארצה להוריד. במקרה שלי הוריאציה האולטימטיבית לבוקר קפוא די פשוטה: בייס לייר חורפי עם חולצת מעבר, שרוולי ידיים וברכיים, מעיל רוח קל, כפפות מלאות וכמובן כיסוי נעליים.

ספורטפול sportful

הספורטפול שנבחר

הרגשתי מצויין ללכת עם ליין מוצרים לחורף עם חברה שאת עיקר דרכה עשתה עם ביגוד לענף הסקי. כנראה יש לה ולמהנדסיה מושג או שניים איך לטפל בקור ונוחות . את רוב הפריטים בחרתי מסדרת הפיאנדרה Fiandre המתבססת על פידבקים של רוכבי עילית של המותג שניצחו במירוץ המפורסם – טור פרנדס שבבלגיה. המירוץ מאופיין במזג אוויר לא אפוי עם גשמים קלים ורוחות, בין גבעות למרחבים הפתוחים והבגדים שבסדרה אמורים לתת מענה אידיאלי בתנאים אלו לרוכב שתוצאותיו חשובות לו אך לא על חשבון נוחות והתניות מזג האוויר.

מעיל Fiandre LGT

מעיל קל משקל שעבר כמה שדרוגים מגרסה קודמת. חזית המעיל בנויה שכבה חוסמת רוח וגשם קל, כאשר החלק האחורי עדיין שומר על רמת אוורור מקסימלית.  ספורטפול כיוונה לכך שהמעיל יתאים לטווח די גדול של תנאי מזג האוויר.  לא מדובר על משהו שיתאים לגשם שוטף, ומשחק שניתן לעשות עם המעיל – זה התאמת שכבות שמתחת התואמות את הטמפרטורה שבה אתם רוצים לרכוב. מעיל זה מצויד גם בשלושה כיסים אחוריים, ואוהבי הז’אנר יוכלו לוותר על חולצת רכיבה ולהשתמש בכיסי המעיל כתאי אחסון עיקריים. במקרה זה אפשר להסתכל על המעיל כקליפה טובה עם שליטה על דרגות חימום על בסיס הבייס לייר. 

בד המעיל די דק ומאוד אלסטי להבדיל משאר מעילי הרוח שאיתם חלקתי את האספלט. התחושה הפיזית וגם הנראות, לגמרי עוברת את הקו הדק של חולצה ארוכת שרוולים אבל מספקת את ההגנה כמו מעיל אמיתי.

מגיע בחמישה צבעים: שחור,ירוק, כחול, אדום וכמובן הכי יפה הצהוב כמו במבחן.
מחיר לפני הנחות לפי עונה: 579 ש״ח
לינק לקניה באתר 

ספורטפול sportful

ביב Fiandre NoRain

כל אחת והתחת שלו. לכן להיכנס לעומק עד כמה הביב נוח זו תיהיה קצת הכללה של משהו נורא סובייקטיבי. אפשר לציין שהוא מאוד אלסטי וכנראה ידע להתאים את עצמו למגוון רחב של עכוזים. הפד הרגיש לי מצויין אבל לא נוסה לפרק זמן ארוך של כמה רכיבות. כמו כל דבר בענף, ימים יגידו ונגלה עוד. 

גם הביב  שייך לסדרת הביגוד מאותו טור בלגי  ומאופיין באותן טכנולוגיות של מיגון בפני מזג אוויר קר ואף אמור לחסום גשם מעל רמת טפטוף. על הפלא הזה אחראית השכבה החיצונית, היא גם מאוד חלקה ומוסיפה מנגנון הגנה בפני רוחות תוך כדי שמירה על אווירודינמיות. השכבה הפנימית מזכירה סוג של מיקרו פליז ודואגת לחמם את האיזור המכוסה גם בטמפרטורות נמוכות. רובינו בארץ רגילים להחזיק ביבים קיציים ואיתם גם לרכוב בחורף. אבל לפלא זה עדיף להיחשף ולהחזיק לפחות זוג אחד חם. ההבדל משמעותי ומורגש בשטח ואל תטעו, הוא לא מבשל לכם את האזור ובכיף יכול לכסות גם עונות מעבר.

מגיע בשני צבעים: שחור וכחול
מחיר לפני הנחות לפי עונה: 499 ש״ח
לינק לקניה באתר ספורטפול sportful

שרוולי ידיים וברכיים ספורטפול Fiandre

על נושא מחממי שרוולים וברכיים אפשר לכתוב תזה שלמה, על למה זה טוב ולמי זה נכון. תמיד יהיו כאלו שיגידו – אבל למה לא לקחת כבר מכנס או חולצה ארוכים? אני דוגל להיצמד לאחד הסעיפים שהזכרתי ב״מה נכון לנו״ – אזור גיאוגרפי. אקלים משתנה ויכולת התאמה לשינוי על בסיס הורדה של חלק מהלבוש, נותן יתרון עצום לורסטיליות. כמובן אם האקלים משמר את מידות הקור בצורה אחידה, או שהאימון קצר יחסית, ישנו יתרון לביגוד מלא וארוך, זה פשוט יותר נוח. אבל זה עולה לנו יותר, כי צריך להחזיק סט נוסף בארסנל היופי של הארון הביתי. לא לכולם זה נוח כלכלית במיוחד ביחס כמות שימוש לחורף ישראלי של חודש וחצי במקרה הטוב. 

גם פה, ספורטפול עושים שימוש באותם אמצעים כמו בביב, והשרוולים יודעים לתת פתרון מלא לרכיבה בגשם ורוחות בזמן מזג אוויר חורפי. בהשוואה למה שכבר הכרתי בשרוולים מחברות אחרות באותה רמה, אלו הרגישו לי יותר אלסטיים מבחינת נוחות.

מגיע בצבע אחד: שחור
מחיר לפני הנחות לפי עונה: 179 ש״ח לברכיים, 149 ש״ח לידיים
לינק לקניה באתר 

בייס לייר Bodyfit pro

השכבה שהכי קרובה אל הגוף וגם השכבה הכי חשובה ברכיבה. יש לה תפקיד אחד מרכזי והוא לשמור על הגוף יבש מזיעה. מי שנופל בבייס, יסבול כל הרכיבה. במקרה של שכבת בסיס חורפית, תפקידה גם לחמם. פה צריך לדעת לפי סיבולת גוף אישית לקור איזו רמה של שכבת בסיס  הכי מתאימה לכם. במקרה זה נבחר בייס לייר עם שרוול קצר כי התבססתי על שימוש בשרוולי ידיים.

מגיע בצבע אחד: שחור
מחיר לפני הנחות לפי עונה: 219 ש״ח
לינק לקניה באתר 

גרבי חורף שחמט וכיסוי נעליים

רובינו מחזיקים זוג נעליים יחיד שדי תואם לעונת הקיץ והן נועדו לנדף את החום בצורה הכי יעילה שאפשר. כך נוצר מצב שבו הקצוות של הגפיים נשארים מופקרים. קצוות אלו ידאגו לשדר את הקור לשאר חלקי הגוף, וגם אם אתם לבושים היטב בשאר החלקים, הסבל יהיה לא נעים. גרבי חורף טובות ידעו לשמור ולחמם את כף הרגל. פה חשוב לתת דגש על סוג חומרים שממנו עשויה הגרב, על מנת לשמור על יכולות נידוף בסיסיות מצד אחד, ויכולת חימום מצד שני. אבל בתנאי קור קשים של ארצנו, זה לא מספיק. חייבים כיסוי נעלים, ומבחינתי זה הgame changer! ישנם שני סוגים עיקריים – כיסוי מלא וכיסוי חצי. כל אחד שיעשה את השיקול שלו, אני מסתפק בחצי בלבד כי יש לו מספיק יתרונות כאשר מדובר בחורף ישראלי בלבד. 

  • אפשר להלבישו בתחילת עונה ולהשאירו על הנעל עד תומה.
  • ההלבשב זריזה ללא מאמץ
  • מספיק מחמם, אם הגרביים תואמות
  • אישית לא רוכב בגשם, אז אין צורך להגן בפני רטיבות

מגיעים בצבע: כיסוי נעל – שחור, גרביים – שחור\אפור או לבן\שחור
מחיר לפני הנחות לפי עונה: כיסוי 99 ש״ח, גרביים 89 ש״ח
לינק לקניה באתר ספורטפול sportful

כפפות ספורטפול Lycra Race

לספורטפול יש מגוון רחב של כפפות מלאות לחורף בעלות רמות חימום והגנת הרוח. הלכתי על הכי לייט שאפשר רק בגלל העדפות אישיות של עובי ונוחות ברכיבה. בתנאים חמים רוכב ללא כפפות בכלל ותחושה של משהו על כף היד די מציקה לי. בחורף אין ברירה ולכן משתדל לבחור משהו שירגיש כאילו אני בלי. כפפות אלו בעלות שכבת מיקרו פליז פנימית ובחלק החיצוני עם בד חלק שמצופה בסילוקין באיזור הפנימי כדי למנוע החלקה של היד מהכידון.

מגיע בשני צבעים: שחור וצהוב
מחיר לפני הנחות לפי עונה: 149 ש״ח
לינק לקניה באתר ספורטפול sportful

כמה קר עם ספורטפול?

למזלנו, בורכנו בחודש ינואר חורפי מצויין על מנת להעמיד את הלבוש הנל למבחן אמיתי. רכיבות ב 0 מעלות ועד רכיבות של התחממות דרסטית מתחילת רכיבה ועד סיומה. את עיקר הרכיבות רכבתי עם שלוש שכבות על הגוף: בייס לייר, חולצת רכיבה רגילה ומעיל. כמובן שביב חורף ושרוולי ידיים וברכיים. מתחת לקסדה, כובע רכיבה שאיתו אני רוכב גם בקיץ וכיסוי נעליים. אבל שווה יהיה להתמקד דווקא ברכיבה עם קור משתנה שבה בשעה 7:00 הקור בצומת נחשון הראה 2 מעלות ובסיום שעה 11:00 הראה 18.

0-8 מעלות מרגישים את הקור באזור הידיים, אך הוא נסבל מבחינתי. החלפה של בייס לייר לשרוול ארוך, כנראה תפתור את הבעיה, אבל יכולה להעמיס אם תהיה התחממות במהלך רכיבה. גם הכפפות שבחרתי נמצאות על הגבול של קר אבל נסבל. אזור הגוף הרגיש מחומם בול לפי המידה.

8-12 מעלות אפשר יהיה לסכם שזה אזור הנוחות לסטאפ הנל אם אתם לא באמצע התחרות. הכל הרגיש בול על המידה ולא נקלטו התראות קור מכל החיישני הגוף הרגישים לכך.

12-18 מעלות זה השלב שהתחלתי להתקלף. הדברים הראשונים שהורדתי היו כפפות ושרוולי הידיים. עם הזמן הרוכסן של המעיל צבר עוד כמה ס״מ בפתיחה על מנת לשמור על אוורור פנימי נכון, ובקצב רכיבה בינוני די אפשר לי לסיים את הרכיבה ללא הזעות יתר.

נוחות ונראות של ספורטפול

על יופי תמיד יהיה ויכוח אינסופי, וספורטפול ממקמת את עצמה באזור הנוחות עם סגנון מאופק ולא צעקני. צביעות מלאות עם פס פה ושם, עם צבעים על הסקאלה של פסטליות עדינה. כל המוצרים באים עם מחזירי אור על בסיס הלוגואים או תוספות צביעה בצורות שונות. סדרת פיאנדרה מצוידת בפס כתום של סיליקון עם שם הסדרה. אישית הייתי מעדיף לראות פתרון אחר מאשר הוספת חומר שלא תורם לרכיבה חוץ ממיתוג. המבחר לא קטן ומאפשר לרוכב לבחור את סגנונו די בקלות.

נוחות ברכיבה מאוד חשובה, ואם הרכיבה ארוכה אז בכלל. ספורטפול עשו מאמץ יפה עם ביגוד סופר נוח מצד אחד וסופר סלים (הדוק) מצד שני. ספורטאי קצה, יוכלו להנות ולהפיק את המירב בזמן רכיבה כאשר הביגוד יספק את הסחורה באימונים שונים. רוכבי פיאצות ואספרסו כמוני, ימצאו גם חסרונות. המעיל לא מורגש בכלל בזמן רכיבה כאשר התנוחה של פלג גוף עליון נמצאת במצב של טיל בליסטי האוחז את הכידון. אבל עם יישור הכתפיים בזמן לגימת קפה בין ביס לביס של עוגת תמרים, ניתן להרגיש קצת לחצים באזור השחי – חתירה חופשית לא הייתי עושה איתו.

ספורטפול sportful

סיכום

נוחות ושמירה על חום גוף ברכיבת חורף עושים הבדל עצום בתפיסה של רוכבים רגילים, אם לצאת לרכוב או להישאר בפוך. אצלי זה שינה את המאזנים לגמרי, ולצאת לרכיבה כשקר כבר לא מילת גנאי. אני אפילו מחכה בקוצר רוח לבוקר של הרכיבה מבלי להיבהל מתחזית קרה לאותו יום. אבל נוחות זו אינה זולה ואם צריך להתחדש בליין שלם, נצטרך להיפרד מלא מעט כסף על אף שהמחירים די אטרקטיביים ודומים לשאר העולם. כל אחד צריך לעשות את השכלולים שלו על מנת להבין מה חסר לו בארון ומה עדיף להשלים או להתחדש.
בינתיים ישראוולו יצאו במבצע על כל קולקציית חורף של תשלום ללא מע״מ עד ה-11.2

כתב: יוג׳ין לויט