הולודרום החדש בהדר יוסף הוא הראשון מסוגו בישראל. אבל הוא כרגע רק בשלבי הרצה ראשונים.  קורס מאמני הולודרום הראשון הסתיים ומיד פרצה מגיפת הקורונה שדחתה שוב את לוח הזמנים לפתיחה מסודרת של המתקן. לרוכב העצמאי כרגע יש אפשרות לעבור הכשרה מסודרת תחת המאמן סטיב מקיואן שבסופה יקבל הרוכב תעודת הסמכה לרכיבה על המסלול בהדר יוסף אך אליה וקוץ בה…

מאת: ניר לוי
צילום: יוג’ין לויט

מתי כבר נוכל לרכוב שם?

ללא הכשרה מסודרת אסורה הרכיבה על המסלול. למה אי אפשר? כי רכיבת המסלול היא ענף מאוד מורכב ומסוכן. אופני המסלול הם אופני הילוך קבוע Fixed gear וללא מעצורים. רוכבים בהם על מסלול פרקט אליפטי סגור עם שיפועים שונים לאורכו – חלקם תלולים מאוד. המסלול יחסית קטן ולעיתים צפוף עם הרבה רוכבים עליו במקביל… כל אלה הופכים את הרכיבה בוולודרום ליוצאת דופן ומסוכנת מאוד ולכן הבטיחות היא בראש סדר העדיפויות.

ההכשרה מועברת ע”י מאמן רכיבת מסלול מוסמך והיא בת ארבעה מפגשים של שעתיים. כשיסיים הרוכב את כל שלבי ההכשרה יקבל תעודה איתה יוכל לרכוב בוולודרום. האקרדיטציה תקפה רק לולודרום בהדר יוסף ולא לולודרומים אחרים בעולם. לכל ולודרום מסלול שונה באורכו, בסוג המשטח, זוויות השיפועים, רוחות (אם הוולודרום פתוח) ועוד משתנים המשפיעים על הרכיבה בו, ולכן בדרך כלל יש לעבור הכשרה בכל ולודרום בו הרוכב רוצה לרכוב. את ההכשרה, בשפת המקום: “אקרדיטציה”, יש לתאם מול הוולודרום בטלפון של מרכז הספורט הלאומי ת”א (רח’ שטרית 2, תל אביב, טלפון: 03-6496464) או באתר האינטרנט באמצעות טפסי הרישום שבו: https://velodrome.org.il/

ולודרוםמחירון שימוש בולודרום

  • הסמכה בת 4 שלבים – 320 ש”ח (80 ש”ח לשלב).
  • הסמכה מהירה לבעלי נסיון ברכיבת מסלול – 750 ש”ח 
  • רכיבת התנסות – 80 ש”ח ( כולל אופניים קסדה ופדלים).
  • השכרת המסלול לשעתיים ( לקבוצה שמגיעה עם מאמן ולודרום מוסמך) – 800 ש”ח.
  • לקבוצה בהתחייבות לפעם בשבוע – 2560 ש”ח לחודש.
  • לקבוצה בהתחייבות לפעמיים בשבוע – 3840 ש”ח לחודש..
  • השכרת אופניים – 40 (מנוי 200)

מסלול מנויים

  • מנוי לחודש – 300 ש”ח
  • מנוי חודשי מתמשך – 200 (שנתי)
  • כרטיסיה 10 – 400 ש”ח
  • כרטיסיה 5 – 200 ש”ח
  • כניסה חד פעמית – 50 ש”ח
  • תא אופניים חודשי – 200 ש”ח

 

ולודרום תל אביב

אז מה בכל זאת מתרחש כרגע על המסלול בהדר יוסף?

כאמור הוקמה מערכת שעות מסודרת באתר הוולודרום שמאפשרת לראות את שעות פעילות המתקן, את מי שרשום בשעות נתונות (סלוטים) ושעות פנויות. מי שמתאמן כרגע בולודרום הם הנבחרות ומועדונים ששכרו את המסלול לשעות שבועיות קבועות. 

יש גם אפליקציה בשם Ez Shape לניהול שעות השימוש – כדי להשתמש באפליקציה יש ליצור קשר עם מרכז הספורט ולהכניס את מספר הטלפון למערכת כדי שיתאפשר השימוש באפליקציה (מי שמתאמן כרגע בולודרום הם הנבחרות ומועדונים ששכרו את המסלול לשעות שבועיות קבועות)

אם בכל זאת רוכב פרטי מעוניין “לטעום” רכיבת מסלול בלי לעבור אקרדיטציה מסודרת, יש אפשרות להרשם דרך אחד ממאמני הקבוצות המתאמנות בולודרום ובתמורה לכ-65 ש”ח יוכל להצטרף לאימון קבוצה כאשר אחד המאמנים ילווה ויכשיר אותו בנפרד מהקבוצה לרכיבה בסיסית על המסלול ( המחיר כולל אופני השכרה במקום).כרגע אפשר להרשם לאימון מתחילים אצל אור דיין, ליאור כהן או ניב ליבנר למעבירים אימון מתחילים בכל יום ראשון בבוקר. אימון מתחילים זו לא אקרדיטציה, אלא אימון במסגרת מועדונית.

אם מתארגנת קבוצת רוכבים, ישנה אפשרות להשכיר את המסלול באופן פרטי עם מאמן מוסמך ומבוטח (שעל הקבוצה לשכור בנפרד), ולסגור את המסלול לשעתיים לרכיבה פרטית. במתקן יש אופני מסלול להשכרה כך שכל מה שהרוכב צריך להביא הוא זוג פדלים וכלים להרכבתם.

וולודרום תל אביב

בעתיד הוולודרום יהיה פעיל משעות הבוקר המוקדמות ועד לשעות הערב המאוחרות כאשר לכל רוכב או קבוצה שמתאמנים במסלול יש זמן מדויק ומוגדר לאימון על הפרקט. כלומר יש לתכנן את פרק זמן האימון-  שעת העליה והירידה מהמסלול. לפני ואחרי יתאמנו שם רוכבים אחרים, ובלתי אפשרי יהיה להתאמן איתם על אותו המסלול באותו זמן, גם בגלל  מספר ורמת הרוכבים שעל המסלול וגם בגלל סוג האימון. כמו כן אפשר במקביל להתאמן ברחבה הפנימית של המסלול (אזור האתלטיקה) על רולרים לחימום לפני, תוך כדי – כחלק מהאימון ושחרור לאחר האימון על המסלול. ברחבה הפנימית יש גם אופני וואטים ומכון כושר. 

בוולודרום תהיינה שעות פעילות מוגדרות לאימוני נבחרות, קבוצות, ולרוכבים עצמאיים ברמות שונות ואימונים שונים. 

אפשר יהיה לרכוש מנוי חודשי או שנתי באמצעותו יוכל הרוכב לבוא במשך החודש/ השנה לאימונים בתיאום מראש, ויהיה אפשרי לרכוש כרטיסיה עם  מספר אימונים לפי רצון הרוכב. במתקן יש כרגע כ-60 זוגות אופני מסלול להשכרה בכל המידות. בקומת המרתף יש תאי איחסון מסודרים לרוכבים שירצו לאחסן את אופניהם הפרטיים.

נבחרת ישראללא מעט בעיות בהשקה 

עם אין ספור דחיות לפתיחתו של המתקן לקהל הרחב, אפשר להבין את הכעס והתסכול של הרוכבים שרוצים סוף סוף לחוות את רכיבת המסלול במונומנט הקדוש שאפשר לברך עליו אך קשה לרכוב בו. 

ולודרום הדר יוסף מנוהל ע”י עיריית ת”א ומרכז הספורט – והאיש המופקד עליו מטעמם הוא ירנין פלד. אפשר להאשים את מפעילי המתקן בחוסר אסרטיביות, שאננות ועצלנות, אך צריכים להיות הוגנים ולהבין את המצב בו ראשית התקשו לייצר אישורי הפעלה בבירוקרטיה העירונית, לאחר מכן ביחד עם הקורונה התגלו הקשיים לתכנן ולבנות שגרת פעילות. במיוחד בענף חדש, מתקן חדש ונפשות פועלות שאין להן מושג בענף ואין מי שילמד אותן כרגע, נתקלנו בצורך לאלתר, להקל ולכופף – מה שגורם להכל להיראות עקום.

כשנפתח המתקן הוצבו כמה מטרות ע”י קברניטי הפרוייקט ובראשן חשיפת הולודרום לכמה שיותר רוכבים שיוכלו להגיע לרכוב, להנות ולהידבק בחיידק. הפחד הגדול של כולם היה שהמתקן לא יהיה “פיל לבן” וישמש רק את רוכבי המועדונים וספורטאי האתלטיקה. הימים (וכבר שנים) עוברים ואנחנו עוד לא יכולים להעיד שיש שינוי דרמטי כלפי חוץ.

לערוץ הטלגרם של בייקפאנל