גביע העולם בסגנון אופני טריאל הסתיים זה מכבר. היה מרתק! איש הטריאל של BikePanel מביא רשמים מהתחרות שמסכמת את העונה.
איך יודעים שהגיע הסתיו? בישראל – הטמפרטורות הופכות נעימות יותר, והחצב פורח. ובעולם? כשהסתיים לו הסיבוב האחרון של גביע העולם של אופני טריאל, ומתקרבת בצעדי ענק אליפות העולם בצ'נגדו שבסין.
ב 13 לאוקטובר התקיימה בטוסקנה שבאיטליה התחרות האחרונה בסבב גביע העולם, סבב שהשנה כלל רק 3 תחרויות. עוד נצלול לתוצאות הדירוגים של הרוכבים בהמשך, אבל מראש אני חייב לציין שבסבב כ"כ קצר, הרבה יכול לקרות…
מהי בעצם תחרות אופני טריאל?
בתחרויות טריאל מורכבות מ 5-6 זירות אתגריות הקרויות ארנות, ולכל מתחרה יש 2 דקות לסיים את המסלול שנקבע מראש בכל זירה. כשאני אומר מסלול בתוך זירה, הכוונה היא שלקחו, לדוגמא, סלע בגובה של מעל 1 מטר, הצמידו לו שני דגלונים מצידו האחד, מה נקרא בשפתנו – גייט – והרוכבים חייבים לעבור דרכו, עם שני גלגלים. פדל נגע במכשול? זו פסילה. תוכל להיפסל רק עוד 4 פעמים לפני שהשופט יוציא אותך מהזירה.
נגעת בדגלון? 5 נק', סיימת. הורדת רגל לרצפה? 5 נק'.
עכשיו, דמיינו מעבר מסלע לסלע, מגזע עץ, לקורת עץ והכל גבוה מעל הרצפה. נדרשים כאן ים של טכניקה, לא מעט כח, והרבה דיוק, כי אתה לא רוצה לפספס בגייטים. מנצח הוא מי שעבר הכי הרבה מכשולים בארנות, עם כמה שפחות פסילות. מעבר כל גייט מזכה את הרוכב ב 10 נק' זכות. כפועל יוצא, מנצח או מנצחת התחרות הם אלה שצברו הכי הרבה נקודות זכות.
תקציר הסבב הנוכחי – הפתעה בקטגורית הנשים!
כל סבב, כאמור, מורכב מ 3 קטגוריות: נשים, גברים 20" וגברים 26". אגב, נשים יכולות להתחרות על איזה אופניים שהן בוחרות. כולן בוחרות להתחרות על 20", לכן לא קיימת קטגוריית נשים 26". השנה נרשם מאבק צמוד בקטגורייה הזו, בין ורה ברון מספרד (רק בת 15!) ובין נינה ריינבאך מגרמניה, אלופת העולם ב 4 השנים האחרונות.
בארנה האחרונה הצליחה הנערה מספרד לעבור יותר מכשולים מהשנייה, וכך בעצם יצרה פער של 50 נק' זכות – מה שהקנה לה מרווח מספיק גדול בנקודות זכות, כדי לקחת את המקום הראשון גם בתחרות עצמה וגם בסבב כולו.
גברים עלית 26", והגזע הכרות בגובה 1.9 מטר
בסבב הנ"ל בסגמנט ה 26" זכה שוב ג'ק קארת'י מבריטניה. עם סגנונו המדויק והחזק, סביר להניח שהוא ישלוט בקטגוריה הזאת לעוד כמה שנים. את המקום השני בסבב, לקח ניקולא וולה הצרפתי. הוא וג'ק פתחו פער משמעותי משאר המתחרים החל מהארנה השנייה. מעניין שהפער בין שניהם הסתיים ב 10 נק' בלבד – שנבעו ממכשול אחד שג'ק הצליח וניקולא לא. זה היה מכשול של גזע עץ בגובה 1.9 מטר. וכולם התקשו לעבור אותו, ונפסלו. היחיד הצליח – היה ג'ק קארתי.
הפערים בין שני הרוכבים האלה לאחרים מצביעים על הרמה הטכנית הגבוהה שלהם. שווה ומע`ניין יהיה לעקוב אחריהם גם באליפות העולם בצ'נגדו בחודש נובמבר.
בסרט מטה: תריצו ל 3:10 – זה הגזע שזיכה את ג'ק קארת'י בניצחון
3 ספרדים וגמר טריאל אחד
לגמר עלית 20" התייצבו 6 רוכבים: 3 מספרד: בורחה, אלחנדרו ואיירטו, לצד צ'ארלי רולס הבריטי בהופעת בכורה במעמד המחייב הזה, תומס פצ'הקר – אלוף העולם הנוכחי, וסמואל לוואי מסלובניה.
כבר מארנה שניה, פתחו 2 הספרדים – אלחנדרו מונטלבו – מדורג מספר 1 בעולם, ובורחה קונחוס, המדורג בעשירייה הראשונה – פער משמעותי בניקוד, אל מול האחרים ועיקר התחרות נותרה בין שני הרוכבים החזקים האלה.
אלחנדרו – הוביל בארנה האחרונה, כך שהלחץ נפל על בורחה. אבל לא רוכב כמו בורחה יאבד עשתונות! הספרדי הצעיר נתן פרפומנס של מקצוען וניצח את התחרות, וגם לקח את המקום הראשון בסבב כולו, בפער קטן של 10 נק' בלבד על ראשו של אלחנדרו מונטלבו.
מה בהמשך תחום אופני הטריאל?
אם כן, לא מעט הפתעות ושינויים התרחשו בצמרת הרכיבה הבינ"ל. ב UCI, לא קופאים על השמרים, ותוך 3 שבועות בערך, מתום חגיגות הניצחון, יתייצבו כל הרוכבים בתחרות הבאה – אליפות העולם בצ'נגדו, סין. תחרות שנחשבת גדולה וצבעונית מאוד. מוזמנים להמשיך ולעקוב.
יש לכם שאלות באשר לתחום הטריאל והרכיבה? צרו עמי קשר בטלגרם, או בעמוד הפייסבוק של בייקפאנל.