רוזן ומינץ הם הראשונים שזיהו וקידמו את הפוטנציאל בשיווק מוצרי הוולודרום בארץ כשפתחו את סניף הוולודרום, בו בין יתר מוצרי הקצה שלהם מוכרים ונותנים שירות נוח וזמין לבאי הוולודרום. הם החלוצים שהביאו גלגלי מסלול פר אקסלנס של FFWD לארץ הראויים למבחן ראשון.
קיבלתי למבחן את דגם הF6T – בעל מוניטין קשיח ותחרותי של FFWD. גם מאמן הנבחרת ורוכבי הנבחרת בחרו בגלגלים של FFWD לאופניים שלהם.
גם בטלגרם: בייקפאנל- מגזין האופניים הגדול והטוב בישראל. לחצו פה!
נוקשות ואווירודינמיות הם שם המשחק
גלגלי אופני הוולודרום הם חלק חשוב ביותר למיצוי ביצועי האופניים במסלול. הגלגלים שלקחתי למבחן:
- דגם: גלגלי FFWD מדגם F6T
- משקל: 1635 גרם
- משקל רוכב מקסימלי : 120 ק”ג
- יבואן רישמי בישראל: רוזן ומינץ (ניתן לרכוש בחנות הולודרום)
- מחיר לצרכן: גלגל קדמי – 2818 ש”ח. גלגל אחורי – 3273 ש”ח. חבר מועדון יקבל 12% הנחה על מחיר הצרכן.
עבודת יד הולנדית
חברת FFWD – Fast Forward ההולנדית מפתחת, מייצרת ומוכרת גלגלים בעבודת יד משנת 2006. בחברה מתגאים בצוות עובדים מכור לאופניים, עם נסיון תחרותי או עובדי התעשיה במשך שנים ולכן יודעים בדיוק מה צריך רוכב אופניים מקצועי.
בחברה מייצרים גלגלים לאופני כביש, מסלול, גרבל וטריאתלון. את החישוקים, בהתאם לאפליקציה, הם מייצרים לצמיגי קלינצ’ר וטובולר.
הגלגלים כאמור בנויים בעבודת יד במפעל בהולנד ונבחנים עם הידע המקומי בתנאי שטח ייחודיים וקשוחים – על מסלולים שטוחים ותנאי רוח וגשם האופייניים למקום. כדי לייצר גלגל קשיח במיוחד לצורך מיאוץ מצד אחד אך לא שביר מצד שני, השתמש היצרן בשכבות שונות של קרבון – שכבת מארג קרבון 3K חיצונית עם רצועות סיבי קרבון חד כיווניים בשכבה הפנימית. חלק גדול מהשכבה עשוי קרבון TC-35 מתיח.
חישוקי FTC – Full Carbon Tubular , בעלי קשת כפולה DARC – Double Arc להפחתת גרר ועליונות אווירודינמית, עם פרופיל 60 מ”מ ורוחב 22.4 מ”מ.
גלגלי המסלול יכולים לקבל צמיגים מסוג טובולר בלבד ברוחב של מ-21.00 מ”מ ועד 33.00 מ”מ.
הנאבה עם מיסבי ברזל של FFWD ובתצורת “פליפ פלופ”, כלומר אפשר להרכיב קוג עם מספר שיניים שונה בשני צידי הנאבה ופשוט להפוך את הגלגל לפי הצורך; חישורי J- Band 24/28 וניפלים פרולוק 15 מ”מ מפליז.
הגלגלים מגיעים עם מדבקות לוגו יצרן מוגנות UV ועם אחריות ל-3 שנים בתיקי נשיאה מרופדים.
הגעתי לסניף רוזן ומינץ בוולודרום לצורך הרכבת צמיגי הטובולר על הגלגלים. עבודה המצריכה ידע והרבה סבלנות כדי לבצעה כראוי. הדבקת צמיגי הטובולר בגלגלי מסלול מתבצעת רק בצורה ישירה לחישוק עם דבק מגע ייחודי, שלא כמו בגלגלי כביש שאפשר להדביק בעזרת סרט הדבקה. זאת בשל עומס הצד המופעל על הצמיג ברכיבה על המסלול המשופע.
הללויה – מנהל סניף הוולודרום ואנוכי הרכבנו ביחד את צמיגי הטובולר מדגם Rubino pro tubular של ויטוריה על הגלגלים החדשים עם דבק המגע הייעודי של חברת ויטוריה ולפי הוראות היצרן. זה תהליך ארוך של מריחת שכבות על הצמיג ועל החישוק עם זמן ההמתנה האופייני לדבק מגע. היה לי חשוב להיות נוכח וללמוד את מלאכת ההדבקה ולכן התעקשתי לעזור להללויה שעשה אותה בסבלנות, באופן מדויק ומקצועי. רק לאחר כ-24 שעות של ייבוש אפשר לרכוב על הגלגלים עם צמיגי הטובולר המודבקים.
קשה מאוד להתאפק, הגלגלים נראים פגז על האופניים – כאילו ייצרו אותם בשביל השלדה הזאת. מחכה בסבלנות יממה ולוקח את האופניים המשודרגים לרכיבת מבחן על המסלול. כמה הקפות ראשונות באיטיות ובזהירות על הרצועה הכחולה לצורך ניקוי הצמיגים מחומר ההברקה ולבדיקת תקינות ההדבקה של צמיגי הטובולר לגלגלים, ועולים לפרקט.
הרגשה ראשונה של קשיחות, אפילו קשיחות יתר. שלדת הקרבון באופני המסלול קשיחה, צפופה – ישיבה מכונסת ולא נוחה בעליל על מנת לייצר מקסימום אנרגיה בטווח הזמן הקצר יחסית של תחרויות הנג”ש או הספרינט ובשילוב גלגלי הקרבון הקשיחים גורמים לרוכב לרצות ללחוץ ולטוס.
הרגשת חוסר הנוחות מתחלפת מהר מאוד בהנאה מהזריזות והיתרון האווירודינמי. מרגיש זינוק בכל לחיצה על הדוושות, מה שגורם לגוף לשנות תנוחה ולזוז לאחור על האופניים לצורך הצמדת הגלגל האחורי לפרקט. מרגישים ושומעים את הגלגל עובד על המסלול. צליל נקישות של ונטיל הטובולר בחישוק הקרבון, מרגיש שהכל נקי, חד ומדויק יותר.
הגלגלים המקוריים שהיו לי הם גלגלי אלומיניום פשוטים של חברת Miche. ההבדל ניכר. לא בטוח שכל אחד יתחבר להרגשה – נוקשות, קלילות, מהירות ודיוק על חשבון נוחות והרגשת שליטה.
המסלול גם כך דורש ריכוז ודריכות יתר, ועם הגלגלים של Fast Forward ההרגשה הרבה יותר מדויקת ולכן הרבה פחות מפצה כשעושים טעויות. עשיתי כזאת בתחרות האלימינציה שנערכה לפני כחודש: באחד הספרינטים מצאתי עצמי יוצא לספרינט על הקו השחור (נתיב הספרינטרים) כשסוגרים עלי מלפנים ומהצד. לאחר חציית הקו יש האטה משמעותית שאילצה אותי לרדת מהמסלול לבטון לתוך הפנייה הראשונה ובלית ברירה לחזור למסלול במהירות כשאני מסכן את עצמי ואת הרוכבים בפלוטון. למזלי הצמיגים שהרכבנו הם פחות מהירים ועם יותר אחיזה (פשרה באין צמיגי Pista speed זמינים במלאי), מה שהציל אותי מאירוע לא נעים.
רק לאחר מספר רכיבות על הגלגלים, מתחילים להתרגל, להתחבר, להנות ולהפיק מהם ביצועים טובים יותר בצורה משמעותית. יחד עם היתרונות המשמעותיים שלהם, אני לא חושב שהגלגלים מתאימים לכל רוכב שבא לרכוב בוולודרום. הנוקשות והדיוק של שלדת הקרבון בשילוב גלגלי הקרבון מאלצים את הרוכב להיות אקסטרה מרוכז ודרוך ולכן חשוף יותר לטעויות ותאונות שגם כך לא נדירות במסלול. כמו כן ברור שהגלגלים מיועדים לתחרויות, לספרינטרים ולרוכבי נג”ש ופחות לרכיבות אנדורנס ולאימונים ארוכים. עם זאת אין ספק שלרוכב המסלול המתקדם, המקצועי ועד לרוכב הקצה, גלגלי הקרבון של FFWD ישדרגו את הביצועים באופן משמעותי.
גלגלי קרבון של FFWD
קשיחים, חזקים ומהירים שבהחלט ישדרגו את אופני המסלול וישפרו את ביצועי הרוכב התחרותי. פחות מתאימים לאימונים ארוכים ולרוכבים מתחילים ולא תחרותיים. מבחינת עלות מול ביצועים, המספרים מדברים בעד עצמם ולכן המותג הוא אחד הפופולריים בשוק גלגלי המסלול בעולם.