אם מגיע לכם משהו שהוא מעבר לאופני כניסה, עליכם להביט את הקטגוריה שמעל: אופניים שכבר באמת אפשר לעשות איתם כמעט הכל, אבל במחיר סביר (קצת מעל 10,000), מרידה One Twenty הם המוצר שמכוון אליכם. הוא נכנס למבחן ברמת RC 9. XT-Edition (רמת אמצע שיש גם כמה דרגות אבזור מתחתיה) והנה כל הפרטים עליו. בהמשך נפרסם כתבה עם חוות הדעת והביקורת, אבל מתחילים בעובדות:
באייטם זה מסוג "נכנס למבחן" נציג לכם את הכלה, המפרט, הנתונים (למעט הגיאומטריה שעליה נחפור בחוות הדעת) ואיך היא נראית, ובכתבת המשך שנעלה בקרוב נכניס את ההתרשמות שלנו וחוויות מהרכיבה. אני כבר יכול לספר שמאוד שמחתי אישית שהם נכנסו למבחן משום שברוב המבחנים אני בד"כ על אופניים יקרים בהרבה, וחשוב לי כבוחן להחשף ליותר רמות מוצרים ומחירים – וגם כעורך האתר לייצר תכנים שמתאימים לקהלים מגוונים ככל שניתן. לא רק לאלה שמוציאים סכומים מוגזמים (כן, מוגזמים!) על אופניים.
רוזן ומינץ מגדירים את הייעוד שלהם במשפט אחד: "לוחמי סופהשבוע שימו לב!! דגם השבילים 29" ש"מ הכי מתאים, הכי משתלם והכי מדליק" (כך במקור). המחיר 10,559 לחברי מועדון. אני לא רוצה להקדים את המאוחר למבחן השיפוטי המלא, אבל אני יכול לאשר את הדברים ולאמר שזה לא סתם טקסט שיווקי ללא כיסוי. התאור מדויק ביחס לאופניים האלה. הם ללוחמי סוף שבוע, הם בעלי תכונות שהכי מתאימות לרוכבי שבילים לייט (שזה הרוב), והם מאוד משתלמים וכייפיים.
מדובר באופניים עם שיכוך של 120מ"מ כנובע מהשם One Twenty המתבססים על שלדת אלומיניום ובולמי רוק שוקס: ריבה מלפנים עם מתג מהכידון ודלוקס עם נעילה מאחור בהושטת יד. אלה בולמים לא יקרים יחסית שמספקים את רוב מה שרוכבים צריכים, והם בוודאי מתאימים לרמת המחיר האטרקטיבית של האופניים. יש הבדל כמובן מבולמי קצה ואפרט עליו במבחן ההמשך.
על ההילוכים: שימנו XT עם 12 הילוכים (גם הידית והקראנק – לא רק מעביר) שתפקדו מעולה והמעצורים מסדרה זולה יותר ולא ממותגת (Shimano MT-500). ההילוכים דווקא אינם מרמה פשוטה או רמת כניסה. תמצאו XT על הרבה מאוד זוגות יקרים, גם ברמות מחיר של 20 אלף ש"ח ומעלה.
בגלגלים מצאנו מוצר מקורי של מרידה, טיובלס רדי ברוחב מודרני של 29מ"מ פנימיים (MERIDA Expert CC TR) עם נאבות של שימנו SLX. עליהם הולבשו לקראת המבחן צמיגים שאינם באים עם המקור, ונכתוב גם עליהם כתבה נפרדת: Vitoria Agrraro Trail 29 2.35 עם החומר הטרנדי Graphane. הצצה למבחן ההמשך- אחיזה מדהימה והרבה בטחון סיפקו לי הצמיגים האלה.
המתלה הוא מתלה צף, מתבסס על משולש אחורי שזז כולו ביחס למשולש הקדמי בתצורה המוכרת מיצרנים רבים של בולם אנכי. זה משאיר מקום למחזיק בקבוק אחד בשלדה, ויתר הנוזלים יהיו בתיק הרכיבה. אם אתם קונים אותם, אני ממליץ לכם להקפיד על הוספת מתקן בקבוק עם הוצאה צדית שכן לא נותר הרבה מקום לשליפה קדימה במבנה השלדה הזה.
עוד אלמנט חשוב הוא מוט האוכף בקוטר 30.9מ"מ – דרופר עם 125מ"מ מספיקים לגמרי במידת המדיום ומתוצרת מרידה. הדרופר תפקד מעולה במבחן.
נגיעה מגניבה היא האלנים שבאים עם האופניים מאחור באוכף וגם בצורת ידית שחרור לגלגלים שהיא פריקה מהציר האחורי ומאפשרת להשתמש בה גם לפירוק הגלגל הקדמי בלי להביא עוד סט כלים איתכם. אני לא מכיר מישהו שלא אוהב את הפינוקים האלה. חבל שלא כל זוג אופניים בשוק מגיע עם תוספות כאלה!
הקוקפיט מאלומיניום הוא גם של מרידה, אלומיניום ועליו תמצאו את מתג הדרופר מהכידון, ואת מתג נעילת ופתיחת המזלג (וכמובן הילוכים ומעצורים). המתג משאיר שני מצבים לבולם- פתוח וסגור. אישית, אני אוהב בד"כ שלושה מצבים אבל הגישה של רוק שוקס היא להסתפק בשניים. יש לזה יתרונות וחסרונות כמו לכל דבר בחיים- שניים קל יותר לתפעל והמתגים מהכידון בד"כ קצת יותר אמינים בז'אנר הזה. אם תרצו לנעול גם את הבולם תצטרכו להושיט יד למטה- הגישה אליו לא קשה.
המשקל המוצהר הוא 13.76 ק"ג. יש עוד המון מה להגיד עליהם- איך הם ברכיבה עצמה, איך הגיאומטריה, מה היתרונות ומה החסרונות? על כל אלה בכתבת ההמשך ובסרט שאנחנו מכינים לכם כעת.
כדי לא לפספס מומלץ להצטרף לערוץ הטלגרם שלנו בלינק זה.