“מאמי, יש לך יותר נעליים מאשר לי” (הגירלפרינד). אוקיי, אני מודה, יש לי המון נעליים. 15 אם להיות מדויקים. לכל זוג יש פונקציה, חלקן חופפות, אבל בחיי שהנעליים האהובות עליי הן נעלי אופני ההרים שלי. כשהעיקריות החלו להתבלות בדקתי את Fi’zi:k Vento Overcurve X3
כנראה שהן היחידות שממש השקעתי זמן בלפנטז, ללטף, לנקות באדיקות ולשמן (סוטה). לכן מה הפלא שכשהגיע הזמן לחפש יורש, נברתי באינטרנט כמו המי שמחפש סרטוני קונספירציה הקשורים לנחיתה על הירח. מהר מאד נמצאה התשובה ב-CTC, בדמות ה-Fi’zi:k Vento Overcurve X3.
מאת: יואב גריבי
תמונות: קסומות (אור פריאס), סטנדרטיות (גריבי)
פיזיק היא חברה שאוהבת לגעת באנשים
או שאנשים נוגעים בה, אחרת איך אתם מסבירים את העבודה שהיא מייצרת בעיקר מוצרים שנועדו לנקודות המגע שלנו עם האופניים? קטלוג המוצרים שלהם מחולק ל-3 עמודות עיקריות – אוכפים, נעליים וסרטי ליפוף לכידון. כל המוצרים שם ניחנים בעיצוב מדויק ואלגנטי וניחוח של עלי בזיליקום טריים, ממש כמו באיטליה. אחרי ניסיון סופר מוצלח עם אוכף שלהם (שאני לא מוכן לרכב על שום דבר אחר, ברמה שחלק מהאוכפים באופני מבחן מתחלפים לפיזיק), הגיע הזמן לגעת בפיזיק עם הרגליים (ולא בקטע קינקי. טוב, אולי).
Fi’zi:k Vento Overcurve X3
- משקל: 378 גרם לנעל עם קליטים שימנו במידה 44
- צבעים: שחור, אדום-שחור
- מערכת רכיסה: BOA
- סוליה: קרבונאז’ עם הזרקות TPU
- יבואן: CTC
- מחיר: אלפייה פחות מנה פלאפל במרכזית ב”ש (990 ש”ח)
עיצוב וסקסאפיל – Matt Black EVERYTHING
ה-Vento, כיאה למוצר שהגיע מחברה איטלקית ומעוצבת, היא, ובכן, נעל מאד איטלקית ומעוצבת. זה מתחיל בגימור עור מט כמעט מלא, ללא רשתות אוורור כלל אך עם חורים קטנים בלבד. הוא העוטף את כל הנעל ומעניק לה מראה אלגנטי ויפיפה. לנעל מחוג BOA אחד בלבד לרכיסה, אין סקוטש באזור האצבעות, והוא מעניק לה מראה מינימליסטי. אין כאן כמעט שינויי טקסטורה או צבע – הכל אחיד וסולידי, למעט “מסילת” בליטות שנראית כמו יריעת סיבי פחמן סקסית שמגיע מכיוון הגפה הנגדית למחוג הבואה.
סוליית הקרבון היפייפיה, גם היא במט, ומחליקה ונעלמת אל תוך סוליית הגומי המוזרקת.
לגבי מנעד הצבעים – אישית אני מחפש נעל עם קצת יותר אישיות וצבעוניות. האופציה של צביעת האדום-שחור הוא לא לכאן ולא לכאן, ולכן כאשר הגיעה השעה לבחור צביעת השחור מאט קיבלה את המנדט שלי, ואני שמח לדווח כי הנעל נראית נהדר בצבע הזה. לסיכום הפרק – יש כאן רמת עיצוב שמזכירה נעל אלגנט ממותג איטלקי יוקרתי, בהחלט הייתי ממליץ להגיע איתה לסדר הפסח הבא.
התאמה
בימים כתיקונם אני מידה 44 בנעליים, ועד היום לא היו לי בעיות התאמה במידה או עם רוחב הנעל. גם במקרה הנוכחי מידה 44 של איטליה יושבת בול על מידה 44 של ישראל. אני שמח לדווח כי לא הייתה תקופת “שבירה” לנעל – ברגע שהרגל החליקה פנימה היא הרגישה בבית, ולא נרשמו תקלות או כאבים שמאפיינים תקופת נעילת נעל חדשה. לפי האתר של פיזיק הנעל מגיעה גם בחצאי מידות, אך כרגע בארץ קיימות מידות עגולות בלבד. כמובן שתמיד מומלץ למדוד את הנעל בחנות לפני קניה, ולא להסתמך על הרגליים של הבוחן.
חוגת ה-BOA היחידה בנעל היא מסוג IP1-B (מה, אתם לא מכירים את כל הסדרות? תתביישו לכם), שאני לא יודע מה זה אומר אבל אדווח כי היא דו כיוונית – ניתן למתוח לשחרר את הכבל ע”י סיבוב, ולשחרר את כל המערכת ע”י “הרמה” של החוגה.
החוגה ממוקמת בדופן הצד של הגפה העליונה, והיא מותחת חוט אשר נשרכת לכל אורך הלשונית. 2 בעיות הנובעות מההחלטה הזו הן: שלא הצלחתי להגיע להידוק מלא ומדויק של הנעל, כפי שניתן לקבל כאשר יש יותר ממנגנון הידוק אחד כמו חוגת BOA נוספת, סקוטש או ראצ’ט. תמיד אזור גב הרגל העליונה היו יותר הדוקים מאשר אזור הבהונות, כאשר המנגנון מהודק למקסימום. הבעיה השניה היא שהרצועה אחת לנעל שלמה עלולה לשחוק את מנגנון ה-BOA מהר יותר, בגלל שטח עבודה גדול יותר. זה קורה באופן חוצה מותגים ומוצרים בנעליים עם בואה אחת. הדגמים האלה בד”כ מעט זולים יותר ממרובי החוגות אבל יש לזה חסרונות.
ברכיבה
יש כאן קטע מצחיק. עד היום רכבתי עם זוג סמי-קצה, במחיר גבוה פי 1.5 מהנעל הזו. אבל אחרי מספר רכיבות עם ה-Vento אני יכול לומר שהתחושה והפידבק שקיבלתי מהן משתווה לחלוטין לנעל הקודמת. לא הורגש שום פספוס בקשיחות, או בנוחות בזמן הרכיבה. למרות שאני רגיל לרכב עם נעליים ומדרסים של בונטרגר כבר 10 שנים, ה-Vento הרגישו זהות לחלוטין מבחינת ביצועים לנעליים יקרות יותר. ממש נהנתי לרכב איתן בשטח ברכיבות XC ארוכות וקצרות.
בהשוואה נוספת שביצעתי גילתה לי תוצאה נחמדה נוספת – ההבדל בין הנעל הזו לקודמת עומד על 4 ג’. 4 ג’ עבור 500 ש”ח, זה נשמע לי כמו חיסכון מצוין ביחס של עלות/תועלת.
לשיפור
קודם כל בהליכה בשטח. נעל כזו נועדה בעיקר להעביר מקסימום וואטים לפדלים, ופחות לקרקע. אם אתם פחות רוכבים פחות מנוסים, שמוצאים את עצמם יורדים מדי פעם בסינגלים – הייתי ממליץ על נעל עם סוליה רכה יותר. עקב מיקום חוגת ה-BOA בצד הגפה ולא בחלקה העליון, נוצר הידוק לא שווה על הרגל. זה מורגש ברכיבה אבל זה לא קריטי, אלא אם כן אתם רגילים / רוצים שהרגל תרגיש כאילו היא סגורה בתוך שקית וואקום. בהליכה עם הנעליים העקב תמיד מצא דרך להחליק טיפה מעלה, למרות טיפות הסיליקון נגד ההחלקה. ברכיבה זה לא מורגש אבל כשיורדים מהאופניים זה טיפה מפריע.
אמנם הנעל נבחנה בתקופת האביב, שבורך השנה במזג אויר נעים ביותר, אבל ממפגשים קצרים יחסית עם שמש ישירה הנעל הזאת מגבירה את הטמפרטורה הפנימית מהר מאד, וזה בהיעדר רשת איוורור בכל גפת הנעל. ישנם חורים קטנטנים בצורת חץ (שתואמים את ההדפס שעל המדרס, האיטלקים האלה…), וזהו. לצפון איטליה ולחורף הישראלי זה יכול להיות מעולה, אבל אני חושש שבחודשי הקיץ הישראלי זו יכולה להיות נקודת תורפה לנעל הזו.
סיכום
ה- Vento X3 היא קודם כל נעל טובה ויפה. היא מביאה לשולחן ביצועים, נוחות ומשקל של נעליים יקרות יותר בתג מחיר זול יחסית. יש כאן מעט פשרות במגנון ההידוק, שאינו מייצר אחיזה טוטאלית של הרגל. השאלה שצריכה להישאל היא: “האם חוגת BOA / סקוטש נוסף שווים בשבילי כמה מאות שקלים נוספים?”
לדעתי התשובה היא לא. נכון, ה-Vento הן לא מוצר מושלם, אבל במחיר הנושק ל-1,000 שקלים, הן לא צריכות להיות. כמובן שאם אתם מחפשים את הטיפ-טופ של הטופ, יש את ה-X1 במחיר כמעט כפול, אבל זהו לא הלקוח הפוטנציאלי כאן. אם אתם רוכבי XC רציניים, שיודעים מה הם רוצים מהציוד שלהם אבל תג מחיר הגבוה מ-1,000 ש”ח הוא יקר לכם, הייתי ממליץ על ה-Vento X3 בלב שלם.