כפפות ארוכות במבחן – מחברת הקסדות והכפפות האמריקאית Giro, מציגות גישה מאוזנת בין דקיקות לריפוד והגנה. יצאנו לבדוק.

בחן את עצמך: האם אתה קמצן?

מכירים את המבחנים האלה באינטרנט עם סדרת שאלות שבסופן אתם מקבלים ציון בנושאים הרי גורל כמו: “האם אתה קמצן?”, “איך לזהות האם הוא אוהב אותך”, “מהו ה IQ שלך”? ובכן לרוכבי אופניים יש מבחן פשוט לשאלה הראשונה והקמצנים יוצאים מייד לאור: כמה זמן בממוצע אתם נשארים אם אותן הכפפות? אם התשובה היא “מעל לחצי שנה” הרי שאתם חסכנים ומעל לשנה, כנראה קמצנים.

כפפות צריך לקנות כל הזמן כי הן מתבלות. גם אם הן נראות שלמות לחלוטין ההגנה והכריות הולכות ונמעכות עד שהן מאבדות את הערך שלהן בהגנה על הידיים (והעצבים בתוכן, שלפעמים יכול להתחיל בהם נימול ויהיה לא נעים בכללי). בנוסף זה מוצר זול יחסית: בסה”כ 80-200 ש”ח ברוב המקרים. אז אם אתם ממשיכים לסחוב אותן עוד ועוד למרות שבאמת, לא סיפור לקנות חדשות כל חצי שנה, אתם כנראה מפסידים את התחושה הנוחה יותר של כפפות חדשות. אגב, יש מבחן דומה בתחום הגרביים. אל תספרו לנו כמה חורים יש לכם שם. 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים
 

כפפות Giro Bravo LF Gel

  • כפפות ארוכות לרכיבת אופני הרים
  • חלק עליון בעיצוב נקי
  • מש אלסטי מנדף 
  • משטח ניגוב מיקרופייבר סופג
  • מנגנון סגירה בפרופיל נמוך מינימליסטי
  • כריות ג’ל 
  • קצה הכפפות – סיומת למגע נעים במפרק
  • מיקרופייבר מסוג AX SUEDE® בצד הפנימי
  • לשונית משיכה מולחמת
  • התאמה לטלפונים (מסכי מגע)
  • מבנה בעל 3 חלקים למניעת כפלים
  • מחיר: 179 ש”ח ברשת רוזן ומינץ. לקנייה באתר לחצו פה.

כפפות ארוכות? היחס שלי אמביוולנטי

מבחינת סטייל באופני הרים אין שאלה בכלל: ארוכות זו הדרישה, התביעה, אין פה מקום להיסוסים. אולי עקב הנפילות, אולי עקב הלוק של המקצוענים במרוצים במקומות קצת קרים יותר ואולי עקב איזה טענה (לא נכונה) שזה טוב יותר לגישוש ידיות הבולם תמיד. אבל אני מעולם לא באמת התחברתי לרעיון הזה, למעט במקרי מזג אוויר קר. הסיבה היא שאני אוהב את התחושה המדויקת באצבעות על המעצורים, אני מעדיף מגע וחישה בנעילה ושחרור של הבולם ובמיוחד: אני אוהב להרגיש את מסכי המגע שלי וכפתורי המצלמה במבחני הפאנלים באמת, בלי תיווך, ככה Mano a Mano. 

כפפות אופני הרים

ג’ירו מבינים לליבי וגם אם לא יכולים לספק לי את אותה חישה עצבית מדויקת שהאצבעות המקוריות שלי מספקות, הרי שהכפפות עובדות על מסכי מגע ואפשר להפעיל את הטלפון. רק אם נעלתם עם טביעת אצבעות, אכלתם אותה: תצטרכו לעבור לקוד המספרי. 

מרגיש… בול!

ג’ירו כותבים משהו על ה”סופר פיט ארגונומיק דיזיין” שלהם. תמיד קוראים את התיאורים האלה שמלווים ב c קטן של סימן רשום ומגחכים מעט. זה אמיתי? הסקפטיות עוברת ברגע שלובשים את הכפפה הזו היות והבד שלה כל כך נעים, וההתאמה שלה כל כך מושלמת שאולי בכל זאת יש פה איזה Super fit כלשהו שמתחבא במוצר הזה. היא כל כך נוחה שאני הולך לחפש את גרסת הכפפות הקצרה שלה גם לעצמי. כשיש קליק אז יש, יודעים מיד. 

כפפות GIRO

בסיס הכפפה 

עם השנים למדתי לשנוא את הסקוצ’ים האלה. יש כפפות גרועות שהסקוצ’ים בהם פשוט קצרים מדי, באחרות הם פשוט מסיביים מדי, ובכמעט בכל הכפפות אחרי תקופה ובעזרת המיקום על קיפול מפרק היד, הם תמיד נפתחים לי ברכיבה. מיותר לגמרי. כבר נתקלתי בכפפות שפשוט ירדו מהקונספט הזה, ואני מעדיף את הגישה הזו. יחד עם זאת לפחות ברכיבות הראשונות, התגלה שהמיקום והדיוק של המוצר הזה הם ברמה גבוהה. הוא לא נפתח וגם לא היה מורגש וגס מדי בבסיס כף היד.

עוד באזור מפרק כף היד – לשונית המשיכה, כמו כל הכפפה הזו אינה מוגזמת ומדויקת. 

Giro Bravo Gel

חייבים את משטח הניגוב של הכפפות!

אני לא יודע האם יצא לכם לפול על כפפות בלי משטח ניגוב, אבל אומר זאת: נסו שזה לא יקרה לכם. משטח ניגוב הסמארק ושאריות הג’ל מזוויות פיכם הוא חשוב ביותר ולא כדאי להיתפס בלעדיו. פה משטח המיקרופייבר קיים, עובד, סופג ומעלים הכל. מה שממש מעולה ואפשר לראות בתמונה מטה הוא השטח הגדול שלו. רק לא לשכוח לכבס אחרי כל רכיבה בה עשיתם בו שימוש, טוב?

כפפות ארוכות לשטח

כריות ג’ל 

לא כולם אוהבים כריות מסיביות. יש רוכבים שמעדיפים מרקם עדין יחסית בלי הגזמות שם בכריות. יש בזה הגיון במיוחד עבור הפידבק שלך מהכידון – יותר מדי ריפוד זה גם אומר שהפידבק אינו מדויק וחד. במקרה של הכפפות האלה הלכו מראש על הגרסה המעודנת, אלה לא כריות גבוהות במיוחד. הן נעימות, עושות את העבודה, אבל שומרות על הפידבק במקומו. 

כפפות מרופדות לרכיבה

כפפות Giro Bravo LF Gel, בשורה התחתונה

קניתי, השתמשתי וגם בחנתי לא מעט כפפות עד היום. האיזון החשוב ביותר בכפפה, שצריכה להתלבש לנו על כף היד טמון בין מידת האלסטיות שלה לבין מידת ההגנה והעמידות שלה. אלה מייצרים את היכולת של כפפה להתאים ארגונומית ובגזרה לצורות שונות של כפות ידיים שכן מידה (סמול/ מדיום/ לארג’) לא מספרת את כל הסיפור. לצד זאת הבד עצמו והתחושה שלו חשובים, שכן כפות הידיים עשירות בעצבי חישה, כלי עיקרי ומרכזי בחוש המישוש שלנו, לכן הבדלים קטנים בכפפות עושים הבדלים גדולים בתחושה. 

אופני הרים

מצאתי פה מוצר מהרמה הגבוהה ביותר, ולטעמי בעלות של כ 180 ש”ח היא שווה את ההשקעה בה. מעל 200 ש”ח אין בעיני הרבה הגיון ברכישת מוצר מתכלה כ”כ כמו כפפות. היות וזו כפפה מהרמה הגבוהה ביותר, גם אם תמצאו כפפות שלמות בחצי ממחירה, עדיין אטען שהיא מספקת תמורה גבוהה ומשתלמת לכסף.  אז מה אתם אומרים – בתור רוכבים מחויבים, לפחות פעמיים בשבוע, כל כמה זמן אתם מחליפים כפפות? 

מאת: גיאחה