הגריפ (או בעברית – ידית האחיזה) הוא אחד מ-3 נקודות הממשק שלנו עם האופניים. זוהי נקודת ממשק מאד חשובה, וכנראה הכיפית ביותר שניתן לבחור. הכירו את הגריפ שניצח את ה ESI במבחן על ליבו של גריבי! 

למה חשובה? כי גריפ טוב שמתאים לך יודע לשמור על אחיזת ידיים בכל מצב אפשרי ומאפשר אחיזה נוחה למשך זמן ארוך יותר. למה כיפית? כי יש מלא צבעים יפים, יאי!

 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מי את Bike Yoke

Bike Yoke היא חברה גרמנית קטנה שהוקמה ב-2016 ע"י סטפן סאק (Stefan Sack), עובד לשעבר של חברת האופניים הגרמנית Bionicon. החברה החלה את דרכה בתור יצרנית של נדנדות אלטרנטיביות לשלדות דגם האנדורו של ספשלייזד. בעקבות ההצלחה, הם החלו להגדיל את היצע הדגמים והיום יש להם נדנדות לכל הליין של ספשלייזד ודגם אחד של קניון. בתור חברה גרמנית, לא מפתיע שאופן העבודה שלהם הוא חיפוש בעיות במוצרים פופולריים קיימים, מציאת פתרונות ומכירתם לציבור הרחב. כך החברה גדלה והיום היא מציעה מוטות כסא מתכווננים (דרופר), משאבות בולמים, סטמים ועוד. לפי Bike Yoke, הם ניסו לייצר את הגריפ הטוב בעולם לפי הנוסחה שלהם – לראות מה לא טוב במה שקיים, ולייצר אלטרנטיבה מושלמת. תמיד נחמד להתחיל לחקור מוצר ולגלות לאיזה רמת ירידה לפרטים היצרן בוחר לרדת. 

גריפ

Bike Yoke Grippy

  • מידת: רוחב- 14 ס"מ, קוטר- 3.1 ס"מ
  • משקל: 110 ג'
  • צבעים: כחול, ירוק, כתום, ורוד, סגול, שחור
  • מחיר: 95 ש"ח במבצע. לרכישה באתר היבואן

 בחירות מעניינות בעיצוב גריפי:

  • גריפ א-סימטרי: כמו שלימדו אותי בשיעורי מדעים בכיתה ג', כל בני האדם דומים אך גם שונים. לדוגמה: לכולנו 2 כפות ידיים, אך כל כף יד שונה מאדם לאדם. הגודל והרוחב שונים, ולכן כדי לייצר התאמה מקסימלית לאדם רנדומלי, Bike Yoke עיצבו את הגריפי בצורה א-סימטרית, שמעניקה לגריפ עובי משתנה. השרוול הפנימי של הגריפ אינו ממורכז אל מול משטח האחיזה, ולכן יש אזור עבה ההופך לדק בגריפ. Bike Yoke ממליצים להתחיל עם הגריפ בתצורה העבה ביותר שלו בתור המשטח שבא במגע עם כף היד. במידה ועבה לכם מדי – ניתן לסובב לאזור דק יותר.
כתבות אופניים מעולות בבייקפאנל בווצאפ. לחצו פה:
בייקפאנל ווטסאפ
  • עיצוב משושים: אחרי מספר נסיונות בהם דוגמת הגומי התחילה להיתלש מהגריפ ולהיתלות באוויר, Bike Yoke בחרו בעיצוב משושי למשטח האחיזה בגריפי, כדי למנוע ממנו להתפרק לאורך זמן. לי זה נשמע מאד הגיוני, בהתחשב בזה שהמשושה הוא הצורה החזקה בטבע (אם לא שמתם לב עד עכשיו, הייתי חזק מאד בשיעורי מדעים בכיתה ג'). 
גריפ

עיצוב משושי חזק המעניק עמידות כנגד איתני הטבע

  • הבדלים בסולם הרכות: מה בא אחרי רך? עוד יותר רך. Bike Yoke פתחו פתחים בשרוול הניילון הפנימי ומילאו אותם בעוד גומי, שמעניק עוד "כרית" מרככת למי שתרכובת הגומי אינה מספיק רכה עבורו.
  • קצות גריפ קשיחים: אחד מסימני השחיקה הכי ידועים בגריפי סיליקון הוא הקריעה של קצה הגריפ. לרוב היא נגרמת מהמפגשים המוכרים לנו עם הרצפה. ככה זה עם רוכבי שטח. אנחנו מניחים את האופניים על הרצפה כאילו הם שק של תפוח אדמה ולא תכשיט כביש יוקרתי, ומי שסובל בסוף הם הגריפים. 

אז Bike Yoke החליטו לסיים את הגריפ בצידו החיצוני עם פקק פלסטי קשיח ומובנה בגריפ (כלומר בלתי ניתן להפרדה והסרה). הסיום הקשיח שומר על קצה הגריפ וגם מסמן לכם שהגעתם לקצה הגריפ, בזמן שחיפשתם אותו בחושך. אבל שימו לב, אם אתם מחובבי ערכות הכלים / תולעים שמסליקים בכידון, זה פחות המוצר בשבילכם.

אופניים

"יש פה חלון"

ידית האחיזה בהרכבה וברכיבה

מאחר והגריפי הוא גריפ ננעל, קל מאד להרכיב אותו על הכידון. כל מה שצריך הוא להסיר את הגריפ הקודם, לנקות שאריות במידה ויש, ולהחליק את הגריפי פנימה באוריינטציה הנוחה לכם. אני התחלתי עם החלק העבה ביותר תחת כף היד, ועם הזמן שיחקתי וסובבתי אותו קצת עד שהגעתי לעובי הרצוי מבחינתי. אהבתי מאד את כיסוי הסיליקון של בורג הנעילה בחלק הפנימי של הגריפ – הוא קצת יותר אסתטי מסתם בורג שמונח לו בתוך טבעת נעילה.

בתור אחד שרוכב כבר שנים עם גריפי סיליקון של ESI, הדבר הראשון ששמתי לב הוא שאני מאד אוהב את התחושה של גריפ ננעל. משהו בו מרגיש יותר יציב וקבוע מגריפ בלי נעילה, והגריפי אינו יוצא מהכלל.  הגריפ מאד נוח לאחיזה, מרגיש "דביק" למדי כאשר רוכבים עם כפפות. את קצות הגריפ הקשיחים והמעובים, עליהם צחקתי בפסקה הקודמת, למדתי להעריך מחדש ולאהוב מאד. בזמן הרכיבה הם עוזרים לדעת שאתה בקצה הגריפ, ובכך לנצל את מלוא רוחב הכידון. 

רכיבה

קצות גריפ קשיחים

מאחר והחלק הרך ביותר, זה שמגיע עם חור, הוא גם העבה ביותר, לא הצלחתי להרגיש האם החור שבגריפ מוסיף ועוזר לתחושת הנוחות הכללית. אני אישית מעדיף גריפים קצת יותר דקים, עם הרגשה יותר "אמיתית" ופחות מרוככת. את נושא העמידות של קצות הגריפים ותבנית המשושה קצת קשה לבדוק בשלושה שבועות של מבחן, אבל אציין כי בסוף תקופת המבחן הגריפ נותר בריא ושלם. ואם נסיים בתלונה אחרונה – כל הצבעים בהם מגיע הגריפי הם בצד היותר זרחני של הספקטרום. הייתי שמח לאופציות בגווני פסטל עדינים יותר וקצת יותר עדכניים.

גריפ

קצות גריפ קשיחים

ידית האחיזה Bike Yoke Grippy – סיכום

הגריפי של Bike Yoke הוא גריפ מצוין לרכיבות שטח בצידן היותר אגרסיבי. הגריפ דביק, מתוכנן להיות עמיד לאורך זמן ובעל אפשרויות רבות להתאמה לכף היד ולהעדפה האישית. לרכיבות מרתון ארוכות כנראה שאעדיף גריפ סיליקון, שכן הוא קצת יותר רך וקצת יותר מרכך מבחינתי מגריפ ננעל. כמו כן המשקל מהווה פקטור משמעותי לכל רוכב XC יבבן משקל – 60 ג' לגריפ הסיליקון לעומת 110 ג' לגריפ ננעל. כמעט כפול במשקל. למרות האמירה הזו, כנראה שאשאיר את הגריפי על הכידון שלי בסוף תקופת המבחן. נהנתי מהביצועים של הגריפ, ואמנם הצבע לא מתאים לשלדה אבל נראה לי שהתגברתי על זה כבר. 

יתרונות

  • ניתן להתאמה אישית של עובי הגריפ
  • קצוות גריפ מעובים משרים תחושת ביטחון נעימה

חסרונות

  • ניתן להשתפר בגזרת הצבעים
  • לא ניתן להוסיף ערכות כלים הנכנסות לכידון

מאת: יואב גריבי