לראשונה בעולם, בביקור של נציג פיזיק בישראל אצל CTC (רשת חנויות טרק ישראל) הוכרזה יוזמה משמעותית מאוד: רק ב CTC רוכשי אוכפי Fizik יקבלו אפשרות לקניה באפס סיכון: אופציה להחזרת המוצר עד 30 יום מהקניה והחלפתו באחר.
ההכרזה המאוד מעניינת הזו, נמסרה בהדרכה מיוחדת של ביקור של פרנצ'סקו קרלטו מפיזיק בישראל, ביחד עם אנשי CTC: אריה פרזנטי ואמיר פרזנטי.
מדוע זה משמעותי כל כך?
באוכפים האפשרות הזו חשובה במיוחד: קניתם אוכף ואתם לא באמת יודעים אם הוא מתאים לכם. CTC ו Fizik בעצם אומרים: אתם קונים באפס סיכון: אם לא יתאים, תחזירו ותקבלו אוכף אחר ממבחר ענק שבתוכו בטוח ימצא האוכף המתאים לכם.
האפשרות הזו נפתחה רק פה ורק ב CTC/רשת חנויות טרק מסיבה טובה שקוראים לה בונטרגר. היות ולקוח של רשת החנויות הזו נחשף לשיטה הזו שקיימת בכל מוצרי Bontrager , ברור שהקנייה של מותג כסאות אופניים מתחרה באפס סיכון (ולפעמים במחירים נמוכים יותר) היתה הגיונית וקלה יותר עבורו. החשיבות של התאמה אישית, והיכולת לבדוק את האוכף אחרי שעות של רכיבה היא קריטית וכך, בתוך חנות CTC/טרק ישראל קשה היה לפיזיק להתחרות. CTC כבר מנוסה בחשיבות של ההיבט השירותי הזה, והיא יודעת עד כמה הוא קריטי לרוכב לא להמר על האוכף. אז אנחנו- הישראלים, קיבלנו פה הטבה ראשונה וייחודית בעולם ממותג מעולה. אם זה יצליח פה, אולי ימשיך למקומות נוספים.
פיזיק היא אחת החברות המגניבות
ההתפתחות הזו היא רווח נקי לרוכב הישראלי, משום שפיזיק החלה באוכפים, זה הקטע שלה. היא מתמחה בהיבט הזה מאחור ומלפנים ויש לה מוצרים מעולים. בנוסף לכסאות אופניים יש לה גם נעלי רכיבה (יפהפיות), וסרטי כידון ובעיקר: וייב איטלקי יפהפה ומעוצב. ברמה הטכנולוגית היא חברה מתקדמת וחדשנית. הדבר החשוב ביותר שהיא הציגה בשנים האחרונות הוא ליין ה Adaptiv- אוכפים שהריפוד שלהם מודפס בתלת מימד. כל האוכפים של Fizik מיוצרים ממש שם, בצפון איטליה, למרגלות המונטה גרפה (עליה מיתולוגית באיטליה).
מעבר להדרכה על ליין המוצרים של פיזיק, פרנצסקו הגיע לקדימה, איזראל, כדי לספר לנו על המוצרים החדשים שבקנה של פיזיק. ספוילר: הם רוצים להיות המותג החזק והמוערך ביותר לאוכפי טריאתלון ונעלי טריאתלון. ויש עוד כמה דברים שאני לא יכול לפרט עליהם עדיין. תמונות, מבחנים ומוצרים ממש נחשוף כשיהיה מותר.
ערוץ בייקפאנל ב Whatsapp – נשלח לך את הכתבות:
כסא ספציפי לכל סוג רכיבה
יש מורכבות בעולם המוצרים האלה- המבחר הענק, האפשרויות, די מבלבלות את הקונים וקשה לדעת איזה פריט יתאים לכם. פרנצ'סקו לימד אותנו כיצד פיזיק מחלקים את השוק וזה מתחיל בחלוקה של קטגורית הרכיבה כמובן: טריאתלון, גראבל, אול מאונטין, אנדורו, קרוס קאנטרי, כביש, וכביש אנדיוראנס. ליין המוצרים תואם את הענפים האלה ויש לכל סגמנט היבטים מעניינים ייחודיים עבורו:
- Tempo – מוצרים לאנשים שרוצים מוצרים מגוונים, פחות קיצוניים, יותר סביב הנאה. ונוחות. אגב, מתחברים גם לשטח-מרתון וגם לכביש. אוכף טיפוסי ומוכר בתחום הזה הוא ה Aliante העגלגל שתוכנן לשהיה ארוכה על האוכף וגם ה Antares הנפוץ במיוחד.
- Vento – הקו התחרותי למקסום ביצועים. פה תמצאו את האוכפים היקרים והקלים ביותר כשבקנה אוכף שהוצג לנו במשקל מדהים ממש עם בידול של ריפוד אמיתי ולא סמלי. דוגמה לדגם: Argo המודרני והקצר יותר שנחשב מתאים להמון רוכבים גם בשטח וגם בכביש.
- Terra – להרפתקאות אופני הרים וגראבל – אוכפי השטח של פיזיק. בין הדברים המעניינים שאפשר למצוא שם זה אוכף שמתחתיו מקום לשני בלוני גז שמוברגים לאוכף וחוסכים מקום אחסון במקומות אחרים.
- Gravita – לאקסטרים ודאונהיל. יהיו חזקים יותר ועמידים במיוחד. כמו כן בתחום הזה הרוכב בד"כ עומד בכלל, ולכן עדיף כסא שאינו ענק ולא מפריע לתנועה בעמידה.
- Transiro – טריאתלון – קטגוריה עליה נשמע יותר בעתיד. יש היום מוצרים לפיזיק ואחד המעניינים פה הוא דווקא לא רק האוכף אלא העובדה שיש נעלי רכיבה לטריאתלטים (ללבישה והסרה מהירה על הפדלים, ורכיבה ללא גרביים).
מבנה של אוכפים
יש כל כך הרבה אוכפים, אז איך מבינים מה הקטע פה ואיך הקטגוריות בנויות? מסתבר שיש לזה שיטה. האוכפים מתחלקים לקטגוריות הבאות שמשתנות בהתאם למבנה שלהם שמעיד על היציבות שהם מייצרים לרוכב עליהם:
- Short nose – אוכפים ששמים את הרוכב נטוע יחסית על המושב. יציב ועם תמיכה חזקה לעצמות.
- T-shape – קלאסי יותר, שיפועים חדים יותר בין ההחלק המרכזי לצדדים, נותן תחושה ריספונסיבית וחופש תנועה יחסי (תנועה בפוזיציה על האוכף).
- V-shape – אוכף עם תנועה הדרגתית בין הכנף לאף, מעט רחב יותר לתמיכה בעצמות הישבן. משהו באמצע בין שני הראשונים מעלה.
- הקטומים לטריאתלון, עם אף מפוצל בד"כ להקלה על הלחץ תוך שמירה על התמיכה (רחב) בשעות של תנוחה אווירודינמית.
גם במסילות יש שלושה סוגים: קרבון, מסילות קיום שזו סגסוגת אלומיניום אך מעט קשוח יותר מאלומיניום ולבסוף אלומיניום.
פיזיק Adaptiv בהדפסת תלת מימד
ולבסוף המוצרים השונים מתחלקים לפי סוג הריפוד שלהם, ופה בולט ה Adaptiv – אוכפים שכל הריפוד שלהם הוא מודפס בתלת מימד. כשלוחצים על אזורים שונים באוכף מרגישים מייד שהם שונים ברכותם. ההדפסה מייצרת חופש ושליטה מלאה לפיזיק לתת לכל תא רכות שונה. כל רוכב מפזר את המשקל שלו בצורה שונה. פיזיק ביצעה מיפוי לחצים של רוכבים כדי להבין איפה הלחצים. באנטרס יש אבעה אזורי לחץ. בונטו ארגו – יש 6 אזורים.
אגב, יש כמה צורות של חתך באמצע- החל מרצוף, דרף מקטע באמצע שיש בו "חלון" ועד שסוע עד הסוף. החתך באמצע- מיועד להוריד לחץ מהאמצע. אבל כתוצאה מהמבנה הזה בנקודת הקיפול של הריפוד בשולי החתך יש אזור קשה יותר ופחות נוח. מסתבר שבשיטת ההדפסה של התלת מימד יכולים לנטרל את התופעה הזו – מייצרים את כל השטח ״מלא״ אבל באמצע אין קשיחות ובצדדים קצת יותר ובנקודת החיבור אין בעיה של קשיחות יתר. השליטה טובה יותר. האוכפים המודפסים בד"כ אהובים יותר על הרוכבים שכן הם ממש מקבלים את צורת הרוכב.
עוד סיפר לנו פרנצ'סקו שהעמידות שלהם זהה לגמרי לאוכפים עם הריפוד הסטנדרטי (קצף) וכן שאין בעיה לנקות אותם עם מים או לחץ אוויר. אנקדוטה מהפגישה: פיליפו גאנה השתמש בפיזיק בשבירת שיא השעה שלו והוא בודק היום האם יש הזדמנויות לשלב את הפד האדפטיבי על אוכפי הטריאתלון. בינתיים מוצרי הנג"ש והטריאתלון עושים שימוש בקצף הרגיל בלבד.
בנוסף להדפסה יש ריפודי קצף פואם וריפודי הזרקת EVA. הכל מיוצר באיטליה בשיטה של ואקום ולחיצה שמפזרת את הקצף לאורך כל האוכף וזה עושה את הריפוד והפיזור שלו טוב יותר. זה גם הופך אותו לאטום למים לחלוטין.
דברים נוספים שלמדנו הם שהמרחק בין העצמות- הוא לא הדבר היחיד שקובע התאמה של אוכף. שאין אצלם הבדלים בין גברים ונשים (בד״כ לנשים יש רווח גדול יותר בין העצמות אבל לא תמיד). כללי אצבע נוספים להתאמה: רוכבים במשקל גבוה – עדיף אוכף רחב יותר כדי לפזר ולאפשר להחזיק את הגוף. אם יש רוכב שאינו מתחרה, רוכב מעט – עבורו ונטו לא יהיה טוב.
מי הם רבי המכר של פיזיק?
ברמות הגבוהות האדפטיב (הדפסת התלת מימד) מוכר הכי הרבה. הכי קל למצוא את הנוחות עם האוכפים האלה. הקונים מאוד מרוצים מהם. ברמות הביניים – ארגו הם הכי נפוצים בגרסאות הזולות יותר. האנטרס והאליינטה- אמנם פחות קצרים, אבל הם נוחים.
ואסיים ואומר: אני אישית כבר שנים בוחר באלינטה. אוכף האנדיורנס שמתאים לישיבות ארוכות על האופניים. הוא אצלי גם על אופני הכביש וגם על אופני ההרים. בכל מבחן אני עובר למשהו אחר, וחוזר אליו תמיד בשמחה.