במסיבת עיתונאים אחרי תקופת אמברגו ארוכה השיקה אתמול בוש את המוצרים החדשים שלה ל2022: בעיקר סוללה חדשה לטווח ארוך יותר, מצב רכיבה חכם חדש, וקישוריות הפלטפרומה והמוצרים לקבלת עדכונים. מי שקיווה לשמוע על מנוע קל יותר וקטן יותר התאכזב.
רוכבים חשמליים נהנים יותר?
קלאוס פליישר המנכ”ל של חברת eBike Systems מציג את השקת המוצרים בצורה יבשושית במיוחד. לא מדובר פה בהשפרצת Star Quality סטייל איילון מאסק או ההשקות של אפל – לפי האירוע הזה בוש היא חברה של מהנדסים גרמניים יבשושיים, למרות נסיונות המראיינת לייצר קצת טאצ’ קצת יותר זורם על הבמה.
הוא מספר את מה שאנחנו כבר יודעים על השפעת המגיפה על הענף, עם תוספת נתון מעניין על התנהגות רוכבים חשמליים: “ראינו הרבה שינויים בכל אזורי החיים. בתחום האופניים ראינו גידול בביקוש, ולמרות שהיה טרנד קודם כבר לאיבייק, זה קיבל חיזוק משמעותי. אנשים אוהבים אופניים ועם חשמליים הם רוכבים פי 2-3 יותר ולמרחקים גדולים פי 2-3”. זו הוביל אותי לחשוב על ההיסק הלוגי הבא: אם אתה רוכב אתה נהנה, אם אתה רוכב חשמלי אתה רוכב יותר, מכאן: אם אתה רוכב על חשמלי אתה נהנה יותר? מה דעתכם?
סמרטפון ואופניים
כבר בתחילת האירוע הם מדגישים את נושא הדיגטיזציה והסמארטפונים, מספרים שהיו להם מוצרים עם אפליקציות מ 2014, ושהם מתכוונים להמשיך ולשלב בינהם.
שאלה מעניינת שנשאלה היא לגבי לקוחות נוכחיים: נגיד שכבר יש לך מנוע, מה אתה יכול לקבל? במובן הזה דווקא ההשקה הזו כן מעניינת ורלבנטית. אחרי שסיפרו על מחשבון/ צד הרכיבה Nyon שקיבל (אני מקווה שאתם יושבים, זו דרמה…): אפליקצית מזג אוויר עם תחזית לגשם בשעות קרובות, עוברים לספר על הדברים היותר מעניינים. אני אתרכז רק בהם:
“המערכת החכמה”
הדבר העיקרי פה הוא הוספת מרכיב קישוריות וחיבור של שירותים דיגיטליים לצד קסטומיזציה להעדפות משתמשים. קישוריות משמעותה שהאיבייק יהפכו להיות מוצר iOT ויעבירו דטה לקלאוד וממנו לרוכב. זה יאפשר עדכוני פיצ’רים לאופניים שלכם. נוסף מצב רכיבה חדש? קיבלתם אותו בלי ללכת לחנות דרך אפליקצית ה Flow של בוש שמעבירה את העדכון ב Bluetooth לאופניים.
מה שחשוב לכם הוא שהמנועים הקיימים (CX) יכולים כעת לקבל התאמות של מצבי הרכיבה. כלומר הקישוריות תופסת גם למה שכבר שם בחוץ והושק ולא רק למנועים חדשים.
כנהוג בז’אנר לא היה אפשר להמנע מסרט מז’אנר “The future is bright the future is orange” שעשה לי פלשבק לשנות ה 2000 המוקדמות. הוא הציג דברים מדהימים שאנחנו לא צריכים אותם והטכנולוגיה תעשה עבורנו – כמו שהאופניים ישנו גובה כיסא עם דרופר שמגיב לאפליקציה לבד כשנתקרב אליהם (למה בעצם זה היה צריך לשנות את המיקום בעצם ולחזור לגובה שלנו מלכתחילה?). בוש מתכננת להביא ספקי אפליקציות ושירותים אל הפלטפורמה שלהם (הקלטת רכיבות, הכוונת טראפיק, מזג אוויר במסלול שלך, חברים במסלול שלך ועוד ועוד). חלק מהדברים האלה יתפתחו באמצעות חומרות חדשות ויכולות במוצרים כמו חיישני לחץ אוויר בצמיגים למשל.
עוד דברים שצוינו הם שאפליקציית הקלטת הרכיבה פועלת אוטומטית ולא צריך להתחיל הקלטה כמו בכלים אחרים, ושניתן יהיה מהאפליקציה לקסטם את כל מצבי הרכיבה לפי העדפות הרוכב: כמה כח ותמיכה כל מצב נותן, מה עוצמת ההאצה של כל מצב, מה המהירות המקסימלית, טורק מקסימלי וכ’. אישית אני חושש שרוב המשתמשים רק יקלקלו אם יגעו בהגדרות ברירת המחדל, אבל יש כאלה שבאמת יכולים להנות מקיסטום. לדוגמה: אם אתה יודע שהרכיבות שלך תמיד עד שעה וחצי בלבד ואין לך בעיה לטעון אחרי כל רכיבה, אפשר לתת דגש על כח במקום על חסכון וטווח.
סוללה חדשה: Powertybe 750
הסוללה החזקה ביותר שלהם עם 750 וואט בטעינה אחת. לטעינה של 50% צריך רק 2.5 שעות, ולמלאה סביב ה 6 שעות. עם מנוע CX performance זה יתן עד כ-140 ק”מ בתנאים מצוינים וכ100 ק”מ בתנאים מגוונים. מאוד משמעותי לכל מי שמחפש טווח רכיבה ארוך יותר ופה יתכן ויתגלה יתרון פיזי ברור למערכת של בוש לעומת המתחרים.
Tour+ מצב רכיבה חדש ל CX
זה המנוע שהושק ב 2020 והוא מאוד נפוץ, חזק, עם שליטה דינמית ויש לו מצבי emtb פרוגרסיבי. השנה יושק עדכון תוכנה ועוד מצב רכיבה שנותן אופטימזציה של הכח לאינפוט הרוכב בכח נמוך, ותמיכה טובה יותר לרכיבות ארוכות – כלומר מצב מגיב ומשתנה בהתאם לרכיבה שמטרתו לאזן בין כח וטווח.
שלט כפתורים חדש
Led remote – מחובר לאפליקצית הפלואו ולאופניים. פשוט ובנוי לאצבע אחת. דרכו רואים גם את מצב הסוללה, ואת עוצמת המנוע, והוא מכיל כמה כפתורים למעבר בין המסכים ומצבי הרכיבה. היתרון הוא שהשלט הוא מוצר נפרד והוא כעת מאפשר לשים על האופניים איזה סטם שרוצים, משהו שמציק כשהשליטה ויחידת התצוגה הם מאוחדים ואינטגרליים בקוקפיט.
לסיכום
בוש מציגה “מערכת חכמה” חדשה שהעיקר בה הוא שהיא עובדת כמו טסלה- אתם קונים אופניים אבל הם מקושרים לספק ואתם יכולים לקבל עדכוני קושחה ופיצ’רים חדשים דרך האפליקציה של האופניים. בהמשך עם תוספת חיישנים כמו חיישן מיקום נגד גניבות, חיישן לחץ אוויר בגלגלים ועוד, המערכת תתן לכם יותר. בינתיים היא מאפשרת הוספת מצב רכיבה חדש למנוע שלכם וגם עידכוני מזג אוויר. סוללה חדשה תאפשר לכם להנות מכל הטוב הזה למרחק ארוך יותר.
המעבר למערכת מקושרת הוא חשוב ומבטא מגמה ברורה ולא מפתיעה. תוספת הסוללה גם היא מייצרת יותר כיף ליותר זמן. אבל מנוע חדש או איזה שינוי דרמטי באופניים? כנראה שלא יקרה בשנת 2022. טוב, כנראה שממילא עקב החוסרים הגדולים והביקוש הענק צריך להתעסק ביישור קו על מה שאמור להיות כעת בחנויות, ולמכור אותו כמו שצריך בלי המתנה של חודשים.
בייקפאנל בטלגרם, לחצו פה לראות את זה!
מאת: גיא חלמיש