לכאורה יש הרבה אופציות לנצנצים בשוק אבל יש מלך אחד בלתי מעורער בינהם. האם שחקן נוסף, מבית Exposure Lights הבריטית ה-Trace R יכול לתת תחרות ל ה-Flare RT2

מילים וסטילס: יואב גריבי
צילום וידאו: מאור בן טובים

הנצנץ שרצה גם להיות חכם

עם התפתחות התחום החלו לצוץ להם כל מיני חידושים מגניבים לתחום: נצנץ "חכם" של Icon See.Sense עם חיבור לאפליקציה, נצנץ מצלם מ-Cycliq האוסטרלים, המהווה מצלמת דרך להוכחות ליום שאחרי (לא עלינו), ושילובים מעניינים שלקחו את נושא הבטיחות צעד אחד קדימה ושילבו הקסדה לנצנץ במוצר אינטגרלי, כמו בקסדות של לומוס ו-Livall, ויש כמובן את המלך בלתי מעורער של הנצנצים מבית בונטרייגר, ה-Flare RT2

על חשיבות הנראות 

כתבנו כאן לא מעט ב-BIKEPANEL. זה מתחיל בפנסים אך גם נמשך לתחום הביגוד, ההנעלה והמיגון. רוכב הלובש בגדים עם צבע זרחני המנוגד לכביש, עם פנסים מהבהבים בעוצמה הנראית גם ביום, יראה הרבה יותר מאשר רוכב בביגוד כהה ללא תאורה. לשמחתי, רוכבים רבים מודעים למצב וכיום ישנם מעט מאד רוכבים ללא תאורה בכבישים.

חברת אקספוז'ר הבריטית מאמינה גדולה בנושא הבטיחות ומציעה 9 פנסים שונים לרוכבי הכביש והקומיוטרים שמטרתם להאיר ולהיראות, גם באור יום. קיבלנו למבחן את ה-Trace R שלהם, פנס אחורי מינימלי ועוצמתי למבחן.

Exposure Lights Trace R

  • עוצמת הארה: 75-120 לומנס לתאורה ביום.
  • 4 מצבי הבהוב.
  • משקל: 35 ג'.
  • זווית הארה: 180°.
  • חיישן ויסות עוצמת תאורה.
  • אטימות למים בדרג IP6.
  • מחיר: 380 ש"ח.
  • לדף המוצר באתר CTC.

עיצוב וסקסאפיל

זהו לא פרק שנהוג להתייחס אליו במוצרים כמו נצנצים, שהנועדו להיות פרקטיים על חשבון מעוצבים, אבל כשחברה באה ומשקיעה במעטפת אלומיניום בחריטת CNC וצביעת אנודייז, אתה מתייחס, דאמיט! העיצוב של הפנס הזה – מהמם! אני sucker של כל דבר שקשור לאלומיניום, והגוף של הטרייסר קנה אותי לגמרי. חריטת טבעות המלוות את כל ה-"ידית" של הפנס, שצבוע בצבע אדום אנודייז יפייפה מעניקות לפנס תחושת פרימיום, שמדובר במוצר High end לגמרי.

לעומת זאת, הבחירה העיצובית של הפנס עצמו מעט תמוהה: במקום לייצר קופסה עם פנס וחיבור רצועת גומי / סקוץ' (כמו רוב הנצנצים בימינו), בחרה אקספוז'ר דווקא בצורת הפנס המסורתית, עם חיבור יעודי למוט האוכף. אישית אני נגד חיבורים יעודיים בכל מוצר, שכן הם מקשים על הורסטיליות שלו. מה גם שמדובר בתאורה אדומה בלבד, אז אני לא יכול להשתמש בה כתחליף לפנס רגיל ביום יום. השימוש באלומיניום ככל הנראה מעלה את המשקל של הפנס שעומד על 35 ג' ואת העמידות שלו (אלומיניום היא מתכת רכה יחסית), גם מול מעטפת פלסטיק.

הנצנץ אקספוז'ר

פונקציות

הרבה ראשי תיבות נרשמו על האריזה של המוצר הזה, reAKT, OMS, ITM, וזה נשמע מאד מפוצץ, אך זה מה שהם אומרים בתכלס:

  • reAKT – Ambient Kinetic Technology – חיישן חיזוק עוצמת התאורה בהתאם לסביבה. במידה ויצאתם מאזור חשוך לאזור מואר, נכנסתם לסיבוב או האטתם – עוצמת התאורה תתחזק בהתאם (תגיע עד ל-120 לומנס).
  • OMS – Optimised Mode Selector – בחירת מצבי הבהוב לפי משך הרכיבה שלכם.
  • ITM – Intelligent Thermal Managment – ווסת טמפרטורה בתאורת לד ששומר על הסוללה.
  • DayBright – תבנית פעימות תאורה שנועדו להסב את תשומת ליבו של הנהג גם בימים שטופי שמש.
  • Fuel Gauge – פטנט קטן ומגניב. נורת לד הנדלקת לאחר כיבוי הפנס ומצביעה על אחוז הסוללה שנותר. אור ירוק: 100%-80%, כתום: 80%-25%, אדום: 25%-5%, אדום מהבהב: 5%-0.

חוץ מכל אלה הפנס עמיד מים בתקן IP6 (להסבר התקנים השימושי של אחשלו, OUTPANEL לחצו כאן) בעזרת רצועת גומי שמסתירה שקע הטענה מסוג micro usb, התירוץ של "אני לא יוצא לרכב בגשם כי הנצנץ שלי יתקלקל" לא יתפוס.


לחצו פה לקבל את בייקפאנל בטלגרם!


התפעול של הנצנץ פשוט למדי 

לחיצה כפולה מדליקה אותו, לחיצה נוספת עוברת ממצב מהבהב לתאורה קבועה. לחיצה ארוכה מכבה את הפנס. לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה כאשר הפנס כבוי תאפשר לבחור בין מצבי ההבהוב – המצבים ומשך הפעולה שלהם צבועים על גבי גוף הפנס.

מוודאים שלפנס מספיק סוללה בשביל אורך הרכיבה הרצוי (ע"י כיבוי) ויוצאים לרכב.

 

PGM C FL
1 3 6
2 6 12
3 12 24
4 reAKT ON
5 reAKT OFF
PGM = תכנית C = אור קבוע FL = אור מהבהב

הנצנץ בכביש מעונן גשום ואפור

הפנס נראה היטב בדרכים, בין אם זה ביום או בערב. בבדיקה שערכתי לו בצהריים גשומים ומעוננים נמסר לי שהנצנץ היה ויזואלי במרחק של קילומטר לפחות, אך רק באזור ה-500 מ' האחרונים הוא חדר לשדה הראייה של הנהג בצורה שגרמה לו לשים לב אליי. 

 

למרות כל הפיצ'רים המוצלחים והמגניבים שיש ל-Tracer, בפיצ'ר החשוב ביותר הוא לא עומד בתחרות – האימפקט על הנהג. אני לאו דווקא מדבר על עוצמת הנצנץ, שכן במצבה החזק ביותר היא זהה לזו של ה-Flare (80 לומנס~), אך התדירות של ההבהוב הרבה פחות מושכת את העין של המתבונן. ל-Tracer תבנית הבהוב קבועה, של מספר הבזקים שמגיעים במרווחי זמן זהים, לעומת זאת ב-Flare מרווחי הזמן אינם אחידים, וקשה להם להיטמע כ-"רעשי רקע" לנהג בכבישים.

אורות הברקס – עובד! בין אם זו לחיצת חירום קצרה בתוך הפלטון (לא מומלץ, תברחו הצידה אם אפשר), בלימת חירום לעצירה טוטאלית על הכביש. הנצנץ יפסיק את ההבהוב שלו, ויגדיל את העוצמה ל-120 לומנס המלאים שלו שזה יותר חזק מה-FLARE, אם תהיתם. הוא ימשיך כך עד שירגיש שעצרתם לחלוטין או המשכתם ברכיבה. מצאתי שאני מרגיש הרבה יותר בטוח בירידות, כשהנהגים מאחורי יכולים לקבל ממני אינדיקציה על מתי אני בולם, ולמנוע הסתכנות בבלימת חירום שלהם. גם בסיבובים, הג'יירו הפנימי מרגיש את הטיית האופניים בפניה של 90 ויודע להגביר את מהירות ועוצמת ההבהוב של הפנס. זה קול וזה עובד מצוין.

אטימות למים – תמיד חיובי?

אני מאוד מחבב את האטימות של הפנס למים, הבעיה שהיא כוללת את כיסוי הגומי המעיק ביותר שנתקלתי בו: מדובר ברצועת גומי שעוטפת את שקע הטעינה, לשונית המשיכה שלה קטנה מדי בשביל האצבעות שלי והגומי כל כך חזק שלקח לי כמה דקות, ושימוש בכלי עזר כדי להסיר את הכיסוי. השקע עצמו שקוע בתוך הפנס, ויתכן שלא כל כבל USB שיש לכם בבית יצליח לחדור לתוך השקע. הכבל שמגיע בערכה מתאים, כמובן.

הנצנץ

סיכום

מדובר בסה"כ במוצר סולידי ומצוין – קטן ומינימליסטי, תאורה עוצמתית מספיק, עיצוב מרשים ויש לו את כל המאפיינים הנחוצים מנצנץ טוב בימינו, אך הוא איננו מחדש: כל הטכנולוגיות שהוא מציג קיימות גם אצל הפנסים האחרים ואין לו משהו שממש יבדיל אותו מהמתחרים – לפלייר יש את ההבהוב המשמעותי ביותר ואת הגודל המינימלי שלו, לאייקון יש חיבור לאפליקציה ופיצ'רים נוספים ולסייקליק את מצלמת הדרך. המקום היחיד בו הוא מבדיל את עצמו מהשאר הוא בעיצוב, ועם תג מחיר היקר ב-80 ש"ח מהמתחרים, מבחינתי זה לא מספיק כדי להצדיק את הפער שלו במחיר.

 


גיא חלמיש ודן קוני מאמנים אתכם גם בריצה- לחצו למידע