צמיגי ה-Barzo וה-Mezcal III הם הצמיגים של ויטוריה לאופני XC/Trail, אחת הקטגוריות הפופולריות בארץ. יואב גריבי קיבל את ויטוריה לשטח מרשת רוזן ומינץ לבדיקה, לקח את זקנו המסוקס אל השבילים לבדוק אותם עבורכם: 

הם מגיעים בגרסת TLR קלה השוקלת פחות מ-700 ג' מוצהר לצמיג 29" ברוחב 2.25 או קצת יותר ברוחב 2.35 עם דפנות מחוזקות, למי שרוצה להנות קצת יותר בעת התעללות בגלגליו.

כשהגעתי לחנות רוזן ומינץ הקרובה לביתי ביקשתי מאופיר המכונאי שיתן לי המלצה לסט צמיגי לרכיבת XC כיפית ("דאוןקאנטרי") – "אין בעיה" הוא אומר, "אם אתה רוצה אני גם אכתוב לך את הביקורת עכשיו – צמיגים מעולים". אז תודה לך אופיר, שכתבת לי מראש את אחת הביקורות הקלות שהיו לי. אמנם כבר בחנו צמיג שטח של ויטוריה כאן במגזין, אבל הפעם אני הייתי נרגש לראות על מה כל המהומה.

ויטוריה

ויטוריה בארזו, מזקל 3 – כרטיס ביקור 

  • מותג: Vittoria, דגמים: Barzo / Mezcal III Tubeless TNT.
  • ייעוד: XC-Trail או במילה האקטואלית Downcountry 
  • Tubeless Ready 
  • מידות ומשקל: בארזו 29×2.35, 757g
    מזקל 29×2.25, 740g
  • טכנולוגיה: גרפן 2.0, 4C, טיובלס TNT
  • מחיר: 329 ש"ח – לקניית בארזו ומזקל באתר
  • יבואן: רוזן ומינץ

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

Let's talk tech – טכנולוגיות צמיגים

נתחיל קצת עם דיבור טכני, בעיקר כדי להבין את המילים המוזרות שרשומות לנו בתעודת הזהות של הילד:

גרפן 2.0 – מה זה בכלל גרפן? מישהו יודע? ההגדרה בויקיפדיה בעברית היא מאד מדעית ("יריעה דו-ממדית של אטומי פחמן, המסודרים בצורת משושים, בעובי של שכבה אטומית אחת, ומהווה את אבן היסוד לתצורות: גרפיט, פולרנים (עם F) וננו-צינוריות פחמן") וההגדרה בערך באנגלית מפורטת ברמה של מבוא לכימיה.
בקיצור ולעניין, הגרפן הוא חומר דקיק וחזק, שממלא את החללים בין המולקולות של הגומי ו-"מעשיר את כל הביצועים החיוביים של הצמיגים", לטענתה של ויטוריה. הגרפן 2.0 הוא פיתוח פרטי של ויטוריה, שמאפשר לה לשלוט על רמת השיפור בכל פרמטר. לצורך העניין, אם הגרפן 1.0 שיפר את הביצועים של הצמיג ב-5+ במהירות גלגול, אחיזה ברטוב, עמידות ושחיקה, אז גרפן 2.0 ישפר את האחיזה ברטוב ב-7+, ומהירות גלגול 3+ לצמיג א', ולצמיג ב' הוא ישפר את האחיזה ברטוב ל-4+ אך את מהירות גלגל 6+, ככה כי הם יכולים.

צמיגי ויטוריה

שליטה על פרמטרים שונים לכל צמיג

4C – קיצור של 4 compounds (ארבע תרכובות) – הצמיג למעשה בנוי מ-4 תרכובות גומי מועשרות בגרפן. 2 שכבות בסיס, אחת במרכז ואחת בדפנות, ומעליהם 2 שכבות עליונות שנפגשות עם הקרקע, כאשר לכל שכבה יש שיפור שיעודי לה:

שכבות הצמיגים

  1. שכבת גומי בסיס אמצעית – מחוזקת נגד פגיעות ומותאמת במיוחד לעמוד בשינויי מהירות בין רכיבה ובלימה.
  2. שכבת גומי בסיס צידית – מחוזקת נגד פגיעות ומותאמת במיוחד לעמוד בעומסי צד.
  3. שכבה גומי עליונה אמצעית – בעלת אחיזה משופרת בתנאים רטובים ויבשים, תוך כדי צמצום התנגדות גלגול.
  4. שכבה גומי עליונה צידית- בעלת אחיזה משופרת בהשכבות בתנאים רטובים ויבשים.

אחרי פירוט כזה בהחלט ניתן להבין את היתרון שיש לויטוריה עם הפיתוח של גרפן 2.0, ולאיזה רמת דקויות הם יורדים בפיתוח המוצרים שלהם. בעיניי זה מאד מגניב שיש להם את היכולת להתאים את הצמיגים ברמה הזו ליעודים שונים. 

טיובלס TNT – אצל ויטוריה קיימות שתי רמות חיזוק לצמיגי הטיובלס: TLR (טיובלס רייס) ו-TNT (טיובלס טרייל). גרסת ה-TNT שנבחנת כאן היא גרסה מחוזקת של צמיג ה-TLR הקל יותר, כאשר שתיהן מגיעות עם גומי בצפיפות של 120 TPI, אך ב-TNT ישנה שכבת ניילון נוספת (סה"כ 2) על דפנות הצמיג להגנה נגד חתכי צד.

צמיגים עם סט אפ לאופני דאון קאנטרי

העיקרון בבחירת סט צמיגים באופני שטח הוא פשוט: קודם כל עלינו לקחת בחשבון שחודשים מאי-נובמבר יהיו יבשים, מדורדרים ובעלי שבילים שבורים לחלוטין, ולכן מומלץ להתאים את הצמיגים לתנאים האלה. צמיגי חורף מהירי גלגול יהיו נהדרים בימי החורף, שהשטח מהודק, מפרגן ומדי פעם בוצי, אבל בקיץ הם יאבדו שליטה. לתנאי קיץ נבחר צמיג קדמי בעל מבנה קוביות רחב, אוחז ורוחב נדיב, מאחר והוא זה שפוגש ראשון את כל המכשולים שבדרך. צמיג אחורי יהיה בעל מבנה קוביות צפוף יותר ומהיר מאחר ו"המנוע" שלנו מסובב את הגלגל האחורי, ומשם מגיעה המהירות שלנו. אם נשים צמיג "טרקטור" כצמיג אחורי האופניים יאבקו בכם ולא יתקדמו, בעוד צמיג קדמי מהיר יאבד אחיזה מהר מאד בדרדרת הישראלית.

באתי לרוזן ומינץ עם מטרה ברורה: "תן לי סט צמיגי XC טובים למבחן, רוחב 2.25 בבקשה" אני מבקש מהמכונאי. "למה 2.25? קח 2.35 קדמי, ואחורי 2.25". תקליט נשרט, אבן נופלת לבאר, נורת ליבון נדלקת. למה שאני לא אקח 2.35 קדמי, בעצם? אני לא מחפש לנצח את אליפות ישראל ב-XC, אלא לכייף על האופניים. הצמיגים שנבחרו הם ויטוריה Barzo 2.35 כקדמי, ו-Mezkal III 2.25 כצמיג אחורי.

ויטוריה ברזו

Barzo 2.35

נקרא על שם כינוי החיבה של הדוגמנית הישראלית בר זומר "ברזו" (י.ג- השערה בלבד) – מגיע בסידור קוביות שמשלב מהירות (צורת חץ) אך גם אוחז מצוין (מרווחים גדולים בין הקוביות). בפועל הוא נראה צר מרוחב 2.35 שנבחר, אבל הוא נותן עבודה מאד מאד יפה. הברזו הצליח להגיע לאיזון מאד טוב – מצד אחד אני מרגיש שהמבנה המהיר שלו מנסה למשוך אותי קדימה (בעודי מרסן אותו קצת, בירידות לפחות) אבל הוא לא משחרר את השביל. הצמיג הזה הציל לי כמה החלקות גלגל בתוך ערמות דרדרת בסינגלים. זה צמיג שאפשר לשחרר אותו קדימה ולתת לו את המהירות שהוא מחפש, כי הוא יודע לשמור עליכם. 

 

האם זוהי תוצאה ישירה של משחק במאפייני הגרפן 2.0 בצמיג? אני לא יודע, אבל אחרי שלמדתי על הטכנולוגיה הזו אני מתחיל לחשוב שכן. 2 שכבות הניילון שמגינות על דפנות הצמיג עשו עבודה טובה, ולמרות הטחות וחיכוחים בלתי נדלים בסלעים שביער, הצמיגים החזיקו מעמד, איתנים כנגד מפגעי השטח. למי שמחפש צמיג לרכיבה על דרכי כורכר הייתי ממליץ על צמיג מהיר יותר, אבל למשלבי הסינגלים הייתי ממליץ עליו בשמחה כקדמי, או כאחורי לרוכבים טכניים במיוחד.

ויטוריה מזקל

Mezkal III 2.25

המזקל 3, או מזקל איי איי איי איזה פגז של צמיג. לא יודע מה קרה במזקל איי ואיי איי אבל האיי איי איי עושה את העבודה שלו בצורה סולידית. הוא מהיר מברצ'וק, עם מבנה צפוף וחיצי שמעיף אותך קדימה, אבל גם יודע לשמור על האחיזה. לא נרשמו איתו החלקות לא רצוניות של הצמיג בעת טיפוס (כמו שקורה לכל כך הרבה צמיגים אחרים), פשוט תחושה שמישהו מרח דבק על השביל לפני שבאתי. האצות איתו אחרי סוויצ'בק הן קלות ומהירות, והוא מחזיר אתכם למהירות טיסה נמוכה תוך 2-3 פידולים. גם בצמיג זה חיזוק הדפנות עשה עבודה טובה ולא נרשמו פנ'צרים מבאסים.

רוכבי ה-XC המהירים יכולים למצוא בו התאמה מצוינת כסט שלם (קדמי ואחורי), במיוחד בגרסת ה-TLR הקלה יותר. אישית אני מעדיף את השקט הנפשי שמעניקה הגרסה המחוזקת על פני הפרש של 20-30 ג' לצמיג. מה גם שהדפנות החיצוניות של גרסת ה-TLR חומות וזה מכוער.

דיסקליימר – מאחר ומשך תקופת המבחן של מוצר זה עומדת על 4 שבועות והתקיימה בחודשי הקיץ הישראלים, קשה לנו לתאר איך הצמיגים האלה מחזיקים מעמד לאורך זמן או מתמודדים עם תנאי בוץ. מאחר ועונת הרכיבה שלנו מורכבת בעיקר מקיץ מדורדר, לא הייתי לוקח את נקודה ב' כמשהו חשוב בעת בחירת צמיגים. בכל מקרה ויטוריה מדרגים את ההתאמה של שני הצמיגים האלה לתנאים רטובים ב-7/10.

יתרונות הצמיגים

  • התאמה מושלמת לצרכי רוכב הסינגלים חובב המהירות הישראלי.
  • טכנולוגיית גרפן 2.0 זה מגניב.
  • חיזוק דפנות הצמיג עושה את עבודתו נאמנה.
  • זיקה ישראלית (סוג של).
  • בסה"כ מדובר כאן בסט צמיגים שעושה מצוין את העבודה שלו.

בייקפאנל בטלגרם, לחצו פה לראות את זה!

חסרונות

  • מחיר סטנדרטי בשוק אך עדיין, זה לא זול.
  • משקל לא תואם ל-XC פרופר – אמנם ניתן לבחור גרסה קלה יותר אך ההפרש במשקל שווה את זה.

מאת: יואב גריבי