אחרי שנים של המתנה סוף סוף ענק הטריינרים ומחשבוני הרכיבה האמריקאי Wahoo – והמתחרה הגדול והחזק של גרמין, שחרר את שעון הספורט שלו עם דגש על טריאתלון. קיבלנו אותו למבחן:

היריבות – קרב עסקי מרתק

שעון ספורט ראשון של חברה רגילה לא היה מעניין אותנו כל כך, אבל וואהו היא לא סתם עוד חברה. בשוק מחשבוני הרכיבה לאופניים היא היחידה שהצליחה לערער ולו במעט את ההרמוניה של גרמין – לא רק בהיבט המוצר, אלא גם במשהו חמקני הרבה יותר: בקוליות ובמיתוג. 

העסק העיקרי של Wahoo הוא הטריינרים לאופניים, אז גרמין האגרסיבית הגיבה למתחרה החדש שלה בתגובה מדהימה: היא רכשה את טאקס (Tacx) יצרנית הטריינרים לאופניים ובכך העצימה את התחרות ראש בראש. אוקיי, אמרה וואהו, אתם רוצים מלחמה? אז מלחמה תקבלו והשיקה לאחרונה את שעון הספורט הראשון שלה – מאותת חזק שזה לא הולך להיות קל ליריבה האמריקאית שלה. הקרב הזה ממשיך גם לפדלים חכמים לאופניים (וואהו רכשה יצרנית ומשיקה כעת פדל וואטים מתחרה לזה של גרמין), ועוד… 

לרכישה: בישראל מייבאת את Wahoo רשת האופניים הגדולה בישראל: רוזן ומינץ והוא עולה לחברי מועדון 1,690 ₪ (לעמוד קניית המוצר


תנו מבט בערוץ הטלגרם שלנו – כנסו!


פיצ’רים מבדלים שהופכים אותו לייחודי

אי אפשר לטעות במשמעות השם: “היריב” שם שאין בו מקריות. היריב של וואהו מיועד לתת מענה לשעוני הטריאתלון של גרמין ואלה הם ה 745 בעיקר וה 945. 

הוא עושה את זה עם רשימת פיצ’רים ארוכה. אבל התכונות המבדלות שלו הן אלה:

  • Touchless Transition – זה מבדל מרכזי של ה Rival: יכולת זיהוי אוטומטית של מקטעי השחיה, ריצה ואופניים- וזיהוי ההחלפות בינהם וקטעי המעבר ללא צורך בלחיצות תוך כדי הטריאתלון. רק לוחצים בזינוק ובסיום והשעון מסדר את כל המקטעים לבד. כל מי שמשתתף בטריאתלונים יודע שזה סוג של הצלה כי הנסיון להשתלט על כל הלאפים האלה תוך כדי תחרות הוא לא מעשי. 
  • שילוב בין ה Rival לאופניים בהחלפה – בטריאתלון השעון רלבנטי בשחיה, בריצה ובהחלפות, אבל באמצע יש את האופניים ועליהם מחשבון שנוח יותר להביט בו והוא גם מציג את הוואטים מהאופניים. הפטנט פה הוא העברת התצוגה אל Wahoo של האופניים מ Wahoo של הריצה.
  • אינטגרציה לקיקר – טריינר האופניים של וואהו – אפשר לבחור בטריינר כ”ספורט” ואז לשלוט בעוצמת הוואטים של הטריינר במוד  ERG שבו קובעים וואטים מסוימים ולא משנה מה קצב הפידול אתם נעולים על התנגדות המטרה לפי הוואטים. 
  • אינטגרציה למחשבוני הרכיבה של Wahoo – אם אין לכם רצועת דופק (או שאתם לא סובלים כזו על הגוף), השעון יודע להוות סנסור דופק עבור מחשבוני וואהו לאופניים.

wahoo elemnt rival

פיצ’ר הזום

הפטנט המכונה Perfect View Zoom™ מאפשר לכם לראות בענק את השדות החשובים לכם מתוך מסך – פיצ’ר מצוין למי שנזקק למשקפי ראייה, בעיקר גילאי 40+ אבל לא רק: גם לפוקס והסרת הסחות. 

נגיד שיש לכם מסך ראשי של ריצה ובו יש 6 שדות. אבל כעת אתם בפוקוס על קצב, מרחק וקאדנס בלבד. לא מעניין אתכם זמן האימון ולא דופק ולא כל שאר השדות במסך. אז לשם כך יש פטנט של “זום” – לוחצים על שני כפתורים בו זמנית (בר הגדרה אישית איזה שניים) ורואים בענק רק את השדה ראשון, עוד לחיצה: 3 שדות ראשונים וכו’. כמובן שגודל התצוגה הופך ענק כשעושים זום וזה מעולה לבעלי משקפי ראייה. 

כדי שהזום יעבוד לכם טוב, תדרגו את 6 השדות האלה לפי חשיבות כדי שיוצגו בזום בצורה המתאימה לכם. הזום מאפשר בעצם להפוך 3 מסכים להרבה יותר כי פתאום יש לכם עוד רמות תצוגה בשעון – ולא צריך להגדיר אותם במיוחד במסכים הקבועים. חכם.

פיצ’רים נוספים יותר מוכרים

  • שעון חכם עם נוטיפיקציות מהטלפון
  • סינכרון אוטומטי עם מחשבון הרכיבה של וואהו – בלי להתעסק עם הכפתורים. בטריאתלון זה לא רע ובכלל לרוכבים ללא רצועת דופק, המחשבון מציג את הדופק שקורא השעון. 
  • טיוב תצוגה ליום ולילה באמצעות סנסור לקליטת עוצמת התאורה והתאמה אוטומטית של התצוגה. אין זיהוי תנועה להדלקת מסך ויש ללחוץ על כפתור שמאל למעלה בחושך.
  • נתוני דינמיקת ריצה כגון זמן קרקע, גובה התרוממות בריצה מהקרקע, אורך הצעד וכו’
  • מסך צבעוני בגודל של 240*240 מוגן ב- Gorilla Glass – זכוכית עמידה ואיכותית לתצוגה.
  • קיסטום מסכים ושליטה בכל הפרמטרים בשעון מהאפליקציה בטלפון
  • קישור למערכות אימון חיצוניות כגון סטראבה Trainingpeaks ,Today’s Plan
  • משקל: 53 גרם – משקל מצוין. 
  • סוללה: 24 שעות עם מדידת GPS או 14 ימים ללא מדידה – מחזיק מלא ובקושי התעסקתי עם טעינה בשעון הזה.

 

הפיצ’רים העיקריים שיהיו חסרים לרוב האנשים הם היכולת להעלות ולראות מפות לריצות שטח, ומוסיקה בשעון. 

עיצוב יפהפה – הדבר הראשון שרואים

הרבה אנשים קונים שעונים בעיקר לפי היופי שלהם. שעון הוא תכשיט, סמל סטטוס, ושדר לסביבה של העונד אותו: “אני ספורטאי”. זה ללא ספק שעון הספורט היפה ביותר שהיה אצלי בזמן האחרון ובקטע הזה הוא מספק יופי של גאווה ונראות מושלמת. צבע לבן-אפור מרשים, עיצוב יפהפה ובולט של ספורטאים, ללא ספק לא שעון שיתעלמו ממנו. יש לו את הטבעת עם שנתות בטורקיז עדין מסביב ו5 כפתורים ברורים. 

למרות שהלוק שלו מסיבי יחסית ומתאים ליד גברית יחסית, הוא לא כבד ולא מעיק על היד. במשקל של 53 גרם הוא בהחלט נעים וסביר במהלך יום שלם וגם בלילה (למי שרוצה למדוד דופק ופרמטרים 24/7). 

התצוגה שלו (240*240) מאוד נעימה והיא ממש מדויקת ולא בוהקת מדי. העיצוב של הפונטים, הכותרות, והשדות מצוין.

שעון ספורט סקירה

התקנה ראשונה וקיסטום

ההתקנה מובילה אתכם בצורה נוחה יחסית להתקנת האפליקציה, קישור שעון הספורט אליה באמצעות סריקת הברקוד על מסך השעון, והכנסת ההגדרות השונות שלכם. 

עם ההתקנה בוחרים את ה Watch Face מתוך מבחר (קצת מצומצם) של 4 אפשרויות ואני כרגיל בוחר בתצוגה דיגיטלית קלאסית ונהנה מהמידע הנוסף שיש בה: יום, תאריך, אחוזי הסוללה, דופק נוכחי וצעדים (אפשר להוריד או לשנות אותם). 

עיצוב התצוגה נעים ונוח. אופציות נוספות לבחירה קלה מאפשרות לכם להחליט אם תרצו נוטיפיקציות בשעון ואיזה סיכומים שבועיים יוצגו לכם על הספורט שלכם כמו כמה ק”מ רצתם השבוע או כמה שעות אופניים עשיתם.

שעון ספורט לרכיבה

גישת ההפעלה: 5 כפתורים!

הממשק בנוי על 5 כפתורים שזה ממש הרבה, אבל נוח. 

  • מעבר בין מסכים וגלילה – פה יש את שני הכפתורים התחתונים מימין למטה ומשמאל למטה כדי לעבור בין מסכים. אני מודה שאחרי שהשתמשתי בכפתור החוגה של קורוס קצת התרגלתי כבר לגלילה במקום לחיצות וגם – יש משהו פחות אינטאיטיבי בלחיצות בצד ימין ושמאל של התצוגה כאשר המסכים מתחלפים לעומת לחיצות למעלה ולמטה שמתאימות יותר לכיווניות הגלילה כמו שאנחנו רגילים לה בסלולרי. 
  • בחירה – הכפתור האמצעי מימין. איתו מתחילים אימון ומפסיקים למשל. אחרי שהתחלתם והפסקתם על המסך מוצגות הפעולות האחרות שאפשר לעשות והן מצביעות על הכפתורים וזה מאוד נוח ולא צריך לזכור כלום בע”פ. 
  • לאפים – מפעילים בלחיצה על הכפתור העליון מימין למעלה (בזמן שעון רגיל הוא משמש גם לראות את הנוטיפיקציות השונות, אבל מאחר ואני לא סובל שהטלפון מציק לי גם בשעון לא חקרתי את זה)
  • תאורה – כפתור שמאל עליון (וגם נעילת מסך בלחיצה ארוכה)
  • תפריט – כפתור שמאל תחתון בלחיצה ארוכה (הקצרה מעבירה בין מסכים)
  • זום- כל משתמש יכול להגדיר לעצמו צמד אחר של כפתורים. אני עשיתי אלכסון ימין למעלה ושמאל מטה. 

באופן כללי אחרי שמתרגלים ולומדים את זה, בעיקר שהחלפת מסכים היא מימין ומשמאל למטה, הכל פיקס. 

גישה שונה לקיסטום תצוגת מסכי האימון

קיסטום המסכים מהאפליקציה היה אחד הדברים שייחדו את וואהו מהשקתה לעומת גרמין. היום יש עוד שעונים שמספקים את זה. אפשר לקסטם מה שאתם רוצים כמה שאתם רוצים אבל צריך להבין את הראש של האפליקציה שלהם. אהבתי מאוד שיש אפשרות להגיע לעד 6 שדות בתצוגת מסך שזה מצוין. בעבר היו כל מני שעונים מבאסים שהיו נותנים מקסימום 3 שדות לשעון אבל זה הולך ונעלם עם המסכים המשתפרים והרזולוציות המתחזקות. 

שעון ספורט לטריאתלון

הקיסטום עובד ככה: 

יש שני סוגי מסכים בשעון – כאלה שהגדירו אותם מראש, וכאלה שאתם מגדירים. מסכים שאתם מגדירים לגמרי נקראים מסכי קסטום. די מהר עברתי לעסוק רק במסכי הקסטום ודרכם אתם קובעים מה שאתם רוצים ואיפה שאתם רוצים – איזה מסכים יהיו לכם, כמה שדות בכל אחד (עד 6) ומה הנושא של כל מסך. אבל כדי להקל על אלה שלא מקסטמים כלום במוצרים, השעון מגיע עם מסכים מוכנים מראש (שגם אותם אפשר לשנות אם כי פחות): 

  • מסך אימון כללי – עד 6 שדות לבחירתכם
  • מסך נתוני הלאפ (נוח!)
  • רשימת לאפים – זו טבלה עם מספר הלאפ והביצועים בכל אחד מהלפאים. אחלה דבר, אבל טיפה מוגבל – לא נותן להגדיר מה יהיו עמודות הטבלה הזו או הנתונים המוצגים לכל לאפ. 
  • מסך דופק – מקסימום 2 שדות, מגביל ומוזר. כיביתי אותו ועשיתי מסך דופק בקסטום עם כל שדות הדופק שרציתי. 
  • טיפוס – גם פה המגבלות על התצוגה מיותרות ועדיף לעשות מסך קסטום לטיפוס. 
  • מולטיספורט  – מסך אוטומטי שלא ניתן להגדיר, בנוי לטריאתלון וכנראה שבו מציגים לבד את המקטעים השונים בתחרות ומקטעי ההחלפה. 

כל מסך אפשר לכבות ולהוריד מהתצוגה ולהכניס במקומו מסך קסטום, כך שבשורה תחתונה – הגמישות מלאה.

מגבלות הקיסטום: לא מצאתי מקום בו אני יכול לקבוע מה יוצג במסך הלאפים. זה מסך טבלאי מעולה (דומה גם בסונטו יש אותו) שמראה את כל הלאפים עם 3 טורים: מספר הלאפ, זמן הלאפ ודופק ממוצע. כשאתם במהלך לאפ רואים את הזמן עובד… אבל לא ניתן להחליט למשל לראות מרחק במקום דופק ממוצע או לשחק עם הנתונים בטבלה הזו.

wahoo elemnt rival customization

הדיוק של הדופק – מדהים!

היה לו מזל גדול לשעון המבחן הזה, כי בדיוק כשקיבלתי אותו הגיע מועד בדיקת הארגומטריה השנתית שלי בווינגייט. אז יצאתי לי למדוד את הדופק על מסילת הריצה, אני, 14 אלקטרודות (כולל שתיים שגילחו וגירדו לי בחזה) ושעון הספורט של וואהו. אתם מכירים את הפרוטוקול- עוברים על כל סקאלת הדופק ממצב מנוחה ועד למצב דופק קרוב למקסימלי. 

ענדתי את השעון והידקתי הייטב את הרצועה כך שהסנסור האופטי לא יזוז אפילו טיפה וגם אתם בריצה- שלא תחשבו שפחות הצמדה אל העור מייצרת לכם קריאות מדויקות – זה צריך להיות ממש הדוק. במשך כל המבדק העיניים שלי לא פסקו לקפוץ מתצוגת דופק השעון שמתבצעת מהיד אל תצוגת הדופק של האקג במאמץ והשעון שיחק אותה בענק: מדידה מדויקת בול! ממש מרשים והסטיות היו של פעימה או שתיים מקסימום וגם זה לשברי שניות. שיחקו אותה בוואהו בקטע הזה. 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מדידת דיוק המרחק

אז אתם יודעים כבר שרכשנו למערכת RUNPANEL גלגלת מרחק מיוחדת, מדדנו קילומטר במסלול ריצה צר, וסימנו אותו לבדיקה. בכל מבחן אני בודק את המרחקים האלה בצורה מדויקת ומגלה האם ישנה סטייה וכמה. כדי לוודא שהמדידה מתבצעת בצורה טובה ניסיתי לחפש בהגדרות איך מוודאים שאני על שתי רשתות הלווינים אבל לא הצלחתי לאתר את זה – כנראה שזה לא פרמטר לבחירת המשתמש והוא תמיד גם על GPS וגם על Glonass (אין אפשרות לבחור בגלילאו החדש והמדויק). 

לאחר הריצה: הצגת נתונים ואפליקציה

בכל מה שקשור להצגת הנתונים והניתוח שלהם המוצר הזה בשל ברמה מפתיעה לדור ראשון מהחברה. אבל רואים שיש קצת קילומטרז’ נוסף לוותיקים האחרים שמתחרים בו. הוא טוב אבל לא מושלם: 

האפליקציה של ה Wahoo Rival מאפשרת את כל מה שהייתם מצפים ממנה. שם מגדירים את כל המסכים, שם מקבלים את הסטטיסטיקות וסיכומי האימון, ובאמת אין הרבה תלונות עליה. קשה לאמר שהתחברתי אליה לחלוטין מבחינת ידידותיות למשתמש בכניסות הראשונות, אבל אחרי כן קולטים אותה והדברים עובדים היטב ובקלות. 

האפליקציה צריכה להיות פתוחה כדי לסנכרן לשעון. היא קולטת אותו ומסנכרנת לבד ואז הכל מתממשק לאתרי צד ג’ שביקשתם: סטראבה, Training Peaks ואחרים (אין אתר אינטרנט של וואהו כמו גרמין קונקט או פולר פלואו). כמו כן הוא חסר יחסית לפולר בעיקר בתחומי ניתוח השינה והפעילות 24 שעות – למרות שיש נתוני צעדים, קלוריות וכו’.

בסיכום האימונים הוא מציג על השעון דטה מספרי ענייני ומהיר למבט אחד בלי לגרום לכם לגלול כדי לראות את כל הנתונים מהריצה – זה יתרון לממהרים וחסרון לאלה שאוהבים לראות את הגרפים, נתוני מינימום ומקסימום מפורטים יותר אחרי אימון כבר בשעון. הנה זה באפליקציה ובשעון הספורט עצמו:

שעון ספורט וואו אפליקציה

מה פחות אהבתי?

מי שעוקב אחרי המבחנים שלי פה כבר יודע שאני מאמן את מתאמני התוכנית האישית של RUNPANEL ובונה להם תוכניות אימון שנכנסות ישירות לשעונים שלהם. שהמתאמנים שלי יוצאים לאימון הם מקבלים את ההנחיה שלי תוך כדי הריצה מהשעונים עצמם! לא צריך לזכור כלום… זו לא תכונה שקיימת לכל שעון ספורט אלא רק לשעוני גרמין ולשעון הקורוס שבחנתי – והיא נקראת Structured Workouts. יש תכנון להוסיף את זה לוואהו  Rival בהמשך לעדכון תוכנה. שכן בתור שעון טריאתלון היא פונה בדיוק לקהל המתאמנים שצריך את התכונה הזו עד מאוד. 

מצב טריאתלון

ה Claim for fame של “היריב” הוא השכל שלו בהקלטת טריאתלון- זיהוי אוטומטי של כל ספורט ומקטעי ההחלפה – וזה עובד לבד. כמה שניות אחרי מעבר מקטע הוא מצפצף לכם ומודיע: “סיום T1”. 

זה נחמד וגם חכם ונוח מאוד בתחרות! הבעיה היחידה היא שגם טריאתלטים עושים 3-5 טריאתלונים גג בשנה ולא הרבה אימונים שכוללים את שלושת המקצועות. לנסות למכור מוצר ליום יום ושגרת אימונים על בסיס שימוש עדיף בכמה תחרויות זה קשה. זה אחלה פיצ’ר אבל אני לא יודע לכמה מכירות הוא יביא. 

גם גיליתי הוא מכויל לטריאתלון בלבד: שחיה, החלפה, אופניים, החלפה, ריצה. אם תאתגרו אותו עם מקטעים אחרים מאלה הוא לא ידע לזהות אותם, כלומר לא מדובר בזיהוי גמיש שיאפשר לכם למשל לעשות אימון החלפות ריצה-אופניים-ריצה.

שעון ספורט וואו

מימין: שעון הטריאתלון Wahoo Elemnt Rival לצד מחשבון הרכיבה Wahoo Elemnt Roam

סיכום Wahoo Rival

המוצר הזה מצוין – הוא היה מדויק במיוחד בדופק וגם טוב יותר במרחק ממה שטענו מבחנים בעולם (והמבחן שלנו הוא האמין ביותר שיש- מבוסס על מדידה עם גלגלת והמון חזרות על המרחק המדוד). הוא נראה מעולה, התצוגה שלו נוחה וטובה מאוד. 

נכון שיש לו פיצ’ר מגניב של מדידת טריאתלון חכמה יותר משל כולם, אבל הוא לא ינצח ברשימת פיצ’רים את המקבילים אליו מגרמין. ממשק המשתמש שלו טיפה פחות ידידותי משל קורוס, ואין לו Structured Workouts אז תצטרכו לזכור את הוראות המאמן בע”פ או לכתוב אותן. אבל למרות כל אלה, בסוף – היה זה ה-Rival שנשאר לי על היד הכי הרבה מכל השעונים בזמן המבחן ולא רק באימונים. אז ניסיתי לחשוב למה בעצם? הרי זה סימן חשוב להצלחה של המוצר בחיבור למשתמש, חיבור שלא קשור לפיצ’ר כזה או אחר.

הגעתי למסקנה שיש פה עיצוב מעולה לצד איזה שקט ודיוק במוצר שאהבתי: המשקל שלו קליל יחסית לגודל שלו, ומשקל עבורי זה קריטי – אני לא רוצה שעון ספורט ששוקל יותר מהמשקל הזה (53 גרם)! העיצוב החיצוני שלו פשוט נראה מגניב ויפה במיוחד בעיני – יפה יותר מכל השעונים שבחנתי לאחרונה. בנוסף זו התצוגה המאוד מדויקת ונעימה שלו, הידיעה שקריאת הדופק שלו (על העור שלי לפחות) מדויקת והעובדה שהוא פשוט עושה את העבודה. ללקוחות מוצרים אחרים של Wahoo עם טריינרי קיקר או מחשבוני Elemnt זה בכלל ברור שכדאי להישאר באקוסיסטם הזה בזכות אינטגרציות בין המוצרים. 

 

יתרונות

  • עיצוב יפהפה
  • דיוק מדידת הדופק מהיד
  • משקל נמוך
  • תצוגה ברורה וגדולה + פיצ’ר הזום
  • פיצ’ר מדידת הטריאתלון האוטומטי

חסרונות

  • ניווט הכפתורים
  • אין העברת אימונים מ Training Peaks
  • מחיר