"צלמי האופניים" היא סדרת תוכן מתמשכת שבה נציג את צלמי האופניים שאנחנו הכי אוהבים. הכתבות שהם השתתפו בהן מקבלות שידרוג דרמטי ועולות כמה דרגות למעלה. הספורט שלנו נראה מגניב יותר בזכותם, תחרויות שהם צילמו נראות טוב יותר, האופניים שאנחנו בוחנים מגרים יותר, ובכלל – התמונות שלהם עושות לנו חשק לצאת מהמחשב החוצה ולרכוב! נבקש מהם לספר לנו קצת על הגישה שלהם לצילום אופניים, ולחלוק איתנו את הבחירות שלהם מתוך התמונות שצילמו.
מטבע הדברים, אנחנו מתחילים בחברי המערכת, בכתבה הראשונה הצצנו לבחירות של יוג'ין לויט הצלם שלנו, והפעם נכיר את שותפו לצוות צלמי BIKEPANEL: עופר עברי.
צילום: עופר עברי
ראיין: גיאחה
צילום אופניים – איך זה התחיל אצלך?
אני מצלם מאז שאני רוכב ורוכב מאז שמצלם. מדובר באהבה ישנה, אבל רק לפני שנה וחצי בזמן שהייתי בחופשה בזנזיבר קרה השינוי. לא יכולתי להפסיק לצלם את הטבע, הנופים והאנשים עוצרי הנשימה של המקום. במקביל ראיתי את התגובות והפידבקים החמים לתמונות והבנתי שאני עושה משהו נכון.
יש לך איזה מנטור משמעותי בתחום? מה למדת ממנו?
כל אחד צריך מנטור בחייו. לשלי קוראים לו רונן בנהמפר. רונן הוא קודם כל חבר טוב שחולק איתי כמה תחביבים משותפים ואח"כ גם מנטור. הצילום שלו מתאפיין בפשטות ובמינימליזם שגורמים לתמונה להיראות ממוקדת יותר עם מסר ברור. מדובר בצלם וותיק ומקצועי שאת מרבית עבודותיו אפשר היה לראות עד לפני כמה שנים מעל שערי מגזינים מובחרים מראשית ימי ענף האופניים, וכיום הוא מפיק מרגליות ככה בקטנה מעל גלי הפייסבוק. למדתי ממנו הרבה בעיקר על טכניקת בידוד האלמנטים והמינימליזם בבניית קומפוזיציית התמונה, בבחירת ציוד ועדשות נכונות לכל לוקיישן ובלהאמין בעצמך ביכולת "לראות" את התמונה בעין מקצועית ופרספקטיבה ייחודית.
ההוא בתמונה למעלה? זה בגלל שהוא נרשם פה למטה:
לקחים חשובים לצלם האופניים: מה לא לעשות
- לא לרכוב עם מצלמה בתיק ללא בידוד
- לא לשכוח מטלית פלנל לניקוי העדשה במיוחד לתנאי מדבר
- לא להתקע בשטח ללא בטריה חלופית
- לא להכנס לים סוער עם מצלמה לא ממוגנת מים 🙂
תמונת רכיבה שאתה אוהב במיוחד
תמונה רכיבה אהובה במיוחד שצילמתי ב Monte Tantanè איטליה בגובה של 2500 מטרים משלבת את כל מה שאנחנו כ"כ אוהבים באופניים. אקסטרים, טבע ונוף דרמטי.
תמונה רכיבה אהובה שבה אני מצולם מתרחשת ב Queenstown בטיול אופניים ארוך שעשיתי בשנת 2004 בניו זילנד.
יש צלם שאתה רוצה להיות כמוהו כשתגדל? מדוע?
יש יותר מאחד לצערי ומכל אחד הייתי רוצה ללמוד משהו אבל אם באמת צריך להתמקד אז Joey Schusler הדהים אותי לגמרי בסדרת התמונות האחרונות שלו בחסות חברת YETI באיסלנד הירוקה. בעיני הוא מצליח לשלב בצורה מושלמת צילום של שני התחומים האהובים עלי, נוף ואופניים. סט הצילומים של YETI באיסלנד שהוא צילם הוא דוגמא מצויינת לתמונות שלו שמשדרות הרמוניה של עוצמה ושקט, כאשר האופניים והנוף אינם באים אחד על חשבון השני.
זה לא המצלמה – זה הצלם
אתחיל ואדגיש משהו שכבר בטח שמעתם: "זה לא האופניים זה הרוכב". כך גם בצילום. לא חשוב איזו מצלמה יש לכם, השאלה מה אתם כצלמים מביאים לתוך הפריים. הציוד והטכניקה רק משפרים את התוצר הסופי.
אני מצלם עם מצלמת DSLR מדגם Canon 100d. אני אוהב אותה במיוחד מאחר והיא קלה לנשיאה ומתאימה במידותיה הצנועות לכף ידי.
אני משתמש ב4 עדשות עיקריות: רחבה 10-20 מ"מ, טלפוטו (זום) 18-135 מ"מ, 85 מ"מ F1.4 קבועה, פנקייק 40 מ"מ לפורטרטים ולאחרונה רכשתי גם 17-50מ"מ F2.8.
לרכיבות אקח בדר"כ את הרחבה והזום הבינוני. את ה 85 לעבודות צילום מקצועיות במיוחדוהפנקייק בעיקר נחה…
אם לא היו לך מגבלות תקציב- איזה מצלמה היית קונה?
ללא מגבלות תקציב הבחירה הייתה קלה. מצלמת סוף הדרך של SONY מדגם A7 RII פול-פריים. קלה ומדוייקת.
עם או בלי פלש? מדוע?
כרגע בלי פלש מלבד צילומי פאנינג (מיקוד האובייקט על רקע מרוח). אני משתדל להיעזר באור טבעי במידת האפשר. פלש חיצוני כנראה בהמשך הדרך. כרגע לא בתקציב…
פוטושופ – הרבה או מעט? מה אתה עושה ומה לא תעשה?
אין לי פוטושופ. משתמש בתכנת Lightroom לעריכה קלה בלבד כגון חידוד, הבהרת אזורים כהים ולהיפך. אני מאלה שחושבים שמעט זה הרבה ושתמונה טובה לא צריכה עיבוד יתר.
תאורה- העדפות? גישה? פרט והדגם
מעדיף כמובן תאורה טבעית במידת האפשר. אוהב לצלם הרבה גם מול מקור האור. אין גישה אחת לצילום מן הסתם. הגישה משתנה בהתאם לאובייקט המצולם ומטרת הצילום. הרעיון הוא לנסות להוביל את העין האנושית דרך התמונה שלכם. זה יכול לקרות בעזרת קומפוזיציה נכונה, עומק שדה, וכדומה.
מה ההישג הכי גדול שלך כצלם?
שני ההישגים הכי גדולים שלי עד כה הם שני פרוייקטים שזכיתי בהם. האחד בתחום צילומי האופניים עם חברת L'etape, מותג ביגוד אופניי הכביש.
השני בתחום צילומי נוף בוא זכיתי בפרוייקט הצבת תמונות פרימיום ענקיות במשרדי הנהלת חברת Orbotech. הדבר החשוב ביותר שלמדתי משני הפרוייקטים הללו הוא להעז ולהאמין בעצמי ומצד שני להיות סופר מקצועי וכמובן תמיד להקשיב ללקוח.
תן לקוראים טיפים לצילום אופניים טוב יותר:
- אל תתביישו לצלם והרבה כי מי שלא טועה לא מצליח.
- השתדלו לזהות את מקור האור ולצלם בהתאם לו. מצד שני אפשר ורצוי לצלם גם מול השמש.
- כמו באופניים, היצמדו לצלם טוב מכם ולמדו ממנו.
- הקשיבו לביקורת חבריכם.
- תיהנו לצלם. זה יבוא לידי ביטוי בתמונות שלכם.
נגיד שאני אספן או צריך לשדרג מסדרונות חברה – איפה אני משיג אותך בשביל לקנות עבודות?
תמצית עבודותי והפרטים להתקשרות איתי מופיעים באתר שלי: www.ofereavri.com.