יורובייק 2022 – תערוכת האופניים החשובה של יבשת אירופה חזרה השנה ובגדול. זו הפעם הראשונה בעיר פרנקפורט אחרי שלושה עשורים שהייתה שייכת לפרידריכשאפן. שלומי דויטש פשפש בין דוכנים וליקט את החידושים המעניינים שיצוצו על מדפי הקניה בעוד שנה שנתיים.

יורובייק היא תערוכה עצומת מימדים וכל אחד שיצא לו לטוס לתערוכות מעבודתו בתחומו, יכול להבין את היקף האולמות שמלאים מכל טוב. במקרה זה, מלאים באהבה הראשית שלנו (אחרי בת זוג כמובן) – האופניים וכל מה שקשור לאופניים. סוג של דיסני לנד, עם מלא גאג׳טים חדשים שבאים להחליף את הדור הקיים או כאלו שיגיחו לעולמינו עוד שנה שנתיים. דגמים חדשים של רוב מותגי האופניים הידועים לכולם, ואפשר לגעת ולהזיל ריר ישר על השטיח של אולם התצוגה. מלא חברות שמעולם שמעתם את שמם עם רעיונות הזויים אך יצירתיים. הכל מהכל, רק נשאר לשוטט בין הדוכנים, להקשיב, להתפעל וגם להתחדש.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מסתכלים קדימה

זה כבר לא חדש לנו, הקורונה לא פסחה על התחום ועולם האופניים עבר שינויים לא קטנים. כתחבורה ירוקה אך גם מבודדת צפיפות, הביקוש רק עלה. כולם קמו לבוקר חדש של חוסר ברכיבים ותור המתנה לחלק מהמוצרים נהיה פי שתיים יותר ארוך מהמתנה לרכב חדש שהוזמן בסוכנות. חברות גדולות העבירו חלק מהייצור למדינת אם על מנת להנמיך את הסיכון עם הסגרים שבהם שרוייה סין באופן אימפולסיבי וכמובן המחירים עולים בהתאם. אבל המצב מתייצב והעקומה שצברה תאוצה בשנתיים האחרונות, מתחילה להתיישר לקראת נפילתה. השוק רווי וחלק לא קטן של מנהלי חנויות אונליין של היבשת, צופים הצפה של חלק מהמוצרים, כבר בחודשים הקרובים.

האופניים ככלי ירוק מאלץ גם את היצרנים להפיק את מוצריהם בשיטות הכי ירוקות. כל התעשיה עוברת שינויים בתהליכי הייצור לטכנולוגיות ירוקות יותר עם קרבון פוטפרינט נמוך. בתחום זה, סקרנו את רודי פרוג׳קט עם Ride to Zero אבל השינוי נעשה לא רק במוצרים הקטנים או בניהול המפעלים. רמת אחוז המחזור ושימוש בחומרים ממוחזרים עולה רמה והדגש בתערוכה זו רק מעצים את המהפך לייצר ולמחזר כמה שיותר.

יורובייק

מה תפס את העין

את החידושים בכל דגם אופניים, ניתן לקרוא ברשת על בסיס הודעות לעיתונות שיוצאות באופן מסודר באתרי היצרן עצמו. אבל עם החברות הקטנות זה סיפור אחר. זה לא עולה מעל רף הסיקור של הברנדים המוכרים ודווקא פה מסתתרים הדברים המעניינים.

שנזריק לך שלדה

עד כה 90% מהשלדות קרבון מיוצרות במזרח הרחוק. נעשה שינוע שלהן ליעדים שונים על פני הגלובוס כדי להשלים אותן למוצר שלם לבית הלקוח. גם 90% מהשלדות השבורות או כאלו שירדו משימוש, חוזרות חזרה למזרח הרחוק ושם מוסיפות עוד שכבה בהר פסולת קרבון אחד גדול.
חברת V-Frame משתמשת בטכנולוגיה של הזרקת קרבון. לרגע זה נשמע כמו מדע בדיוני, אבל זה חי וקיים – שלדות הנעשות בהזרקת קרבון הניתן למיחזור. נשברה השלדה, לא שמישה או סתם בא לכם לזרוק. לא בעיה, היא חוזרת חזרה למעגל החיים עם המסה והזרקה מחדש. התרומה לסביבה עצומה, כל השינוע מהמזרח וחזרה יורד מהפרק והר הפסולת קרבון לא עולה על גדותיו. הייצור הרבה יותר מהיר בהזרקה במאות אחוזים ושלדה שלמה מיוצרת תוך 90 שניות. בחישוב קל זה 1000 שלדות ביום. 

עולם הקרגו

תחום מעניין זה כבר נסקר אצלינו בכתבה. גם כאן הקורונה נתנה את הבוסט, ורוב מערכת השילוח הפנים עירונית של אירופה עברה שינוי. זה התחיל עם אילתורים של ארגזים למיניהם, למרות שאופני קרגו קיימים כבר לא מעט שנים, והמשיך עם הבנה ובניה של דגמים חדשים הנותנים פתרונות לביקוש החדש שנוצר. בארץ התרבות עדיין לא שם, אבל אירופה מתמלא בקרגו בכל פינה אפשרית. יש לזה הייפ, יש לזה את הסקסיות ויש בזה את העתיד. אפילו ירוק וטוב לכולנו.

יורובייק 2022

גם הגדולים בוחרים ABS

טכנולוגיית בלימה על בסיס ABS, לא זרה לאף אחד. זה נמצא בכל רכב ודואג לבלימה מווסתת עם שמירה על אחיזה וההיגוי. גם בתחום האופניים היו כבר ניצנים של נסיונות להעתיק את אותה הטכנולוגיה לענף האהוב עלינו מכל. אבל יש הבדל בין סטארטאפים קטנים שמנסים לצוף מעל פני הגלים לספינות ענק שלוקחות את העניין ברצינות. חברות שימאנו ובוש, הן הבולטות בהן.

שימאנו מייעדת את המערכת לאופניים חשמליים מכל סוג, אבל עיקר הפוקוס הוא על דגמי הטורינג הנוח אך גם הכבד. אופני קרגו שהזכרנו קודם, נכנסים ביעדים אלו כמו יד לכפפה. תחת שם BlueBrake המערכת בעלת שלושה מרכיבים נוספים ממה שאנו רגילים לראות על אופניינו: מנורת חיווי, מד מהירות סיבוב הגלגל ויחידת ABS לבלימה.

גם בוש הציגו מערכת דומה לזו של שימאנו כאשר יחידת הבלימה יושבת על מערכת הבלימה ההידראולית שקיימת על האופניים. בוש כרגע תומכים את הממשק רק עם מעצורי מאגורה, אך הבטיחו לספק תמיכה גם לשאר מערכות בלימה שיש בשוק, בעתיד הקרוב.

במצולות הנאבה

חברת Classified פיתחה נאבה אחורית חדשה המכילה בתוכה את מערכת ההילוכים הקדמית שלנו. כלומר, אין צורך בשני גלגלי שיניים מקדימה, אפשר לוותר על המעביר הקדמי והפלטה השניה. המקפצה בין הגלגל הגדול לקטן תהיה על בסיס הטכנולוגיה של החברה. הכל מסתתר בתוך הנאבה עם מערכת אלחוטית להעברת הילוכים ומקור כח היושב בתוך מפתח הציר של הגלגל. גם למח לא מכני, היתרונות קופצים מכל כיוון. אין נפילות שרשת, העברה הילוכים מאוד מהירה אפילו תחת עומס פידול, דיוק ויעילות. 

מנוע חדש ומבוקש

חברת TQ כבר לא תשב לבד בחושך, היא הוציאה את המנוע הכי קטן, קל ושקט שיש בשוק. היא גם חברה לשיתוף פעולה הדוק עם חברת טרק, כאשר הדגם הכי חם של טרק פיול חשמלי, מצויד במנוע זה. לא סוד ששאר החברות כבר רודפות אחר תכשיט זה, ורוב הסיכוי ששיתופי פעולה חדשים יצוצו במהרה.

סיכום

תערוכת יורובייק, תערוכה מדהימה, מעניינת ומלאת חידושים בכל הקשור לאופניים. אי אפשר לכסות ולדגום את כל מה שמוצג ובטח יש המון חידושים שלא עלו בשוטטות בין הדוכנים. אבל גם ההיילטים מספקים טעימה מהעתיד הקרב ובא. זה אירוע שמתקיים פעם בשנה והוא מומלץ לא רק ליבואנים או העוסקים בתחום. הוא מומלץ לכל אחד שאוהב אופניים. תמיד אפשר לשלב עם טיול רכיבה באירופה הקרירה של הקיץ ולהנות כמו שרק אנחנו יודעים. ביער, עם בירה ומלא חברים החולקים את אותו הדבר.

מאת: שלומי דויטש Shlomi Deutsch