GripGrab היא חברה דנית שמייצרת ביגוד חורפי עם מחויבות לאיכות, נוחות ופונקציונליות. הקו העיצובי הוא סקנדינבי במובהק – מאופק, נקי, מונוכרומטי ועילאי. גיא חלמיש עטה את הסטייל האיכותי ויצא לקור לבדוק:

דנמרק, כמעט הכל טוב יותר שם: איכות החיים, איכות הממשל, שבילי האופניים, הנימוס, הבלונד. מערכת החינוך, הנאורות, הדמוקרטיה, והכלכלה החזקה. בקיצור, אומה שנמצאת במצב אבולוציוני מתקדם מאיתנו, כך ניכר – והבגדים שלהם בהתאם. 

קבלו את כתבות האופניים הטובות בישראל – למייל אחת לשבוע:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

להפוך את הגשם ללימונדה

יש שני דברים גרועים יותר בדנמרק, אפילו מאזור השרון הגשום יחסית. אני לא מקנא בכמות הגשם בדנמרק. לא היינו רוצים להתחלף איתם בעננות, האפרוריות והאווירה השוררת שם רוב השנה. אמנם ממוצע הגשם לא רחוק בכלל מהכמות שלו בצפון ישראל (700 מ"מ בשנה), אבל ההבדל הוא בעיקר בפיזור: בעוד שאצלנו הוא מתרכז ב 60 יום חסרי ריסון בשנה, ומותיר אותנו עם שמש נהדרת רוב השאר, הרי שבדנמרק הוא מציק כ 170 יום בשנה בטפטוף סקנדינבי עיקש כמו רוכב דני מופנם, שרוצה לזכות פעם שלישית בטור דה פראנס נגד הקניבל הסלובני. 

נכון, מזג האוויר שלהם מאפשר ארכיטקטורה עם חלונות זכוכית ענקיים במקום חרכי האור של המזה"ת (בדנמרק לא כל מי שעובר ברחוב יציץ לכם לבית) אבל זה קר, ודי מדכא. הדנים הקשוחים לא נותנים לגשם ולקור להפריע להם לרכוב, לעשות קומיוטינג, ובכלל לחיות למרות הסיטואציה שאנחנו, מהזווית שלנו אל השמש, היינו מגדירים חסרת סיכוי. כדי לעשות את זה הם פיתחו לא רק מנטליות, אלא גם אביזרים וביגוד מתאים. (הדבר השני הגרוע בדנמרק, אם תהיתם, זה העדרן של עליות ראויות, עליו הם מפצים בנסיעות תכופות דרומה).

ביגוד חורפי

קולקציית חורף 2024 של GripGrab

גריפגראב, שאליה תגיעו רק ישירות באתר /www.gripgrab.com, מתמחה בביגוד, כפפות, כיסויי נעליים, כובעים, גרביים ובגדי רכיבה מתאימים לתנאי מזג אוויר מגוונים. החברה הוקמה בשנת 2000 על ידי האחים כריסטיאן ומרטין קרה. השנה היא השיקה סט עם חידושים לכיסוי הנעליים, סט של ביגוד ארוך עמיד ומגן מגשם וקור, כפפות ועוד.  אני ויתרתי על ביגוד ארקטי עמוק, וביקשתי לבחון את המוצרים המתאימים לישראל – בכתבה הזו נסקור את ליבת המוצרים האלה. סט ביגוד חורפי ועמיד לגשם טמפרטורות ותנאים סקנדינביים. בכתבות המשך אספר על המעיל ועל מחממי הידיים והרגליים. נתחיל בתיאורי היצרן ונמשיך בהתרשמות שלי: 

מפרט ותאור החברה – חולצת AquaRepel עמידת מים:

חולצה ש GripGrab מתארת ככזו שעמה "גם בגשם, אתם יכולים להישאר מוכנים למרוץ. חולצת ה- AquaRepel משלבת דחיית מים עם נשימות, כדי לשמור עליכם יבשים ונוחים בכל תנאי." והפרשנות: זה מוצר תחרותי לרייסרים ולא איזה אוהל אנטי אווירודינמיות נגד מים לקומויוטרים. בהתאמה באתר הם מזהירים – המידות פה זה לרייסרים רזים. אני 175 ס"מ על 67 קילו, 13.5 אחוז שומן, ואכן הזמנתי מדיום והוא מדיום הדוק הדוק ואדוק. 

יש לחולצה דירוג עמידות למים של 8K ובד נושם ברמת 15K. כלומר מגינה מגשם תוך ויסות טמפרטורה יעיל. החולצה עשויה מבד בן שלוש שכבות, בסגנון צמוד וגמיש. התפרים מודבקים באזורים קריטיים (כמו הכתפיים) – ומחזקים את העמידות בפני מים. רוכסן YKK AquaGuard דו-כיווני מאפשר גישה נוחה משני הקצוות. יש שלושה כיסים אחוריים עם פתחים לניקוז מים, והחלק האחורי המוארך מגן מפני התזות מים מהכביש. מעל לכיס אחד יש כיס קטן מרוכסן למפתח. אחיזה מסיליקון בשולי החולצה שומרת על מיקום יציב לאורך כל הרכיבה, תוך שמירה על מראה אווירודינמי. עשויה מ 80% Polyester 20% Elastane, וממש מומלץ לכבס ביד בלא יותר מ 30 מעלות. היא עולה 150 יורו (כ 570 ש"ח בעת כתיבת הכתבה) – לקנייה באתר היצרן

קבלו את הכתבות ברגע שהן יוצאות:
לחצו פה לקבוצה השקטה שלנו בווצאפ 

מכנסי ביב AquaRepel תואמים

מכנסים ברמה גבוהה עם עוד שכבת ריפוד מחממת ואטימה למים ורוח של גריפגראב, וההסבר: "מכנסי הביב AquaRepel עשויים מבד סופטשל גמיש בן שלוש שכבות, הכולל ממברנה עמידה למים, חוסמת רוח ונושמת. הפרופיל הגמיש בארבעה כיוונים מבטיח התאמה צמודה ונוחות מקסימלית, לצד חופש תנועה מלא. באזורים שאינם מצופים ממברנה עמידה למים, כמו תחתית הרגליים והמותניים, נעשה שימוש בבד פליז מוברש ורך. בד זה מעניק נשימות נוספת וגמישות מותאמת למבנה הגוף. כל הבדים במכנסי הביב מצופים בטיפול דוחה מים עמיד (DWR) ללא שימוש בחומרים מסוכנים (PFC-Free), המספק גם להם עמידות מצוינת בפני גשם ורסיסים. רפידת המושב LiÈGE HP, מבית המובילה האיטלקית Elastic Interface, מציעה נוחות עליונה ברכיבות ארוכות במיוחד. הריפוד מכיל שכבות קצף בצפיפות גבוהה הממוקמות אסטרטגית להקלת לחץ על עצמות האגן, המפשעה ונתיב האגן. תכנון משולב של קצפים מחוררים בצפיפויות שונות מבטיח נשימות יוצאת דופן וחופש תנועה מקסימלי". אם המוצר הזה תוכנן עבור רוכבים קשוחים עם גנים ויקינגיים, לתנאי סתיו וחורף סקנדינביים בלתי צפויים, כנראה שלנו פה, בסביבה קצת יותר רחמנית הם יספיקו בהחלט, למרות שאנחנו הרבה יותר מפונקים.  המכנס עולה 140 יורו (כ 530 ש"ח בעת כתיבת הכתבה) – לקנייה באתר היצרן

מכנס

מבחן בין 5-20 מעלות  

יצאתי לגרבל באזור בתרונות רוחמה – בדרכי הנוף של נחל שקמה, סינגל דורות-רוחמה ואלתורים באזור. היה מדהים. ביציאה קור לא מבוטל בחניה של ארומה בית קמה, ו 10 מעלות ללא הרוח פוגשות אותנו, אבל הן מנהלות מו"מ קשוח ומורידות כמה מעלות בתחושה עם הרוח ל 6-8. את היום השמשי והיפה הזה סיימנו בקרוב ל 20 מעלות כך שמשרע הטמפרטורות ניכר. ההתחלה בקור הייתה מעולה וניכר שהביב והחולצה האלה נמצאים ב"אלמנט שלהם": פחות מ 10 מעלות, וזה לא מזיז להם. כל הרכיבה הייתי עם חולצת בסיס רשתית של בונטרגר, בתחילה בשיא הקור התחלתי עם תוספות: מחממי ידיים ורגליים ארוכים ומעל מעיל רוח של GripGrab. די מהר, כשעלינו ל 12 מעלות כבר הורדתי אותו  ובהמשך מעל 15 הופשלו גם השרוולים. 

לא היה לי קר באף נקודה, ולא היה לי רטוב ומזיע באף נקודה – הביגוד מצליח לנדף כפי שהבטיח בצורה מופלאה. לאט לאט נהייה חם והופשלו השכבות. בנקודה מסוימת נשארתי עם קצר, ועם חולצה שהיא לגמרי עודף של בידוד לעומת מעלות הסביבה – והיא התמודדה גם עם זה בגבורה בזכות פטנט שני הרוכסנים המעולה שלה. התחלתי לפתוח למטה ולמעלה, וכך ניתן לרכוב אלגנטי יותר מחולצה מתנפנפת. אגב, גם בפתיחה מלאה היא לא מתנפנפת מאוד – וזה מוביל לנושא הבא: 

רכיבה

תחושה, מגע ואלסטיות

התחושה של הביגוד הזה שונה לגמרי מבדי הקיץ המוכרים. מעבר לעובדה שהוא עבה יותר – יש לו תחושה קצת פלסטיקית שיכולה להרתיע בהתחלה. מצד אחד ברור שרוח לא תכנס פה, ואתם בתוך סביבה מוגנת. אבל החשש מיכולת נידוף הזיעה התבדה – אין בעיה כזו. הבד "מחזיק צורה" ופחות אלסטי מבדים קיציים. GripGrab מגדירים בתיאורם את הביגוד הזה כגמיש ואלסטי, אבל ביחס לביגוד קיץ רגיל, זה לא אלסטי ולא גמיש.

עוד אציין שהכתפיות רחבות ונוחות מאוד ונראות כמו משהו שיחזיק לטווח ארוך ולא כמו גומי מדלדל, ואין בעיה לשחרר נוזלים מבחינת גובה הביב. כך גם השוליים הגמישים שנצמדים ומחזיקים את קצות השרוולים במקום. אין לי ביגוד קסטלי גאבה או אחר דומה להשוות לצערי. גם ההיבט הזה, מביא אותנו לנקודה הבאה:

ביגוד חורף

מידה גזרה והתאמה

גם החולצה וגם המכנסיים כאמור הדוקים ביותר, ולכן מתאימים לרוכבים בגזרה ספורטיבית עם אחוז שומן נמוך. לקחתי מידה מדיום והיא שקולה לסמול. הערכה עצמית סלחנית מדי, קצת מנותקת מהמציאות ולא ביקורתית של ישראלים לגבי משקלם, מידתם ומוסריותם, לא עוברת אצל הדנים ב"יאללה יהיה בסדר" לכן כדאי לכם לבדוק היטב שאתם מזמינים את המידה הנכונה. עלי זה התיישב בול מדויק וכיפי מאוד – זה מחזיק את הכל במקום ונותן תחושה מקצוענית. 

ביקורת קטנונית לי אפילו על הביגוד הקרוב למושלם הזה: ללבוש את זה, צריך קצת להתאמץ ולהתעקש (כי זה פחות אלסטי כאמור). הכיסים קצת גבוהים ולא גמישים כמו כל הבד- להכניס ולהוציא מהם דברים תוך כדי רכיבה זה פחות קל. היתרון בזה הוא שהכיסים יחזיקו את כל השרוולים ומעיל הרוח שיורדים באמצע הרכיבה, צמוד וחזק בלי לקפוץ לכם מאחורי הגב – חייבים לשמר אלגנטיות סקנדינבית מוקפדת.

רכיבה

רוכסן גאוני

למרות שהחלק העליון של הרוכסן הורגש מעט בגרון בתחילת הרכיבה, לאחר מכן הדברים החלו להתיישב ולהסתדר והרגישו נוח מאוד, אפילו בלי לפתוח רוכסן. מה שפשוט מעולה ברוכסן הזה הוא שיש לו שני ראשים אחד לפתיחה מלמטה ומלמעלה. כשנהיה חם, זה ממש נהדר לשחרר אותם בהדרגה זה לכיוון זה- עד שהם צמודים. היתרון בכך הוא שמתאפשרת מודולציה מדויקת של הבידוד הנדרש בהתאמה לטמפרטורה, וגם נראה כמו איזה ז'קט אלגנטי מכופתר באמצע – יותר נאה מפתיחה מלאה של החולצה להתנפנף. 

ביגוד חורף

עולים כיתה: 5-10 מעלות

אמנם לא היה גשם כדי לבדוק את הרטיבות אבל היה ממש קר. במיקרו אקלים של האזורים הנמוכים יחד עם רוח בהחלט ירדנו לכיוון השש מעלות. כדי לבדוק את איכות החימום בצורה שמפרידה משתנים החלטתי ללכת על מזוכיזם קל, ויתרתי על השכבה העליונה של מעיל הרוח (גם הוא של Gripgrab במבחן – כתבה בהמשך) כדי לראות איך הבד הזה מתמודד עם הסבל. ההפתעה האמיתית היתה שלא הייתי זקוק לעוד שכבה – גופיית רשת סטנדרטית תחתונה, חולצה, ביב ושרוולי ידיים ורגליים של Gripgrab הספיקו לגוף (על הראש והאזניים באף, על קצות האצבעות ברגליים מגני אצבעות, וכמובן כפפות ארוכות). זה היה וואו – לראות את הביגוד הזה מתמודד היטב עם הקור הזה, ישר מהבית ללא חימום זה מדהים. מכאן אני מסיק די בוודאות שאזור המעלות הבאמת נמוך של 3-6 יהיה לגמרי אפשרי עם שכבת בסיס חמה, הסתרת האף בנוסף על האזניים, ומעיל רוח. זהו, אני מסודר – יש פתרון לחורף!

עוברים להם עוד ימי רכיבה חורפיים, ואני ממשיך לאתגר את הסט. ב 5-6 מעלות בתחילת הרכיבה היה קריר אך סביר. בדיוק ברמה ההגיונית לפני שהגוף מתחמם ומתחיל לייצר מיזוג פנימי בתוך הביגוד. אחרי עשר דקות של חימום כבר מעולה לי בגוף, ובחוץ 6-7 מעלות בלבד! אני מתקשה להאמין שאני בלי מעיל בקור הזה. הכפפות החורפיות שלי אינן מספיקות ואחרי שעה האצבעות כבר די קפואות. גם אצבעות הרגליים מאותתות שהסט הזה עובד מעולה כשכבר צריך מחממי אצבעות על הנעליים. אבל בגוף – מצוין. הרכיבה נמשכה עד 16 מעלות ורק בשעה האחרונה, כשהשמש ישירה, פתחתי בהדרגה את הרוכסנים לאוורור עד לפתיחה מלאה בעשרים ד' האחרונות של הרכיבה. 

רוכב

עמידות למים

דירוג עמידות למים נמדד בדרך כלל במילימטרים (mm) ומציין את כמות המים שבד יכול לעמוד בפניה לפני שהוא מתחיל לדלוף. דירוג 8K משמעו שהבד עמיד בפני עמודת מים בגובה 8,000 מ"מ לפני שהמים יחדרו דרכו. סקאלה ודירוגים נפוצים:

  • 0-5K: עמידות מינימלית, מתאימה לגשם קל או פעילות קצרה.
  • 5K-10K: עמידות ממוצעת, מתאימה לגשם בינוני ולעמידות כללית.
  • 10K-20K: עמידות גבוהה, מתאימה לגשם כבד ותנאי מזג אוויר קשים.
  • 20K ומעלה: עמידות מקסימלית, לפעילויות אינטנסיביות בסביבה רטובה מאוד (כמו סקי או טיפוס).

מה זה אומר לגבי 8K של הסט הזה? הבד מתאים לגשם בינוני או לפעילות מתונה בתנאים רטובים, אך לא מומלץ לחשיפה ממושכת לגשם כבד מאוד. בתנאים בינוניים ומטה, הטיפות פשוט גולשות עליו והרבה פחות נספגות. כדי לפרסם את הכתבה בתחילת החורף אחרי שבועיים של רכיבות לא הספקתי לתפוס גשם אמיתי. אז בדקתי במעבדה: השפרצות של מים מהצינור כשאני שוטף את האופניים מהבוץ אחרי רכיבה, וכלום לא עובר.

לתחושתי, החלק העליון עם ההגנות המודבקות בכתפיים יעשה עבודה טובה, אבל הביב שגם הוא מהחומר הזה, מציג תפרים רגילים של הפד אל המכנס – אלה חורי תפירה שבהם מים, בתנאי גשם קשוח מעבר לטפטוף קל, אולי יחדרו קצת פנימה. אבל זו ליגה אחרת לגמרי מביגוד שאינו עמיד ברמה הזו. זה משנה חווית רכיבה לחלוטין בימים בעייתיים. 

ביגוד חורף

סט ביב וחולצה חורפי GripGrab – בפשטות מומלץ

תראו, אני לרוב לא מתרגש כבר מציוד. באמת, אחרי שנים של מבחנים, אני רגיל לציוד טוב יחסית ויש לי עודף כללי של "דברים" (Stuff) – שאני מת לשחרר מהעולם בשם הצורך בשקט עיצובי ופנימי. אבל הפעם באמת קיבלנו פה למבחן סט מדהים לחורף ברמת איכות גבוהה מאוד. אני כל כך סובל מהקור בד"כ, והסט הזה שחרר לי את הצ'אקרה ממנו, לפחות ברכיבה. בסייג אחד של חוסר מידע על הישרדותו לאורך זמן. בעיני לאור התרומה שלו להנאה בחורף, ולאור איכותו להשקיע 290 יורו, כ 1100 ש"ח זה ממש כדאי. זו רכיבה בליגה אחרת שמשנה את חווית הרכיבה בקור, ברוח וברטיבות. על ביגוד רגיל קייצי לא הייתי משלם סכומים כאלה, אבל פה כן. מוצדק. 

הסט של GripGrab מציג סטייל נקי, דני ואיכותי. זו אחת הדוגמאות בהן השקעה גדולה במעט פריטים תהיה משמעותית להנאה שלכם מאופניים בחורף. אני לא מחליף בגדים יותר החורף הזה. אני הולך לטחון אותו בכל רכיבה עד מרץ!

ערוץ הטלגרם – 3 כתבות מעולות בשבוע בלבדTelegram Logo

קבלו ראשונים את הכתבות שלנו בטלגרם:

הצטרפו עכשיו 

יתרונות:

  • הצלחה גדולה בקור 
  • עמידות בליגה אחרת לגשם ולרוח
  • נידוף לחות מרשים ביחס להגנה הניתנת
  • התאמה מצוינת לרוכבים מקצועיים 
  • עיצוב נקי, יפה ואווירודינמי
  • חומרי איכות עם טכנולוגיה מתקדמת

חסרונות:

  • מידות קטנות יחסית, דורשות התאמה מדויקת
  • תחושת גמישות נמוכה לעומת ביגוד קיץ
  • כיסים אחוריים פחות נוחים לשימוש
  • תחושת חומר מעט פלסטית במגע הראשוני
  • מחיר גבוה, אבל ההשקעה משתלמת הפעם

מאת: גיא חלמיש

ביגוד חורפי