שי יגל קיבל את הקסדה החכמה החדשה שמגיעה לארץ של Livall, ושואל- האם דיגיטציה של הקסדות היא הדבר הבא? מה היא נותנת והאם היא מצדיקה את תוספת המשקל שבאה עם הסוללה והרכיבים הנוספים?
מאת: שי יגל
צילום: שי יגל, גל-עד ארמה, יצרן
אדם אנלוגי בעולם דיגטלי
יש מעט מאוד דברים היום שהם לא חכמים, הטלפון זה כבר ברור, אבל אפילו שואב האבק כבר לא נחשב אם הוא לא ״חכם״, לכן לא ממש הופתעתי כאשר קפצתי לסניף רשת באג המקומי לאוסף קסדת אופניים שגם היא כבר לא סתם קסדה אלא קסדה חכמה. כבר היתה אצלנו כתבה על קסדה המשלבת נצנץ בעבר – של Lumus, ההפתעה היא יותר מהכניסה של מוצרי אופניים לבאג. האמת היא שהצליחו לדחוף די הרבה חוכמה בקסדה אחת, והיא כוללת פצ׳ירים רבים ברמת מגניבות ויעילות משתנה.
חכם בדרך כלל פרושו מתחבר לטלפון החכם בעצמו (זהו אין יותר שימוש בשורש ח.כ.ם להיום) גם כאן יש מערכת שבעצם מורכבת משלושה חלקים – הקסדה, הטלפון ושלט שמתחבר בגומיה לכידון, כל החברה האלו מתקשרים בינם לבין עצמם בבלוטוס סטנדרטי. חווית החיבור של שלושת המרכיבים הייתה מהירה בצורה יוצאת דופן, היא הייתה כל כך פשוטה ומהירה, שמיד ניסיתי לחבר למערכת טלפון אחר פשוט כדי לוודא שלא מדובר בנס מקרי ושזה באמת כל כך פשוט. ואכן גם הטלפון האחר התחבר בקלות מרשימה.
בניגוד לנטייה שיש למכשירים מרובי טכנולוגיה שמורכבים בצד השני של אסיה, הקסדה עצמה איכותית מאוד, בנויה היטב וכוללת כל תקן בטיחות אפשרי פחות או יותר, שזה תמיד טוב. בסופו של דבר עם כל הכבוד לטכנולוגיה זה אמור לשמור לכם על הראש.
כמה שוקלת חוכמה?
בתחום המשקל היא מעל למשקל המתחרות שלא כוללת טכנולוגיה: עם של 310 גר׳. בוא נשים את הדברים בפרספקטיבה (בהתייחס לקסדות קרוס קאנטרי וכביש, אולם לא לקסדות שבילים ורכיבה טכנית אגרסיבית):
קסדות קלות באופן קיצוני שוקלות סביב 200 גרם, והן מכוונות ליבבני משקל ורייסרים, ובד"כ לא יהיו זולות (במיוחד אם זה בא עם עמידה בתקני בטיחות בינ"ל- מה שמרמז על יכולות תכנון וייצור מרשימות וחומרים מתקדמים). כל קסדה בין 200-250 גרם היא עדיין בתחום הנחשב קל. בין 250-280 גרם נמצאות המון קסדות קרוס קאנטרי וכביש "רגילות" במחירי האמצע, ונמצאות על הראש של רוב הרוכבים כנראה. מעל ל 280 גרם- זה כבר מתחיל להיות הקצה העליון והכבד של קסדות אופניים מהז'אנר הזה. לזכות ה Livall ייאמר שה Lumus המתחרה בה שוקלת הרבה יותר.
אם נשווה אותה לטווח האמצע המקובל- של 250-280. היא שוקלת קצת מעל לכך. כ 50 גרם יותר. נחזור אל 50 הגרם האלה בסיכום הכתבה, אבל קודם- נכיר אותה קצת יותר.
כרטיס ביקור
- דגם: Bling Helmet MT1
- משקל: 310 גרם
- חורי אוורור: 21
- פיצ׳רים מרכזים: דיבורית, שמיעת מוסיקה, חישן נפילה, איתות ואור אחורי
- מחיר: 500 ש״ח ברשת באג
מערכת שמע ודיבורית
מבחינת חומרה הקסדה כוללת רמקולים, מיקרופון, תאורה אחורית וחיישן נפילה, אז מה בעצם זה מאפשר לנו?
קודם כל כמובן שזה מאפשר לשמוע מוסיקה, אבל הפיצ׳ר שעובד הכי טוב וכנראה גם הכי שימושי הוא הטלפון- לאלה שלא יכולים להתנתק מהעבודה או מבנות הזוג גם כשהם יוצאים לאיזה סיבוב רכיבה. ברכיבה אורבנית או יוממות, הדיבורית הזו מאוד יעילה, גם בתנאי רוח הצלחתי לנהל שיחות בצורה טובה, מאוד נוח.
מי שחובב שמיעה של מוסיקה אבל מתבאס לשמוע מוסיקה באוזניות שמנתקות אותך לגמרי מהסביבה ואף מהוות סכנה בטיחותית בכבישים, יהנה מרמקולים באיכות סבירה מינוס אבל בלי להטריד את הסובבים אותו, ובלי להתנתק מהעולם. הרמקולים מכוונים כלפי פנים והווליום נמוך יחסית ככה ששאר שוכני היער לא צריכים לסבול את החיבה של הרוכב למוסיקה ווקלית מהמאה ה19. מי שמצפה פה לאיכות שמע של אולם קונצרטים צפוי להתאכזב.
בנוסף תוכלו לשמוע את האפליקציה מקריאה לכם זמנים, בדיוור ישיר אל תוך חלל המוח, אותי באופן אישי זה מדכדך אבל יש כמה כאלו שאוהבים שמדרבנים אותם, גם אם מדובר באפליקציית כושר כנראה מדובר באותם אנשים שלא סוטים מהמסלול כדי לא לבאס את וויז.
השלט
השלט יושב בצורה נוחה וקלה להרכבה על כידון האופנים. בצד החיסרון מי שהולך להשתמש בזה בעיר יצטרך לזכור להוריד את השלט מהכידון במידה והוא קושר את האופניים ברחוב- זו סה"כ גומיה שמחברת אותו ועל פניו נראה כמו משהו שעלול להיעלם ממש בזריזות. השלט מעט מוגבל ולא ממש אפשר לתכנת אותו, הוא מאפשר לענות לשיחות שזה בסיסי, לעצור את המוזיקה (אבל לא להעביר שירים בספוטיפיי או באפליקציה אחרת) לשלוט בווליום, ולהפעיל את אורות האיתות שנמצאים בחלקה האחורי של הקסדה, שזה פיצ׳ר בטיחות מצוין.
בנוסף הוא כולל אפשרות שלא הצלחתי להבין- הוא מאפשר להפעיל את מצלמת הטלפון ולצלם תמונה! תהרגו אותי, למרות ניסיונות רבים, אני לא מצליח להבין באיזה אופן זה יכול להיות שימושי, אשמח לרעיונות בתחום. בשורה התחתונה היה אפשר להפיק יותר מהשלט: ליזום שיחות למספר קבוע או למספר האחרון, להעביר שירים… ו… כן, כנראה שגם להדליק את המצלמה.
האפליקציה- כושר באוזן
טוב אני לא חושב שמישהו מצפה שאני אתחבר לאימייל שלי ואוריד שירים כדי להעלות לאפליקציה של הקסדה, כך שעל כל חלק המוזיקה באפליקציה ויתרתי לגמרי, והמשכתי לשמוע מוזיקה כאחד האדם בספוטיפיי.
לב האפליקציה הוא חלק הכושר, ואפילו יש שם איזה ניסיון ליצור סוג של תחרויות בין המשתמשים, ככה שזכתי לכל מני תארים מוזרים כמו האיש שרכב הכי הרבה באסיה בשעה האחרונה או משהו מהסוג הזה.
האפליקציה מסתנכרנת לסטרבה בצורה סבירה אם כי לא מושלמת ובכל מקרה אולי אני מזדקן אבל היכולת שלי לאמץ אפליקציות חדשות שואפת ליכולת של סבתא שלי להבין שאין צורך לציין שזו היא כל פעם שהיא כותבת לי תגובה בפייסבוק. שורה תחתונה נשארתי עם סטרבה.
ובכל זאת האפליקציה מאפשרת שני דברים מגניבים:
- קודם כל ניתן להגדיר אנשי קשר לשליחת מייל במקרה של נפילה, בדקתי בתנאי מעבדה- עובד! הפלתי את הקסדה ואפילו את עצמי עם הקסדה וכן נשלחה הודעה, פיצ׳ר בטיחות לא רע, בטח למי שרוכב כמוני הרבה מאוד לבד.
- הדבר השני שהיא מאפשרת זה ניהול של קבוצת רכיבה. לצערי לא הצלחתי לבחון את הפיצ'ר הזה כי הייתה לי רק קסדה אחת אבל אפשר גם לראות איפה נמצאים חברי הקבוצה האחרים שמשתמשים באפליקציה, ויותר מגניב מזה- אפשר לדבר בווקי טוויק בין חברי הקבוצה! אם זה עובד כמו שצריך זה פיצ'ר סופר שימושי כאשר מובילים קבוצה גדולה, רק שהוא דורש שתי קסדות כאלו לפחות, ולי הייתה אחת (וכמובן שיש שאלות טווח, נוחות בשימוש וכו'- שאין לנו מענה עליהן כרגע).
שורה תחתונה:
במחיר של 500 ש״ח מקבלים קסדה באיכות טובה, ומלאה בפצ׳ירים. בגדול מהיכרות של התחום, אפשר לאמר שקסדה דומה אך לא חכמה היתה עלה כ 300-350 ש"ח, אז אפשר להעריך בגדול את שווי החוכמה בכ 200-150 ש"ח, בגדול. מי שהטלפון רלוונטי עבורו ימצא פה עוד כמה פיצ'רים חביבים, תאורה אחורית בולטת וגבוהה ללילה, וגם פיצ׳ר הנפילה שיגרום לי להשתמש בה בעתיד. למוסיקה קצת פחות ועוד יותר פחות לשימושים ספורטיביים ורכיבות ארוכות במיוחד שם משקלה מתחיל לשחק תפקיד.
השאלה העיקרית העולה ממוצרים כאלה היא בד"כ האם נוצרה תועלת עודפת מאיחוד השימושים לכדי מוצר אחד. האלטרנטיבה תהייה תמיד קסדה ספורטיבית רגילה קלה יותר, מוסיקה יש כבר בטלפון שלכם (אם אתם חייבים ברכיבה), ובהפרש הכסף (כ200 ש"ח כאמור) אפשר לרכוש נצנץ יום עוצמתי (כגון בונטרגר, אייקון, מון, או אחרים). סדר הגודל של 50 הגרם הנוספים שלה מרוכזים כולם בחלק הקדמי של הקסדה, וכאשר איתגרתי את עצמי ואת הקסדה ברכיבות ארוכות יחסית, היא הרגישה כבדה הרבה יותר ממשקלה האמיתי, והרגשתי משיכה של הראש למטה.
מאת: שי יגל