בכל קיץ נפתח חלון ההעברות ורוכבים רבים מחליפים חולצה, אבל לא בכל שנה ארבעה מנצחי ג’ירו ד’איטליה מתחילים בבית חדש. הנה סקירת ההעברות הגדולות של 2020 שישפיעו גם על הגרנד טורס השנה:

מאת: יהונתן דוויק

טום דומולן, מסאנווב ליאמבו ויסמה

קבוצת אינאוס (סקיי לשעבר) הוקמה בשנת 2010, והמטרה האחת והיחידה שלהם מאז היא לעמוד כל שנה בראש הפודיום בטור דה פראנס. שום קטע או מקום משני על הפודיום לא מעניינים את הבריטים – הם רואים רק צהוב. מאז הקמתם הספיקו סקיי להשיג שבע חולצות צהובות עם ארבעה רוכבים שונים, ומאז 2015 איש לא לקח מהם את הצהובה. היו קבוצות ורוכבים שניסו להילחם בבריטים, מוביסטאר בשנתיים האחרונות עם שילוב החלומות של מיקל לאנדה, נאירו קינטאנה ואלחנדרו וואלוורדה, וינצ’נזו ניבאלי ואלברטו קונטאדור ועוד רבים וטובים. אבל סקיי הייתה תמיד צעד אחד לפני כולם, עם תמיכה אדירה למוביל ששום קבוצה לא יכולה להציע כמותה.

ואז הגיעו יאמבו – ויסמה והחליטו לשנות את המשוואה. להולנדים היו כבר כמה קלפים בכיס. החזק שבהם הוא פרימוז רוגליץ, מנצח הוואלטה של 2019 ושלישי על הפודיום בג’ירו של אותה שנה, ויחד איתו סטיבן קרוסוויק שהיה על הפודיום בטור 2019 ועוד עומק של מטפסים צעירים וסופר מוכשרים. לסגל המרשים הזה חיפשו בויסמה להוסיף את האס, הרוכב שיוכל להיות הראש של הפירמידה החזקה שבנו, והם מצאו אותו בסאנווב הגרמנית – טום דומולן. 

בייקפאנל – בטלגרם- כדאי להצטרף: https://t.me/BIKEPANEL

דומולן ההולנדי בן ה 29 הספיק כבר לזכות באליפות העולם בנגד שעון ב2017, הוא גם זוכה הג’ירו של אותה שנה, ולשנת 2018 הוא הגיע כתקווה הגדולה ביותר להוריד את הכתר מראשו של כריס פרום. הוא נלחם לבדו בלי עזרה משמעותית מקבוצתו מול כל הסגל האיכותי סקיי בג’ירו ובטור, הרשים והפיח תקווה שאולי סוף סוף הגיע מישהו שישבור את הרצף של סקיי, אבל בסופו של דבר הפסיד בשתי החזיתות למכונה הבריטית חסרת המעצורים.  

השנה דומולן מגיע עם מכונה משלו לטור, מכונה שהסגל שלה לטור פורסם כבר בהצגת הקבוצה בתחילת השנה, אולי כדי להוכיח את העוצמה של השחורים צהובים השנה ולהלחיץ קצת את אינאוס. דומולן יהיה בראש הסגל לטור, ולצידו רוגליץ וקרוסוויק. רוברט חסניק, ספ קוס ולורנס דה פלוס יעזרו למשולש הזהב בהרים, טוני מרטין יהיה שם למישורים והבלגי הנהדר ווט ואן ארט ינסה להביא אולי ניצחון מהצד, ויהנה מחופש לנצח במישורים עבור הקבוצה. אחרי הכל זאת לא לגמרי אינאוס, שם הקבוצה כולה מחוייבת לעזרה למוביל.

דומולן עיכב וממשיך לעכב את הפתיחה החגיגית שלו ביאמבו בעקבות בעיות בטן. גם 2019 לא נגמרה באופן חיובי עבורו, ההולנדי נפצע בג’ירו ולא הופיע בכלל לטור. זאת אומנם לא נקודת הפתיחה הכי טובה שיש, אבל השנה של דומולן תיקבע רק על הפודיום בשאנז אליזה, ותפתור לנו את התעלומה: האם זאת הרפתקה כישלונית דוגמת מוביסטאר או שיאמבו ויסמה יצליחו לעשות את הבלתי אפשרי – לקחת את הטור דה פראנס מאינאוס.

יאמבו ויסמה מציגים את נבחרת החלומות החדשה שלהם: 

ריצ’ארד קראפאז, ממוביסטאר לאינאוס

כשהם רואים את יאמבו ויסמה הולכת ומתחזקת ומוסיפה רוכב-על כמו דומולן, ובנוסף כריס פרום פצוע באופן קשה ואין לדעת איך הוא יצא מהפציעה החמורה מתאונה באימון בקריטריום דופינה – מירוץ הכנה חשוב לטור, בכירי אינאוס הבינו שאם הם רוצים להמשיך לשלוט בגראנד טורים כמו שעשו עד 2020, הם צריכים להביא כוכב חדש לצד אגן ברנל ולגרנייט תומאס.

הם היו צריכים כוכב עולה, אבל גם מוכח, ואם אפשר אחד שיודע לעבוד עבור אחרים. ריצ’ארד קראפאז התאים לכל הסעיפים. בן ה26 מאקוודור היה אחד מהפתעות השנה שעברה כאשר הגיע לג’ירו ככינור שני למיקל לאנדה, ובסופו של דבר לקח ניצחון סוחף ומרשים באיטליה כשהוא גובר על ניבאלי ורוגליץ. קראפאז הפך לכוכב גדול באקוודור, שם הממשלה החליטה לשדר בחינם את הג’ירו במדינה, שכולם יהנו מההצלחה של קראפאז, הזוכה הראשון בגראנד טור מהמדינה. 

השנה האקוודורי מגיע כבר כרוכב עם קבלות וגם עם אחריות גדולה, והוא צריך להוכיח שהוא מסוגל להיות רוכב GC לגיטימי בקבוצה כמו אינאוס, שממש לא חסרים בה רוכבי GC, ושהג’ירו של שנה שעברה לא היה אירוע חד פעמי.

קראפאז צפוי לרכב השנה בג’ירו ולנסות להגן על הורודה, ללא ברנל וכנראה שללא תומאס, כמוביל של אינאוס. בטור תגיע המשימה הלא פחות חשובה שלו, לסייע לברנל לשמור על התואר משנה שעברה, בשילוב דרום אמריקאי שיכול להיות הפתרון לסגל המרשים של יאמבו. 

אם קראפאז ייטפס כמו בג’ירו של שנה שעברה, ברנל ימשיך ביכולת הנהדרת שלו ותומאס ישלים אותם, לא יהיה קל ליאמבו ולאף רוכב שחשב על הצהובה. 

קראפאז ורוד בין התכלת של מוביסטאר. יצליח לשחזר את ההישג?

                                          

וינצ’נזו ניבאלי, מבחריין מרידה לטרק סגפרדו

הכריש ממסינה כבר לא ילד. בנובמבר האחרון חגג האיטלקי 35 סתווים, אבל גם בגיל כזה אפשר לתקן טעויות ולהתחיל מחדש.

ניבאלי הוא אחד הרוכבים המעוטרים והאהובים בפלוטון, עם ניצחון בוואלטה ב 2010 בקבוצת ליקוויגז, ועם שני ניצחונות בג’ירו ד’איטליה בשנים 2013 ו2016 וניצחון בטור דה פראנס ב2014. מה משותף לניצחונות שלו בג’ירו ובטור? שאת שניהם הוא השיג בתכלת של אסטנה הקזחית. 

הוא רכב באסטנה ארבע שנים והשיג שלושה ניצחונות בגראנד טורים, מה שהפך אותו לכוכב מבוקש במיוחד. ולאיזה קבוצה יש צורך בכוכב יותר מהקבוצה החדשה של בחריין? ב2017 הוקמה קבוצת בחריין מרידה, ובבחריין הבינו שבשביל להתקרב לקבוצות הגדולות הם צריכים רוכב שיודע לנצח בגרנד טורס. 

ניבאלי הגיע לבחריין כהבטחה גדולה, אבל בשנתו הראשונה לא ניצח גראנד טור עם מקום שלישי בג’ירו ורביעי בוואלטה. את 2017 המתיק לפחות עם ניצחון באיל לומברדיה היוקרתי.

את 2018 ניבאלי פתח בסערה עם ניצחון במילאן סן רמו, והשיג את שני המונומנטים האיטלקיים אחריי שכבר ניצח בלומברדיה, אבל המשך השנה היה רחוק מורוד. אחריי שויתר על הג’ירו, פרש ניבאלי מהטור לאחר שבאלפ דואז נתפס גופו במצלמה של אוהד שהפילה אותו. הוא הגיע למסע ניחומים בוואלטה אבל מהר מאוד מצא את עצמו מחוץ לתמונת הGC, ובאליפות העולם שסוף סוף התאימה ליכולותיו הוא סיים רחוק מאוד מואלוורדה המנצח.

ב2019 חזר ניבאלי לג’ירו וסיים שני ומאוכזב, אבל הוכיח לכולם שעוד יש לו מה למכור. לטור הוא הגיע בלי כוחות וסיים רחוק מברנל, והשיג ניצחון בקטע בואל טורנס, מתנת פרידה קטנה לבחריין. 

3 שנים בבחריין – 0 ניצחונות בגראנד טורס.

את 2020 ייפתח ניבאלי בטרק סגפרדו, עסקה שהתבשלה כבר זמן רב לפני הקיץ, והייתה מדוברת במיוחד לאורך השנה לאחר שאלברטו קונטאדור האגדי סיפר בתחילת 2019 כי חבר חדש צפוי להצטרף לנבחרת השגרירים של טרק, מותג האופניים החזק. ניבאלי פותח דף חדש בגיל 35, אחריי שנים לא קלות בבחריין ואחרי ארבע שנים ללא ניצחון בגראנד טור. על הבעיות בבחריין הסכים לדבר רק לאחר שסוכמה עסקה עם טרק, ואז הוא הוציא את הכביסה המלוכלכת וסיפר על בעיות התשלומים של הקבוצה מהמפרץ וגם על כך שלפעמים לא היו לו אופני נגד שעון להתאמן עליהם! 

אין לדעת האם המעבר של ניבאלי לטרק יחזיר אותו לגדולתו, אבל מה שבטוח זה שהוא נמצא עכשיו במקום שהוא יותר אוהב, וכנראה גם מקום שאפשר להתאמן בו על אופני נגד שעון…

 

ניבאלי בחר בדרך מעניינת להציג את קבוצתו החדשה, שאולי אומרת גם מה חשב על קבוצתו הקודמת:

נאירו קינטאנה, ממוביסטאר לארקא סאמסיק

בשבוע שעבר התקיים טור קולומביה השלישי, ובפעם הראשונה הרוכב הקולומביאני הוותיק והאהוב נאירו קינטאנה איכזב את מעריציו בקולומביה ולא הגיע למירוץ הביתי. קינטאנה התנצל בפני העיתונאים והמעריצים והסביר שהסיבה להברזה זה שהשנה הוא מתחיל בדבר חדש ושונה ממה שראינו ממנו עד היום – ארקא סאמסיק הצרפתית. קינטאנה העדיף לפתוח את השנה בטור פרובנס שבצרפת, בעיקר בשביל להתרגל לבית החדש שלו, לשפה החדשה ולחברים החדשים. 

קינטאנה בן ה30 הוא אחד המטפסים הבולטים בעשור האחרונות, המטפס האדיר הזה זכה בג’ירו ב2014 ובוואלטה של 2016 אבל לא היה בראש הפודיום בטור דה פראנס, וכבר שנים שהוא נותן פייט לפרום באלפים ופירנאים. 

השנה קינטאנה מגיע לארקא במטרה לזכות בטור דה פראנס, לא עוד חלוקה עם לאנדה וואלוורדה. הפעם הוא מוביל לבד עם החברים שהביא לצרפת איתו. אומנם מבחינה קבוצתית אין לארקא הרבה מה להציע מול אינאוס ויאמבו ויסמה, אבל כבר במרוץ הראשון שלו, בקטע השלישי בטור של פרובנס, הוכיח קינטאנה שהוא רוכב אדיר בזכות עצמו שיצא להתקפה במונט ונטו והשאיר את פינו ושאר המטפסים לרדוף אחרי הצל שלו.

קינטאנה יוצא גם הוא למסע חדש, לא יהיה קל להתרגל לראות אותו ללא הM של מוביסטאר על החולצה, אבל אולי מהשידוך המעניין הזה יצאו דברים טובים. אולי גם דבר טוב בצבע צהוב. 

 

בקישור תקציר הקטע השלישי בפרובנס, התקפה מושלמת של קינטאנה במונט ונטו שפתחה את התיאבון לעוד מהמטפס הנפלא הזה.

ויש עוד כמה העברות מעניינות:

  • פיליפ ז’ילבר, מלך הקלאסיקות הבלגי, מקוויק סטפ ללוטו סודאל.
  • אליה ויויאני, הספרינטר האיטלקי, מקוויק סטפ לקופידיס.
  • מיקל לאנדה, המטפס הספרדי, ממוביסטאר לבחריין – מקלארן.
  • דן מרטין, האירי של ההרים, מקבוצת האמירויות לישראל סטארט-אפ ניישן.
  • סם בנט, האירי של המישורים, מבורה לקוויק סטפ.
מאת: יהונתן דוויק, שמשתדל לעקוב אחריי כל מה שזז בכביש, מעדיף שיפועים גבוהים וגם את הרוכבים שטובים בהם, ומתלבט בין קריירה על האופניים לקריירה ברכב בקוויק סטפ.

 


 

אהבתם? תנו מייל ונעדכן אתכם על כתבות מעולות חדשות, רק פעם בשבוע, תמיד אפשר להפסיק:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים