ב-3 ביולי השנה, במהלך תערוכה שנתית של Eurobike, עם לא מעט רעש תקשורתי, נחשף לעולם מותג חשמלי חדש בשם לא זכיר Amflow. אבל “אמפלו” זה לא באמת הסיפור ומה שקורה פה יכול להתפתח לנקודת מפנה דרמטית ומשפיעה בעולם האופניים. 

Amflow PL eMTB – עוד מותג חשמלי… נו טוב. כשאופניים זה בסה”כ שלדה פשוטה יחסית, שמרכיבים עליה טכנולוגית מדף של בוש/שימנו/סראם זה לא באמת מרגש. מהסיבה הזו גם השוק דו-גלגלי חשמלי כבר רווי מותגים. מה שהפך את החשיפה הזו בכל זאת למסקרנת, הם דווקא החלקים מתחת למכסה המנוע שנושאים לוגו של אחת מחברות הרחפנים ומצלמות אקשן הגדולות בעולם – DJI, והעובדה שכל מותג האופניים הזה, הוא למעשה החזית של DJI לכניסה לעולם הרכיבה החשמלית. 

 הכניסו אימייל פה ונשלח אליכם פעם בשבוע את תקציר הכתבות:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

שלישיה חשמלית

תעודת הלידה של המותג כוללת 3 דגמי קרבון בלבד שההבדל העיקרי ביניהם, מלבד רמת אבזור, הוא גודל הסוללה. האחים היקרים יותר (Pro) קיבלו אפשרות לשני גדלי סוללה (600Wh ו- 800Wh), בעוד שהאח הקטן והזול יותר קיבל רק אפשרות אחת (800Wh). כל מערכת ההנעה המכנית היא על טהרת SRAM ועל מערכת השיכוך מתנוסס בגאווה לוגו של Fox. מעצורים של Magura וגלגלי OEM יחד עם עוד שלל חלקי OEM, משלימים את חבילות האיבזור.

ברגים

גיאומטריה ומשקלים

המרחקים והזוויות של הרך הנולד לא גורמים להרמת גבה ונשארים באמצע הקונצנזוס המקובל. החברה דואגת לציין שהשילדה החדשה שלה יכולה לקבל גם גלגלי 27.5 לאחר העברה של לינק במתלה האחורי. משקלו המוצהר (ללא פדלים, חומר בצמיגים ועם הסוללה הקטנה של 600Wh) של הדגם Pro היקר יותר הוא כ- 19.2kg מרשימים.

אמפלו

אמפלו

מתחת למכסה מנוע האופניים של DJI

חברת Amflow נוסדה בסך הכל לפני פחות משנה. למרות שלא תשמעו את זה באופן רשמי, לפי מקורות זרים יודעי דבר, היא סוג של חברת בת של הענק הסיני DJI שנולדה אך ורק בשביל לבדל אותה ואת מוצריה מחברת האם. כל החלקים והזוויות של דגמי Amflow הם לא הדבר המעניין באמת בחברה הזו. מה שבאמת מעניין הם חלקי השליטה של המערכת החשמלית DJI Avinox Drive System. מדובר בחיה חדשה לגמרי בג’ונגל החיות החשמליות.

אלפים כבר הצטרפו לבייקפאנל בווצאפ:  
בייקפאנל ווטסאפ

שני סוגי הסוללות ניתנים לשליפה והם בעלי יחס הספק לנפח בין הגדולים הקיימים היום בשוק (יותר הספק בפחות נפח סוללה). שני שלטי הכידון הם אלחוטיים ומדברים BT עם הבקר הראשי. מסך מגע מסוג  OLED בגודל 2 אינץ’ שקוע בצינור עליון ומאפשר עבודה גם בתנאים רטובים וגם עם כפפות. מדובר למעשה במסך של אחת ממצלמות האקשן של DJI שכבר הוכיח את עצמו בשטח. ניתן לעבוד עם המסך ישירות, או בעזרת השלט הימני מהכידון.

אופניים

גולת הכותרת של כל אוסף החלקים האלקטרומכני הזה היא המנוע. מדובר בפיתוח וייצור עצמי של DJI שבשנות קיומה (מ- 2006) פיתחה כמות מכובדת של מנועי brushless עבור הרחפנים שלה. לא יודעים זאת, אבל מנועים של רחפני משא של DJI שמסוגלים להטיס מטענים במשקל של כ- 40 ק”ג, מעט יותר גדולים ממנוע האופניים האלה. 

המנוע הוא אחד העוצמתיים שיש היום בשוק ולמרות משקלו הצנוע של 2.52 ק”ג יכול לתת הספק קבוע של 850W עם מומנט של 105Nm. אם לבקש ממנו יפה, הוא מסוגל להפיק אף הספק של 1000W ומומנט של 120Nm למשך חצי דקה כל פעם.

אמפלו

שליטה מלאה בפרמטרים באפליקציה

הענק הסיני DJI כבר פיתח הרבה אפליקציות שליטה ובקרה על הרחפנים ומצלמות האקשן שלה לטלפון. מדובר במוצרים בשלים טכנולוגית שמתעדכנים בצורה שוטפת ומספקים חווית משתמש משלימה עבור שלל מוצרי החברה. גם מערכת השליטה והבקרה של Amflow נהנית מניסיון העבר של DJI ונותנת לרוכב שליטה מלאה בכל אחד מ-5 מודי רכיבה של האופניים, כולל שלל סטטיסטיקות של הפעילויות כמקובל בענף. 

אמפלו- אופניים עם SIM?!

פרט מעניין נוסף בחבילת האבזור האלקטרוני של Amflow היא תקשורת סלולרית אופציונלית של מערכת הבקרה של האופניים. מי שגירד עכשיו בראש – הבנתם את זה נכון – לאופניים יהיה כרטיס SIM שיאפשר לחבר אותם לשירותי ענן, לקנפג הכל מהכורסא בסלון והם גם יעלו את כל פרטי הפעילויות שלכם הישר לענן. ברגע שיש סים, ואולי גם חיבור WiFi בהמשך ניתן לעשות עדכוני תוכנה מרחוק אוטומטית ללא כבלים. ניתן להעביר את ההקלטות מהרכיבות אוטומטית – כמו שעושים בגרמין שלכם כבר היום, וכן ניתן לשלוח התראות על המיקום של הרוכבים לאנשים קרובים בזמן אמת, התראות נפילה, ועוד. בזאת האופניים נכנסים לעולם המכשירים המחוברים, עם פוטנציאל של הכנסת הענן לסיפור, כולל AI. האפשרויות הנפתחות הן אינסופיות ויאפשרו חדשנות ומוצרים נוספים. וכן, גם למעקב סיני נוסף (טלפונים, רחפנים, מכוניות, וכעת גם אופניים) עם האפליקציה של DJI שמבקשת מכם את כל ההרשאות שאתם רוצים ולא רוצים לתת. 

אמפלו

הסוללה של אמפלו

פרט קטן שלא הרבה יודעים להעריך את חשיבותו, היא מערכת ניהול סוללה. מי שהתנסה בתפעול רחפנים בוודאי מודע לחשיבות ניהול ההספק שלהם. כל גרם בסוללה הוא קריטי ואם יודעים לנהל אותה נכון, ניתן להפיק ממנה יותר שעות טיסה. ל-DJI ניסיון עשיר מאוד במערכות ניהול סוללות שהם העבירו גם לתחום האופניים. הנושא אף קיבל פינה מיוחדת באפליקציית הניהול בטלפון. מטען שהחברה מספקת עם האופניים, הנו מטען מהיר שמטעין את הסוללה הגדולה של 800Wh מ- 0% עד 75% ב- 1.5 שעה. הוא מטען חכם המסוגל לספק זרם טעינה של 12A בטכנולוגיית מיתוג של רכבים חשמליים. 

אמפלו

אז אמפלו שווה?

לפני שאנחנו מסכמים את הסקירה, אנחנו חייבים להרגיע את החרמנות של כל המשדרגים ורודפי הטכנולוגיה. נכון לרגע כתיבת שורות אלה, לא ניתן עדיין להזמין או לקנות אף אחד מהדגמים המתוארים כאן. לפי מקורות זרים, מכירה מוקדמת תתחיל רק בחודש אוגוסט השנה ונכון לעכשיו, לא ידוע לנו האם ומתי האופניים האלה יעלו ארצה ובאיזו רמת אבזור. למרות שנכון לעכשיו אין מחירים וזמינות של הדגמים, הערכה הרווחת היא שמדובר במחירי פרימיום.

על מנת להבין את מיקום ה-Amflow בין השחקניות האחרות, בואו נביט בכמה מספרים יבשים להשוואה:

הפרשנות: טורף נכנס למים עם רוחצים

יש פה סיפור ענק וחשוב בעולם האופניים. הוא לא בא לידי ביטוי במוצר שסקרנו עד כה- המותג והאופניים הספציפיים פחות חשובים. כמשווקת אופניים ההשפעה שלה עוד רחוקה מאיתנו. אבל, וזה אבל גדול. DJI היא לא סתם חברה – היא חברה טורפת! ויש לה פוטנציאל להיות גורם מאוד חזק בתחום עם היסטוריה של התנהלות אגרסיבית שעושה חיים קשים לחברות מתחרות (תשאלו את GoPro). אם הורמו גבות, הרי שהכתבה הזו מסבירה את החיבור האסטרטגי והנסיון האדיר של DJI שרלבנטיים לאופניים:  נסיון ענק ומוביל בייצור של כל ההיבטים הרלוונטיים לפלטפורמה חשמלית מנצחת. החל במנועים קלים במיוחד, דרך מערכות בקרה ואלקטרוניקה, סוללות שזה עולם קריטי בפני עצמו, ואפילו אפליקציות ושיווק מערבי שישלימו את כל אלה.

החברה הזו מייצרת את מערכות המנוע והחשמל שלה בכמויות ענק ומיצאת אותם לכל העולם – כך שכל המבנה העסקי ושרשרת האספקה שלה ערוכים ועוצמתיים. הפוטנציאל שלה הוא לא בשיווק אופניים, אלא בכניסה לתחרות ישירה בשימנו ובבוש כספקית פלטפורמות חשמליות מובילה, שלישית בעולם האופניים החשמליים. אם היינו בוש או שימנו, היינו מתחילים לשקשק. מה שהכי מפחיד את היצרנים המערביים זו חברה סינית כזו כי היא יכולה להכות אותם לא רק במחיר (כמו עד היום מסין)- אלא גם בטכנולוגיה, ואפילו גם במיתוג מוביל ויוקרתי. DJI היא הסינית היחידה שמכה גם מותגית וגם טכנולוגית את המותגים המערביים בתחומים אליהם היא נכנסת אליהם. 

מאת: ודים לינצקי