תחרות רב יומית? טיול אופניים של שבוע בחו”ל? רוב הסיכויים שהרגשתם את התוצאות של זה לאחר ישיבה ממושכת על האוכף. שני מוצרים של כצט הישראלית ואסוס היוקרתית מנסים להתמודד עם זה.
אין מה לעשות- העכוז, התחת, האחוריים- יכולים להשתפשף אחרי שעות ארוכות של רכיבה על האוכף. אנחנו נכתוב קצת בהומור בכתבה הזו, אבל האמת שזה עניין אמיתי ולא נעים. לכן יש רוכבים רבים שמשתמשים בקרם להפחתת שפשופים וכאבים ברכיבות ארוכות. קיבלתי למבחן את הקרם של החברה הישראלית כצט ויצאתי איתו לארבעה ימי רכיבה רצופים באיטליה.
מאת: גיא חלמיש
“שמואיס קרם”- אתם משתמשים בזה?
הקרמים האלה החלו עוד בשנות ה40 של המאה הקודמת, כאשר מכנסי הרכיבה היו עשויים עור שמתקשה, והיה צריך לרכך אותם- במריחה ישירה על בד/עור המכנס. עם המצאת הפדים הרכים של היום, המשחות עברו עדכון והופנו על עור הרוכב היושב עליהם כדי לגרום לו להשתפשף פחות..
בסקר שעשו ב GCN בדקו האם הרוכבים משתמשים בקרמים או לא. הם שאלו גם מקצוענים וגם חובבנים. התוצאות מראות שהרוב לא משתמשים בזה, אבל לא מעט כן משתמשים!
- בקרב המקצוענים (נשאלו 11) 6 משתמשים רק בתחרויות, 3 לא משתמשים כלל, ו 2 משתמשים תמיד.
- בקרב החובבנים (סקר של כ 5000 בטוויטר) 45% לא השתמשו מעולם, 31% מדי פעם, ו 24% משתמשים תמיד. לתחושתי הלא מתוקפת בסקר, בישראל המספרים עולים משמעותית לכיוון הקבוצה שלא משתמשת אף פעם.
האריזה
הגורם המוביל בתחום המלחמה בשפשפת בקרב הרוכבים, הוא כמובן הקרם המכונה באופן בלתי פורמלי “קרם התחת של אסוס”- אותה משחה נגד שפשפת של חברת הביגוד היוקרתית, שגובה פי 3 ויותר על ביב ממתחרותיה. הקרם של אסוס מגיע בקופסה, מעין קערה, שבה טובלים את האצבעות ישירות בתוך החומר וממנה אל המריחה. או אז מגלים את ההתלבטות הקשה- האם לטבול שוב את אותן אצבעות אחרי שעברו על המבושים במריחה? (ברור שלא אמורים לעשות את זה- אבל לא עשינו סקר כמה אנשים באמת מקפידים על אי העברת הבקטריות הזו מהאיזור האנטי בקטריאלי אל המשחה וחזרה אליו…).
ומה עושים עם חבר שמבקש למרוח משלכם גם? ולמה לא למדו בשיעורי האתיקה והמוסר באוניברסיטה את השיעור “קרם התחת, בראיית חברים וסחבקייה ישראלית- נהגים מקובלים?”
בקרם של כצט הדברים פשוטים ונעימים בהרבה- איך לא חשבו על זה קודם: שפופרת כמו של משחת שיניים שמורידה את הדילמה המוסרית, יותר נעימה אסתטית, יותר נקייה מבחינה בקטריאלית, ומקלה עד מאוד על השימוש. החסרון של האריזה הזו היא שהיא מעיכה, בעוד שזו של אסוס קשיחה, מה שנכנס לידי ביטוי בתיקים ונסיעות.
בסעיף הזה: ניצחון לאקילן ספורט.
נגד שפשפת- כמויות
כמות הקופסה של קרם התחת של אסוס שאצלי ענקית (140מ”ל)! וזה חסרון כי היא מחזיקה כבר שנים (מודה, אני לא באמת משתמש כבד), ואני באמת מקווה אין תאריך תפוגה לחמאה הזו. 140מ”ל זה מעל מה שמותר פורמלית לפחות בשדות תעופה (ולכו תנסו להסביר בסקיוריטי “it’s a cream for my ass – please I must have it for the race”.
באקילן ספורט יש 60מ”ל שאין בעיה להעביר בטיסה, וגם לא צריך יותר מהכמות הזו לתחרות אחת או נסיעה לחו”ל לרכיבה. גם בסעיף הזה- ניצחון לאקילן ספורט.
אני בקבוצת 31% מחובבי הרכיבה – משתמש מדי פעם
השימוש שלי בקרם התחת הוא בעיקר כשאני נזכר בו אחרי יומיים של רכיבות ארוכות מאוד כשמתחילים השפשופים- ואז אני נזכר בתכשיר נגד שפשפת. הצורך הזה מתעורר רק כשאני בטיול אופניים או מרוץ רב יומי, בהם הרכיבה החוזרת שעות ארוכות יום אחרי יום בד”כ עושה את שלה. הפעם הגיע המבחן הזה בדיוק כשיצאתי למלון דורי באיטליה לארבעה ימי רכיבה רצופים, וזה התאים בול לבדיקה. בשאר הרכיבות שלי, בשגרה, אני לא משתמש בו- אין לי שפשופים מיוחדים וכשממילא אני לא רוכב כל יום, גם אם יש רגישות מסוימת באזור, הרי שהיא לא מקבלת גירוי נוסף למחרת, ולכן הצורך בכך יורד.
התחושה והשימוש – דומה
השתמשתי באקילן ובאסוס ואני לא יכול לאמר שהרגשתי הבדל מהותי ביניהם. שניהם מספקים חוויה רכה, לא רכה מדי, מעט שמנונית. לי לא נעים למרוח את זה לפני הרכיבה אבל זה לא סיפור, והידיעה שאולי זה יפחית מעט מהשפשפת הצפויה לי מנחמת ומסירה את ההתלבטויות. אם לא יועיל לא יזיק, ויש לי אמון מסוים שדווקא מועיל מעט אבל זה משהו שאני חייב להודות שקשה לבדוק ולהמליץ עליו בוודאות. אני בטוח שיהיו כאלה שישבעו שהקרם של אסוס העיף להם את התחת… (כן, תנו לחגוג על השטות הזו עוד פעם…) אבל אני לא הרגשתי הבדל בר ציון.
שוויון בין המוצרים בגזרת החוויה.
מחיר: אקילן הישראלי מנצח
הכמויות שונות. האסוס מופיע בתמחור של כ 20 דולר ל 140מ”ל, בחו”ל ללא משלוח. האקילן מתומחר ב 20-25 באינטרנט הישראלי ל 60מ”ל ללא משלוח. להשוואה- המחיר ל100 מ”ל אסוס הוא 50 ש”ח ואילו 100מ”ל באקילן הוא 33 ש”ח.
כל רוכב יודע שלא קשה לנצח את אסוס בגזרת המחירים בכל הקטגוריות שהם משחקים בהם – הם תמיד הכי יקרים. השאלה היא האם הם מצליחים לייצר תועלת עבור המחירים שלהם היא מורכבת, כי תועלת נובעת גם מחלק אמוציונאלי, ולקניית הכי יקר ומוגזם שיש בקטגוריה זה בהחלט מייצר תועלת אמוציונאלית עבור לקוחות אסוס. אבל תועלת אמוציונאלית ממשחה? את הלוגו לפחות רואים על הביב ויודעים שאתה מליאן, אבל את המשחה שמרחת, לא אמורים לראות ולא להריח.
בצד הפונקציונאלי אני לפחות, לא הבחנתי ביתרון למוצר היקר יותר ועל כן הנטייה שלי היא להעדיף את הישראלי- גם דומה באיכות, גם תוצרת ישראל, וגם עולה פחות.
ניצחון לאקילן ספורט.
נגד שפשפת: זכרו שזה רק הפתרון השני
אם יש לכם שפשופים מהאוכף ברכיבה, הפתרון הראשון שאתם צריכים לפנות אליו הוא לא להתחיל למרוח משחות. הפתרון הוא קודם כל שימוש בביב איכותי, החלפת ביבים ישנים שאיבדו את זה בחדשים עם פדים שמתאימים לכם, והכי חשוב- בחירת האוכף הטוב לכם ביותר, ברוחב הנכון לכם. בד”כ שפשופים כאלה נובעים מאוכפים רחבים מדי.
נחזור לנסיעה שלי לאיטליה- על אופני ההשכרה גיליתי אחרי יומיים שיש לי שפשופים. המשחה לא מנעה אותם לגמרי, אבל מה שבאמת סגר את הפינה ביום הרביעי היתה החלפת אוכף לדגם ארוך וצר יותר… רק אחרי שעשיתם את זה, תוסיפו את עניין המשחות כדי לשפר את מצבכם באירוע או טיול רכיבה רב יומי.