צמיגי כביש אימונים לכל מי שממש שונא פאנצ’רים ומוכן לשלם במשקל כדי להמנע מהם. האם זה כדאי? האם זה עובד? ואיך הזוג הזה של בונטרגר: AW2?
יש כמה קווים מנחים בחיים שאם נצמדים אליהם, החיים זורמים יותר בקלות. הקשבה לסביבה, התאמת הקצב לסובבים וניהול סיכונים זה רק כמה מהדוגמאות החשובות. אך ברגע שאתה נוטה לזלוג מדרך הישר ומתחיל לקבל הערות בזמן רכיבות כביש, יוג׳ין אתה לוחץ, סימן שאתה חוטא באותם תסמינים לניהול החיים הטובים.
פעם פעמיים זה סביר, אבל מעבר כבר דורש טיפול. תבחן צמיגי אימונים אמרו לי, “זה כבר יאזן לך את המהירות..”. מבט חטוף על האריזה הדגישו את הקמטים במצח למצב של מכתשים לאור המשקל המצוין. פה כבר אמרתי שאין מצב, חייבים לאזן את הגזירה ושלפתי את נשק יום הדין של גילוח זקן ההיפסטרים שלי על מנת לאזן את המשקלים חזרה כנגד צמיגי הכביש.
ערוץ BIKEPANEL בטלגרם – לחץ פה!
הכירו את בונטי (בונטרגר)
על בונטרגר כבר כתבנו מספיק, כן כן זו היא חברת בת של טרק העולמית שמספקת את מיטב אבזריה לתחום. זה די נפוץ כאשר קונצרן בין הגדולים מחזיק חברה שמתמחה תחת כנפיה בפתרונות שמשלימים את כל הנדרש – במקרה שלנו זה הרוכב. לטרק מרכז פיתוח גדול בעל משאבים ויכולת לבצע ירידה לפרטים תוך כדי בניית קונספט ומעגלי ניסוי עד שנהיה ממנו מוצר מוצלח שיוצא לשוק. גם חסרון קטן שלא ממש משמעותי ופוגע ביכולות אלא רק במחשבה הקונספטואלית – זה דומה לחתונה גרוזינית. בחרת כלה? מעכשיו אתה חייב להיות חבר של כל המשפחה.
במקרה של בונטרגר הם לא רק מפתחים מעולה הם גם עומדים מאחורי זה עם גישה חסרת תקדים וייחודית בעולם האופניים של אחריות ללא פשרות. זו כנראה החברה היחידה בעולם שנותנת הבטחה לקבל כל מוצר בחזרה עד 30 יום אם אתם לא מרוצים אחרי הקניה.
צמיגי אימונים כביש AW2 TLR – תעודת זהות
- טיובלס רדי – או כמו שאתם מבינים, אין צורך בפנימית ועם טיפה חומר זה די מגניב.
- הגנת Hard-Case Lite למניעת תקרים וחתכים עם כמה שכבות מעניינות.
- צפיפות החומר 120TPI
- מגיע במידות 700x 24 / 26 / 28 / 32 אנחנו בחנו את 26 הפעם.
- מתאים לגלגל קלינצ’ר.
- 360 גרם למידה 26 (אימוג׳י של כף נותנת הצלפה על המצח)
- מחיר 270 שח לפני הנחות מועדון למיניהם.
- צמיגי הכביש באתר CTC יבואנית בונטרגר
צמיגי כביש בונטרגר AW2 – חווית רכיבה
בוא נפתח בזה שאני לא מהבחורים הכבדים ודי מגרד מלמטה את 70 ק״ג. תוסיפו לזה את גילוח הזקן וירדו עוד כמה מאות גרמים במשוואה. על פי כך, ניפוח צמיגים נעשה בקמצנות אל עבר 85 psi. במבט חטוף על התבליט של הצמיג, מקבלים תחושה שהגרר ברכיבה יהיה גבוה. יש תעלות ניקוז די בולטות בתוספת משטחים מחוספסים לאחיזה משופרת, אך בתחושת הרכיבה דאגות אלו נעלמות והגלגול מרגיש טבעי לחלוטין.
בשביל להבין לעומק את תחושותיי ברכיבה חשוב לציין על אילו צמיגים רכבתי קודם למבחן היות וזה מדד ההשוואה הכי נכון. אני מתנסה טרי בקונטי 5000 וותיק יותר בקונטי ארבע עונות. זה ממש לא יהיה הוגן להשוות ל5000 אבל ארבע עונות בהחלט נופל תחת אותה משבצת להשוואה. בגדול שני הצמיגים עונים להגדרה של דומה אבל לא זהה – מצד אחד קונטי 4 עונות שוקל 130 גרם פחות, וזה לגמרי שני שליש מהמשקל של בונטי, מצד שני התבליט של קונטי יותר אגרסיבי. אפשר להעלות היפותיזה שהקונטי יככבו יותר בעליות עקב משקל יותר נמוך ובונטי יתאימו יותר למישורים עקב התנגדות גלגול נמוכה יותר, אבל במציאות אנחנו יודעים שלתבליטים האלה לא תמיד יש משמעות רבה, במיוחד בתנאים יבשים (המטרה שלהם היא בעיקר למכור לצרכן את ה”אחיזה” על המדף – תרכובות הגומי עצמן הן שקובעות באמת).
לגבי פאנצ׳רים? לא חוויתי מעולם בשני הסוגים.
אז אחרי ההיפותיזה נספר שהניסוי עצמו הראה שבעליות היתה חווית עומס דומה משני צמיגי הכביש. קונטי אמנם משמעותית יותר קל אבל התנגדות הגלגול שלו הרבה פחות טובה לטעמי. כך שבסופו של עניין לבונטי יש יתרון כללי על קונטי.
אמה מה, בצמיגי R3 של בונטרגר (190 גרם במידה 25), או בקונטי 5000 (225 גרם מעט כבדים יותר ב25) ששוקלים פחות, גם לא חוויתי פאנצ׳ר טיפוסי (רכיבות טמטום בשדה קוצים לא נחשב) בשנה האחרונה. יש פה דילמה של חישוב סיכונים ביחס לשימוש רצוי בצמיגים ופה רבותי זה לא באחריותי… 🙂
אפקט הפרייסלס
עוד לפני ההרכבה, עובי דופן שפונה לכביש מרגישה הרבה יותר בשרנית משאר הצמיגים, ופסיכולוגית זה נותן תחושה נהדרת במהלך הרכיבה ששום דבר לא מאיים עליך. מצאתי את עצמי נכנס לקטעי גראבל כי הראש אומר שזה טוב, ששום דבר לא יקרה, לא חושש מרכיבות בשוליים מטונפים כי הראש אומר שיהיה בסדר. אפקט זה הוא פרייסלס ותורם המון לחוויה הכללית ברכיבה.
בנוסף מצאתי את עצמי עם ביטחון מוגבר בסיבובים. עובי הצמיג שמבחינתי נמצא בסוויט פוינט של כל העוביים, עם לחץ תואם משקל רוכב ותבליט מחוספסת בצידיו נתנו הרגשה שאני יכול ללכת עוד אל הקצה. או אפילו שגבול הקצה שלי קיבל בוסט קטן המאפשר לרוכב לבלום טיפה פחות לפני הכניסה לסיבוב.
יתרונות
- מהירות גלגול טובה ביחס לקטגוריה
- בטחון תודעתי
חסרון
- 345 גרם זה כבד
צמיגי כביש אימונים בונטרגר – סיכום
זה די ברור שזה לא צמיג לתחרות, הכבדות שלו מורגשת בסופו של דבר ועיקר ההשפעה של זה באה לידי ביטוי בעליות. מצד שני יש לו אחיזה טובה עם גלגול טוב לקטגוריית צמיג כל העונות שמשאיר את הרוכב עם המון ביטחון וללא חשש ברכיבה גם בתנאי קרקע לא אידיאליים. אני מכיר כמה הזויים (הממ הממ מקס) שעושים קומבינות עם צמיגים כפולים עטופים בסיבים קרמיים נגד קליעי קלצ’ניקוב – אפשר אחרת, אפשר לקחת מוצר מדף מבית טוב ולצאת לרכוב בתחושת ביטחון. גם אותם אנשים שבוחרים את כלי תחבורתם לעבודה על בסיס כבישים עמוסים עם תפזורת שאריות של צמיגי משאיות ימצאו פה נחלה לשימוש יום יומי מסיבי.
מאת: יוג׳ין לויט