האמת שלא תכננתי את המבחן הזה, הוא הגיע עם האופניים שקניתי: על ה KTM Scarp Prime. לא בחרתי את צמיגי האופניים האלה, לא הכרתי אותם במיוחד, רק קיבלתי אותם עם האופניים, כך שהם בחרו בי. ברמה כזו שהחלטתי ששווה לספר גם לכם על זה, חצי שנה אחרי שהתיישבו על גלגלי הקרבון שלי: שוואלבה Racing Ralph אחורי ואחיו הקדמי Racing Ray.

לפני שממשיכים – הצטרפו לניוזלטר שלנו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

החיפוש אחר צמיגים טובים הוא חיפוש מתמיד. אם הוא מצליח מגלים עד כמה צמיג מוצלח יכול לשנות לכם את החיים ולהרגיש אחרת. זה לא קורה לי הרבה ובפעם האחרונה שממש הרגשתי שאו – יש פה איזה סוג של התגלות זה היה במבחן הזה. אחריו ביליתי זמן קצר שלא תפס מים רבים על צמיג תחרותי מהיר קליל אבל תכלס פחות מתאים לארץ וכמו תמיד – בין לבין אי אפשר לברוח מהגיחה אל ברירת המחדל המוכרת בשוק הישראלי של מקסיס אייקונים, שהם טובים אבל חסרה לי בהם עוד דרגת אחיזה נוספת אחת. בצמד השוולבה האלה קיבלתי אותה. ויותר. 

צמיגי אופניים schwalbe

החידוש: צמד אסימטרי קדמי ואחורי ספציפי

זה די מתבקש ולא ברור למה לא כולם עשו את זה? אנחנו עושים את זה הרבה בעצמנו בבחירת צמיגים שונים לגמרי או ברוחב שונה לקדמי ואחורי, אבל בתור צמד מתוכנן מראש לקדמי או אחורי על ידי היצרן… קטע חדש. ה Ray הוא הקדמי, וה Ralph האחורי. בקדמי צריך שפיצים בפינות ובאחורי צריך "מדפי גריפה" לאדמה. נסביר: 

הצמיג הקדמי צריך לתפוס לנו את הסיבובים הייטב ולאפשר הטיה ומהירות בתוכם בלי החלקות. מה שלא חזק מספיק באייקונים הוא העובדה שהם עגלגלים ורציפים יחסית גם בצד ואין בולטות קיצונית אלא מעבר רציף יחסית. פה יש יותר שפיציות על הפינה של הצמיג שאמורה לייצר את האחיזה הזו כשהוא מונח באלכסון אל הקרקע. משמאל בתמונה- הקדמי ובולטת הנחת הקוביות האמצעית כמו חיצים עם כיוון הרכיבה, לעומת הבולטות והעומק המעט גדול יותר של שורת הקוביות הצדדית. 

האחורי (בתמונה למטה מימין) צריך לאפשר אחיזה בעליות ולשפר מהירות כשנותנים בראש- אז הקוביות הנדרשות מכל אחד מהם מעט שונות. פה אפשר לראות שבמרכז הצמיג ההנחה היא לרוחב. אלה "מדפי הגריפה" שמייצרים תפיסה של הקרקע והנעה קדימה. הגיוני בסה"כ. 

שוואלבה הכניסה לכל קוביה פסי אוורור- שסעים קטנים שכנראה מסייעים לתגובתיות של הקוביות האלה ביחס לקרקע. אם הקוביה קשיחה מדי, היא לא תדבק טוב לסלעים אלא תקפוץ מעליהם בלי להתפס והשסעים האלה יכולים לסייע לצמיג להיות מעט יותר אדפטיבי למה שמתחתיו.

schwalbe tire

Schwalbe Racing Ralph & Racing Ray Bike tires – מפרט

  • צמיג 29 על רוחב 2:25"
  • משקל אחורי (ראלף): 697 גרם מוצהר
  • משקל קדמי (ריי): 675 מוצהר
  • טכנולוגיה: Addix Speed. 
  • יבואן בישראל: אופנועית.

הפס האדום והפס הכחול

כשחופרים קצת על צמיגים כולם נשמעים אותו דבר- שמות של טכנולוגיות שמבטיחות יותר עמידות, יותר אחיזה, יותר מהירות גלגול. אז הפעם זה ה Addix Speed ומתחת הכנות SnakeSkin להגנה מפנצ'רים. 

לשוואלבה יש מ 2017 את הסימונים האלה של הפס הצבעוני לאורך כל הצמיג. הצבע האדום מבטא את ההתאמה לרייסרים – כלומר סוג הגומי הוא הקשה ביותר, ותנועה לאורך הצבעים האחרים מכחול כתום ועד סגול מבטאת תנועה לרכות רבה יותר של הגומי. ככל שיהיה רך יותר יהיה קצת נעים ואוחז יותר בקרקע, כלומר מתאים יותר לרוכב הרוכבים הלא תחרותיים וסלחני יותר אולם ישלם במהירות. כשהוא קשה יותר הצמיג ישמור על "אינטגריטי" בתוך עומסים גבוהים יותר ויאפשר שליטה טובה ותגובתיות לרוכבים מתקדמים עם פחות פשרה במהירות.

צמיגי אופניים שוולבה

החוויה

אז כאמור צמיגי האופניים בחרו בי, לא אני בהם, אבל שמחתי על כך. אני אוהב להתנסות ולגוון והפעם יצא מעולה- מדובר בצמד צמיגי ביצועים מצוין שיושב בדיוק על האיזון הנכון בין משקל קל לעמידות מספקת עבור רוכבי קרוס קאנטרי. 

רכבתי איתם כבר בכל התנאים – מהבוץ של החורף ועד ליובש של האביב והקיץ. סינגלים, דרכי עפר, חולות עמוקים, שלוליות לא בריאות לקלאצ'… הם ראו הכל וביצעו היטב ברוב המצבים. התחושה היתה ממש מצוינת כשהתחלתי לרכוב אולם מאז ישנה רמה מסוימת של ההתרגלות וככל שהזמן עובר והקיץ נכנס אני כרגיל רוצה יותר אחיזה בסיבובים בסינגלים היבשים. השליטה בו צפויה וטובה, והאחיזה בסיבובים טובה יחסית לצמיגי XCO בזכות אותו מבנה של קוביות הבולטות יותר ב RAY הקדמי, עם תעלות לאורך הצמיג (נוגדות החלקה הצידה), ולא לרוחבו (מייצרות אחיזה בהאצה ובלימה) כמו בRalph האחורי. זה צמיג מוצלח, האחיזה שלו טובה, אבל הוא בכל זאת צמיג קרוס קאנטרי ששם דגש על מהירות. 

מבחינת משקל ועמידות – בסיבוב הקודם בו לקחתי צמיג קל בכ 150 גרם מזה אכלתי אותה די מהר עקב העדינות שלו ופה יש איזון נכון. בחצי שנה נכנסו שתי תולעים אל הגומי הזה, ולהערכתי לא ממש באשמתו: פעם אחת ברכיבה מדברית בקטע גישור גס ללא סינגל על אבנים חותכות כסכינים (כשצילמנו על הסינגלים של יהל), ובפעם השנייה כשבחנתי את העמידות שלו מול חתיכת ברזל רעה באימון בוקר שגרתי בעמק חפר. 

אחרי כ 1500 ק"מ הם נראים כצמיגים שיחזיקו עוד 1500 כאלה. 

בייקפאנל בטלגרם – לחצו פה לראות את הערוץ!

השורה התחתונה

צמיגי האופניים האלו הם אלטרנטיבה לשליטי התחום המוכרים ומועמד ראוי לגמרי לחובבי מרתון/XCO בתנאי ישראל. זו קפיצת מדרגה דרמטית משוואלבה של לפני כמה שנים שכמעט וחיסלו את המותג עקב עדינות יתר. אבל לא עוד – התמהיל הזה בנוי הייטב לסינגלים הקשוחים שלנו לרכיבות מהירות עם אחיזה טובה, ועמידות לאורך זמן. הספציפיות של הקדמי לשימושי קדמי באה לידי ביטוי בצורה ברורה במבנה הקוביות ובחווית הרכיבה. זו יציאה נכונה והגיונית של Shwalbe עם צמד ה Rocket Ray ו Racing Ralph האלה. שווים בדיקה.