באירוע חגיגי בדירה של סילבן אדמס על הטיילת בת”א, הושקה שנת 2019 של הסייקלינג אקדמי, והחל שבוע אימונים בישראל של חלק מרוכבי הקבוצה החדשים (והיה גם פיל בחדר).
מאת: גיא חלמיש
היעד: להיות אחת משתי קבוצות הפרו קונטי המובילות
אדמס: “ה UCI שינה את החוקים לאחרונה והגדיר ששתי קבוצות הפרו קונטיננטל המדורגות ראשונות ב 2019 יוכלו להתחרות בכל הגראנד טורס ב 2020 כולל הטור דה פראנס. לכן יש לנו מטרה פשוטה מאוד: אנחנו חייבים להיות בטופ 2 במחלקה שלנו.
סילבן אדמס לישראלים- תביאו פודיום
זה לא רק לנצח את הפרוקונטי, אלא יש גם חזון ויעד לישראלים: אנחנו רוצים לעשות היסטוריה, ורוצים שישראלים יעשו היסטוריה. אנחנו רוצים להתחיל לראות פודיומים- מחמשת הישראלים המקצוענים בקבוצה” אדמס מספר שישנם 30 מקצוענים וזו לדבריו קבוצת האופניים המקצוענית הגדולה ביותר בעולם כולל מהפרוטור), וממשיך להדגים את הדרישה- באומרו לרוכבים הישראלים: “מי יהיה ראשון שיביא פודיום? הגיע הזמן להתחיל לנצח!”
רועי גולדשטיין, אלוף ישראל שנה שנייה ברציפות- מה המטרה שלך, האם תביא פודיומים? שאל צדוק יחזקאלי על הבמה את רועי. “כן, זו המטרה שלי וזו התחושה שלי. אני מתאמן חזק מאוד עם עומר בעונה הזו, ועם עוד כמה חברה, והשנה הזו תראו את הפודיום הראשון מהישראלים! אני מקווה שממני, ואם לא – מעומר!”.
“אני הייתי כאן מההתחלה, כשרוני ורן הקימו את הקבוצה. לפעמים אתה צריך להיות במקום ובזמן הנכון והיה לי מזל. אבל גם לפני היו רוכבים מאוד מוכשרים שהיו ורכבו בישראל, ואני בטוח שיהיו גם אחרי עוד רוכבים מוכשרים. אולי אנחנו הראשונים שקיבלנו את ההזדמנות להתחרות ברמות הכי גבוהות בעולם, אבל לחברה הצעירים שנכנסים לענף יש כבר לאן לכוון והם יכולים לראות את העתיד ממש מול העיניים שלהם – זה חלום גדול שהם יכולים לכוון אליו”.
רון בראון- זו קודם כל ציונות
“הקבוצה הזו היא קודם כל בעניין ועבור ציונות. התחלנו רק לפני 4 שנים ביפו, וסילבן הגיע מאוחר יותר כמו סנטה קלאוס. לי ולרן מרגליות היה לנו חזון להביא רוכב ישראלי לטור דה פראנס, ואנחנו בדרך להביא את החזון והחלום הזה להתגשם. היום כבר כל ספורטאי ישראלי צעיר בישראל יודע מה זה האקדמי ומה זו רכיבת כביש, ומהו הג’ירו ד’איטליה. אנשים עוצרים אותי ואת סילבן ברחוב כל הזמן ושואלים האם יהיה ג’ירו בארץ או טור דה פראנס גם השנה… הם חושבים שנביא את המונדיאל כעת… אבל אנחנו פה באמת בשביל לגרום לחלומות להתגשם. בשנה שעברה כל רוכב מהקבוצה (וסילבן אדמס, ורוני בר און גם כן) קיבל תעודת שגריר של שלום ממרכז פרס לשלום, אז רוכבים: אתם פה בשביל ללמוד מה זו ישראל ולהראות למעריצים שלכם ולעולם שיש לנו מדינה יפהפיה אטרקטיבית ונורמלית, ואתם הרוכבים עם עוקבים רבים, האנשים הנכונים להראות את זה.” אומר בראון.
לוח מרוצים צפוף
הלוח שמציגה האקדמי צפוף מאוד ויש בו הרבה מרוצים. צ’ל קלסטרום המנהל הספורטיבי של הקבוצה, מסביר למה צריך 4 צוותים בכל העולם שמתחרים בכל כך הרבה מרוצים: “זו הסיבה שיש לנו 30 רוכבים. כדי להיות אחת משתי קבוצות הפרו קונטי המדורגות הכי גבוה בעולם צריך הרבה מאוד נקודות, וצריך להשיג את הנקודות האלה מתחילת העונה ועד סופה.
יש לנו קבוצה חזקה, יש הרבה רוכבים רעבים, מוכשרים וותיקים וצעירים. יש לנו סיכוי, אבל זה מחייב כמובן נחישות, תשוקה ודבקות במטרה- תכונות שחייבים להחזיק בעולם האופניים, במיוחד כשיש יעדים כאלה לפניך, אבל אני מרגיש נוח וחושב שיש לנו קבוצה מצוינת”.
סילבן אדמס: “אנחנו לא באנו סתם לבזבז את הזמן- יש לנו יעדים, אנחנו מתכוונים להשיג את היעדים האלה. אבל זה צריך להיות ברור: כל הקבוצות האחרות גם יודעות שהשיטה שונתה, אז כולם מתכוננים לאותה תחרות, מה שרק יעשה את זה לניצחון מתוק יותר…”.
הנקודה הצרפתית
“כחלק מההתכוננות לטור דה פראנס, ולכן רצינו פנים צרפתיות. אנחנו רוצים להתפס כידידותיים לצרפתים כשנגיע לשם ב2020, ונתקבל בחום בצרפת משום שיהיה לנו גם קצת אופי צרפתי לצד האופי הישראלי. לצורך העניין, ישנו חיבור לקבוצה צרפתית מבריטני בשם Cotes d’Armour. החיבור יאפשר להכניס רוכבים מקבוצת הפיתוח של האקדמי אל הקבוצה שישתלבו ויתארחו בה, כדי שיתנסו בתחרות אירופאית-צרפתית אמיתית” אומר אדמס.
ואיפה רן מרגליות?
אי אפשר להתעלם מכך שלראשונה מאז הקמתה, רן מרגליות לא היה פה. יחליף אותו חן טל שהיה איש צבא בעברו, מה שכנראה מבטא צורך בניהול של המון לוגיסטיקה, ציוד ואנשים שצריכים לתקתק את כל המרוצים האלה. לצדו יהיה צוות מנוסה- צ’ל קלסטרום כמנהל ספורטיבי וצוות מנהלי ספורט מנוסים, צדוק יחזקאלי בצד המדיה והתקשורת, וכמובן ליווי צמוד של בעלי הקבוצה: אדמס ובראון.
רן מרגליות סיפר לי מייד לאחר האירוע שהוא הולך להתמקד בפיתוח הסייקלינג אקדמי בישראל- ובבניית תשתיות לחיזוק הענף, מסגרות שבהן יהיה אפשר להגיע לאלפים. אם בחזון המקורי חשבו שהדוגמה האישית תספיק, הרי שכעת מבינים שצריך לייצר תשתית ארגונית ומקורות מימון עבורה- ובכך הוא יתמקד. רן לא הכחיש את מה ששאלתי אותו ממידע שהגיע אלי- שהוא זה שסייע לחיבור בין עומר שפירא ורותם גפינוביץ בקניון סראם. אני יכול לאמר לכם שלמיטב ידיעתי זו לא המילה האחרונה שלו בתחום הנשים (אזהרת ספקולציה: אולי תהייה סייקלינג אקדמי נשים בהמשך?).
הצטרפו אלינו עם מנוי חינם:
פרשנות: גם בסטארט אפ של האופניים בישראל קרה מה שקורה בלא מעט סטארט אפים טכנולוגיים- היזם המקורי שהכניס את המשקיעים, גידל את החברה עד שלב שבו יחסים אישיים או שינויים אוביקטיביים בצרכי הניהול גררו פאזה חדשה. אישית- אני חושב שזה רווח נקי לענף האופניים: דומה שהספינה הבינ”ל של האקדמי כבר במסלול יציב, ואולי זה רק יתרון- הסטת המנוע והיכולת של רן מרגליות עם האנרגיות, הקשרים ויכולת הרתימה והחיבורים שלו, לכיוון נוסף שהוא קידום תחום הרכיבה בישראל ואצל הנשים.
האקדמי השבוע בישראל
השבוע חלק מהרוכבים החדשים בקבוצה יתאמנו בישראל, בעיקר בדרום, כדי שיכירו את ישראל, ויתחברו לאקדמי. ביום שישי ירכבו עם רוכבים ישראלים ויפגשו איתנו בבר בהר.
רצים? כנסו גם לפה: https://runpanel.co.il/