קרטוני (Cratoni) היא יצרנית הקסדות שמשווקת גלגלנוע. זו חברה משפחתית ממחוז שטוטגארט שבגרמניה, עם 30 עובדים ויותר מ34 שנות וותק בייצור קסדות ומוצרי אופטיקה ספורטיביים. היא אינה מאלה שמייצרות רבי מכר או כמויות ענק. אז מה כן הם מייצרים שם? התשובה היא איכות. Cratoni Alltrack אצלנו במבחן.
מאת: חן גרומן
צילום: ליאור סבו, יוסי עמרני, גיאחה, חן גרומן
הקסדה חשובה
קסדה היא אחד הפריטים החשובים ביותר שיש לי במחסן, וגם לכם. למה חשובה? הסיבה הראשונה ברורה, זהו האביזר שיגן על הראש שלכם במקרה של נפילה, אבל מעבר לכך, הקסדה היא חלק חשוב המשפיע על הנוחות, המראה, וההוצאות שלכם בכל מה שקשור לרכיבה. אז עצה ראשונה ממני, קנו לעצמכם קסדה נוחה, המכסה לכם את הראש היטב, מתאימה לכם לכיס, וגם למראה. מעבר לכך, הקפידו להחליף אותה אחרי נפילה משמעותית או לאחר כמה שנים של שימוש (לא יותר מ4).
קסדת Alltrack של קרטוני
זהו דגם האול מאונטיין שלהם, המיוצר בטכנולוגיית in-mold עליה הרחבתי בעבר כאן, ומאופיין בכיסוי רחב מאוד המגיע נמוך לצידי הפנים והעורף. העיצוב עדכני וקומפקטי, לא קסדת אבטיח כמו קסדות הam של פעם. שילובי הצבעים מעניינים ובהתבוננות ראשונה מיד תבחינו באיכות חומרים מרשימה, הספוגים, רצועות, אבזם ההידוק המאפשר הידוק משתנה בעזרת פס שינון.
בנוסף פיצ'ר שימושי ומעולה המופיע לאחרונה במספר דגמים בשוק: תושבת עם מתאם למצלמת גו פרו. כל אלה חוברים יחד למוצר מוצלח מהאזור היקר של המדף. אגב, הרפרנס שלי לקסדת שבילים הוא הIxs trail rs הפשוטה והטובה, אז עם הפרש במחיר של כמעט 200 ש"ח, אתם יכולים להבין שהתחרות תהיה קשה עבור הCratoni.
כרטיס ביקור – קרטוני אולטרק
- שם הדגם: Alltrack
- מחיר: 700 ש"ח
- משקל: 320 גרם
- יבואן: רוקנרוד לטרון
- מאפיינים בולטים: מתאם לגו פרו, תפס למשקפי גוגלס
- קישור לדף המוצר
קריצה חזקה לקהל האנדורו
מלבד ההגנה הנרחבת והעיצוב האופנתי, ב Cratoni Alltrack סממנים המשדרים מחשבה על רוכבי האנדורו: ה visor (מצחיה) הגבוה המשאיר מקום למשקף (goggles), בשילוב עם תפס אחורי לרצועת הגוגלס. את הוייזור ניתן להרים בקלות, ביד אחת והוא מגיע בדיוק למקומו. נותר מקום מספק לגוגלס על הקסדה – אין צורך לטפס בהתשה בין המקצים עם הגוגלס על הצוואר או הכידון. התוספת הנחמדה הזאת הופכת את השימוש בגוגלס לנוח במיוחד, בשבילי זה בדיוק ההבדל בין לקחת איתי גוגלס או לוותר ולהישאר עם המשקפיים.
אם בוייזור עסקינן, במצב הנמוך הייתי אומר שהוא נמצא במיקום מושלם, מצל טוב על העיניים אך לא נכנס לשדה הראייה בשום מצב. גם המשקל כמובן שם את הקסדה במקום טוב בקטגוריה האגרסיבית.
אני תמיד ממליץ לחברים, מכל סגנונות הרכיבה, לבחור בקסדה מהסגנון הזה, המספקת הגנה נוספת באזור העורף ובכלל, גם במחיר של משקל נוסף. התעסקות ב50 גרם על הראש לכאן או לכאן היא לדעתי פלצנות לשמה. כמו שאתם מבינים, אנחנו מדברים כאן על קסדה שנועדה לקרבות הקשים.
התאמה ונוחות
ראשית מבחינת מידות, היקף הראש שלי הוא 60.5, שזה בחלק העליון של טווח המידות של Large, ואכן כך היה. הקסדה במידה L התאימה לי בדיוק, וגם נותרה לי אפשרות משחק למקרה שהייתי אחרי/לפני תספורת או אם התחשק לי יותר או פחות הדוק מבדרך כלל.
מנגנון ההידוק הוא מסוג שהייתי קורא לו "מנגנון חצי קשת"- כלומר הקשת המתהדקת על היקף הראש לא מקיפה את הראש לחלוטין אלא רק חלקית, החל ממעל האוזן ואל מאחורי הראש. המשמעות של זה היא שעל הראש יתהדקו קשת ההידוק מאחור, וכיפת הקסדה מלפנים באזור המצח. מכאן שיש חשיבות לצורת כיפת הקסדה מלפנים וכדאי שהיא תהיה דומה למבנה המצח שלכם. במקרה שלי כנראה שיש לי מצח מחודד, קצת כמו של דינוזאור, ולכן הרגשתי לא בנוח להדק את הקסדה חזק כי זה לחץ לי בנקודה מסוימת במרכז המצח. בקסדות בהן קשת ההידוק מלאה כמו ixs, scott, המצח נצמד אל קשת ההידוק שהיא רכיב גמיש ולכן כל המצח נמצא במגע, גם אם אתה דינוזאור, ולי אישית זה יותר נוח.
מלבד ההיבט הזה ההתאמה הייתה טובה מאוד: הקסדה הרגישה יציבה על הראש, ההידוק אל הראש נעשה ע"י חוגה עם רזולוציית הידוק מדויקת ונוחה. ליציבות תורם גם האבזם בשיטת פס השינון (ראצ'ט, או ראצ'ר אם אתה מוסכניק), שבעזרתו ניתן להדק את רצועת הסנטר בדיוק במידה הנכונה, בלי צורך בהתאמה מסורבלת של הרצועות.
אוורור
רק להזכיר, אנחנו מדברים על קסדת אול מאונטיין ולכן על המאזניים נבחר בחוזק והגנה על פני משקל ואוורור. ביחס לקטגוריה הקסדה מאווררת מצוין. מי שהספיק בחייו ליפול, להיעקץ או סתם לעצור בבהלה את הרכיבה, בגלל דבורה מבולבלת שנכנסה לקסדה דרך פתחי האוורור, בוודאי גם יעריך מאוד את רשת ההגנה – זו מהווה חלק מיחידת הספוג הפנימי ומכסה את הפתחים הקדמיים של הקסדה. פתחי האוורור מספיקים לחלוטין, גם הפתח העליון המשמש ממשק לתושבת הגו פרו, יכול להיות פתוח כאשר לא משתמשים בו, זהו ניצול טוב של שטח הקסדה לאוורור מרבי.
על ספוגים וחיתולים
כאבא מיומן, אגלה לכם סוד: כשתינוק עושה פיפי בחיתול מה עושים? מחליפים. אז למה כשאני מזיע ליטרים ושעות רבות בספוג המסכן של הקסדה אני צריך להתרוצץ ולמצוא ספוג חדש?! אני שמח לבשר לכם שקראטוני דאגו להכניס סט נוסף של ספוגים לאריזת הקסדה. כשאני מסתכל על הקסדות הישנות במחסן שלי, אני נזכר שכמעט בכולן הספוג התבלה, נמעך, נפרם, נתלש מההדבקה וכל זה לפני שנגרם כל נזק אחר לקסדה. אלה הדברים שקונים אותי כצרכן, כל הכבוד לקראטוני, ככה מספקים קסדה.
אם כבר מדברים על ספוגים, מערכת הספוגים ב Cratoni Alltrack איכותית, נעימה למגע, חלקה הפנימי של הקסדה מכוסה היטב ובנדיבות. לא יודע איך, אבל ביחס לכל הקסדות שיצא לי לנסות, בזאת איכשהו לא מצטברת כמות של זיעה בספוג המצח, וזה מאפיין שמאוד חשוב לי אישית.
Cratoni Alltrack – סיכום
ה Cratoni Alltrack היא קסדה משובחת, מעט יקרה, ולשאלה האם היא שווה את הפרש המחיר מקסדות הall mountain בשכבת מחירי הביניים, התשובה היא בהחלט כן אם אחד מהתנאים הבאים מתקיים: חשוב לך הסטייל והעיצוב, מדי פעם אתה רוכב עם משקפי גוגלס, או שאתה נוהג לצלם רכיבות עם מצלמת קסדה. חוץ ממחיר בצד החסרונות ציינתי את שיטת ההידוק שצריכה להתאים לכם אישית, אולם מעבר לכך – חייבים לציין גם את האיכות המורגשת ואיכות האוורור והריפוד – קצת מעבר למה שאני רגיל בעצמי, וזה כיף אני חייב להודות… אבל הפיצ'רים המיוחדים הם אלה שעבורם הייתי קונה את הקסדה הזאת.