הייתי רוצה לפתוח את הכתבה בהתנצלות. אני יודע שדברי פתיחה כאלה לא בדיוק מעודדים קוראים להמשיך לקרוא, אבל עדיף לעזוב את הכתבה ברגע הזה מאשר להמשיך ולהסתכן בתביעות. אז כן, סליחה. בכתבה הקרובה אתם הולכים לסקור בעיניכם תמונות רבות של תחת. תחת, עכוז, אחוריי, ישבן, pooper. כל אלה, והוא שלי. הוא עבר הרבה כיסאות ומושבים – לימודים, מטוסים, אוכפי רכיבה, ישיבה על הרצפה. כל אלה עיצבו וחיטבו אותו כך שיוכל לככב לכם, הקוראים, כאן בכתבה הזו. ככה זה כשבוחנים את ה Bontrager Rapid Pack. אז תנו לו קצת כבוד, כי מגיע לו.

מאת: יואב גריבי
תמונות: גיאחה, אופיר סבר, יוג’ין לויט

אני שונא תיקי רכיבה

לא סובל אותם. הם לא נוחים, מסורבלים, והם גם האלטרנטיבה היחידה למי שלא רוצה לרכב עם כמויות של ציוד בכיסי החולצה. אם אתם רוכבי אנדורו, אז בכלל אין לכם סיכוי לצאת לרכיבה של יותר משעה וחצי בלי תיק. היתרון שלהם ברור לי – אפשרות נסיעה של ציוד רב בצורה נוחה יחסית, אבל חוץ מרכיבות במדבר, לכל הרכיבות שלי (כולל רכיבות אפיק) אני יוצא bagless. זה חופשי, משחרר, שום דבר לא קופץ לכם על העורף בירידה כי אתם פשוט רזים מדי לרצועות המותן של התיק.

Rapid Pouch

יואב גריבי- בוחן לענייני XC-כביש, שונא תיקים, ממחזר (כן, יש לו תיק על הגב)

אבל בארץ ישראל, זבת חלב ודבש שכמותה, חם. החום הזה מאלץ אותנו לשתות, והרבה. על הקיץ אין מה לדבר, אבל כל מי שניסה לעשות רכיבת נפח, גם בחורף, יעיד על הצורך ביותר מבקבוק אחד. כיום אופני מרתון רבים מתוכננים עם 2 מתקני בקבוק לפחות בשלדה. אך יש כמה יחידי סגולה שבשלדה שלהם ישנו מקום רק למתקן אחד.

 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

 

אתמקד בדגם ספציפי, הטרק טופ פיול של CTC – אותו המשווק של המוצר שפה במבחן. אני לא עושה את זה דווקא, פשוט מדובר באחד מזוגות אופני המרתון-XC הנמכרים בארץ, שאין אירוע אפיק בלי שתראו לפחות עשרות זוגות כאלה. רוב הרוכבים על הטופ פיול נאלצים להסתפק במתקן בקבוק על מוט האוכף (שמקלקל את פיזור המשקל על השלדה ומגביה את מרכז הכובד שלה, ומבטל את האפשרות להתקין דרופר), או רחמנא ליצלן, בקבוק מים בכיס הגב של החולצה.

אז רוכבי טופ פיול יקרים (וגם אנדוריסטים, בסדר?) בדיוק בשבילכם קית’ בונטרייגר עבד, שקד, תכנן עיצב וייצר את בן הזוג המושלם הזה: 

Bontrager

Bontrager Rapid Pack

  • יבואן: CTC
  • מחיר: 295 ש”ח
  • נפח: 1.34 ליטר
  • גודל: מתאים לנשיאת בקבוק בגודל 500 סמ”ק.
  • צבע: שחור בגוון שחור
  • קישור לעמוד המוצר באתר CTC

בבונטרגר, אצל CTC (רשת חנויות טרק ישראל) יש שירות אחר: אפשרות ההחזרה של כל מוצר Aftermarket של בונטרייגר לחנות בתוך 30 יום (גם אם נעשה בו שימוש ובלבד שהוא שלם) והחלפתו בכל מוצר אחר של המותג באותו ערך. בקלות, בחיוך ובלי שאלות, היא משהו נדיר בישראל.

*הבהרה למען הסר ספק – המוצר הנבחן כאן הוא פאוץ’. כן, זה שמשום מה חזר לאופנה בשנים האחרונות. אתם יכולים לקרוא לזה תיק מותן, היפסטר או וואטאבר – זה פאוץ’, וככה הוא יקרא כל המבחן.

בונטרייגר רפיד פאוצ

עיצוב וסקסאפיל

בונטרייגר היא חברה שיש לה את זה. יודעים על מה אני מדבר? זה מתחיל באריזות – עיצוב לבן ונקי, עם פונט נעים לעין, בלי CAPS, שמרגיש מעט מד”בי. זה ממשיך עם המוצר עצמו, שמעוצב מחומרים איכותיים עם טאץ’ עיצובי מגניב. גם הפאוץ’ לא חורג מהמסורת ועשוי מחומר אלסטי (94% ניילון, 6% ספנדקס) ועמיד בחלקו החיצוני וספוג קשיח ומפנק בפנים. פה ושם תמצאו פאצ’ים שתפורים על הפאוץ’, ובד בטקסטורת משושים, שפשוט נותנים סטייל גם בקטנות.

rapid pouch

לפאוץ’ שני כיסים ענקיים, שנסגרים עם רוכסנים. שרוכי התפיסה של הרוכסן, כמו גם אבזם רצועת המותן מגיעים בצבע אדום שמרביץ סטייל אך לא גורע מהמראה הקשוח של התיק. באופן כללי הפאוץ’ נראה נהדר, מותאם לרוכבי שטח ואני לא רואה צורך לקבל אותו בעוד צבע.

פאוצ'

ת*ת

הכיסים

הפאוץ’, בדומה לכיסי החולצה אותם הוא מחליף, מורכב משלושה כיסים: שני כיסים צדדיים לאחסון של ציוד (אוכל, פנימיות, משאבה, מולטיטול, טלפון, מפתחות…) וכיס מרכזי לבקבוק 500CC.

נתחיל בכיסים: כל כיס מורכב מחלל רחב ועוד שני תת-כיסים ארגוניים, בתוך הכיס הגדול. מה שמדהים הוא שבאמת, אפשר לדחוף כל מה שצריך לרכיבת XC קצרה/ארוכה ב-1.6L האלה.

איך הקסם הזה עובד? הבד של צידו החיצוני של הכיס עשוי חומר אלסטי, שכנראה נתפר במתח לשאר הפאוץ’ ובעצם דוחס פנימה את מה שנכנס לכיס. זה יוצר מצב שבו חוץ הכיס מתרחב, אבל לוחץ ומצמיד את תכולתו לגב ככה שהכל ישב צמוד צמוד לגב.

הכיסים הראשיים נסגרים בריצ’רץ’ מכיוון הגב אל כיוון המותן. זה אומר שמאד קל לפתוח את הכיסים תוך כדי רכיבה, לסגור חזרה קצת פחות…

כיס הבקבוק הוא מעין כיס קנגורו כפול שכזה. יש לו רתמה פנימית, שעוטפת את הבקבוק גם למלמטה ומעליה רצועה שמחברת בין שני כיסי הציוד, ומצמידה את כל העסק לגב. לפי בונטרייגר הפאוץ’ מיועד לבקבוק בגודל 500CC, כל בקבוק גדול מזה בנפחו עלול להתקע לכם בגב בזמן הרכיבה, וזה יהיה פחות נוח.

ברכיבה

ניסיתי את הפאוץ’ ברכיבות XC של שעה עד שלוש שעות, בתחילה עם תחושת אילוץ אך עד סוף תקופת המבחן האילוץ נעלם לחלוטין.

נתחיל בנוחות: אחד הדברים הבולטים ברכיבה עם תיק או עם כיסי חולצה עמוסים היא שזה פשוט לא נוח! דברים זזים, אתם קופצים וכל הגב שלכם עולה ביחד איתכם. עם הפאוץ’ כל התזוזה הזו נעלמת לחלוטין – הפאוץ’ יושב טוב וצמוד לגוף, וכל התכולה שלו נשארת מקובעת ודבוקה לגב. אין תזוזה, אין קפיצה. מעולה.

עוד אלמנט של נוחות שהפתיע אותי לגמרי הוא כמה הפאוץ’ הזה בלתי מורגש על הגוף. זו לא רק העובדה שהכל יושב צמוד, אלא שבזמן הרכיבה הפאוץ’ בכלל לא מורגש על הגוף. כלום, נאדה, זה רק אני, הרוכב, נהנה בטבע, ואוי מה זה פה יש לי פאוץ’ נחמד על הגב.

אפשר לפוצץ את הפאוץ’ הזה בכל מה שאתם צריכים עליכם. באמת. דחסתי פנימה פנימית, מולטיטול, משאבה, אוכל וטלפון, והכל נכנס וישב פיקס. הבד הזה שבונטרייגר משתמשת בו לדחוס את כל הדברים פנימה עושה עבודה נהדרת, וגם בהעמסה מלאה לא מורגש נדנוד מצד הציוד שם מאחור. הפאוץ’ מבטל את היכולת להשתמש בכיסי החולצה, מאחר והוא יושב בדיוק עליהם בגב. טכנית, ניתן להכניס דברים לכיסי החולצה, אבל יהיה קשה מאד להוציא אותם בזמן רכיבה. מה גם שאם הכנסתם משהו עם נפח, הפאוץ’ ידחוף אותו אל הגב וזה יהיה לא נוח. היכנעו לפאוץ’, זה טוב בשבילכם.

bontrager rapid pouch

הפאוץ’ מורגש כמו שהוא נראה (הוא לא)

כיס הבקבוק מצוין גם הוא. תופס בעקשנות את הבקבוק, ולא משנה כמה ניסיתי לנער אותו מעליי, להקפיץ אותו אל הצוואר ולזרוק אותו בסיבובים – הבקבוק נשאר שם. ממתין שאשלוף אותו להרוות את צמאוני. בניגוד לבקבוק בכיס / במתקן, להוציא את הבקבוק מהפאוץ’ דורש שתי ידיים, כמו גם ההחזרה שלו פנימה. לרכיבת XC זה פחות נוח, במרתון עוד אפשר להסתדר עם זה בזמן שתופרים דרכי 4×4 ארוכות. אם אתם ממש מתעקשים, אפשר גם להכניס בקבוק שנפחו גדול מ-500CC, הבעיה היא כאשר הנפח גדל גם גובה הבקבוק גדל בהתאם, והוא מורגש על הגב יותר. זה פחות נוח, אבל זה אפשרי, אם אתם לחוצים על יותר מים ברכיבה.

rapid pack
פאוץ’ Rapid Pack – סיכום

מישהו יכול להסביר לי איך לעזאזל כל הדברים האלה מהניינטיז חזרו לאופנה? עד שחשבתי שנפטרנו מג’קט ג’ינס ופאוצ’ים. מה הבא בתור? Soul patches? דיסקמנים? פרבי?
אבל ה rapid pack הוא מוצר מצוין. הוא מהונדס היטב, מעוצב בסולידיות שמתאימה למעמד, ועושה את עבודתו נאמנה. זהו המוצר המושלם למטרה אליה הוא תוכנן – אמצעי נשיאה לרכיבות קצרות יותר, או פשוטות יותר, שאינן דרושות לסחוב חצי מוסך על הגב. מבחינתי, הפאוץ’ הזה שינה את כל העמדות שלי לגבי רכיבה מתויקת (רכיבה עם תיק). לרוכב המעמיס, שיוצא לרכיבת אפיק מדברית עם גלגל להחלפה, ביגוד שמתאים לרכיבה באלסקה ו-9 ליטרים לשתיה בישול ומקלחת ה rapid pack לא מדבר בכלל. לעומת זאת, לרוכבי האנדורו, שמואסים בתיק ברכיבות קצרות או ברוכב ה-XC מרתון, שלו מתקן בקבוק אחד בשלדה ונושא עליו את המינימום הנדרש, ה-Rapid pack יהיה בן הזוג המושלם למסע.

 

 


הפלטפורמה היחידה שלא מסננת אתכם- הטלגרם של בייק-פאנל: https://t.me/BIKEPANEL