VEOLIA Desert Challenge – פסטיבל הספורט הענק במדבר, לא עוצר וממשיך להתחדש. זו כבר השנה השנייה בה ואוליה דזרט צ'אלנג' הוא אירוע דו-יומי, והשנה הפסטיבל מתחיל למעשה כבר ביום חמישי בערב (24 בדצמבר). 

ביום חמישי, ראשוני האוהלים יוקמו במתחם הקמפינג לקראת הזינוקים של שישי בבוקר, ומסעדת הרוכבים תגיש להם פויקי חם. הדזרט צ׳אלנג׳ הוא כבר הרבה יותר מאירוע אופניים, והפך מגוון, עשיר, ושמח במיוחד עם פנייה לרוכבים ורצים במרחקים שונים, עם אליפות ישראל ב-Eliminator (מקצה אופני XC קצר, טכני ומהיר), אקספו עשיר, ואטרקציות שלא מסתיימות, באמת לכל המשפחה ולכל טעם.

צילום: רונן טופלברג, יואב לביא, גיא חלמיש
מאת: Veolia Desert Challenge

כנסו והרשמו פה!

Image-10563565-230357908-2-WebLarge_0_427ef09654e57c12cc47561bfcec6a1d_1

ומה מציע הפסטיבל מעבר לסטייג׳ המסוע האימתני?

אנחנו רוצים להמליץ לכם לנצל את כל סוף השבוע הזה, ולהגיע כבר בחמישי אחה״צ-ערב ולהתעורר לבוקר שישי במדבר. הנסיון שלנו מהפעמים הקודמות הראה שימי שישי של ה-Desert Challenge הם כייפים ואינטימיים. הם משמרים את האווירה המקורית של "סובב סדום" של פעם, ופשוט פחות עמוסים. יש אפשרות להסתובב בנחת באקספו, להתעניין בציוד 2016, לפגוש אנשים או ליהנות מבירת הבוטיק הישראלית וילדע חייע במתחמי הזולה.

גם הלילה שבין שישי לשבת הוא כיף אמיתי: הילדים חוגגים בקמפינג בדממה עם משחקי דוקים רגועים, המדורות דולקות וכולם מקפידים לשים על האש רק ארוחות טופו צמחוניות בגריסים טבעוניים, ולשתות מים מינראליים (טוב, זו לא בדיוק התמונה…).

כנסו והרשמו פה!

022

מה שעושה את זה לפסטיבל באמת, ושבאמת גורם לנו לאמר לכם "חובה עליכם לבוא״, בין אם אתם רוכבי מסוע או רוכבי המסלולים הבינוניים עם הילדים זה פסטיבל עשיר דו יומי וחצי, עם בר, מסעדה, פויקי בחמישי בערב, קפה  אספרסו טחון באמצע המדבר, הופעות חיות, סרטים בלילה, יוגה זריחה ויוגה שקיעה, מתחם באלאנס עם תחרויות ולימוד ילדים, אליפות ישראל המשופרת באלימנייטור, מתחם זולה, בירה בוטיק, תחרויות ילדים כל אחד מקבל מדליה גם בריצה וגם ברכיבה ,4 מסלולים עממיים של טיול מודרך (1 בשישי 3 בשבת), תחרויות ריצת שטח, אולטימייט קצר וארוך לרוכבים שחוטאים בריצה, מוזיקה, מיליון פודיומים, כובע רכיבה, סט ביגוד רכיבה איכותי מעוצב…

מעבר לכך – מדובר באמת באירוע מודולרי ועשיר ברמות שאין כאלה דברים. המארגנים החליטו לייצר רלבנטיות לכל רוכב, משפחה, רמה, ועיסוק… רוצים מירוצי זוגות? יש. רוצים יחידים? יש. תחרויות לילדים, ריצה, מרחקים מגוונים מקצרים ועד ארוכים, רב יומיים או חד יומיים… כנסו לאתר הרישום ובחרו את התפריט המודולרי שלכם.

כנסו והרשמו פה!

Image-10563565-230526826-2-WebLarge_0_955173a899c35421a9a18d3c085e133d_1

המסוע – עדיין פה… לא הולך לשום מקום

עבור הרוכבים, גם השנה נמצא "המסוע" במרכז המקצה הארוך של יום שישי. מדובר על עלייה אימתנית, רעה, קשה, שהפכה לאייקונית דרך זיכרון הריאות והרגליים של מאות מתחרים. בשנה שעברה טעמנו אותה בפעם השנייה בהיסטוריה של המירוץ, כחלק מהפיכת האירוע לתחרות בת 2 סטייג׳ים, בשישי ובשבת. המסוע לא הופך קל יותר עם השנים, כנראה להיפך: הג'יפים טוחנים אותו עוד קצת בנסיון להתמודד עם שיפוע בלתי אפשרי. אתם תגלו את הדופק המקסימלי שלכם בזוויות של 25% בתוך 11 הק"מ האלה. זה לא אתגר שמיועד לכל רוכב – צריך להיות מסוגל לבלות זמן רב בדפקים גבוהים, ולדעת לשמר כוח ומהירות בקצה הסקלה האישית שלכם. הבונוס? הקילומטרים שנותרו בין סוף המסוע לבין קו הסיום הם מהיפים, המהירים והכיפיים ביותר שיש למדבריות הארץ להציע.

המספרים: מסלול שטח מדברי עם 62 ק״מ ו-1,173 מטרים של טיפוס מצטבר, מתוכם 11 ק״מ ו-635 מטרים של טיפוס מתרכזים בעליית המסוע.

ומה עם מי שעדיין לא בשל לאתגר קיצוני כמו עליית המסוע? בדיוק עבורם תפרו המארגנים מסלול פחות אתגרי, אך לגמרי לא פשוט. מסלול המסוע הקצר הוא באורך 35 קילומטרים, אך כיוון שאלו קילומטרים מדבריים, המסלול אינו פשוט. יש בו גם שתי ירידות תלולות שמלוות בעליות ״קיר״ תלולות לא פחות. הרוכבים שיבחרו במסלול זה יקבלו הזדמנות לרכוב קצת לאורך המסוע, אך בכניסה לחלקים האימתניים של העלייה התלולה, ינטשו את ציר המסוע ויחלו לשוב לכפר האירוע. קצת בדומה למשה שראה את הארץ המובטחת אך לא הגיע אליה, רוכבי המסוע הקצר יוכלו לראות את ציר המסוע מבלי להגיע אליו.
המספרים: מסלול שטח מדברי עם 35 ק״מ ו-450 מטרים של טיפוס מצטבר.

כנסו והרשמו פה!

איך מתמודדים עם המסוע?

1. שומרים כוח עוד לפני שמגיעים אליו – כי המסלול יביא אתכם ללא מעט הזדמנויות לאיבוד כוח יקר: הזינוק בהתחלה, יציאות מסיבובים בנחל או סגירת פער מהמובילים בגלל נפילה או התברברות הדבוקה לפניכם… עליות קצרות בחלק השטוח יותר של המסוע…
הטיפ של Bikepanel: אל תגיעו לתחילת העלייה כשאתם כבר בתוך הסל"ד האדום שלכם. אל תאמצו את השרירים יותר מדי, ורכבו על דופק בשליטה. אתם תצטרכו את כל הרזרבות שלכם אח"כ.
הנה לדוגמא בתמונה הבאה, בשנה שעברה עליונת הכורכר הקטנה הזו די בהתחלה גרמה למישהו להוריד רגל, לזה שאחריו להתקע לו בגלגל, ולפקק ומעקפי הליכה… הדבוקה התפצלה ולא מעט רוכבים החלו לקרוע את עצמם מוקדם מדי בנסיון להגיע לחבורת החוד שברחה:

Image-10563565-230357973-2-WebLarge_0_d0a025801749ed6c5cbe05a8117089e2_1

2. שימו לב לחלק הראשון והתלול – הוא מתחיל בכורכר בזווית נסבלת ואז מתעקל ימינה, אל תוך קיר סלול בטון מחורץ בזווית לא הגיונית. אל תהרגו את עצמכם במטרה לחסל את הקטע הזה במהירות – זו רק ההתחלה. העלייה כולה ארוכה בהרבה, ויש עוד קטעי hike a bike שאינם סלולים. אל תרוצו בספרינט רק כדי להשיג שניים שלושה אנשים לפניכם. המקטע הזה דורש מאמץ לבצע את ה-hike a bike ללא עצירה מוחלטת. אתם תתאמצו פשוט להצליח ולהתמיד בהליכה עקבית ללא הפסקה להחזרת נשימה עד לסופו. ראינו כבר לא מעט אנשים ששרפו את עצמם ישר על ההתחלה במסוע רק בגלל ההתלהבות מהמקטע הזה. הוא מגניב, אבל Stay Cool!

VIRB Picture

3. גישות שונות לעניין הליכה מול רכיבה – רוכבים שונים מתמודדים בצורה שונה עם המעברים בין דחיפת האופניים לבין רכיבה. חלקנו מעדיפים להשאר בפידול בכל מחיר (גם עליית דופק רצינית או מאמץ שרירים גדול) כדי לא לרדת להליכה ואחרים דווקא יורדים ונכנסים למוד יעיל של ריצה או הליכה מהירה לצד האופניים. זה מאוד תלוי בכם ובמחיר שכל אופציה פה גובה מכם. אין תשובת בית ספר. מה שבטוח – במסוע, גם אם אתם תמיד מעדיפים רכיבה, לא תהייה לכם את הפריבילגיה הזו…  הלוך תלכו.

4. Pacing – אחרי הקטע הקיצוני בהתחלה, נכנסים למקטע ארוך וישר שדורש מכם לרכוב חכם ורציף. פה המטרה דווקא כן לנסות ולרכוב כמה שיותר. יש קטע מסוים במקטע הזה שלא תצליחו לרכוב אותו, אבל בסה"כ יש לא מעט רכיבה רצופה לאורך המסוע בעלייה כולה. נסו לצמצם הליכה, ולרכוב כמה שיותר, בשליטה בדופק.

VIRB Picture

5. הכל בראש – אם אתם מקללים, יהיה לכם רע. אם אתם מחייכים, יהיה לכם טוב… שימרו על אופטימיות והנאה גם בתוך הקטעים הקשים האלה. אתם במקום היפה בעולם, באירוע מדהים, ובסה"כ, בעוד X דקות (42:04 בדיוק לעומר שובי מנצח תחרות King Of Masoa בשנה שעברה, ו-57:43 לפז בש, Queen Of Masoa 2014), תרכבו לכם במהירות בתוך המדבר המקסים הזה. גם בתוך שיא הקושי נסו להתחבר לאני האופטימי שלכם. זה עוד מעט נגמר. ואם זה לא עזר, תתנחמו בצרת רבים – לכולם קשה פה – גם לזה שינצח בסוף את הסטייג'…

הנה המקטע של המסוע: בקילומטר 14.5 מתחילה עליה מתונה, הולכת ומתגברת. היא הופכת משמעותית רק אחרי קילומטר 18 ונמשכת עד הקילומטר ה 27 בערך. בגדול, כ 10 ק"מ.

מסלול

6. שברו את העלייה למקטעים, הסיחו את הדעת מהמאמץ: סמנו רוכב/ת לפניכם שאתם מנסים לתפוס, או את קצה המקטע שאתם רואים כרגע ותתמקדו בו, מתוך ידיעה שיש עוד מקטעים כאלה בהמשך. באמצע המסוע יש יציאה ממנו בירידה תלולה לנחל ועלייה תלולה חזרה אליו. לאחר שתחזרו ישאר לכם בערך חצי מרחק עד לסוף העלייה, אולם משם כבר לא יהיו קירות בלתי אפשריים. הרוב יהיה רכיב. בסוף, השעון לא מרמה ואחרי כ-11 ק"מ של עלייה תגיעו לשלט סיום תחרות מלך המסוע ולתחנת הרענון הראשונה, ותגיעו לרמת המדבר ולאיזורים הקלים יותר במסלול.

7. הכינו את הציוד: מעבר לווידוא כללי שהכל תקין, זה לא המקום לצמיגים דקיקים, במיוחד לא הירידה המהירה מאוד מרמת המדבר של מעלה עזגד. הגיעו עם פנימית ספייר ומשאבה, בחרו צמיגים בעלי אחיזה סבירה כדי לא להתפרפר יותר מדי, ברוחב של 2.1 לפחות, ואל תגזימו בניפוח. צמיגי אבן יקשו עליכם מאוד. שחרור של מעט לחץ אוויר (אבל לא יותר מדי) ישפר אחיזה ויעשה לכם את הרכיבה לנעימה יותר. אבל זהירות: אם תגזימו בהוצאת האוויר תסתכנו בפנצ׳רים בירידה.

Image-10563565-230526916-2-WebLarge_0_cffe41942dbd32339a6712999972c708_1

8. תזונה ושתייה – תראו, 62 ק"מ במדבר, מחייבים הערכות ומודעות לנושא התזונה. אתם תבלו בין 3.5 שעות אם אתם אלילי רכיבה ועד סדר גודל של 7 שעות לאחרונים. זה מחייב שיהיו עליכם מספיק מים/משקאות איזוטוניים ומספיק ברים/ג'לים כדי לסיים את האירוע בצורה טובה. תנו לגימה קטנה מהבקבוק כל עשר דקות ואיזה ביס מהאוכל כל רבע שעה. שמרו את הג'לים לסוף. למדבר מומלץ תמיד לצאת בתכולה עצמאית – כדי שאם קורה משהו תמיד יש לכם שפע מספיק בכיסים, בבקבוקים או בתיק כדי לשרוד. המארגנים, אגב, מבטיחים תחנת מילוי מים במורדות המסוע (ק״מ 17.5) למי שאיבד בקבוק בדרך לשם, ושתי תחנות האכלה עשירות (איזוטוני, בננות, תמרים) בסיוע High 5 – הראשונה בקצה עליית המסוע בק״מ 30, והשנייה כמה ק״מ לאחר הירידה, לפני הכניסה לנחל פרצים בק״מ 51. ג׳לים של High 5 יקבל כל רוכב בערכת המשתתף שלו. נכון שבשנה שעברה הייתה פשלה בתחום, אך הם מודעים אליה והקצו השנה כוח אדם מקצועי (עז הרים) לניהול התחנות.

Image-10563565-230526991-2-WebLarge_0_4f857a7ebd50796fc8e01ab55fb4766b_1

9. כדאי לבקר במדבר לפני התחרות. לא יזיק לכם לרכוב קצת ולהרגיש את הסביבה הזו לפני כן כדי להתחבר. רכיבה על מסלולים מרובי אבנים משוחררות, זיזים, פודרה, ודשדש לא דומה לרכיבה בסינגלים מהודקים של אחרי הגשם שיהיו בזכרונכם עד האירוע…

VIRB Picture

מילות הרגעה לסיכום – בואו נסתכל רגע על כל המסלול

תראו, זה קשה, זה ארוך, זה תלול, אבל בסופו של דבר, זו עליה אחת שרוב הרוכבים המיומנים יבלו בה בין שעה לשעתיים. מלכי המסוע בשנה שעברה סיימו ב 42 דקות וב 57 דקות- עומר שובי  ופז בש (בהתאמה).
גם לפני וגם אחרי המסוע יש רכיבה יפה מאוד בערוצי הנחלים סדום ופרצים, עם הפיתולים היפים, ההחלקות והברמים, והאתגרים הקטנים המשובצים בהם לטכניקה. אחרי המסוע יש רכיבה מהירה, כייפית ומגניבה בחזרה ברמת המדבר במקומות שלא מגיעים אליהם בד"כ – מרחבים יפים וצהובים-חומים באחד האיזורים הבתוליים והריקים יחסית מאדם. הירידה חזרה במעלה עזגד היא מדהימה: הבקע הסורי-אפריקאי נפרש לרגליכם, וההרים המרשימים בצד הירדני גורמים לכם לדמיין בהם מסלולי אופניים אפיים.  

עשו לעצמכם, לחבורת הרכיבה שלכם ולמשפחה שלכם טובה ענקית: רדו ל-Veolia Desert Challenge בדצמבר, וחגגו שם את סיום העונה והשנה,  באירוע שהוא האב הרוחני והמייסד לכל תחרויות המרתון בישראל, והיום – כבר הרבה יותר ממרתון אופני הרים. פסטיבל ספורט והנאה ענקית מהמדבר.

כנסו והרשמו פה!

 

 

 

 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים