הרבה מים זרמו בירקון מאז אמר יואל סלומון "אני נשאר הלילה פה". היום, לאורך שביל הירקון אפשר לשמוע ציפורים, ליהנות מרכיבה מיוחדת במינה בתוך מנהרות קנה ולהשקיף מלמעלה על האגם האקולוגי של הוד השרון.
בטח גם לכם יש מסלול קרוב לבית. כזה שאתם כבר מכירים בו כל פיתול ואפשר תמיד לצאת אליו בלי להעמיס את האופניים על האוטו. המסלול שלי הוא שביל הירקון שמחבר בין שניים מהפארקים היפים בארץ: פארק הירקון והפארק האקולוגי של הוד השרון.
לרכוב לצד הנחל
בארץ, בניגוד לאירופה, אין הרבה מסלולים לרכיבה לצד נחלים או נהרות. בצ'כיה לדוגמא רכבתי ארבעה ימים לאורך נהר האלבה, חוויה אדירה שתיארתי בכתבה קודמת (מפראג לדרזדן). לרכוב לצד הנחל מאד מרגיע. יורדים מהשביל הסלול לשטח ונכנסים לעולם אחר. כזה שעוטף אותנו בעצי אקליפטוס, קנה וסוף. הפסקול של העיר מתחלף בבת אחת בשקט, ציוצי ציפורים וצלילי זרימה מהנחל. במקום מכוניות, בעלי-חיים: ציפורים, תנים, צבים ונוטריות.
על המסלול
המסלול מישורי ואורכו כ-31 ק"מ. אפשר להתחיל אותו מתל אביב, מהוד השרון או מכל נקודה אחרת בדרך. בצדו הצפוני המסלול הוא חלק משביל ישראל ותוכלו לראות מדי פעם את הסימון לבן, כחול, כתום. השביל רחב ומתפתל צמוד לנחל. בקצה המזרחי של המסלול תגיעו למפל הנסתר שרונית, מקום מושלם לטבילה בירקון.
אלפים הצטרפו לניוזלטר, הכניסו אימייל פה:
אני אוהב להסתובב באזור הפארק האקולוגי של הוד השרון, ולחזור דרך הצד הדרומי של הירקון בדרך כורכר שטוחה ומהירה יותר. אפשר לרכוב במסלול כל השנה, למעט אחרי הגשמים כשהמסלול בוצי ושלוליות גדולות חוסמות את המעבר. אבל אם אין בוץ ושלוליות, החורף הוא דווקא העונה הכי טובה, כי השדות ירוקים והפריחה בשיאה.
המסלול להורדה לגרמין (נדרשת הוצאתו מתקיית זיפ במחשב קודם לכן): yarkon new
Show less
הפארק האקולוגי של הוד השרון
הפארק האקולוגי הוא חלק מפרויקט שיקום הירקון. מי האגם הם מי קולחין מטוהרים שמקורם בנחל הדר.
הפארק משמש מקור מזון לציפורים ובעלי חיים אחרים. במרכז האגם שלושה גשרים מעץ. הם מובילים למצפורי תצפית, מהם תוכלו להשקיף על ציפורים. בעיקר אנפות, קורמורנים, שלדגים ויאוריות מצריות. אם תשאלו אותי זה גן עדן לצלמים.
מול האגם נישאת גבעה ששימשה עד לא מזמן מזבלה העירונית של הוד השרון. מדי חורף מתכסה "הר הזבל" בפריחה צהובה של חרציות וחרדל ולמטה סביב האגם פורחים עצי מייפל (בעברית עץ אדר). יש להם עלים יפים שמוכרים לכם מדגל קנדה. הטיפוס על ההר עבורי הוא השיא של המסלול. הדובדבן שבקצפת הוא נוף עוצר נשימה הנשקף מהפסגה.
אם תהיתם למה יש אופניים בראש הגבעה על עמוד, הביטו בלוחית שבמרכזם. חרוט עליה "לאבנר ידידנו ז"ל לזכר אהבת רכיבת האופניים בצוותא". מסתבר שזו אנדרטה לזכר רוכב שעבר אירוע לב בפסגה ולא הצליחו להגיע אליו עם סיוע רפואי בזמן. זה מזכיר לי שתמיד עדיף לרכוב עם חברים ולא לבד.
סיבוב במנהרות הקנה
לא רחוק מהפארק, יש בשבילים עוד אטרקציה אחרונה. הקנה שאופייני לירקון "סוגר" על השביל ויוצר מנהרות. בקטעים מסויימים הן אפילו קצת חשוכות. הכי כיף לרכוב בהן בקיץ. בשעות הבוקר המנהרות עדיין שומרות על קרירות, אפילו אם בחוץ השמש כבר מכה במלוא עוצמתה.
הפינות הסודיות של פארק הירקון (גני יהושע)
בדרכי חזרה לתל אביב אני עובר שוב דרך פארק הירקון. אני רוצה להמליץ על שתי נקודות פחות מוכרות בפארק. האחת היא גן הקקטוסים, שנמצא בין גבעת המופעים לכדור הפורח. יש בו מגוון עצום של קקטוסים וסוקולנטים מכל העולם. לצדו גן סלעים וגן גזום יוצא דופן. הכניסה חינם.
עוד על גן הקקטוסים בסרטון:
הנקודה השניה היא מרכז הצפרות של ראש ציפור. הביטו במפה שמתחת ותבינו מיד את משמעות השם – נחל הירקון ונחל אילון נפגשים בנקודה שלידה התוואי שלהם מייצר צורת ראש ציפור על המפה:
בזכות מסתורי תצפית, אפשר להתבונן בציפורים ממרחק ממש אינטימי. מומלץ להגיע בשעות המוקדמות של הבוקר כשהציפורים פעילות בחיפוש אחר מזון. בין הציפורים שתוכלו לראות: אנפות, שלדגים, יאוריות מצריות, עורבים, וסיקסקים. עוד על מרכז הצפרות בסרטון:
ולסיום, פתרון החידה :- )
"ויש אומרים כי עד היום לאורך הירקון הציפורים שרות על יואל משה סלומון" מתוך הבלדה על יואל משה סלומון, כתב יורם טהרלב והלחין שלום חנוך.
הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווצאפ. לחצו פה:
המסלול אידיאלי לכל מי שגר בתל אביב, רמת גן, פתח תקווה או הוד השרון ורוצה הפסקה של שעתיים-שלוש מהעיר הסואנת. היות והוא שטוח לחלוטין ואינו טכני, הוא יתאים גם לרוכבים מתחילים. רק יש צורך לתכנן את המרחק בהתאם ליכולתם המוכחת.
כתב וצילם: אסף לופו
אסף הוא אבא לשניים, מנהל קריאייטיב ומעצב חווית משתמש. בסופי שבוע הוא משאיר את העבודה מאחור ויוצא לרכוב ולצלם ולא תמיד בסדר הזה. ליוטיוב של אסף. לתגובות- כנסו לאינסטגרם של בייקפאנל