עם עוצמת 4000 לומנס, זמני הארה של 4 שעות לעוצמה הגבוהה ביותר, מחברים אוניברסליים והתממשקות לאפליקציה חכמה. ה – Led Lenser Signature series רוצה לכבוש גם את עולם רכיבות הלילה שנשלט כרגע ע"י לומנס סיני. האם פנס אימתני עם סוללה חיצונית הוא המוצר לו חיכו רוכבי ישראל בלילות?
"מי רוצה לבחון סט פנסים?" שואל העורך בתחילת חודש דצמבר. כולם כמובן, שותקים, כי אף אחד לא יפול לפח של רכיבות בוקר/לילה קפואות בחודשי החורף. פתאום קם גריבי אחד, קצת עיוור לנוכח המציאות, ואומר "אני". אחרי חודש של בדיקות, רכיבה עם 4 שכבות ודלקת ריאות, הוא התיישב לכתוב בפוך, מבחן לסט הפנסים האולטימטיבי.
קבלו את הכתבות שלנו בווטסאפ:
מהן הדרישות מפנסי אופניים
כשאנחנו יוצאים לרכיבות לילה בשטח יש מספר דגשים שאנחנו נדרוש מציוד התאורה שלנו.
- סט של 3 פנסים לפחות: פנס חזק על הכידון להארת הדרך, פנס קל על הראש כדי שנוכל לראות מה מגיע בסיבובים ונצנץ אחורי, שיראו אותנו מאחור.
- פיזור אור רחב.
- עוצמת תאורה של 1500 לומנס לפחות, שתאיר את האלמנטים שבסינגל בצורה ברורה.
- משך תאורה של לפחות שעה וחצי עד 7 שעות אפילו לבייקפאקרים.
- הצגת כמות סוללה בצורה מפורטת (צבעי רמזור, נגיד, זה לא מפורט).
- מערכת קלה לתפעול בחושך.
- סוללה מובנית עם טעינת USB
תקן התאורה שחשוב שתכירו
"יש לי פנס מטורף, 5,000 לומנס" זה משפט שנשמע לא מעט מחובבי עלי אקספרס. המונח של כמות לומנס הוא מתעתע, אז אנסה לעשות קצת סדר בכל הנוגע לתקן התאורה הבינלאומי שקובע את משך הפעולה של פנס. עוצמת הלומנס של הפנס נקבעת במשך הזמן של מחצי דקה ועד שאחוז הסוללה יורד ל-10%. ז"א שאם הפנס "שורף" 5,000 לומנס במשך דקה, ובסיום הדקה אחוז הסוללה הוא 10% הפנס הזה יכול להיות משווק בתור "פנס לד 5,000 לומנס מטורף מחיר זול", אבל ברכיבת לילה תעדיפו כבר להשתמש בפנס של הטלפון על פניו. הפנסים החדשים של לד לנסר מעניינים כי הם עובדים עם תאורה אחידה לאורך זמן או בעגה המקצועית: "Constant Light". התאורה לא נחלשת עם איבוד הסוללה אלה אם היא מקבלת הוראה מבקרת הטמפרטורה ששומרת על הלד.
הכירו את לד לנסר וסדרת ה Signature
לד לנסר היא חברה גרמנית די זקנה (נוסדו ב-1993, כמוני, ואני עוד רגע בן 30 למען השם!) ומהראשונות בעולם שהחלו להשתמש בנורות לד במקום נורות ליבון עבור פתרונות תאורה ניידים. ב-2005 הם רשמו פטנט מהפכני לפיזור אור שווה בנורות הלד שלהם בעזרת בניית רפלקטור ועדשה ייחודיים. כשאני כותב "תאורה ניידת" הכוונה היא לא רק לפנס ראש ופנס כיס כזה שקניתם לילד ליום הולדת 7, אלא גם על עששיות, תאורות הצפה לאתרים הומי אנשים, תאורות עבודה מוגני פיצוץ. כיום לד לנסר עובדים בשיתוף פעולה בארץ יחד עם משטרת ישראל ויחידות חילוץ רבות, אז אם הפנסים שלהם מספיק טובים בשביל למצוא מטיילים שאבדו בנחל דרגות ב-8 בערב, הם מספיק טובים גם לכם.
אז לד לנסר עושים אחלה עבודה כשזה בא לפעולות הרואיות, אך מה לגבי פעולות ספורטיביות? לאחרונה הוצגה סדרת ה-Signature החדשה שלהם, שהיא למעשה פנס ראש עם מע' חיבורים אוניברסלית וסט מחברים שמתאים למגוון פעילויות: רצועת ראש, אביזר תלייה לקסדות עבודה, חיבור לשלדות וכידוני אופניים, חצובות, גו-פרו וחיבורים דביקים לכל משטח שתרצו עם דבק של 3M.
קיבלתי למבחן את סט הפנסים הכי יוקרתי שיש ללד לנסר להציע שכולל פנס כידון ופנס ראש. בעיקרון מאחר ולשניהם יש את אותו ה-mount, אפשר להחליף ביניהם ובין הסוללות שלהם במידת הצורך. לשניהם יש גם אפשרות להתקין כבל מאריך בין הפנס לסוללה. יצאתי לבחון אותם בסינגלים ובשבילים לבנים שבכרמל בלילות חודש דצמבר וחזרתי עם לא מעט תובנות חוץ מ-"חייב גרביים תרמיים".
Led Lenser Signature H19R
- פנס הקצה של לד לנסר, עם עוצמת שיא של 4,000 לומנס
- זמן עבודה מקסימלי של 3.5 שעות ל-1,800 לומנס
- חיבור לאפליקציה ומגוון מחברים ורסטילים
- סוללת Li-ion נשלפת בקיבולת 4,800 מ"א
- שוקל 340 גרם
- 2 נורות לד המאירות למרחקים שונים
- מחיר 1,630 ₪ ביום טוב
- למוצר באתר היבואן.
התרשמות ראשונית
כן כן, אתם לא טועים. זה פנס בלי סוללה מובנית. אני מסכים, גם אני חשבתי שזה יפסול את המוצר מבחינתי. מי בכלל רוכב עם כבלים ב-2023? אבל כששמתי אותו פנים אל פנים מול פנס רכיבה "יעודי", תחושת מחילה חמה התחילה להתפזר בתוכי. הפנס הזה הוא חתיכת פרוג'קטור! הרפלקטורים שמסביב לנורות הלד ענקיים, וכשמשווים אותם לפנס ייעודי, קשה שלא להתלהב. כמו כן, בהתאם להיותו פנס דגל הוא הגיע בנרתיק ייעודי עבור כל האביזרים.
נתונים יבשים ויכולות
אז ל-H19R יש עוצמת תאורה מקסימלית של 4,000 לומנס ל-10 שעות רצופות, ו-1,800 ל-4 שעות פעילות רצופות בעוצמה זו. יש לו שתי נורות לד, אחת עם פיזור אור יותר ממוקד לטווח הקרוב והשנייה עם פיזור רחב יותר לטווח הרחוק יותר. יש אפשרות לשלוט על העוצמה של כל נורה בנפרד – סה"כ 9 קומבינציות תאורה שונות לבחור מהן כבחירת מחדל. יש לו נורה אדומה לפעילות לילה, סימון SOS, נעילת מקשים לנסיעות וחיבור לאפליקציה ייעודית של לד לנסר.
באפליקציה ניתן לקבוע את עוצמות התאורה, לראות את אחוז הסוללה ולקבוע פרופילי פעולה קבועים. לדוגמה: אתם רוצים לבנות פרופיל תאורה לרכיבת שטח: ניתן לקבוע את עוצמת התאורה בזמן ההדלקה וכמה קומבינציות של עוצמה יהיו לכם, כמו גם קומבינציות של לחיצות. הפנסים מגיעים עם שלט רחוק, אך הוא בעל רצועה ארוכה מדי ולא ניתן להרכיב על הכידון.
בשבילים החשוכים
פשוט מעולה. פיזור תאורה נקי, בלי זליגה ובלי fade של התאורה – מתקבלת אלומה מאד ברורה ומאד גדולה שמכסה טווח ענקי של ראייה. השתמשתי בו בעוצמת הביניים ברוב המקרים. הסוללה החזיקה לא רע וברכיבת לילה של שעתיים עם מעבר בין העוצמה המירבית לבינונית אחוז הסוללה באפליקציה הצביע על 46%.
אני רוצה לציין לטובה את מתקן החיבור לכידון, שנעשה בהברגה וכנראה יתאים לכידון בכל קוטר. אחלה פטנט. לפנס יש תנועה מעלה מטה על צירו ולא ניתן להגביה אותו מגובה הכידון. אני בעיקר חששתי מהכבל המחבר בין הפנס לסוללה, אבל בסוף לא נרשמו תקלות מיוחדות, וזה לא הפריע בצורה מיוחדת לרכיבה. אינדיקטור מצב הסוללה נמצא ע"ג הסוללה עצמה, ומיקום התלייה שלה ישפיע אם תוכלו לראות כמה סוללה נותרה לכם בזמן הרכיבה.
החיבור של הסוללה לשלדה לוקה בחסר. בסט לא קיים אביזר חיבור שמתאים לצורת השלדה ולכן הרכבתי מתקן כללי בסוג של אילתור על טופ טיוב, והוא בהחלט עלול לשרוט את הצבע בשלדה. מידת ההפרעה של הסוללה החיצונית להתנהלות שלכם מאד תלויה בשלדה שלכם. באופני המבחן עליהם בחנתי את הפנס לא נרשמו בעיות אבל כשעברתי לזוג האופניים הפרטי שלי, הסוללה כבר הקשתה על הוצאת הבקבוק במתקן הבקבוק הקדמי.
השוואות
ואז לקחתי את הלד לנסר לסיבוב יחד עם פנסי אופניים ייעודים. בהתחלה הדלקתי את הכוכב הסיני העולה, ה-NITECORE. סליחה חברים, אבל אין כאן מה להשוות. לא בעוצמה ולא בפיזור האור, שהיו הרבה יותר חלשים ולא אחידים אל מול הלדים האימתניים של ה-H19R. אמנם המחיר של הפנס הסיני נמוך בהרבה, ובעיניי הביצועים אל מול הלד לנסר בהתאם.
אחריו הודלק פנס ייעודי של RAVEMEN שמשווק בחצי המחיר מהלד לנסר. גם לו יש 2 לדים למרחקים שונים ומספר רב של עוצמות תאורה. גם כאן ציפיתי לראות הבדל מהותי, אבל להפתעתי התוצאה הייתה די זהה: פיזור אלומה רחב מאד ועוצמה דומה. זליגת האור הייתה פחות טובה מה-H19R, אבל ההבדל המהותי מגיע בזמני הסוללה: כאשר הלד לנסר מסיים רכיבה עם 46%, הפנס של רייבמן כבר נמצא על אדים.
יתרונות
- ורסטילי
- פיזור אור נקי
- אלומה רחבה ועוצמתית
- סוללה גדולה
חסרונות
- סוללה חיצונית וכבלים
- אין תצוגת סוללה בטווח ראיה
- שלט רחוק אינו רלוונטי בזמן הרכיבה
סיכום Led Lenser Signature H19R
ללא שום ספק אחד הפנסים הטובים בשוק כיום. מעבר לביצועים מעולים וסוללה חזקה, אני חושב שהיתרון שלו ע"ג התחרות בשוק היא ללא ספק הורסטיליות. אתם לא קונים כאן פנס אופניים, אתם קונים פנס שיכול להיות גם וגם וגם. המחיר והסוללה החיצונית אמנם לא מושכים את העין, אבל מדובר בהשקעה טובה שככל הנראה תחזיק יותר זמן על השביל מאשר הכוכב הסיני הנוכחי וזה שאחריו.
Led Lenser Signature H7R
- פנס הקצה של לד לנסר, עם עוצמת שיא של 1,200 לומנס
- זמן עבודה מקסימלי של 3.5 שעות ל-700 לומנס
- חיבור לאפליקציה ומגוון מחברים ורסטילים
- סוללת Li-ion נשלפת בקיבולת 4,800 מ"א
- שוקל 204 גרם
- מחיר 785₪ ביום טוב
- למוצר באתר היבואן.
התרשמות ראשונית
אם בפנס ה-H19R התבאסתי על הסוללה החיצונית, כאן שמחתי. בפנסי ראש חוויתי לא פעם את עומס המשקל של הפנס המרוכז בנקודה אחת על הקסדה. ברגע שהפרידו את הפנס מהסוללה המשקל מתחלק בצורה נוחה יותר ע"ג הפדחת. גם כאן יש נורה ועדשת לד ענקיות בהשוואה לפנס אופניים עם חוגה טלסקופית למיקוד העדשה.
מכיוון שהפנס הזה חולק את אותו החיבור של סדרת ה-Signature, ישנן מספר דרכים לחבר אותו לקסדה. ישנו חיבור גו פרו כללי שחברות רבות משתמשות בו כיום עבור פנסי הראש שלהן, וגם חיבור ייעודי לקסדות רכיבה ועבודה (hard hat) בצורת L. את הסוללה מרכיבים בגב הקסדה עם מחבר גנרי ורצועות סקוטשים או שמים בכיס.
נתונים יבשים ויכולות
אז ל-H7R יש עוצמת תאורה מקסימלית של 1,200 לומנס ל-10 שניות רצופות, ו-700 ל-3.5 שעות פעילות רצופות בעוצמה זו. עוצמת התאורה נשלטת ע"י גלגלת כך שיש לכם שליטה מלאה במגוון של עוצמות. אין לו נורה אדומה לפעילות לילה, אבל יש סימון SOS, נעילת מקשים לנסיעות וחיבור לאפליקציה ייעודית של לד לנסר.
בשבילים החשוכים
מצוין. פיזור תאורה נקי, עם אלומה ברורה ועגולה מאד. 0 זליגת אור ועוצמה מספקת. רכבתי איתו כאשר הוא דלוק על 100% עוצמה בשילוב עם פנס הכידון שהיה בעוצמה בינונית והקומבו הזה עבד מבחינתי מושלם. מאד אהבתי את העדשה הטלסקופית הממקדת את פיזור האור מצר מאד לרחב. כשהייתי צריך להתעסק עם תקלה באופניים זה היה מאד נוח לעבוד על אלומה צרה. יחס הסוללה/עוצמה מטורף ואחרי שעתיים של הארה על העוצמה הגבוהה ביותר נותרו כ-70% סוללה לעבוד איתה.
לגבי החיבור לקסדה – ההשערה התבררה כנכונה. פיזור העומס על הקסדה ע"י הפרדת הפנס והסוללה פתר לי את תחושת העומס והכבדות שפנס ייעודי נתן על הראש. ניסיתי גם להרכיב את הכבל המאריך ולשמור את הסוללה בכיס החולצה: מיותר. נכון, כך אין משקל כמעט על הראש אבל הקסדה מחוברת בכבל שמשתלשל על הגב לחולצה. לא נוח להוריד את הקסדה וכנראה שהכבל היה מקפץ אילולא הצמדתי אותו לחולצה ע"י עטיית וסט. התפס לקסדה בצורת L התברר כמצוין ומאד יציב, אך אין לו שליפה מהירה ולכן תצטרכו לפרק אותו בין רכיבות היום לרכיבות הלילה. בערכה הגיעו ארבע רצועות סקוטש לחיבור המחברים: שתי רצועות צרות ושתיים רחבות. שתי הרצועות הצרות' צרות וארוכות מדי והייתי שמח לעוד רצועות רחבות.
השוואות
כאשר הודלק הפנס אל מול פנס אופניים יעודי בעל אלומה בצורת T, שמתי לב שאמנם פיזור האור שלו יותר רחב אך בו התאורה לא הגיע רחוק כמו אלומת ה-T. במבחן ראש בראש כנראה שהייתי מעדיף את אלומת ה-T אבל ברגע שמדליקים פנס כידון עם תאורה חזקה מתקבלת תמונת תאורה מספקת מבחינתי.
יתרונות
- עדשה טלסקופית
- סוללה גדולה
- פיזור העומס על הראש
- אתה קצת נראה כמו רובוטריק עם הכבלים והכל
חסרונות
- אין מספיק סקוטשים בערכה לכל החיבורים
- תושבת לקסדה ללא שליפה מהירה
- המחיר לא קל בכיס.
- אתה קצת נראה כמו רובוטריק עם הכבלים והכל
סיכום Led Lenser Signature H7R
ללא שום ספק אחד הפנסים מעולה שעובד כסט מצוין עם אחיו הגדול. הוא אמנם פחות ורסטילי ממנו, אבל מכיוון ששניהם מגיעים עם אותם החיבורים והמטענים הגיוני מאד לחבר אותם כסט. פיזור האלמנטים על הראש הוא פיתרון מעולה ולכן מבחינתי זה פנס הקסדה שהייתי בוחר לבלות איתו את הרכיבות בחשיכה, גם אם אני קצת נראה כמו רובוטריק עם הכבלים והכל.
מאת: יואב גריבי
תמונות: אור פריאס, יואב גריבי
אם אהבת את התוכן שלנו, שתף אותו לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך – הנה פה במלבנים האלה: