חברת קורוס נכנסה לשוק שעוני הספורט והיא הולכת ומתהווה כאלטרנטיבה חזקה לגרמין. הדגם שבמבחן –  PACE 3 (קורוס פייס 3) שיצא ממש לאחרונה, מאפשר לתעד ולנתח את האימונים בצורה טובה, מאוד נגישה ונוחה למשתמש, במחיר טוב מאוד ביחס לרמת השעון והפיצ’רים שלו. יש פה לא מעט טריאתלטים וגם רוכבים שמשתמשים בשעון כמחשבון הרכיבה, אז הבאנו כתבה שנכתבה במקור ב RUNPANEL

חברת COROS 

קורוס הוקמה בשנת 2016 אז השיקה קסדה חכמה לרוכבי אופניים. ב-2018 היא יצאה עם שעון ה GPS הראשון שלה, מאז החברה מפתחת שעוני ספורט והיא מצליחה לייצר אלטרנטיבה רצינית ביותר למובילים הוותיקים בתחום. קיבלנו למבחן את קורוס פייס 3 שהנו דגם הכניסה של החברה. מעליו ברמת מחיר גבוהה יותר נמצאים שתי ואריאציות: של אייפקס, ואייפקס 2 פרו שבחנו בעבר

הצטרפו לניוזלטר שלנו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

שעון קורוס פייס PACE 3 תעודת זהות 

השעון קל משקל ובעל פרופיל גובה נמוך התורם לנוחות ענידת השעון לאורך כל היום והלילה. לשעון תצוגת מסך מגע בגודל 1.2 אינץ’ *טרנספלקטיבית לתצוגה משופרת באור שמש בהיר. הוא בעל חיי סוללה ארוכים אשר נותנים מענה לאימונים ומרוצים ארוכים.  קורוס (COROS) התקינה בשעון את הדור הבא של חיישני דופק אופטי וחיישני SpO2 – המודדים את ריווי החמצן בדם (סטורציה – זו המדידה שבגללה אפל נאלצה לעצור את שיווק ה Apple Watch בארה”ב), וכן  מד גובה ברומטרי אשר מספק מדידת גובה. לטובת ניווט קל בשעון מותקנת תכונת ניווט המאפשרת משתמשים לעקוב ולשמור מיקומם במסלול. ה- GPS מתחבר ל-5 מערכות לוויינים ויכול לדגום את המיקום  בתדר כפול מספק מרחק וחישוב קצב מדויק.

לשעון יכולת מובנית לשמירת מוזיקה, והתחברות ישירה לאזניות בלוטוס וכך תוכלו לשמוע מוזיקה בכל מקום ללא צורך בטלפון הנייד. לשעון עשרות מצבי ספורט, יכולת תכנון אימונים ומסלולי ריצה דרך האפליקציה, יכולת לנתח נתוני אימון באופן מעמיק. הוא מתחבר לכל אפליקציות הספורט השכיחות. כמובן שמתפקד גם כשעון חכם וניתן לקבל הודעות והתראות SMS, email והצגת שיחות. אחד היתרונות הבולטים הוא התפעול הן על ידי מסך מגע והן עם לחצנים פיזיים כולל לחצן גלגלת נוח. 

מפרט טכני PACE 3 (קורוס פייס)

  • דגם: COROS PACE 3
  • מידות:  41.9x 41.9 x 11.7 מ”מ
  • צבעים: שחור, לבן
  • משקל: משקל 30 ג’ עם רצועת ניילון, משקל 39 ג’ עם רצועת סיליקון
  • מסך: מגע בגודל 1.2 אינטש  LCD
  • רזולוציית מסך 240×240 
  • כפתורים: גלגלת עליונה, לחיצה תחתון 
  • תומך בעשרות סוגי פעילויות ספורט
  • זכרון להטענת מוזיקה 4GB
  • עמידות במים עד 5ATM
  • זמן עבודה בתיעוד פעילות 38 שעות עם חיבור בסיסי ל-GPS. הזמן מתקצר כאשר עובדים עם חיבור רב לוויני, בתוספת שמיעת מוזיקה: 10.5 שעות.
  • זמן המתנה ועבודה: 24 ימים
  • זמן טעינה כשעתיים
  • מחיר באתר החברה 1399 ש”ח
  • תומך בשפות אנגלית, סינית, גרמנית, ספרדית, צרפתית, פולנית, תאילנדית, יפנית, קוריאנית, פורטוגזית, איטלקית, רוסית. ללא תמיכה בעברית. 
  • עמוד מוצר באתר החברה (קוד הנחה לקוראים: RUNP10)

נוחות ותפעול  

בתחום הנוחות והתפעול השעון קיבל נקודות זכות עוד בטרם התחלתי לתפעל אותו. באינסטיקינט הראשוני ביקשתי כי שעון המבחן יהיה עם רצועת סיליקון, אך בהמלצת העורך יצאתי מאזור הנוחות שלי ולקחתי את רצועת הסקוטש. רצועת הסקוטש עשויה מניילון  דקה, נוחה ונושמת. אחרי במקלחת  גיליתי שהיא גם מתייבשת במהירות, ממליץ בחום לבחור את רצועת הסקוטש. השעון עצמו דק דבר אשר מוסיף לנוחות הענידה ביום יום  בכלל ובלילה בפרט. תפעול השעון מתבצע בצורה קלה, הוראות ההפעלה ברורות וכך גם הנושאים בשעון. מסך המגע מגיב בצורה טובה אך כאשר המסך או האצבעות רטובים השעון לא בהכרח מגיב לפעולה אותה רציתם לבצע- הסירו דאגה מלבכם, לשעון כפתור SCROLL בעל פעולת לחיצה ופעולת גלגול כך שכל התפעול ניתן לביצוע בצורה נוחה במידה ומסך המגע רטוב ואינו מגיב כפי שרציתם. הנעילה האוטומטית של השעון ושחרור על ידי לחיצה רצופה על כפתור ההפעלה הראשי יעילה ועוזרת למנוע הפעלות לא רצוניות.

רצועת סקוטש נוחה ופרופיל דק תורמים משמעותית לנוחות השעון

חיבור ראשוני ופני השעון קורוס פייס

עם הדלקת השעון מופיע ברקוד לסריקה, סריקת ברקוד על ידי הטלפון הנייד מובילה להתקנה האפליקציה של COROS המאפשרת חיבור ותפעול השעון בקלות יתרה. פני השעון זה לרוב נתון אשר אינני נוטה להקדיש לו תשומת לב יתרה אך ב PACE 3 ראיתי מגוון אפשרויות בעלות עיצוב ייחודי כולל אפשרות לעיצוב מותאם אישית לבעל השעון.

הגעתם עד לפה? אתם מוסמכים להצטרף לניוזלטר שלנו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים
 

תפעול ראשוני
באפליקציה קיימות הוראות הפעלה לשעון ומסופק כל המידע הדרוש לטובת תחילת העבודה עם השעון. כל הזנת הנתונים הראשונית מתבצעת דרך האפליקציה, חשוב להקפיד ולמלא נתונים מדויקים מכיון שהשעון משתמש בנתונים האלה לטובת ניתוחים שהוא מבצע לכל אימון. לאחר הזנת הנתונים ניתן להתאים בקלות דרך האפליקציה ולבחור איזה פני שעון נרצה, איזה סוגי אימונים יופיעו בשעון, איזה נתונים יומיים נרצה לראות, אימונים מתוכננים מראש ועוד. 

דיוק הנתונים והמדידות של שעון קורוס פייס 3

לטובת המבחן התאמנתי במקביל עם הגרמין 935 שלי המשרת אותי נאמנה ועם ה PACE 3 על אותה יד. מדי פעם בדקתי את הנתונים וערכתי השוואות, הנתונים היו קרובים עד כדי בלתי מורגשים. כך במשך כל המבחן: הפערים בנתונים הסופיים של כל אימון התלויים בGPS כגון מרחק, קצב וכדומה היו מזעריים.

זמן איתור הלווינים של ה PACE 3  במצב 5 מערכות לווינים הוא כמעט מיידי. במצב GPS בסיסי לוקח ל PACE 3 קצת יותר זמן להתחבר ללווינים ואז נדרש להמתין לפני היציאה לאימון (כידוע בתקופה האחרונה כל נושא ה-GPS בעייתי ולכן יש להתייחס לסוגיה זו בהתאם). מזג אוויר גשום הוביל אותי לאימון מסילה בחדר כושר, בשעון נבחרה פונקציית ה Indoor. ערכתי השוואה בין המרחק בצג של המסילה למרחק שמופיע בשעון. הפער ביניהם היה של כ 5% אחוזים, אך הסירו דאגה מליבכם אם דאגתם שיהיו חסרים לכם כמה קילומטרים ה PACE 3 נותן לכם בסוף האימון להזין את המרחק שרצתם בפועל. מי שרץ הרבה על המסילה יכול לרכוש מוצר משלים שבדקנו שמוסיף עוד לדיוק המדידה הזו גם ללא GPS: הכתבה על הפוד של קורוס

חווית משתמש וממשק

לחיצה ארוכה על כפתור הגלגלת והשעון משתחרר מהנעילה ומוכן לפעולה, לחיצה נוספת ואנחנו על מסך הבית. במסך הבית ניתן לבחור באחת מהאפשרויות הבאות: כניסה להגדרות, ניתן לצפות באימוני העבר, ניתן לבצע מבחן כושר ריצה למרחק 10 קילומטר, ניתן לצפות ביומן תכניות האימונים, ניתן לבחור אימון לביצוע שתכננו למפרע באפליקציה והורדנו לשעון , וכמובן לבחור את הפעילות אותה נרצה לתעד. בחירת האימון עצמו תתבצע על ידי נגיעה מסך באימון המבוקש. תחילת אימון, השהייה, עצירה כולן מתבצעות במגע במסך או לחיצה על מקש הגלגלת וכך בעצם  מתבצע כל תפעול השעון.

ברירת מחדל בעבודה מול לווינים היתה הבסיסית, באופציה זו לקח לשעון מספר דקות לאתר לווינים ולהיכנס למצב תחילת האימון. בבחירה במצב 5 לווינים ומציאת ה GPS לוקח 2 שניות. דפדוף בין תצוגות הנתונים מבוצע על ידי החלקת על גבי מסך המגע מעלה או מטה כאשר לגיבוי קיימת האפשרות לגלגל את כפתור הגלילה כדי לעבור בין המסכים.

מסכי הנתונים מוצגים בתצורה בסיסית אשר נקבע על ידי היצרן, אולם המידע שיופיע על גבי מסכי הנתונים גמיש ונתון לשינוי על ידי המשתמש בתצורה הנוחה לו, החל מאיזה נתונים יוצגו, כמות הנתונים במסך וכלה בהאם הנתונים יתחלפו בצורה אוטומטית או יועברו ידנית. אם נרצה לחזור בצורה ישירה למסך הראשי נוכל לבצע זאת על ידי לחיצה על הכפתור התחתון בצד המשמש בעצם כפתור חזרה לאחור בכל המצבים. כפתור זה משמש גם כדי להגיע למסך הבקרה הראשי של השעון בדקתי את נוחות התפעול ומעבר בין נתונים, הדפדוף, השהיית פעילות וחזרה לפעילות וכולן עברו בצורה חלקה כל עוד מסך המגע היה יבש, בגשם היה קושי לתפעל את השעון דרך מסך המגע ולשמחתי שם התגלה היתרון בשימוש כפתור הגלגלת הנותן מענה מלא ונח.

הסנסורים בגב המכשיר, ושקע הטעינה בחלק התחתון

מה היה לנו באימון?

בזמן אימון, התצוגה תהייה זו שאיפיינתם לבד – בהתאם להחלטתכם כמה מסכים לשים עבור כל סוג ספורט, ובכל מסך כמה נתונים. אם אתם משתמשים במשקפי קריאה – שימו יותר מסכים, עם פחות שדות בכל אחד מהם והם יוצגו גדולים. גלילה מאפשרת לעבור בין מסכים בקלות. בלילה תנועה מהירה של היד והתאורה נדלקת. מאוד נוח. הצבעים והגרפיקה ברורים ומהטובים שראינו. 

כפתור החוגה מעולה, ומאפשר לעשות Pause לאימון בכל רגע בלחיצה עליו. אחרי פאוז אפשר להחליט האם לחדש את האימון או להפסיקו ולשמור. כדי למנוע הפסקה לא רצונית של הקלטה או בטעות- יש ללחוץ שלוש שניות ברצף ורק אז הוא נפסק לגמרי. 

היתרון הגדול מול מתחרים – באימונים המובנים 

אחד היתרונות הגדולים של COROS לעומת המתחרים (חוץ מה Value for money יוצא הדופן של הPACE 3) הוא עבור כל מי שמתאמן עם Training Peaks המשתמש באימונים המובנים (כמו מתאמני תוכנית האימון של RUNPANEL), הוא שיש יתרון משמעותי ל COROS: היות ובזמן אימון מובנה הוא מציג דופק וקצב נוכחי ביחס לדופק או קצב המטרה במקטע. שעונים אחרים מציגים קצב ממוצע למקטע ולא ניתן לדייק איתו באותה רמה את הקצב ביחס ליעד. בזמן האימון השעון נותן התראות בצבעים בתוספת סימון על ידי מחוון אשר רץ על הסקאלה לגבי חריגה מהגדרות האימון, כך תוכלו במבט חטוף לדייק את מטרת האימון בהתאם לצבעים וכיוון ההצבעה של המחוון.

לחיצה על סיום האימון בשעון קורוס פייס 3

ניתן היה כמעט באופן מיידי לצפות בנתוני האימון באפליקציה. גם אם לא לקחנו את הטלפון איתנו ניתן לצפות בשעון בנתונים הבסיסיים שאנו רגילים לראות באפליקציה ואף יותר מכך כגון: ציור המסלול, נתוני מרחק, זמן, קצב, צעדים, קצב לב, מהות האימון ארובי או אנארובי, הקצב המהיר והאיטי, גרף קצבים, אזורי דופק ZONE, גרף אזורי דופק, גרף עומסים, גרף גבהים, קדנס ממוצע, אורך צעד ממוצע וכמובן איך אפשר בלי הצגת שיאים אישיים לזמן ולמרחק, קלוריות, זמן אימון, זמן התאוששות והצגת כל הקפה LAP. מעבר לכך מציגים השעון והאליפקציה ניתוח נתונים כגון: ביצועי הריצה באחוזים, עומס האימון, מיקוד האימון. החסרון היחידי הוא גודל הפונט אשר לא מקשה על הקריאה אם אתם עם מספר אופטי גבוה לקריאה ויצאתם לרוץ ללא המשקפיים שלכם.

האפליקציה

האפליקציה ידידותית ונוחה לשימוש ולצפייה, כל הנתונים הבסיסיים מופיעים לאחר הסנכרון. הנתונים מוצגים גם צורה גרפית. האפליקציה מאפשרת פעולות נוספות כגון עריכת שם האימון והמרחק, דו”ח האימון, הפקת תמונה עם תוצאות האימון, בניית מסלולים, בניית אימונים, הגדרת תכנית אימונים, ספריית אימונים, בניית תעוד לאימון מותאם אישית ועוד.

נתוני כושר

מסך צילום של אימון ריצה ואימון בחדר כושר

 

 

בחרתי לציין שני מדדים שהשעון מנתח ויכולים לתרום לדעתי לניתוח איכות האימון:  

מדד TAL

עומס האימון מודד את ההשפעה על גוף המתאמן באימון. כל אימון שנבדק באמצעות מכשיר COROS מקבל ציון עומס אימון המבוסס על דחף אימון, דחף אימון  TRIMP זו  שיטה מבוססת לכימות עומס האימון. ה-TRIMP המותאם מחושב כתוצר של נפח האימון (זמן בדקות) ועצימות האימון (אזור HR). ניתן להוסיף עומס אימון לדפי נתונים בשעון כדי לראות אותם בזמן אמת, וכדי לאמוד את האינטנסיביות ומשך האימון שלך. אימון ארוך ואינטנסיבי יותר מניב ציון עומס אימון גבוה יותר.

מדד ביצועי ריצה 

ביצועי הריצה מודדים כמה טובה ריצת הכביש האחרונה של המתאמן בהשוואה ליכולת המשוערת של המתאמן במידה והיה רץ מרתון. הביצועים מושפעים מגורמים שונים כולל שינה, התאוששות, אימונים קודמים ועוד. מעל 105% פירושו שאתה מתעלה על עצמך וסביר שתגיע לשיא במירוצים. נמוך מ-95% מצביע על כך שתזדקק ליותר מנוחה כדי לחזור אחורה. הטווח הוא בין 80% ל-120% ויש לו 5 רמות שונות. כדי שריצה תכנס לחישוב ביצועי הריצה היא צריכה להיות מעל 12 דקות, מוגדרת כאימון ריצה באימונים דופק בריצה בין 65% ל 95% דופק מרבי.

קורוס

ניתוח נתונים אינפומרטיבי וגרפי

Pace 3 – פונקציות נוספות 

כפתור ה BACK משמש גם לטובת גישה למסך הפונקציות הנוספות: 

  • מצב ניווט לאחר הוספת מסלול מהאפליקציה – ניווט אחרי קו מקובץ שהועלה פשוט וקל.
  • מוזיקה – בשעון קיים זיכרון מובנה של 4 GB לאחסון מוזיקה, החסרון בעיניי שניתן להוריד את המוזיקה רק על ידי חיבור כבל לשעון  
  • הפעלת מצלמת אקסטרים מהשעון – המצלמות המוגדרות שניתן לחבר הן גופרו ואינסטה 360. אני חיברתי את מצלמת הגופרו 10 שלי לשעון, החיבור היה מהיר. היתרון היחסי של תפעול המצלמה מהשעון הוא כאשר המצלמה מורכבת במקום לא נגיש כגון קסדה, מעבר לכך לא מצאתי יתרון יחסי לתפעול מהשעון.
  • פונקציית ״מצא את הטלפון״ יעילה אם במהלך האימון נפל לכם הטלפון במקום ללא ראות
  • מצפן – יעיל מאוד בזמן ניווטים 
  • מדידת דופק במנוחה
  • מד סטורציה
  • מד גובה כולל הצגת נתונים 3 ימים אחורה
  • מטרונום (שימושי למי שמנסה לשפר את קצב הצעדים)
  • שמירת ומציאת מיקום עצמי
  • בדיקת עוצמת אות לווינים
  • שעון עצר
  • טיימר
  • השכמה
  • החלפת פני שעון אשר הורדו בעבר ונמצאים בזכרון השעון
  • מעבר למצב תאורת לילה
  • כניסה למצב הגדרות

השעון מאפשר לתעד ולנתח עשרות פעילויות ספורט כגון: אופניים (אבל אין הפרדה לאופני כביש ואופני הרים), ריצה, ריצת שטח, ריצה על מסילה, הליכה, אימוני כח בחלוקה לאזורי אימון, שחייה בים ובבריכה, אופניים, חתירה, סאפ, קפיצה על חבל, טריאתלון ועוד רבים אחרים. בנוסף ניתן לתכנן בצורה פשוטה וקלה אימונים באפליקציה ולהוריד אותם לשעון.

קורוס פייס בטעינה

עם קבלת ההשעון הטענתי את השעון טעינה מלאה, לכבל הטעינה יש חיבור USB ובצידו השני מיני מחבר מלבני אשר מתחבר לשעון בצורה טובה. כדי לבדוק את אורך חיי הסוללה, השעון נענד באופן קבוע בוצעו חקירה וניסיונות עבודה עם פונקציות השעון השונות. הוגדרה תצורת חיבור ל-5 מערכות לווינים, בוצעו 9 אימוני ריצה עם זמן ממוצע של שעה ו 4 אימונים בחדר כושר, בחלוף 10 ימים התרוקנה הסוללה, פרק זמן מכובד לכל הדעות. טעינה מלאה מאפס למאה ארכה כשעתיים.

 

קורוס פייס

מסכי הצגת וניתוח נתונים

קורוס פייס הוא גם קצת שעון חכם 

ניתן לקבל בשעון התראות email, צפייה בהודעות טקטסט ושיחות נכנסות. אחד הפיצ’רים שאהבתי בשעון היה הצגת מזג האוויר באזור בו אתה נמצא וניתוח שינה. 

ניתן לסנכרן את מידע, הורדת אימונים וכדומה  עם אפליקציות הספורט כגון :Nike Run Club, Komoot, TrainingPeaks, Strava, Relive, adidas Running, Apple Health, Stryd, Final Surge, Runalyze, Running Quotient, Decathlon

סיכום: קורוס פייס COROS PACE 3 

ה PACE 3 כשמו כן הוא: שעון שבהחלט מכתיב את הקצב בגזרת השעונים אשר מתאימים לכל פעילות ספורטיבית. בהשוואה לשעונים של החברות המתחרות שרצתי איתם בעבר, ממשק המשתמש עדיף על שעונים אחרים, עושר של פיצ’רים ותפעול קל עם כפתור החוגה מייצרים שעון מרשים ביחס מחיר מצוין לעומת המתחרים בשוק. השעון נותן מענה נרחב מאוד לביצוע ומעקב  אימונים – החל מהצגת תכנית האימונים השבועית, תכנית האימון עצמו, תיעוד האימון וכלה בניתוח מעמיק של כל הפעילות. גם מבחינת נתונים פיזיים: מידות השעון והמשקל גרמו לי מדי פעם לשכוח שאני עונד את השעון ויחד עם זאת נוכחות של שעון ספורט אלגנטי ועדין. רצועת הסקוטש בהחלט עושה את ההבדל בנוחות הענידה, כפתור הגלגלת אשר תומך את מסך המגע מהווה יתרון משמעותי. אהבתי את היכולת לבחור את העבודה מול מערכות ניווט מבודדת ועד מרובה ועל ידי כך להאריך את אורך חיי הסוללה משמעותית או להגיע לדיוק מקסימלי ונתונים אמינים. אהבתי את האפליקציה של COROS – אפליקציה נוחה מאוד לעבודה – בניית אימונים בצורה קלה, צפיה וניתוח נתונים בצורה ברורה ובעצם כל פעולה שתרצו לבצע ניתן לעשות בנוחות דרך האפליקציה. חסרון אחד קטן הוא גודל הפונט בדפי הנתונים בשעון (סיכום אימון) אשר מאתגר במקצת את מי שמרכיב משקפיים אך לא רץ איתם. בשורה התחתונה השעון נותן פתרון מצוין, מקצועי, עם יכולת רחבה ונוחה לבנות אימונים ולתעד אותם באריזה נוחה ואלגנטית ובמחיר מעולה לתמורה.  

קורוס פייס 3 – יתרונות

  • חתך עומק נמוך
  • המשקל קליל 
  • רצועת סקוטש נוחה במיוחד
  • ניתן לנתח השפעת ועומס אימונים בצורה מצוינת 
  • בעבודה עם  5 מערכות לווינים השעון מדויק ומתחבר כמעט מיידית
  • השעון קל מאוד לתפעול
  • האפליקציה טובה והשעון עובד איתה בצורה חלקה
  • ניתן לבנות תיעוד אימון מותאם אישית 
  • מציג באימון מובנה קצב נוכחי או דופק נוכחי מול היעד (לא ממוצע המקטע)
  • מחיר מעולה ביחס לפיצ’רים ולמתחרים יקרים בהרבה (קוד הנחה לקוראים: RUNP10)

קורוס פייס 3 – חסרונות

  • זמן התחברות ללווינים במצב GPS בסיסי (מעט איטי לטעמי)
  • פונט קטן בקריאת נתונים והודעות
  • בזמן עריכת תיעוד אימון ניתן לשנות רק את המרחק
  • ללא תרגום לעברית 

 

מאת: הוד קליין