חנוך רדליך יצא למרוץ האריזונה טרייל כדי להביא הישג במרוץ בינ”ל. הוא רכב רכיבה מרשימה לכל הדיעות, אפית, קשה, וקיצונית. אבל בגלל אי עמידה בתוואי המסלול וכניסה לשביל סגור שהוצא ממסלול המרוץ נצחונו נפסל.
אריזונה טרייל
כמיטב מסורת ה Bikepacking העולמית- גם מרוץ אריזונה נשען על הקהילה, אינו רשמי, אינו בתשלום ובנוי על אמינות החברים ורוח הבייקפאקינג. תת-תרבות ספציפית בעולם האופניים עם התנהלות וחוקים משלה. האריזונה טרייל התחרותי הוא מרוץ כזה, שיוצא מגבול מקסיקו ומגיע עד ליוטה במעל 750 מייל שהם כ 1200 ק”מ. המעקב אחרי המשתתפים- בדיוק כמו במרוצים האחרים כולל זה שבישראל (ה- HLC, שגם בו היתה פרשה), נעשה באינטרנט ומזין דיונים בקבוצת הדיון של המרוץ.
מהודעת המארגנים בסוף המרוץ
ג’ון שילינג מ”ההפקה” כתב: “ידעתי כשלקחתי את ארגון ה AZTR מ Scott, שזה לא יהיה חלק לכל אורך הדרך. זה היה מאוד מתגמל להיות מעורב ביותר היבטים מאחורי הקלעים. תודה לכל מי שפנה אלי, אני מעריך זאת. לצערי, יש כמה חובות של ניהול המרוץ שעלי לעשות שקיוויתי שלעולם לא אצטרך לעשות- נאלצתי לשים (*) כוכבית ליד זמן הסיום של חנוך רדליך. לא החלטה שאני או סקוט לוקחים בקלות.
היו שתי סיבות לכך: הראשונה, הוא פספס מקטע של כ-3 מייל (כ 5 ק”מ) ממסלול המרוץ. זה היה אמנם על כביש בשכונה בנויה, אבל זה עדיין חלק מהמסלול. שנית, הוא רכב דרך חסימה רשמית של השביל צפונית לפלגסטף (Flagstaff). אסור שדבר כזה יקרה. אני צריך להעיר שחנוך היה הרוכב היחיד שלא (ההדגשה במקור) לקח את המסלול האלטרנטיבי למקרה של שלג ליד פלגסטף, ונשאר על מסלול ה AZT, ועל כך כל הכבוד! זה לא נאמר כדי להוריד מהמאמץ שלו, הוא עשה מאמץ מדהים להשלים את הפער שנוצר בינו למוביל לאחר הפסקה שלקח של 24 שעות להתאושש בטוסון (Tucson).”
תגובת חנוך בפורום
“אני לא אתווכח עם אף אחד, אבל אני רק רוצה לאמר שלא היה לי שום קובץ GPX נוסף עם מסלול אלטרנטיבי, וכשהייתי שם, לבד, ללא ידיעה לאן אני אמור להמשיך במקרה הזה (של החסימה), זה היה שם אותי בסיכון של לפספס את המסלול הנכון לחלוטין.
אני רק אשאל אותך את זה: למה שלחת קבצי GPX עם המסלול הזה, שהיה באופן ברור סגור כבר כמה שנים (והחתכים והמכות על גופי, מלסחוב את האופניים הכבדים שלי לאורך זמן ארוך דרך המקום הזה יוכיחו זאת), ולא שינית את המסלול הרשמי?
הייתי חייב לקחת החלטה- לרדת מהמסלול ע”פ החלטתי האישית, תוך ייצור מסלול חדש, ללא ידיעה איך לחזור אל המסלול המקורי, או להשאר נאמן למה שאני יודע שהוא מסלול ה AZT. עשיתי את הבחירה שלי, ואני שלם איתה. במיוחד, שזה לקח לי שעות, כשאחרים נשלחו לאלטרנטיבה מהירה וקלה יותר.
מי ניצח את ה AZT השנה? כל מי שלקח על עצמו להתמודד עם האתגר הגדול הזה. מי עשה את הזמן המהיר ביותר והגיע ראשון? זה, אדוני, יהיה אני.”
התגובות הישראליות
מה שקרה לאחר הודעת המארגנים מבאס ונראה כמו תקרית דיפלומטית המערבת פערי תרבות וסגנונות ביטוי שונים ברשת החברתית. חלק מהתגובות מנסות להדגיש את הקונצנזוס, את מה שכולם מסכימים עליו בקלות, שתמציתן במשפט: “שום מחלוקת לא יכולה להוריד מההישג הגדול של השלמת המסלול”.
מצד שני, אילן טבת הגיב תגובה שמתמצתת את גישת האוהדים של חנוך מישראל- בתרגום חופשי מתומצת אומרת “פסילה או לא פסילה, מי שניצח זה רדליך”. התגובה הזו זוכה לתמיכה מהירה של ישראלים נוספים שמבטאים את אותו דבר במילים כאלה או אחרות.
התגובות האמריקאיות
שני אמריקאים מזכירים לישראלים ולחנוך שבאירועים המבוססים רק על התנהלות אישית, יש צפיה מהמתמודדים לנהוג לפי הקודים המקובלים ושרק חנוך נהג אחרת אל מול כל שאר המתמודדים. פיטר שוסטר עונה לטבת: “אני בהחלט לא מסכים. הוא אולי רכב הכי מהיר, הוא אולי תרגם גלוקוז לוואטים טוב יותר מהאחרים. אבל מרוצי בייקפאקינג הם כל כך הרבה יותר מזה. תודה על קבלת ההחלטה הקשה ג’ון והעמידה לצד האתיקה של הספורט שלנו. כל הכבוד. מקווים לראות אותך בשנה הבאה”.
רוב האמריקאים מנומסים ומאופקים. אבל מדי פעם מובעת גם תרעומת ברורה יותר: “חנוך רדליך, למעשה פספסת שני קטעים של המסלול. ג’ון היה נחמד לתת לך מעמד של מסיים עם כוכבית. לא רק שדילגת על הקטע בטוקסון, גם לא רכבת את המסלול מפיקטפוסט לדרך היואיט סטיישן. כן אלה שני קטעים של 3 מיילים בלבד, אבל רק אתה פספסת את שניהם. כל האחרים במרוץ גם צייתו לסגירת המסלול מצפון לפלגסטף מלבדך, וזה היה ידוע לכולם לכל המתחרים והעוקבים כמוני.
(מתחרים חייבים) לדעת את החוקים, והשינויים של המסלול, ולפנות למארגן המרוץ על המסלול אם יש שאלות. במזל לא היו בעיות רציניות עם העובדה שרכבת במסלול סגור, אבל המרוץ הזה יכול להסגר בגלל מתחרים כמוך שלא עושים הכנה מספקת ומפרים את החוקים כדי להגיע למטרות אישיות.
רכבת יפה אבל לא עקבת אחרי המסלול ב 100% וגם רכבת מסלול שהיה בבירור סגור. זה אסור בתכלית האיסור. אתה גם לא מבין שעשית טעות, ואתה הצבת את ג’ון בפוזיציה שהוא צריך לקחת החלטה לא נוחה על זה. להיות דפנסיבי בעניין הזה, זו לא התנהלות ראויה לטעמי, ומעיד על אופי גרוע.”
ג’ון שילינג מארגן המרוץ מוסיף
“חנוך, תודה על שיתוף המחשבות שלך, יחד עם זאת, אני לא מסכים עם טענתך לגבי המסלול ה”סגור שנים”- זה 100% לא המקרה. נשרטת? כן, גם כל האחרים- ככה זה במירוצי אופני הרים באריזונה. האם המסלול נשלח באיחור? אולי. זה עודכן ב 6 באפריל כשבועיים לפני המרוץ. הוא היה בדיון ציבורים מאז שהוכרז לפני חודשים.
אני אישית רכבתי את המעקף ולא רק שעדכנתי את המסלול, גם פרסמתי תמונות פניה אחר פניה. אפילו אם לא היה לך את המסלול המעודכן, או כל סיבה רשמית אחרת, אין ספק שיש במקרה כזה לעזוב את המסלול ולחזור אליו ברגע שהגיוני לחזור. ציות לחוק מוביל על פני מעקב אחר המסלול, בכל פעם. לאורך שנים זה קורה במרוץ הזה, והרוכבים מוצאים את הדרך חזרה למסלול. כמו שנאמר, להיות מהיר זה רק חלק אחד של המשוואה. ניווט, תזונה, לוגיסטיקה, ועמידה בחוקים משלימים את השאר. היתה לך רכיבה מדהימה. זה היה כיף לצפות בזה. באמת אין שאלה מי היה הרוכב המהיר ביותר.”
חנוך כמחווה נחשב כפינישר והזמן שלו נחשב כמנצח של התחרות, המנצח הוא זה שהגיע תשע שעות אחריו- Josh Uhl.