הטענה הבסיסית של טרק היא שהאופניים השתנו מאוד, אבל הקסדות- לא מספיק. הקסדות “הרגילות” די דומות כבר שנים ארוכות. לאחרונה קצת יותר אווירודינמיות, אבל ההגנה על המוח לא השתנתה. אז הם השיקו את ה Wavecell. זו טכנולוגית הגנה פנימית חדשה שנחשפנו לה לראשונה בקסדה הזו- הבונטרגר ספקטר (Bontrager Specter) במבחן. 

מאת: גיא חלמיש

 

ה Wavecell מקרוב- חומר פלסטי גמיש במבנה סופג

מהו ה Wavecell

זהו מבנה תלת מימדי שיכול להתרחב ולהתכווץ ולספוג מכות מכיוונים שונים, תוך שהוא מפזר ומנטרל את השפעתן. טרק מספרים שבמחקר הוא הוכיח יעילות של פי 48 בהגנה מחומר קסדה רגיל. הדגש הוא על “מכה סיבובית” – כשנופלים ברכיבה יש אינרציה והאנרגיה גורמת לתנועה בתוך הקסדה, שעם “עובדים איתה” ומאפשרים לגולגולת לזוז קצת בתוך התאונה עם כוחות התנועה, מפחיתים את עוצמת התנגשות המוח בתוך קירות הגולגולת. הם שילבו את ה Wavecell בכל קטגוריות הקסדות שלהם (הרים, כביש, עיר…). 

פרשנות- מקורות ההשראה?  

MIPS הצליחה להשפיע חזק- עם טענת הטיפול בתנועה צידית, והפרדת תנועת הקסדה מתנועת הראש בעת נפילה. זו מהפכה במסרים שמקבלים הצרכנים. לא רק אווירודינמיות, לא רק קלילות (ההפך אפילו- אבל נגיע לזה). כעת יש גם עוד איזה היבט זניח ששכחנו במוצרי מיגון שנכנס לשיחה- המיגון עצמו… אבל MIPS היא חברה עצמאית שמשחררת את הפתרון שלה ברשיון ליצרני הקסדות המשלבים אותו. רשיון זה אומר שהכסף על הפיתוח הזה הולך למישהו אחר, וכל קסדה שנמכרת- מיפס מרוויחה. לטרק- יש משאבים לייצר טכנולוגיה עצמאית משלה, והיא מעדיפה לממן את המעבדה המשוכללת שלה, ואת המהנדסים שלה, ולייצר על הדרך גם יתרון תחרותי ובידול- אז היא פיתחה את ה Wavecell. 

קסדת אופניים

את הפיל הענק בחדר שקוראים לו MIPS כולם מכירים, אבל האם אתם מכירים את הפיל-פילון שקוראים לו Koroyd? לא יכולתי שלא להיזכר באיזה מוצר שראיתי בעבר שמאוד הזכיר לי את ה Wavecell… ראיתי אותו בקסדות של Smith – יצרן אמריקאי גדול שהשיק כבר די מזמן משהו שמזכיר עד מאוד את הטכנולוגיה של טרק. קורויד הוא חומר הגנה תחליפי לקצף שבו, מבנה התאים בתוך הקסדה מעט שונה משל טרק אבל קשה שלא להבחין בדמיון בגישה. לסמית’ אגב, יש קסדות מסוגים שונים- חלק מכילות מיפס ואחרות קורויד.

קווים נקיים ומבנה סופג ייחודי מציץ מהפתחים

קסדת ה Bontrager Specter

תקציר התכונות כפי שטרק מרכזת בעמוד הקסדה:

  • קסדת כביש / XCO עם טכנולוגית ה Wavecel
  • הידוק אחורי באמצעות חוגת Boa 
  • אבזם מגנטי- לשחרור ורכיסה מהירה, ביד אחת
  • מבנה המעודד זרימת אוויר לשמירה על קרירות
  • ריפוד רך, נוח, מנדף לחות ורחיץ בתוך הקסדה
  • מחזירי אור לניראות מקסימלית
  • אחריות תאונות- עד שנתיים מקניית הקסדה- תקבלו חדשה אם היתה מעורבת בתאונה!
  • משקל: 341 גרם
  • מחיר: 720 ש”ח מחירון (ללא הנחות מועדון). 

מראה נקי ואווירודינמי

עיצוב וסקסאפיל

כשקיבלתי מאחד הפאנליסטים לינק לקסדה הזו בזו הלשון: “אני חייב את הדבר המהמם הזה” הבנתי שאכן לא רק אני חושב שהיא נראית טוב… באמת יש לעיצוב של הקסדה נקיון ודיוק מרשימים. צבע הזרחן הצהוב הוא כמעט תנאי מבחינתי לרכיבה בכביש (צהוב הוא צבע ההובלה בעולם האופניים- ולכן גם הוא צבע הלוגו של BIKEPANEL). 

רואים את ההשפעה האווירודינמית פה- הקווים חלקים, כל הפתחים כיווניים מאוד, ופתח השחרור שלהם (הקאנט האחורי) משופע בכיוון שחרור הרוח. גם מאחור- פתחי השחרור האחוריים נראים מצוין ונכון. הקסדה עוברת בציון גבוה את מבחן העיצוב והנראות. 

Bontrager

העיצוב מעולה בעיני

נוחות והתאמה

הדבר העיקרי שמשפיע בקסדות על נוחות הוא המבנה של הגולגולת- יש מאורכות יותר ויש עגולות יותר, וזה צריך להתאים לכם. הקסדה שקיבלתי היא במידה מדיום 54-60, שמרגיש מדיום גדול. בד”כ אני מרגיש יותר הדוק גם ללא חיזוק החוגה האחורית. פה יש מרווח מסוים- וההתאמה נשענת על הידוק ה Boa שהיא חוגה עדיפה וטובה יותר מהחוגות המוכרות בקסדות אחרות. אחרי שהידקתי זה הרגיש במקום.

רכיסת קסדה

עוד נקודת הצטיינות הן הרצועות- ובמיוחד האבזם- המגנטי המהיר הוא פטנט גאוני וכייפי במיוחד שנתקלתי בו בעבר בקסדה של EVO. לא צריך שתי ידיים יותר כדי לשחרר את הקסדה, וגם לשים אותה זה מהיר וקל עם המגנט. זה אדיר. 

אבזם

אבזם מגנטי גאוני

החוגה האחורית מעולה ואיכותית, BOA בכל זאת, ויש לה טווח תנועה של גובה ההידוק בעורף של כ3 ס”מ (אפשר למשוך את החוגה למטה או להעלות אותה למעלה לעוד דיוק על הראש הספציפי שלכם).

הריפודים פה מינימליסטיים מאוד, מדי יש לאמר עבור מי שפוגש אותם ללא שיער בפדחת, אם כי הם נראים כמו חומר שלא סופג לחות כמעט ובכך יש יתרון. 

חסרונות

אני לא יכול להתעלם מכמה מהם בקסדה הזו: 

  1. המשקל- 341 גרם הוא גבוה מאוד. גם המיפס מוסיף בד”כ משקל ולכן צריך להשוות רק מול קסדות מהקטגוריה אבל אני עדיין מתקשה לנמק קסדת XCO / כביש במעל 300 גרם.
  2. אוורור- שכבת ה Wavecel מגיעה ללא חיתוכים מתחת לחורי האוורור בקסדה, ולמרות שהיא עצמה “פתוחה” באופיה, הכיווניות שלה בכל זאת חוסמת את האוויר. 
  3. כאמור הריפודים הפנימיים דקים מאוד וקרובים ל Wavecell. 
  4. חבל שאין לה את ההכנה לקבלת המגנט והנצנץ החדש של בונטרגר. אם הייתה לה, הייתי מאמץ אותה מיידית בתור קסדת הקורקינט החשמלי שלי!

סיכום – שינוי פרדיגמה?

מדובר בקסדת ביניים מבחינת התמחורים בטרק אבל היות ויש לה תוספות ייחודיות בהגנה היא לא מהזולות ביותר בשוק. אם משווים לקסדות “רגילות” ללא אקסטרא הגנה על המוח ההשוואה במחירים ובמשקלים תהייה לרעתה. היא לא מיועדת ליבבני משקל זה ברור, iהיא נראית מעולה זה גם ברור. היא כנראה שומרת על הרוכב טוב יותר מכל קסדה רגילה, ולכן כל אחד יעשה את השיקול שלו- כמה גרם במשקל ורוח באוורור אתה מוכן לשלם בשביל הגנה טובה יותר על המוח שלך?

מעניין מה שקורה בעולם האופניים לאחרונה. אחרי שהתרגלנו למרוץ חימוש של הורדת משקל, ולאחר מכן למרוץ חימוש של הורדת התנגדות רוח, אנחנו מקבלים כעת שורה של מוצרים שמקריבים את המשקל לטובת תועלות אחרות: בקסדות יותר בטיחות, ובאופניים- דיסקים, שגם הם סוג של תרגום לבטיחות (במיוחד בקרבון ובגשם). האם אנחנו בעידן הרכיבה הבטוחה?