פידלוק היא חברת התקני מגנט ופטנטים חכמים לאופניים. יש להם בקבוקים שלא צריכים כלוב, אבזמי מגנט לקסדות, מתקנים לטלפונים סלולריים לאופניים ולרכב, ועוד. גיאחה קיבל מ”נשיאה טובה” יבואנית Fidlock את המחבר האוניברסלי לבקבוקים ותיקים ויצא לבחון את יכולותיו למקסימום.
מתי צריך התקן אוניברסלי?
במבחן קודם בחנתי את המערכת הבסיסית של פידלוק, וכעת הוספנו עליה התקן חכם שמאפשר להוסיף עוד בקבוק או תיק שלישי ואפילו רביעי על האופניים עבור מסעות ארוכים יותר.
במצב רגיל בד”כ אין צורך בתוספת עוד מקום לאחסון על האופניים. שני הבקבוקים מספיקים לרוב הרכיבות עד שלוש שעות. הכיסים ומקסימום איזה תיק אוכף או התקנים חכמים להסלקת כלים באופניים מספיקים לכל מה שצריך לשאת. אבל יש מצבים בהם הכמות השגרתית פשוט לא מספיקה וצריך פתרונות נוספים: למשל רכיבות מדבר ארוכות של 80 ק”מ. במיוחד אם אין לכם רכב ליווי ותחנות הזנה שמחכות לכם.
קבוצה שקטה עם 2-3 הודעות בשבוע ותוכן מעולה:
זה גם דרוש במיוחד לאופניים חשמליים עם סוללה גדולה למטה ומקום לבקבוק אחד. כל מי שיש לו מקום לבקבוק אחד בלבד באופניים יכול כעת להוסיף את הבקבוק השני בקלות. שתי תוספות כאלה יכולות להתווסף למשל לצינור התחתון מלמטה או לצינור האוכף ואפשר גם על הצינור העליון בחלקו הקדמי שלא מפריע לברכיים ברכיבה.
בקופסא
ההתקן האוניברסלי הוא החלק שמציבים על האופניים, וניתן לקנות אותו בנפרד, או ביחד עם בקבוק, או עם פטנט שמיועד להעמסת כל דבר אחר שרוצים באמצעות שני מייתרים שמהדקים עם Boa:
- בסיס אוניברסלי בנפרד (110 ש”ח) – לקניה באתר היבואן
- בסיס אוניברסלי עם בקבוק 590 מ”ל (240 ש”ח) – לקניה באתר היבואן
- בסיס אוניברסלי עם תיק קשיח (270 ש”ח) – לקניה באתר היבואן
ההתקן האוניברסלי עצמו הוא בסיס המגנט של פידלוק, שפשוט במקום להבריג לתבריגי השלדה למחזיקי הבקבוק, הוא מונח על צינור האופניים, ומהודק אליו באמצעות שתי רצועות מגומי חזק שיש להן אבזם פטנט. הרצועות מספיק ארוכות כדי להקיף סוללה עבה של אופניים חשמליים. המשמעות היא שאם תשתמשו בהן באופניים רגילים- תיוותר לכם יתרה ארוכה שאפשר לגזור או להסליק.
התקן לכל דבר (אוי, גם לרמקולים!)
יש עוד גרסה אוניברסלית לפידלוק ששווה להכיר: במקום לחבר לבסיסי המגנט שלהם את הבקבוק או התיק הקשיח, אפשר לחבר התקן אוניברסלי עם חוגת בואה ושתי לולאות שיחזיקו כל דבר. השימושים הראשונים שאפשר לחשוב עליהן הוא תסריט האיימים הזה של רמקול Bluetooth שיש רוכבים שאוהבים לשים על האופניים עם בחירת המוסיקה שלהם בקולי קולות. אופציה נוספת היא תפיסת בקבוק סטנדרטי, גדול יותר מהרגיל או כל דבר אחר שתגללו ותרצו להצמיד לאופניים. בסיס + מתקן כזה עולה 240 ש”ח באתר היבואן.
ברכיבה
אני אוהב את הרעיון של ההתקן הנוסף הזה כי פה ושם זה שימושי. העובדה שאפשר לשים ולהוריד מהאופניים היא נהדרת, כי בד”כ אני לא צריך את זה. אבל ברכיבות ארוכות מאוד בהחלט צריך. אני תמיד אעדיף להתקין דברים על האופניים ולא לשאת אותם על הגוף – כדי להשאיר את הכתפיים חופשיות ולא לפגוע בחופש התנועה שלי. ההתקנה של תוספות אחסון על האופניים לרכיבות ארוכות במיוחד גם נכונה יותר מבחינת חלוקת המשקל ושמירה על מרכז כובד נמוך.
לפני מחנה האימונים בערבה (כנסו לקרוא ולראות את הסרט) התקנתי את ההתקן על הצינור התחתון של ה KTM בחלק התחתון. בדגם הזה אין תבריגים לבקבוק שפונה למטה לכיוון האדמה והגלגל הקדמי. הרצועות אכן ארוכות מדי, אבל לא רציתי לגזור אותן- אז הכנסתי אותן לתוך עצמן וזה נראה סביר ולא יצא מהמסגרת. אם זה היה מוצר שלי ולא מוצר למבחן אולי הייתי גוזר.
ברכיבה עצמה שמתי פה את התיק עם כל כלי התיקון לרכיבה. כך היו לי גם שני בקבוקים וגם תיק במקום נמוך. זה קלאסי לתיק משום שזה לא פריט שצריך לשלוף בזמן רכיבה- רק בפאנצ’ר. וכך היה, כשנכנס לי מסמר רע לגלגל פרקתי את התיק בקלות מהמגנט, ותפעלנו את הפנצ’ר.
לסיכום
פתרון מצוין לתוספת אחסון או בקבוקים כשאין לכם התקנים מובנים באופניים. שלושה ימים במדבר זה מבחן חזק עבור העמידות והיציבות של המוצר הזה. הוא ביצע מעולה. המגנט תופס את התיק עם תכולתו ללא עוררין, הוא נשאר מקובע למקומו, ואפילו הירידה המטורפת רצופת הטרטרת והמדרגות של נחל עתק לא הצליחה לשחרר אותו ממקומו. אם את זה הוא עבר – הוא יחזיק הכל.
בצד החסרונות נאמר שאולי אפשר למצוא דרך יותר אלגנטית לפתור את בעיית היתרות של הרצועות. בנוסף זה חלק מההתחייבות לפידלוק- כלומר אם כבר הלכתם על מערכת של מגנטים ובקבוקים שלהם זה יתאים לכם ואם לא, זה פחות רלבנטי למעט הפטנט עם החוטים.