טריינר מאוד מיוחד הושאל למבחן: ה Fliiiight משתמש במגנטים לצד החישוק כדי לגרום להאטת הגלגל האחורי (שחייב להיות מאלומיניום כמובן). הוא מוותר על גלגל האינרציה, ובכך גם יתרונו אבל גם חסרונו הגדול. הסתקרנתם? המשיכו לקרוא:

ראשית מחאה קלה (נכתב בהומור): למרות אינספור ניסיונות, עוד לא השכלתי למצוא דרך יעילה ובטוחה לכתוב את שם החברה בלי לעצור, לספור ולבדוק האם דייקתי בכמות ה ‘I’ כנדרש (4) וכשהחברה בוחרת ללא כל התחשבות מצידה למתג גם את מוצריה באותה שיטה, דוגמת ה Viiiiva (חגורת דופק שהיא גם מגשר מאנט לבלוטות) או את Fliiiight שהינו הטריינר החדש שלשמו התכנסנו בכתבה זו, הרי שהבעיה והתסכול רק מתעצמים…  
לא מאמינים לי? מצוין. הרי לכם אתגר – לאורך כל כתבה זו ישנו במכוון איות שגוי אחד בלבד של שם החברה או המוצר, נראה מי מכם מצליח לזהות היכן הוא (מוזמנים לרשום בתגובות בפייסבוק).

ה Fliiiight מפרט היצרן

  • תאימות לאופניים עם גלגלים בגודל 650C-700C או 26″-29″
  • גלגל אחורי חייב להיות בעל חישוק אלומיניום ברוחב מינימלי מסוים (יש לבדוק תאימות)
  • משקל 7.9 ק”ג
  • מידות:
    • במצב מאוחסן: אורך 56.5 ס”מ, רוחב 47.0 ס”מ, גובה 11 ס”מ
    • במצב פתוח: אורן 55.2 ס”מ, רוחב 74.1 ס”מ, גובה 45.0 ס”מ
  • התנגדות מקסימלית מוצהרת של עד 2,200 וואט
  • סימולצית התנגדות של עד 7% שיפוע
  • בטריה נטענת (3,000mAh) לעבודה של כשעתיים ללא צורך בחשמל
  •  כבל מתח מסוג USB Type C
  • תמיכה בפרוטוקולים: ANT+-FE-C, Bluetooth FTMS
  • מחיר:  2,340 ש”ח
  • ייבוא: דוד ירושלמי – Bladex ישראל

מקורי ומיוחד

ה Fliiiight הינו הגרסה השנייה והמשופרת לטריינר בשם STAC Zero שפותח ע”י חברת STAC Performance אשר נרכשה  ע”י 4iiii בשנה שעברה. הטריינר הינו בעל מספר תכונות שאת השילוב של כולן יחדיו, לא תמצאו בשום טריינר אחר:

  1. משקל קל ביותר –   קצת פחות מ 8 ק”ג. אני בספק אם תמצאו ‘טריינר חכם’ קל ממנו.
  2. פשטות תפעול מירבית – זהו הטריינר הכי פשוט שיש להתקנה, קיפול ואחסון. נקודה סוף פסוק.
  3. מנגנון התנגדות ייחודי המאפשר שימוש באופניים בתצורת Wheel-on (ללא פירוק גלגל אחורי) ומבלי שנוצרת כל שחיקה ובלאי לצמיג האחורי.
  4. שקט.
  5. סטיית דיוק מוצהרת של 1% בדיוק וואטים – נתון שמאפיין טריינרים מהדרגה הגבוהה ביותר.
  6. אין צורך בכיול.
  7. מסוגל לעבוד גם עם בטריה נטענת המספקת זמן שימוש של כשעתיים – אידיאלי לקחת לתחרויות לצורך חימום.
  8. עיצוב נאה – לבטח אם משווים אותו לדור הקודם (STAC Zero) שהיה בצבע כתום מזעזע ונראה כטריינר המתאים לרכיבה במפעל ייצור ולא בבית.

 


אל תמשיכו לפני שלחצתם פה לקבל עוד כתבות כאלה בטלגרם!

האם יש מחיר להעדרו של גלגל התנופה?

לכאורה זהו הצ’ק ליסט האולטימטיבי למפרט טריינר בשנת 2020. אלא שעל מנת לבנות טריינר המיישם את כל התכונות לעיל ובמיוחד את שלושת הראשונות, ה Fliiiight נאלץ לוותר על מרכיב מרכזי אחד המהווה ‘אבן יסוד’ בכל הטריינרים באשר הם והוא – ‘גלגל התנופה’ (ה Flywheel).

מבלי להיכנס להסברים פיזיקליים מורכבים, נאמר רק שגלגל התנופה אחראי בין היתר על שמירת האינרציה העוזרת לטריינר בשינוי ושמירת ההתנגדות הנדרשים כמו גם ביצירת חווית רכיבה טובה ואמיתית. בדרך כלל ככל שגלגל התנופה כבד יותר, הפוטנציאל לספק חווית רכיבה טובה יותר ומכאן גם נגזר המשקל הכבד של רוב הטריינרים. 

בהעדר כליל של גלגל תנופה מובנה בטריינר, ה Fliiiight משתמש באלגורתמים מתוחכמים ובניתוח וחיזוי תדיר של מהירות סיבוב הגלגל ע”מ לנסות ולסמלץ את חווית רכיבה הנדרשת. אבל האתגר לספק לרוכב במשקל כמה עשרות ק”ג חוויה שכזו מגלגל ששוקל כמה מאות גרמים ספורים, הינו מורכב ובפועל מגביל מעט את ה Go To Market ואת קהל היעד הפוטנציאלי של טריינר זה. אבל בוא לא נקדים את המאוחר ונחזור להתחלה.

מה מגיע בקופסה?

הטריינר מגיע בקופסה קומפקטית, דקה וקלה לנשיאה (יחסית) – זאת בזכות משקלו של הטריינר – 7.9 ק”ג בלבד ויכולתו להתקפל לצורה מלבנית דקה. המארז עצמו הזכיר לי במימדים ובמשקל תאורה צמודת תקרה שקניתי לאחרונה. בתוך הקופסה תוכלו למצוא בסך הכל 4 פריטים:

  • הטריינר
  • כבל מתח – USB Type C
  • שקית עם מפתחות אלן ו 3 מתאמי פלסטיק עבור חישורי הגלגל (בפועל צריך רק 1, השאר הינם רזרבה)
  • מתאם Quick Release

התקנה

אין ספק שהתקנת ה Fliiiight היא פעולה פשוטה וקלה. היות ומדובר בטריינר מסוג Wheel-On הרי שאין צורך בהתקנת קסטה כלשהי או כל פעולה אחרת. פשוט לפתוח את רגליות הטריינר ולמתוח לאחור את שתי זרועות המגנטים הרובוטיות אשר הינם החלק המרכזי במנגנון ההתנגדות של הטריינר.

במידה ואתם סובלים בבית מרצפה עקומה – בתחתית כל רגל ישנה ידית מתכווננת אשר מאפשרת את כוונון הגובה. בכדי למנוע החלקה של הטריינר תוך כדי דיווש, מומלץ למקמו עם האופניים על מזרון סופג זיעה.
את האופניים מחברים לטריינר בעזרת מנגנון סטנדרטי המצוי בכל טריינר Wheel On – ע”י נעילת זרועות מתכווננות מהצדדים. יש צורך להשתמש ב Quick Release עם ראשים מעוגלים, כמו זה המסופק עם הטריינר, ע”מ שיוכל להיכנס ולהינעל במתאמי הזרועות.

תפיסת הגלגל האחורי מרימה אותו מהריצפה בכמה ס”מ ולכן במידה ואינכם רוצים לרכוב בתחושה של מגמת ירידה, יש צורך להגביה במקצת את הגלגל הקדמי. תוכלו לרכוש בנפרד ‘בלוק’ מיוחד או לאלתר כמוני ולהשתמש בדבר הראשון שמצאתי שאין לו שימוש מעשי בימי קורונה אלה – ספר “מדריך טיולים לאיטליה”.

ה Fliiiight מגיע עם בטריה נטענת, המסוגלת לספק חווית שימוש במשך כשעתיים (ממצב טעינה מלא). 4iii הלכו עד הסוף על סטנדרט ופשטות ומספקים כבל מתח/טעינה מסוג USB Type C הנפוץ לשימוש עם כל מכשירי הטלפון והמחשבים. הכבל מגיע גם עם קליפ מגנטי נוח לשימוש, כך שאם במקרה מישהו נתקל בכבל ומושך אותו בפראות, הוא לא יקרע. הכבל עצמו מתחבר בתחתית יחידת ההתנגדות של הטריינר שם גם מצוי מתג ה On/Off של הטריינר.
קצת משונה ש 4iiii לא מספקים עם הכבל גם את השקע עצמו אבל יש להניח שזה מקל עליהם מבחינת הפצה גלובלית והתמודדות בירוקרטית בנושאי תקינה בכל מדינה. בשורה התחתונה – כל ראש שקע הטענה של טלפון מודרני יעשה את העבודה.

לבסוף יש לחבר את אחד מתוך שלושת הפלסטיקים (Spokes) לאחד מחישורי הגלגל בצורה הזאת. חשוב למקם את ה Spoke בתחתית החישור כך שהסנסור האופטי הממוקם בזרועות יחידת ההתנגדות של הטריינר יוכלו לקלטו כהלכה בעת סיבוב הגלגל. באמצעות ה Spoke, הטריינר מזהה את כמות החישורים בגלגל והמרחק ביניהם, מה שמסייע לו לחשב מהירות מדויקת בזמן אמת, לצורך חיזוי והתאמת ההתנגדות הנדרשת:

תאימות לאופניים- חייב חישוק אלומיניום

ה Fliiiight מחייב שימוש בגלגל עם חישוק אלומיניום וזאת ע”מ שהמגנטים יוכלו לעבוד ולייצר התנגדות – ככל שרוחב פס האלומיניום רחב יותר, עבה יותר ואיכותי יותר כך ייטב. זה אומר בראש ובראשונה שאם יש לכם גלגלי קרבון – אז הטריינר הזה אינו בשבילכם. גם צמיגים בולטים שימנעו מזרועות הטריינר להתקרב למרחק צמוד וקרוב לחישוק עשויים לפגוע בעבודתו התקינה של הטריינר ולפגוע בחווית הרכיבה.

הטריינר עצמו מגיע כשהוא מכויל ומקונפג לתמוך באופני כביש בעלי צמיגים בגודל 700c ו 29″. במידה ויש לכם גלגלים בגודל קטן יותר (650C ועד 26″), ניתן להזיז ולהתאים את יחידת ההתנגדות ע”י משחק עם 2 ברגים הממוקמים בצידה הימני. עושים זאת בעזרת מפתחי האלן המסופקים עם הטריינר. כדאי להיעזר לשם כך בסרטוני ההדרכה המופיעים באתר האינטרנט של החברה.

אופניים עם מעצורי Disc נתמכים בחלקם, בהינתן התאמה של הגלגל (חישוק). גם אופני הרים/שטח בעלי Thru Axle ניתנים לחיבור, ע”י מתאמי צד שלישי מיוחדים דוגמת ‘The Robert Axle Project’ אשר יש לרכשם בנפרד ונמכרים גם ע”י היבואן. באתר הרשמי של ה Fliiiight תוכלו למצוא ולבדוק באם סוג האופניים והגלגל שברשותכם נתמכים ע”י הטריינר.

תפעול

ה Fliiiight אינו דורש כיול והפעלתו השוטפת היא קלה ופשוטה. ברגע שתדליקו את מתג ההפעלה של הטריינר, הזרועות ימפו את עצמם ביחס לחישוק ע”י היצמדות אליו. כך זה נראה –

חברת 4iiiii מספקת אפליקציית תפעול חינמית הזמינה הן ב iOS ובקרוב מאוד גם באנדריוד, דרכה אתם יכולים לבצע:

  • פעולות תחזוקה שוטפות (במידה ונדרשות)
  • בדיקת תקינות 
  • עדכוני Firmware 
  • אימונים פשוטים – ע”י קביעת ההתנגדות על וואט או אחוז שיפוע מסוימים.

בגלל שמדובר בטריינר יחסית חדש, כל פידבק שמגיע מהשטח זוכה להתייחסות והחברה מעדכנת ומשפרת את פעולת הטריינר תדירות באמצעות עדכוני Firmware, כך שבהחלט שווה לבדוק אחת לכמה זמן באם ישנו עדכון חדש. את הסקירה על הטריינר התחלתי על גרסה 3.7 וסיימתי אותה בגרסה 3.8 – והשיפור ביניהם הוא עצום.

דוגמא לבדיקות שניתן לבצע לטריינר באמצעות האפליקציה – קבלת חיווי באם ה Spoke מזוהה ונקרא כראוי וכמה חישורים הטריינרים מצליח לזהות בגלגל.

קישוריות וקלות החיבור לאפליקציות

הטריינר תומך הן בקישוריות ANT+ בסטנדרט ANT-FE-C והן בקישוריות Bluetooth 4.0 בסטנדרט FTMS. פירוש הדבר שניתן לקשרו ולעבוד עם כל אפליקציה התומכת בתקנים אלה – ומדובר בכל האפליקציות הנפוצות שאתם מכירים. בפרופיל זה משודרים בנוסף לוואטים גם נתוני סל”ד ומהירות.
כמו כן כחלק מהסטנדרט המקובל בתעשיה, הטריינר משדר במקביל גם את נתוני הוואטים והסל”ד כפרופיל מד וואטים רגיל (Power) ב  ANT+ ובלוטות – זה שימושי אם אתם רוצים להקליט את נתוני הוואטים והסל”ד גם במחשב/שעון הרכיבה שלכם. בכל הרכיבות שעשיתי, הטריינר זוהה והתחבר בקלות רבה לכל אפליקציה שבחרתי – וכאלה היו לא מעט. להלן דוגמא לחיבור ב Zwift, TrainerRoad ו BKOOL:

מנגנון ההתנגדות, תאוריה ומציאות

ה Fliiiight מיישם מנגנון התנגדות המתבסס על 2 זרועות מגנטים רובוטיות הנמצאות בתנועה מתמדת אחת מול השנייה (כשבתווך נמצא הגלגל) ועובד על עקרון יצירת התנגדות של שדות מגנטים משתנים הפועלים על מוליך חשמלי – הלא הוא חישוק האלומיניום בגלגל שלכם. האתגר המרכזי של המנגנון הזה הוא ביצירת אינרציה. 

האינרציה מקורה בנטייה של הגלגל לשמור על המהירות שלו והיא חשובה ביותר ע”מ לייצר תחושת רכיבה מציאותית. ללא מספיק אינרציה, תחושת הרכיבה תהיה דומה לרכיבה בבוץ/בחול וזאת מפני שבלעדיה הגלגל יאט במהלך החלקים הפחות חזקים של הדיווש שלכם (לאורך סיבוב של 360 מעלות) ויגרום לתחושת פידול לא חלקה.

הפתרון המקובל בתעשייה הוא להשתמש בגלגל תנופה כבד אשר מסייע להשגת אינרציה וליצירת תחושת רכיבה טובה, אבל זה גם הופך את הטריינרים הקונבנציונאליים לכבדים ומגושמים יותר. ב Fliiiight החליטו להסיר את גלגל התנופה לגמרי ולייצר אינרציה וירטואלית – ע”י תיקון תמידי ומהיר של ההתנגדות המנסה להתאים את שונות הספק הכוח לאורך סיבוב הדיווש ולשמור על מהירות הגלגל. לשם כך הותקנו על הזרועות סנסורים ייעודים לחישוב ומדידת כוח התנגדות הגלגל ומהירותו. ה Fliiiight דוגם את מהירות סיבוב הגלגל יותר ממאה פעמים בשנייה! (המהירות הנמדדת היא בין חישור לחישור) ומשתמש באלגורתמים מורכבים כדי לבנות מודל חיזוי למהירות הגלגל הנדרשת ובהתאם לכך לקרב או להרחיק את זרועות המגנטים. זו גם הסיבה שבזמן הרכיבה אתם רואים את זרועות המנגנון זזות כל הזמן – לתת מענה לבעיה, לפני שהבעיה מתרחשת.

בתיאוריה זה נשמע פנטסטי והיכולת ליצור התנגדות לגלגל מבלי לגעת בו פיזית מאפשרת ל Fliiiight לעבוד בצורה שקטה, בלי רעידות, שחיקה ובלאי של הצמיג, אבל בפועל זה גם עקב אכילס של הטריינר.

אלגוריתמים הניבוי הוא מורכב והצלחתו ביצירת תחושת רכיבה טובה תלויה רבות באיכות הדיווש של הרוכב כמו גם במהירות שלו. ה Fliiiight אוהב כמה שיותר מהירות. שינויים תזזיתיים בפרמטרים האלה מקשים על הטריינר לבצע את ההתאמות הנכונות בצורה מהירה וחלקה מה שפוגם בתחושת הרכיבה ומייצר הרגשת דיווש לא חלקה. בעוד שבמוד ERG זה כמעט ולא מורגש והטריינר בהחלט מספק חווית רכיבה טובה, הרי שבמוד SIM הבעיה בהחלט מורגשת ויש לכך גם הסבר הגיוני.

פונקציונליות ותחושת רכיבה

בדומה לכל טריינר חכם, ה Fliiiight מספק עבודה ב 2 מודי פעולה: 

  • מוד ERG – שבו הטריינר מבצע התאמות אוטומטיות ע”מ לשמור על התנגדות נדרשת המוכתבת ע”י אפליקצית האימון (target watt), ללא קשר להילוך שבו אתם נמצאים.
  • מוד SIM– שינוי ההתנגדות בהתאם לאחוזי השיפוע של מסלול וירטואלי המתקבלים מאפליקציות התומכות בכך.

Fliiiightמוד ERG

ביצעתי עשרות אימונים מובנים מגוונים עם הטריינר במוד זה מול מספר אפליקציות אימון ובהן טריינררוד, זוויפט, סאפרפסט, רובי ואחרות ולאחר ששידרגתי את גרסת ה Firmware של הטריינר לגרסה 3.8 אני בהחלט יכול לסכם את חווית השימוש ותחושת הרכיבה כטובה. נכון, היא פחות טובה מחווית הרכיבה בטריינרים High End, אבל היא לא נופלת ואפילו מתעלה מזו המתקבלת מרוב הטריינרים מסוג Wheel on. 

ה Fliiiight אוהב מהירות, לכן בשונה מטריינרים אחרים, תצורת העבודה המומלצת עליו במוד ERG שונה ממה שמקובל. יש להיות על הילוך ‘חזק’ באופניים – פלטה קדמית גדולה ומאחורה על 1 משלושת גלגלי השיניים הקטנים ביותר. זה יבטיח כי תחושת הרכיבה והדיווש על הטריינר יהיו אופטימליים, אחרת אתם עשויים להרגיש ‘החלקות’ תוך כדי דיווש – כאילו נכנסתם לתוואי חולי.

מהירות התגובה של הטריינר לשינוי עצימות האינטרוולים במהלך האימון היא טובה מאוד ומיידית. בתמונה להלן הפס הצהוב מסמן את הוואטים שנמדדו מהטריינר אל מול היעד הנדרש שהינו הגבול העליון הכחול. כמו שניתן להבחין הטריינר החזיק אותי לכל אורך האינטרוול בתווך היעד הנדרש והגיב מהר מאוד לשינויי האינטרוולים ואף הצליח להתייצב על היעד החדש תוך פרק זמן של 1-3 שניות. 

סמוך למועד יציאת הטריינר לשוק, התפרסמו לא מעט כתבות וסקירות (דוגמת זו של DC Rainmaker) שטענו שהטריינר מתאים לעבודה ב ERG בעיקר לרוכבים עם FTP של כ 200 וואט ומטה כי מעבר לכך הוא מתקשה לייצר התנגדות שלא בסל”ד גבוה מאוד ותחושת הרכיבה עליו אינה טובה. יכול להיות שזה היה המצב, אבל מגרסה 3.8 אני לא כ”כ מסכים לקביעה ולנתון הזה – אני עם FTP של 278 וביצעתי את כל האימונים בהתאם ליעד הנדרש, כולל ספרינטים קצרים בעצימות גבוהה וכולל שינויי סל”ד בטווחים שנעו בין 65 – 120 rpm. מצד שני אין לי משוב של רוכב עם FTP גבוה נאמר מ 350 וואט בשביל לפסוק באם יש איזשהו cut off שממנו וצפונה, הטריינר לא מתאים.

דוגמא לאימון ב Sufferfest עם אינטרוולים מעל 330 וואט

הסיבה שמנגנון ההתנגדות של הטריינר עובד טוב במוד ERG, נעוצה בעובדה שרכיבה במוד זה הינה יותר צפויה ולכן האלגוריתמים של הטריינר ‘פוגע’ באחוזים גבוהים יותר בחיזוי שהוא מבצע, מה שתורם להתאמת התנגדות נכונה יותר ולתחושת רכיבה יציבה וטובה יותר.

יחד עם זאת וכפי שהסברתי לעיל, למיומנות הדיווש של הרוכב יש תרומה רצינית לחווית הרכיבה – ככל שהדיווש חלק ומעוגל יותר, כך הטריינר יעבוד טוב יותר. דיווש ‘מקוטע’ יקשה על הטריינר ביצירת חוויה טובה וזו גם הסיבה מדוע אינטרוולים עצימים (וואטים גבוהים) בסל”ד נמוך הם יותר מאתגרים עבורו. במצבים אלה אתה נוטה להפעיל כוח על הפדלים רק ברביע אחד של סיבוב הדיווש מה שגורם להרגשה של החלקה.

מוד SIM

ברכיבת מסלולים הטריינר תומך בעד 7% שיפועים (משתנה בהתאם למשקל הרוכב) – כמובן שאם אתם משנים את הגדרת אחוזי ה Trainer Difficulty באפליקציה שאתם עובדים מולה, אתם מגדילים את מנעד ההתנגדות. לדוגמא הגדרת ה Trainer Difficulty כ 50% בזוויפט – פירושה שעליות בשיפוע של 14% מתורגמות ל 7% הנתמך ע”י הטריינר.

כך או כך, אגיד זו בפשטות – לא כיף לבצע רכיבות מסלול על הטריינר הזה בשל אותן סיבות שציינתי לאורך סקירה זו. ה Fliiiight אוהב מהירות ועובד על ניבוי וחיזוי ההתאמות הנדרשות – ברכיבת מסלול שבה נתוני הדרך משתנים כל הזמן (כולל שינויים שלא קשורים לשיפוע עצמו, דוגמת drafting בזוויפט ואפליקציות אחרות) והרוכב מבצע שינויי הילוכים, מהירות, סל”ד ועצימות בצורה תדירה – מקשים מאוד על הצורה שבה עובד הטריינר.

בשורה התחתונה, כל זה מתרגם לתחושת רכיבה לא טובה ולא תואמת לתוואי המסלול.

אני יודע ממקור ראשון ש 4iiii עובדת לשיפור הנושא ויש לשער שכל עדכון גרסת firmware יאפשר חווית רכיבה טובה יותר במוד זה, אבל נכון לגרסה הנוכחית – אם המיקוד שלכם הוא רכיבת מסלולים ולא אימונים מובנים (עם או בלי ERG), אז אני סבור שטריינר זה פחות יתאים לכם.

דיוק

ה Fliiiight טוען ל 1% דיוק במדידת הוואטים. בכל הבדיקות שעשיתי השוויתי את הנתונים שלו אל מול מד הוואטים בפדלים של Favero Assioma הנחשב לאמין ומדויק. התוצאות שקיבלתי היו בהחלט משביעות רצון – הגרפים שהתקבלו הן באימונים מובנים והן ברכיבות הראו חפיפה בטווח שלא עלה על 0 – 7 וואטים בממוצע. בהחלט הגיוני בהתחשב בעובדה שכ”א ממד הוואטים לעיל מודד במקום שונה לאורך מערכת ההינע.  דוגמא למדידת השוואה בין ה Favero Assioma ל Fliiiight (רכיבת מסלול בזוויפט):

גם נתוני הסל”ד (Cadence) היו מדויקים בטווח סטייה של לא יותר מסל”ד בודד אחד.

רעש

העובדה שמנגנון ההתנגדות אינו נוגע בגלגל עצמו מאפשרת ל Fliiiight לעבוד בצורה שקטה מאוד והוא נחשב למצטיין בהקשר הזה. הרעש היחידי שתשמעו הינו רעש קל הנובע מתזוזתן המכנית של הזרועות הרובוטיות.

יחד עם זאת שלא תיווצר האשליה שסביבת העבודה דוממת. כבר אמרנו שה Best Practice לעבודה עם ה Fliiiight הינו הילוך נמוך – מה שאומר שאת השרשרת ומערכת הדיווש שלכם תשמעו היטב ולכן כדאי לדאוג לשימונם ולתחזוקתם – זה יעזור להפחית את מידת הרעש הכוללת.

מחיר ושירות

נכון להיום המחיר הרשמי של הטריינר בארץ הוא 2,340 ש”ח והוא מגיע עם שנתיים אחריות.

בהתחשב בעובדה שבחו”ל מחירו $600 לפני מיסים ובהנחה שאתם שומרי חוק ומשלמי מיסים – זה בהחלט מחיר שמצדיק קנייה בארץ ולא בחו”ל.

Fliiiight

Fliiiight – השורה התחתונה

ה Fliiiight הוא טריינר מדליק. הוא מגיע עם תג מחיר המאפיין טריינרים בקבוצת ה Mid, אבל מכיל מספר פיצ’רים השייכים לטריינרים בקטגורית ה High דוגמת חוכמה ואינטראקטיביות מלאה, דיוק, בטריה נטענת ושקט. אם תוסיפו לכך את העובדה שהטריינר פשוט, נוח וקל לשימוש הרי שהוא מציע אלטרנטיבה מעניינת.

יחד עם זאת יש לו מספר מגבלות אינהרנטיות במבנה מנגנון ההתנגדות שלו שמצמצמות את ה goto market שלו ואת פוטנציאל השימוש ולכן חשוב להכיר אותן ולוודא שהוא תואם לצרכי האימון שלכם. 

יתרונות

  • קל (משקל)
  • מתקפל ונוח לאחסון (אפילו מתחת למיטה)
  • פשוט וידידותי לשימוש ותפעול
  • לא דורש כיול
  • שקט
  • דיוק טוב בדיווח וואטים וסל”ד
  • לא מייצר בלאי על הצמיג 
  • ניתן להפעלה גם ללא חיבור לחשמל (עד כשעתיים)

חסרונות

  • לא מייצר תחושת רכיבה טובה ברכיבות מסלול (דימוי שיפועים)
  • רגיש ‘לאיכות’ הדיווש והמהירות מה שמשפיע על תחושת הרכיבה
  • לא מגיע עם ראש שקע לכבל המתח

למי מתאים

  • לרוכב שעיקר אימוניו על הטריינר הם ביצוע אימונים מובנים (בין אם במוד ERG ובין אם לאו) 
  • לרוכב ממוצע שמחפש לעשות את צעדיו הראשונים בעולם הטריינרים החכמים
  • למי שסובל מבעיות מקום פנוי ושטח אחסון ונדרש להזיז ולקפל את הטריינר בתום כל אימון
  • למי שמחפש טריינר שהוא יכול לקחת איתו לתחרויות ומירוצים לטובת חימום

למי פחות מתאים

  • לרוכב שמשלב באימוניו רכיבות מסלול ודימוי שיפועים (SIM)
  • לרוכב חזק עם FTP יחסית גבוה
  • למי שאין לו גלגל אחורי עם חישוק אלומיניום
מאת: שי ונסובר, בן 49, טריאתלט חובב בקבוצת MyWay, עובד בתחום ההיי-טק ואוהב את כל מה שקשור בשילוב בין ספורט וטכנולוגיה.

מוזמנים להגיב, להאיר ולהעיר – בעמוד הפייסבוק של בייקפאנל


מעניין? הרשמו לניוזלטר וקבלו עוד:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים