מהו הפרופיל של הרוכבים שקונים את האופניים החשמליים? מי משקיע כ 17-20 אלף ש"ח בקנייתם, והאם זה כדאי? בפרק שני בסדרת כתבות אני יוצא ללמוד עוד על הפוטנציאל של אופני ההרים החשמליים עם מנוע וחשיבותם. (לפרק הראשון ובו בן 59 שלא רכב מעולם ב3 שעות בהרי ירושלים)

כתב וצילם: גיא חלמיש

אם לא לחצתם על ה PLAY למעלה לחצו פה:

יוני ויובל -רוכבים פעילים בפנסיה עם KTM חשמלי

אם חשבתם שאלה האחים של החשמלוקים העירוניים- בסטריאוטיפ: ערס, צעיר, עם סיגריה בפה וסלולרי באוזן בלי קסדה, טעיתם. יובל ליבר ויוני מילר מקיבוץ גלעד (באזור רמות מנשה) הם בדיוק מהסטריאוטיפ הנגדי: הקיבוצניק הספורטיבי והמשכיל.

מנוע KTM

בכתבה הקודמת נגענו בפוטנציאל: לקחתי את עדי לויט, בן דוד שלי בן ה 59 שאינו רוכב אופניים לסיבוב בהרי ירושלים. ההזדמנות הקיימת בכלי שמאפשר לכל אחד לרכוב ולטייל הפכה לי ברורה מאוד בהתנסות הזו, אבל זו היתה בדיקה עם מישהו שאינו רוכב. עניין אותי להכיר את אלה שבאמת קונים אותם- רוכבים שמוציאים סכומים לא קטנים כדי לרכוב בשטח עם האופניים החשמליים. רציתי להמשיך ולהכיר את המוטיבציות לקניית אופני הרים חשמליים, ללמוד על אופי הרכיבות והשימוש בהם. למי זה מתאים? רועי שבילי, יבואן KTM שהיא מהחלוצות בהבאת אופני ההרים החשמליים לישראל חיבר אותי ללקוחותיו ויצאתי אתם לרכיבה מרתקת, שאני מקווה שתהפוך לסדרת תוכן וסרטים ב BIKEPANEL שתאיר את העולם החשמלי בשטח.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

אל הר חורשן עם סיוע של מנוע

שני החברה האלה רוכבים כבר שנים ארוכות בגבעות היפות שבאזור בא"ח גולני, חורשן ורמות מנשה. הם חברי קיבוץ גלעד שיושב ממש על גבעת הכלניות על המסלול שמאות רוכבי כביש אוהבים. יוני הוא גיאופיזיקאי בעברו עם נסיון בחיפושי נפט בסיני… כשעבר לקיבוץ לפני 40 שנים לא כל כך תכננו על חיפוש נפט בסביבה, והפכו אותו למורה למתמטיקה. יובל הוא איש מחקר ופיתוח במפעל המצליח של הקיבוץ הזה, שנשאר קיבוץ אמיתי גם בהיבט הכלכלי (בזכות אותו מפעל מצליח כנראה). הוא נולד בקיבוץ (בן 69), ועדיין עובד בחצי משרה במפעל וגם הקים סדנא לתיקון אופניים בקיבוץ. רוכב מגיל 15 ומטייל בשטח.

שניהם רכבו על אופניים ללא מנוע, ועקב ההתבגרות החליטו לקנות אופניים חשמליים כדי להצליח ולרכוב עוד, טיולים ארוכים בשטח.

פנסיונרים

זה מאפשר לנו לטייל לעומק השטח

יובל: "זה מאפשר לי לעשות טווחים יותר גדולים, מאפשר לי לעשות אתגרים שבגילי כבר יותר קשה, ודורש מאמצים שהם כבר מעבר לגבולות ההגיון לאנשים בגילי, אבל זה מאפשר לי לעשות הרבה יותר וזה גם הרבה יותר בטיחותי".

שניהם מתארים רכיבה מאוד שונה ממה שרוכבי האופניים המכניים מדמיינים- לא מדובר ברכיבה חשמלית בלבד. הם בהחלט מפדלים ללא מנוע בכל החלקים המישוריים של הרכיבות שלהם, וכמובן בירידות, ולכן מצליחים להביא את המרחקים בין טעינה לטעינה לסביב ה 500 ק"מ! הרכיבה הרגילה עם כלי ששוקל משקל גדול בהרבה מאופניים ללא מנוע, גם הופכת את זה לאימון פיזי לכל דבר.

מנוע

יוני: "הרכיבות שלנו זה לא רכיבות – זה טיולים. אנחנו מטיילים, זה כיף לא נורמלי. ה"רכב"- kapoho הוא מבחינתנו כלי. כלי שעוזר לנו לממש את החלומות שלנו. כיף לא נורמלי. יובל מתמחה בקטע של צמחיה ובעלי חיים, אני נותן את הקטע של ההיסטוריה והשטח- מה קרה ואיך קרה, וביחד אנחנו נורא נהנים, חוץ מזה שאנחנו רבים כל הזמן".

KTM

הקושי לעבור מאופניים רגילים לחשמליים

יוני: "באו בטענות כל האנשים שמכירים את יובל ואותי, שאנחנו רוכבים המון, ובאו ואמרו סליחה מה אתם עוברים לחשמלי? הגזמתם: מנוע, אתם לא מתאמצים… זה לא נחמד". זה לא מדויק הוא אומר: "מאחר והמנוע הוא מנוע עזר, אתה חייב לדווש, אתה חייב לקבוע את היכולות שלך. רוב הרכיבות שלנו זה בלי מנוע, וכשצריך אנחנו מוסיפים את המנוע".

Kapoho

יוני רוכב כל יום בשבוע, ויובל כשלוש פעמים בשבוע! "חסר לי ימים בשבוע. אני רוכב שבעה ימים בשבוע, המינימום זה בין שעתיים שלוש ביום, ואני סוגר הרבה מאוד קילומטרים. אנחנו קנינו את ה Kapoho 272 לפני כחצי שנה. אני עומד כבר על למעלה מ 5000 ק"מ על האופניים האלה ויובל עומד כבר על כ 2000". אלה מרחקים גדולים מאוד וכמות רכיבה משמעותית. נפלא!

אופניים חשמליים

איך בחרתם את האופניים (KTM Kapoho 272)

בישראל עקב כל מני מגבלות על הייבוא והשירות, בין השאר הקשיים של מכון התקנים, אין הרבה היצע של אופניים חשמליים אמיתיים לטיולי שטח. גם המחירים שלהם לא נמוכים.

יובל מספר: "אני למעשה רציתי כל הזמן לחפש זוג אופניים שיתאים לרכיבה בהרים ושיהיה חשמלי, אני קיוויתי שזה יגיע וברגע שזה הגיע הייתי בין הראשונים. ברגע שהגיעו ה kapoho 727 החלטתי שאני הולך על זה גם אם זה עולה הרבה מאוד כסף".

KTM

יובל מתאר את חוסר שביעות הרצון שלו מהפתרונות חסרי השיכוך האחורי, וההזדמנות הגדולה שנפתחה ברגע ש KTM החלה להביא את דגם ה kapoho. הרכיבה בשטח עם שיכוך כפול משדרגת את החוויה ומתאימה בהרבה לקהל הגילאים האלה כיוון שהיא נעימה יותר וגם בטוחה יותר. ל KTM יש שלושה דגמים חשמליים שמתאימים לטיולי אופניים עם שיכוך כפול: LYCAN 275 הוא דגם המתומחר בצורה אטרקטיבית יחסית במחיר של 17,900 והוא מהווה את רב המכר העיקרי של KTM בתחום הזה. מעליו, עם רמות אבזור גבוהות יותר יש שני דגמים נוספים:  Kapoho 273 הוא הדגם שעולה 21,500 ש"ח ואילו דגם ה Kapoho 272 הנראה בכתבה זו הוא הדגם העליון שעולה 25,000 ש"ח.

אופניים עם מנוע

אני מוציא היום יותר קלוריות!

יובל מספר לגבי העניין של הכושר: "אני מודד את הכושר, סה"כ קלוריות וכו'. אני מוציא היום יותר קלוריות עם האופניים האלה, כנראה מהסיבה שבשטח הישר כשאני רוכב בלי מנוע יש הרבה מאמץ כי האופניים כבדים מאוד".

קפוהו

גם כשמפעילים מנוע על מצב חזק- צריך לעבוד: "כשאתה מגיע לגלעד, אתה צריך לעלות ואתה די עייף. אז לפעמים בא לי לטוס את העליה. שם את המנוע במצב חזק, עולה אותה ב 25קמ"ש, אבל אתה רואה שעדיין הקובץ עולה ל 145, משהו כזה. בגילי- זה בסדר! זאת אומרת זה מאמץ, זה לא בלי מאמץ, אפילו שאני שם את מנוע העזר בעוצמה גבוהה".

פנסיה

חשיבות גדולה

אל מול האוכלוסיה המתבגרת, ושוק האופניים הספורטיבי שנמצא בקפאון בשנים האחרונות, לאופניים החשמליים חשיבות אדירה. כעת עוד יותר מקודם אין לי ספק שזה אחד מצירי ההתפתחות החשובים ביותר באופניים כבר שנים ארוכות- אולי אפילו קפיצת המדרגה החשובה ביותר. פתיחת האפשרות לדור ההורים והסבים שלנו לרכוב ולטייל בשטח, לטווחים משמעותיים, באזורים אתגריים ובעליות קשות, היא אדירה.

מנוע

קהל בני ה 60 פלוס, בעלי ההכנסה והזמן הפנוי יכולים להפיק לא מעט הנאה, בריאות, כושר ואיכות חיים מהאופניים החשמליים. לי, בן 47 בכושר מעולה, היה פשוט כיף לרכוב עם בני ה 67 ביחד, והרגשתי שאני ברכיבה רגילה לכל דבר. החיבור הזה בין סגנונות רכיבה (ספורטיבית וטיולית, חשמלית ומכנית) הוא דבר מדהים. מצאתי חברים חדשים, ride buddies מכיוון מפתיע ביותר, שהשיחה והרכיבה איתם היתה כיף גדול. אין לי ספק שעוד אצטרף אליהם לרכיבות בעתיד.

כתב וצילם: גיא חלמיש