נעל הקצה של פיזיק למרתון וXCO חיכתה לנו למבחן באריזה מהודרת. העיצוב מושלם, את זה רואים מייד. אבל איך הרכיבה? גיא חלמיש מאבחן:

פיזיק הוא אחד המותגים המועדפים עלי בעולם האופניים ולו בזכות אוכף האליינטה שלהם שאני שומר לו נאמנות אחרי מבדקים של עשרות אוכפים אחרים לאורך השנים. אבל בנעליים? בנעליים עוד לא התחברתי כמעט לאף נעל מאף יצרן בצורה מושלמת. לא פשוט לרצות אותי בתחום הזה, אני בעייתי בנעליים. 

תקציר:

  • דגם: אינפיניטו X1 
  • ייעוד: נעל הקצה של פיזיק למרתון וקרוס קאנטרי
  • סוליית קרבון עם ציפוי בלטי גומי
  • סגירת Boa- שתי חוגות עם הידוק מיקרומטרי Boa® IP1-B 
  • גפת מיקרוטס 1.4mm בחיתוך לייזר
  • משקל: 312g גר’ (למידה 42, נעל אחת)
  • מחיר: 1800 ש”ח
  • עמוד המוצר באתר CTC: פיזיק INFINITO X1

פיזיק

סטייל וסקסאפיל

פיזיק שייכת לאותה קבוצה מובחרת של יצרנים שהעיצוב שלה דוחף אותה למיקום של אולטרה פרימיום. היא פשוט נודפת סטייל, גם ברמות המחיר הנמוכות שלה. העיצוב האיטלקי שלה עומד במקום הגבוה ביותר בתעשייה. 

לחצו פה להצטרף לערוץ הווטסאפ של BIKEPANEL!
קבוצה שקטה עם 2-3 הודעות בשבוע ותוכן מעולה:
בייקפאנל ווטסאפ

הלוגו שלה תואם את הסגנון הכללי הזה ומהווה אלמנט עיצובי מעלה, במקום שאצל יצרנים מסוימים אחרים הוא מוריד. הנעל הזו לא חורגת מהקו הכי נקי ומדויק שאפשר, והיא לא מוסיפה שום קישוט לא תכליתי. היא תתאים לכל סט ומשדרת בטחון עצמי רגוע ולא שחצני. היא לא צריכה צבעים חזקים ולא להתפרע עם צורך בתשומת לב. הסגנון המוקפד והנקי שלה הוא פשוט ומדויק. הצבעים תמיד מושלמים ומלאי סגנון. אני לא חושב שיש הרבה שחקנים שיכולים להתחרות בעיצוב של הנעליים של פיזיק, עד כדי כך. אולי בהיבטים אחרים, אבל בעיצוב? היא הטופ.

פיזיק

מיתקון קליט הפדל

הדבר הראשון שצריך לעשות כשמגיעים לנעליים חדשים ופה נתקלים באחד ההיבטים שמפרידים בין נעליים זולות לבין יקרות. היבט שכדאי לכם להכיר ולא לוותר עליו: מסילת המתקון. בנעליים הפשוטות המיקום אינו מאפשר טווח גדול. בנעליים מהדגמים הטובים יותר ניתן למקם את הקליטים לאורך מסילה פנימית שמזיזים בתוכה את ההברגות. המסילה פה במיקום מעולה, והיא נותנת טווח של כשני ס”מ למקם את הפדל מתחת לרגל. יש שתי זוגות של הברגות. קווי מיקום מסייעים לדייק את ההנחה של הקליטים גם במימד הזווית וגם בציר הקדמי-אחורי.

נעל

הטווח הגדול במיוחד הזה שיש פה משרת את הרוכב להתאמה האישית המדויקת עבורו. אני צורך הפעם את המיקום הזה בצורה שונה מהרגיל- הכי קרוב לעקב, הכי ממורכז בנעל. בעבר הייתי בוחר במיקומים קדמיים יותר אולם תקלה רפואית בשרירי התאומים שלי מבקשת ממני להעביר כח אל הארבע ראשי. ההעברה של הקליטים לכיוון מרכז הנעל מפחיתה את תנועת הפוינט ומציבה את רוב עומס משקל הגוף קרוב יותר לציר הפדל. זה אגב, משפיע גם על כל המיקום שלי על האופניים לקדמי יותר וגורר שורת שינויים נוספים בהתאמה. 

בלי קשר לשינוי הפרטי שלי במיקום, יש גישות שטוענות (בהקשר רכיבת טריאתלון ונג”ש בעיקר) שהדבר הזה נכון יותר ומייצר יותר וואטים – ממליץ לכם להתנסות ולבדוק. אל תתקבעו, והעדיפו נעליים עם מסילת קליטים ארוכה.

פיזיק

מערכת ההידוק, כניסה ויציאה

שתי חוגות ה-Boa לדיוק מיקרו מצוינות והן כבר סטנדרט ברמות הגבוהות של הנעליים. החוגה מהסוג של משיכה למעלה בקליק, פותחת לגמרי את הנעילה ומאפשרת כניסה ויציאה. עיצוב החלק העליון לכניסה ויציאה מעולה, במיוחד לאור המעבר שלי מהבונטרגר XXX שמציגה פתח סגור ומגביל בהרבה. פה הפתח להכנסת הרגל והכיסוי עליו נפתחים ממש וזה קל וכיף להוציא ולהכניס את הרגל. 

הדיוק לאחר שהכנסתם מעולה ומיקרומטרי- כלומר הסטה של קליק עדין ביותר של החוגה מאפשר לדייק את הלחץ על הסגירה באופן הכי עדין ומדויק שאפשר. החוגה היא דו כיוונית ואפשר למתוח או לשחרר בקליקים העדינים האלה. 

הניוזלטר של בייקפאנל – רק פעם בשבוע, מעניין על אופניים:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים
 

גם בהיבט ההידוק אני בעייתי: הרגל שלי חסרת נפח וצרה, לכן אני מעדיף כמה שיותר נקודות הידוק. אני פוסל לגמרי נעליים עם אבזם אחד כי זה לא מהדק לי מלפנים כמו שאני צריך. פה יש שתיים, אבל אני ממש בעד גם נקודה שלישית אם אפשר בסקוצ’. לצערי הסקוצ’ השלישי נעלם מרוב דגמי הקצה בשוק וגם מאלה שבמבחן הפעם. החלק הקדמי מהודק באמצעות אותו מיתר ונקודת חיבור קדמית שלו. 

נעל

הפיזיק INFINITO X1- נעל קצה ל XCO/XCM (צילם: ודים לינצקי)

היות ואין חצאי מידות בארץ, והיות וכף הרגל שלי צרה ולא נפחית, הצורך בסקוצ’ הקדמי טיפה מורגש, אם כי לא בצורה קיצונית. מפצה על כך איכות ההידוק הטובה במרכז והשליש הקדמי והמיקום האחורי יותר של הקליטים מוריד מעט מהצורך להדק מאוד מלפנים. כשהקליט ממוקם מאחור הכח מגיע מעט יותר ממרכז כף הרגל וקצת פחות מהאצבעות והכריות ומאפשר טיפה אוויר מלפנים. 

נעל

הגפה

נעליים בעיני אלה מהמוצרים הכי מורכבים וקשים שיש לפתח. נדרש מהם כ”כ הרבה: כל רוכב הוא עם מבנה כף רגל אחרת וזה כשלעצמו אתגר מטורף: איך מייצרים מוצר שמתאים לכולם בצורה טובה יחסית? איך בונים מערכת שמתהדקת בדיוק סביב רוכבים שונים בעלי רגליים שונות, כלומר גמישה ומגיבה לצורה שמתחתיה, ומצד שני מאפשרת העברת כח ותחרותית- כלומר קשיחה ויעילה? 

איך בונים נעל עוטפת ונעימה שגם תשרוד את השימוש במשך שנתיים? אלה הן תכונות המהוות סוג של סתירה ולכן יש לי המון הערכה לשחקנים שהצליחו בתכנון חכם לענות על זה. אני מרגיש בפיזיק את המתח הזה בין מעטפת נעימה לבין משטח שמעביר את הכח ומעטפת מגנה בשטח, ועד כמה הוא מאתגר, ויש לי תחושה שהלכו פה על שרידות, הגנה ועמידות. הוא עבה וחזק, וברכיבות החלק העליון מרגיש מגן טוב ממכות פוטנציאליות מזדמנות מסלעים. אני שואל את עצמי האם יתרכך קצת בהמשך. העברת הכח כצפוי מהחלק העליון טובה מאוד. 

נעל

הסוליה

סוליות שונות מייצרות תחושות אחרות הן במבנה והן ברמת הקשיחות. ככל שהן קשיחות יותר, הן נתפשות על ידי רוכבים (ועלי ידי אנשי השיווק של חברות הנעליים) כיעילות יותר לרכיבה תחרותית. שלושה דברים כדאי לדעת על זה:

  1. האתגר הוא לעשות את זה גם קשיח וגם קל משקל ואלה בד”כ שתי תכונות סותרות.
  2. לא בטוח בכלל שהטענה שקשיח יותר זה מהיר או יעיל יותר. יש מחקרים שסתרו את הטענה הזו.
  3. גם אם קונים את הסיפור של תפוקת כח ויעילות שונה, זה לא משנה לאף אחד פה- ומה שכן חשוב הוא היבט ההשפעה של זה על הנוחות (בהנחה שתבחינו בין קשיח יותר לפחות)

אזכיר עוד דבר: מיקום הקליט המרכזי במבחן שלי שהקשה על הסוליה הזו עוד יותר במבחן הזה. היות ושמתי את הקליט יותר לכיוון מרכז הנעל, הגדלתי את הלחץ על הסוליה המתעקמת סביבו בפידול. לשם המחשה, קחו סרגל אלומיניום, לחצו באמצע וכופפו את שתי הקצוות נגד הלחץ. אם הייתם לוחצים בנקודת הרבע קרוב לקצה הסרגל, היה קצת יותר קשה לכופף את יתרת הקצה. ואכן בשימוש בעיקרון הסרגל הזה הרגשתי גמישות מסוימת שאפשר להניח שלא מרגישים כששמים את הפדל קדמי יותר לכיוון האצבעות. גם אזור הפדל הלוחץ מתחת לכף הרגל הורגש בשל כך. 

את המבחן התחלתי כמו שתמיד אני מתחיל עם המדרס המקורי של הנעל שהוא דקיק כמו בכל הנעליים שקונים. אני מזכיר את זה פה היות והוא התיווך לתחושת הסוליה. די מהר עברתי לסוליות הקרבון שלי (מוצר מדהים שמחזיק כבר 10 שנים!) שהשילוב שלהן עם הנעל הוסיף את הבידוד והקשיחות שאני אוהב.

פיזיק

גיאחה בוחן את הפיזיק INFINITO X1 (צילם: עמרי מרון)

סיכום

אל הנעל הזו עברתי מנעל הקצה של בונטרגר, כך שאי אפשר להמנע מההשוואה. יש היבטים בהם הפיזיק עדיפה ויש אחרים בהם הבונטרגר לוקחת. בהיבט התחרותי האקטיבי אני חושב שהבונטרגר מציגה קשיחות סוליה והעברת כח עדיפה והיא תתאים יותר לרייסרים מהפיזיק. מהבונטרגר הרבה יותר קשה להכנס ולצאת. מהפיזיק קל מאוד ונוח. 

החלק העליון שלה מסיבי וחזק ומרגיש כמו משהו שיחזיק לשנים. היא מהווה פתרון סטייליסטי למי שמחפש נעל טובה וקלה למרתון וקרוס קאנטרי. אפשר לאמר שזו נעל מושלמת לרוכב החובבן שמחפש נעל תחרותית. בדיוק מה שהגיוני עבורך- רוכב המסטרס הרציני יחסית באופניים שמתאמן כמה פעמים בשבוע.

יתרונות

  • סטייל- מותג מוקפד ועיצוב נקי
  • חוגות בואה מדייקת הידוק
  • מעטפת עליונה עבה ומרגישה עמידה ומגנה
  • מיקום פדל רחב טווח
  • כניסה ויציאה מאוד קלים ונוחים

חסרונות

  • המחירון עבה, אבל תעשו מועדון ב CTC…
  • גמישות מסוימת בסולייה
  • ללא אבזם או סקוצ’ שלישי נפרד

לקנייה – לחצו למעבר לעמוד המוצר באתר CTC: פיזיק INFINITO X1

מאת: גיא חלמיש
אהבתם? השתמשו במלבנים פה למטה לשתף את הכתבה לחברי קבוצת הווטסאפ שלכם: