אני עומד ליד דיונה ענקית של חולות כסוי עם חיוך מטופש מרוח על הפרצוף. ביד אחת קרמבו וניל, בשניה בקבוק זכוכית מזיע של סודה קרה. מסביבי שוכבים תריסר זוגות של אופניים חשמליים ואני מוקף פרצופים מחייכים. אם לזקק את היומיים של אירוע ההשקה של “רוכבי המדבר אילת” לרגע אחד – זה יהיה הרגע זה. 

For English version

לפני יותר מ-15 שנה, כשבפעם הראשונה ירדתי דרומה לרכוב את המסלולים המפורסמים של רחם וחירבה והייתי צריך לדאוג עצמאית לכל הלוגיסטיקה, חשבתי לעצמי שיכול להיות ממש נחמד אם הייתה באילת איזו חברה שהייתה “תופרת” את כל הלוגיסטיקה של ההקפצות, דואגת לאוכל, לינה, חילוצים ומסלולים. זה היה חוסך הרבה כאב ראש של תכנונים ועושה את החופשה זורמת ויותר “חופשתית”. מאז מגוון האפשרויות לחופשת רכיבה באזור אילת עבר מהפכה מספרית. נוצר ואקום תיירותי גדול שאליו נכנסו היזמים של “רוכבי המדבר אילת” יחד עם חוות הגמלים. 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

“רוכבי המדבר אילת” – גרסת 2022

מיזם “רוכבי המדבר אילת” הוא הרבה יותר מקבוצת שותפים עסקיים בעלי תשוקה לאופניים ולמדבר. הגב הפיננסי של רשת מלונות “דן”, הניסיון של 35 שנה באירוח והפקת אירועים של חוות הגמלים והתמיכה הטכנית והחיבור של “אמין אופניים” שחוגגים עכשיו 50 שנה להיווסדם, יוצרים מעטפת מקיפה וחזקה. אנשי החווה והמיזם של “רוכבי אילת” הפיקו הרבה לקחים מהעונה הקודמת והעלו את הרמה.

כל צי האופניים החשמליים הוחלף לדגם חדש של Whistle ובזכות השירות המעולה שהיבואן מספק והגב הטכני החזק של “אמין אופניים” כל סוגיה ותקלה נפטרות מהר. יש מלאי מספיק ומכונאי זמין לכל קריאה. כל מתחם האוהלים עבר שדרוג רציני גם כן. הדבר היחידי שעומד לנגד עיניהם של אנשי הצוות, הוא טובת הרוכב שבא להנות מחופשת אופניים במדבר בלי התעסקות מיותרת בלוגיסטיקה, תיקוני אופניים ואוכל.

לפרטים והרשמה באתר של רוכבי המדבר אילת

רוכבי המדבר

אז מה זה חופשת אופניים באילת?

בשנה שעברה קראתי בשקיקה והזלתי ריר על הכתבה והתמונות של אירוע דומה שהפיקו אנשי המיזם התיירותי הדרומי – “רוכבי המדבר אילת”. השנה נפלה בחלקי הזכות להיות נוכח ולחוות השקה מחודשת של המקום (חוות הגמלים) שעבר לא מעט שינויים בשנה האחרונה. הקונספט לכאורה מאוד פשוט וגאוני. קצת מזכיר את חופשות החורף שלנו בסקי. אפשר לבוא עם הציוד שלכם, או לבחור להתפנק ולשכור אופניים חשמליים חדישים במקום. 

אפשר לרכוב עצמאית או עם קבוצה ורק להשתמש בהקפצה של החווה לתחילת המסלול או מסופו חזרה לחווה. אפשר גם לקחת מדריך מקצועי שמכיר כל ואדי וכל סינגל באזור ויתפור לכם מסלול שישאיר אתכם עם חיוך שאפילו קסדת ה- full face לא תוכל להסתיר. אותנו, אנשי המדיה והוגי דיעה בתחום האופניים, פינקו בחבילת הפרימיום הכל כלול שלא השאירה לאף אחד מאיתנו ספק – החורף הזה באילת הולך להיות לוהט!

מעלה קטורה

שעון אילת

מדעית מה שאני הולך להגיד עכשיו הוא לא נכון, אבל מעשית מדובר בעובדה. יש את שעון מרכז הארץ ויש את שעון אילת. במהלך 3 שעות נסיעה דרומה אנשים עוברים טרנספורמציה ולמרות שאף אחד לא באמת מעביר שעון קדימה או אחורה, הזמן בדרום הוא לא אותו הזמן. בדרום הערבה השעון עובר למצב ציפה ומאט את מהלכיו. אנשים עוברים למימד אחר של תפיסת הזמן שלא קשור למרדף אחרי שום דבר.

כמה פודקאסטים וכוס קפה אחת ואני מוצא את עצמי בכניסה לקיבוץ יהל עולה על בגדי רכיבה. המארגנים ממליצים לקחת אופניים חשמליים של החווה, אבל חלק מהאורחים בחרו להגיע עם האופניים שלהם וחלקם אפילו לא מחושמלים. אני החלטתי לא לסרב להצעה הנדיבה של “רוכבי המדבר אילת” וקיבלתי אופניים חשמליים שרק לא מזמן היו בפאנל במבחן – Whistle B Rush. הרכבת פדלים שהבאתי מהבית, בדיקת לחצים, כיוונים אחרונים, תדריך קצר ואנחנו בתנועה. האפשרות לבוא “קל” בלי הסרבול של האופניים זה ממש כמו לא להיסחב עם המגלשים לחופשת סקי, אלא לשכור אותם על המקום.. מי צריך את זה? Don’t worry, be happy – זה המוטו.

רוכבי המדבר אילת

חשמל זורם תחת רגליך

הסינגל מתחיל מאחורי המטעים מדרום לקיבוץ יהל. מדובר על התוואי החדש של שביל ישראל לאופניים עד לנחל קטורה. אחרי חציית כביש 40, עברים על דרכי עפר וסינגלים שטרם סומנו במפות הרשמיות של שביל נט, אם כי כבר מופיעים על Israeli Hiking Trail. טל, המוביל האילתי, דהר בראש הקבוצה מקדימה יחד עם כמה רוכבים אורחים שנשפו לו בעורף.

פה ושם היינו חייבים לעצור על מנת שהרוכבים האנלוגיים יסגרו את הפער שנוצר בכל פעם מחדש. הסינגל זרם ברמות זרימה של שיטפון במדבר.. הבניה הסופר אינטליגנטית והמקצועית של המסלול, השתמשה בכל כפל קרקע וכל גבעה על מנת לספק זרימה טבעית ורציפה כל הזמן. מה שהיה מטורף הוא, שזה לא נגמר. אנחנו לא רגילים לרצפים כל כך ארוכים של סינגל במרכז הארץ. במדבר הכל אינסופי.

חשמלוק

ג’יפ הפינוקים של תומר

הרכיבה והאירוע לא היה אותו הדבר ללא צידנית הקסם והפינוקים של תומר – איש הלוגיסטיקה של החברה. עוד בחניה של קיבוץ יהל, כשהוא מכבד אותנו בתה אילתי אסלי (אם יש דבר כזה) הוא רמז לנו שהרכיבה הולכת להיות מפנקת, אבל לא תיארנו לעצמנו עד כמה. לדעתי הדבר היחידי שלא היה לו בצידנית הקסמים זו גלידה, כי כל השאר – היה גם היה. בירות קרות מכמה סוגים, סודה, שלל פירות, אינספור משקאות קרים ומוגזים. כמובן, פירות יבשים ופיצוחים שסגרו את פינות המלוחים והמתוקים. 

שיא הפינוקים הגיע ביום השני של הרכיבות, כאשר בעצירה ליד דיונת חולות כסוי, תומר הוציא מהרכב מזוודה שחורה מוקשחת ולהפתעת כולם שלף משם כמה אריזות של קרמבו במגוון טעמים. בכל מקום, הגיוני יותר או פחות, תומר הופיע עם הג’יפ שלו והרעיף על כולנו את פינוקיו. חייב להגיד שבחלק מהמקומות שפגשנו אותו טרם הספקתי להוציא גרעפס מהפינוק הקודם וכבר היה את הפינוק החדש. לא חוקי כל העסק הזה.

רוכבי המדבר אילת

מנוחת הרוכבים בחוות הגמלים

את היום הראשון לרכיבות הדרומיות שלנו מיצינו עד תום וסיימנו עם אור אחרון בקיבוץ יטבתה. נהגים הוקפצו חזרה לקיבוץ יהל להביא את המכוניות בזמן שהצוות המלווה העמיס את כל האופניים על העגלה. מלא בחוויות של יום גדוש ומתובל בפינוקים של תומר המשכתי בנסיעה דרומה לאילת. ווייז כבר מכיר את חוות הגמלים האילתית וכך אחרי פחות משעה מצאתי את עצמי על דרך עפר בכניסה למתחם של החווה בדרום העיר. 

מדורה וחוויות

מתחם אוהלי קנבס ממוזגים ומסודרים פגש אותנו במקום. בכניסה לכל אוהל שולחן עם 4 כסאות ונדנדת ערסל. בכל אוהל 4 מיטות – אחת זוגית ועוד 2 מיטות יחיד. מאוד נקי, מרווח ומזמין. האוהלים מאוד גדולים ולא דומים לשום דבר שפגשתי עד כה. מקלחת חמה, החלפה לבגדים חמים יותר לערב מדברי ואנחנו יושבים על מינגלינג בין כל האורחים. ברקע מתרוצצים להם צוות המארגנים, טבחים ועובדי המקום ועמלים על ארוחת הערב.

חוות הגמלים

אם חשבנו שהפינוקים של תומר היו יותר מדי, בארוחת הערב הבנו שטעינו. כהמשך לרצף בלתי נגמר של הסינגלים של היום, זרם אלינו האוכל על השולחנות. הישר מהמטבח של השף אוהד לוי, הוגשו סלטים טריים ומאוד מיוחדים, יין וכמובן כמויות לא הגיוניות של בשר מעושן. מסתבר ששמן של מעשנות הבשר של חוות הגמלים הולך לפניהן והן ידועות היטב גם בעיר אילת.

אוהבי בשר מעושן עושים הזמנות ומגיעים במיוחד עד לכאן בשביל חוויה קרניבורית מיוחדת. זה היה המקום היחידי שבו הצטערתי שאני צמחוני. למרות קנאה מסוימת שחשתי כלפי כל אוכלי הבשר שקיבלו מנה אחרי מנה, כל פעם נתח בשר אחר, גם לי היה מה לאכול. ירקות שורש אפויים בתנור יחד עם הסלטים המיוחדים של שף המקום, סגרו אצלי את כל הפינות שעוד היו פתוחות אחרי הפינוקים של תומר.

קרניבורים

פינוקי בוקר

למשכימי קום ורעבים לרכיבות הוצע לעשות רכיבה קצרה של שעה לפני ארוחת הבוקר וכך עשו חלק מהאורחים. רעיון טוב להוריד את כמויות האוכל הלא חוקיות שאכלנו ערב לפני. בשעה 8 בבוקר הוגשה לנו ארוחת בוקר טעימה ודשנה. כמה סוגי גבינות קשות ורכות, לחמניות טריות וחמות, מטבלים טעימים, מיץ תפוזים סחוט וקר וגרנולה עם יוגורט עיזים מקומי. שיא הארוחה היו עוגיות טירמיסו שהוגשו לנו עם הקפה. אגב, הידעתם שבאילתית קוראים לזה טרמיסו (tarmisu)? פינוקים זה לגמרי כאן. מזל שאנחנו רוכבים על חשמליים ותמיד אפשר לשים boost.

איך אומרים berm באילתית

את היום השני שלנו התחלנו בנסיעה חזרה צפונה לצומת קטורה. אופניים טעונים ומטופלים הועמסו על העגלה ואנחנו התפזרנו בין 3 רכבי ליווי. תחילת המסלול של היום השני עבר במקביל לכביש הערבה עד למפגש עם נחל קטורה. מעבר מתחת לכביש ורכיבה צפונה על גדות הנחל עד למעלה קטורה. מדהים כמה מהר אפשר לרכוב באופניים חשמליים על קטעים טכניים זורמים. הכל נדרס ועובר מתחת לגלגלים השמנמנים של המפלצת המזמזמת כאילו זה היה אספלט.

 

מעלה קטורה הוא סינגל בנוי למשעי ורכיב כמעט כולו, למעט 2 גרמי מדרגות שאותם עברנו ברגל. המעלה סוגר על הפרש גובה אנכי של 150 מ’ על פני מקטע באורך של כ- 1 ק”מ, תלול מאד. לרכוב אותו על אופניים חשמליים  זו חוויה בפני עצמה. במיוחד למי שזוכר את המאמץ שלוקח לעלות אותו עם אופניים רגילים. מזל שביום השני אפילו האגוזים האנלוגיים הקשוחים נשברו וכולנו היינו מחושמלים. בסוף מעלה קטורה כבר המתין לנו ג’יפ הפינוקים של תומר. הפסקה קצרה, צילומים על רקע נוף מטורף של נחל קטורה, ביקור זריז בתצפית של המפל ואנחנו ממשיכים לכיוון צומת שיזפון על שביל עוקף נאות סמדר.

חולות כסוי

חולות כסוי

מצומת שיזפון עד לחולות כסוי הרכיבה הייתה על גבול מגבלת המהירות של המנועים – 25 קמ”ש. תוואי לא טכני וזורם הטיס אותנו דרך כמה ברמים מזדמנים לכיוון הדיונות. בשלב הזה כבר למדנו שלאילתים יש שמות שונים לכמה דברים ואחד מהם היה ברם (berm). באילתית זה נקרא bram. תזכרו את זה לפעם הבאה שאתם באילת שלא יתפסו אתכם לא מוכנים.

המשך הרכיבה עד למעלה שחרות היה די מנהלתי ועבר על שבילי עפר עם נוף מדברי. מזל שזה נגמר מהר בזכות האופניים החשמליים. בשעת אחר הצהריים מאוחרת סיימנו את היום השני בקיבוץ יטבתה.

קרמבו בחולות כסוי

הקרמבו האגדי

“רוכבי המדבר אילת” למי זה מתאים

חופשה מוצלחת היא חופשה בה מתנתקים מהמציאות היומית. ניתוק פסיכולוגי עם רצף של חוויות שלא משאירות מקום לספק. החופשה האילתית עם רוכבי המדבר, היא בדיוק כזו. הרגשה של חופשת חו״ל אבל במרחק נסיעה.  עם השירות שהחברה מספקת, כל רוכב ימצא את מקומו. לבד או בקבוצות רוכבים שבאים לדגום את הנופים המדבריים והסינגלים שגדלים כמו פטריות אחרי הגשם באזור. כל השירותים שהחברה מספקת הם מודולריים וניתן להרכיב חבילה לפי הצרכים.

החל מהשכרת ציוד מיגון ואופניים חשמליים, שירותי לוגיסטיקה שכוללים הקפצות, פריסה, פינוי וחילוץ מהשטח, כלה בימי הדרכה מלאים ע”י מדריך מוסמך. המסלולים והמדריך נבחרים לפי הדרישות של הקבוצה. מתחם לינה bike friendly עם אוכל ושלל פעילויות שמתאימות גם לחופשה משפחתית. חברי המשפחה יכולים להנות מרכיבה על גמלים, לבלות בפארק חבלים או רכיבה על כרכרות רתומות לחמורים. גם רוכבי כביש רחמנא ליצלן יוכלו לקבל כאן ליווי של רכב ושירותי לוגיסטיקה.

לפרטים והרשמה באתר של רוכבי המדבר אילת

מאת: ודים לינצקי
צילום: עופר עברי

⬇️⬇️⬇️ אגב, שמת לב למלבנים האלה לשיתוף כתבות? אם אהבת את התוכן שלנו, התודה הכי גדולה עבורנו היא שיתוף שלהן לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך