מבול של מחשבוני GPS נחת עלינו לאחרונה, לא במקרה, אלא משום שאנחנו מנסים לבדוק האם יש מתחרים ראויים לגרמין מסדרת ה 500 המיתולוגית. היו פה שני מכשירים של Lezyne: המיני הקטן והסופר הגדול יותר ממש לא מזמן, היה ה Polar V650, ויש גם איזה סיגמא במערכת. המכשיר שבמבחן הפעם הוא ה Navi2Coach של חברת o-synce הגרמנית, המיובא על ידי משווק Power2Max בישראל- גיל טרויגוט, ונמכר על ידו במחיר אטרקטיבי של 800 ש”ח (לאתר המוצר אצל היבואן).

כדי לגרות את הסקרנות שלכם- נאמר כבר בתחילת המבחן: מכל המכשירים שבדקנו, זה המכשיר שמהווה את המתמודד הכי ראוי עד כה להוות אלטרנטיבה אמיתית לגרמינים מסדרת ה500, בגדול (לא בדיוק)הוא די דומה מבחינת התכונות, אך נעדר כמה תכונות כמו הקישוריות בזמן אמת שיש ב 510/520 והחיבורים בלייב לסטראבה.

navi2coach
תיאור היצרן

מחשבון רכיבה למתאמן הרציני, השוקל 73 גרם, בעל עיצוב אווירודינמי, ויכולות קונפיגורציה רבות. הוא המכשיר היחיד בשוק בעל סוללה נטענת הניתנת להחלפה, כלומר מאפשר לרכוב תקופות ארוכות בטיולים או מירוצי קטעים ללא גישה למטענים – רק באמצעות החלפת הסוללה. זו כלשעצמה מחזיקה כ 14 שעות ע”פ הצהרת היצרן (להקלטה כל שנייה. אפשר להאריך את זה להקלטה עד כל 20 שניות).  יש לו גם שלט רחוק קטן וייחודי שמאפשר שליטה בצמוד לגריפים, אבל הוא לא היה במבחן.

הוא מתאים למתאמנים ואינטרוולים- תוכנת ה PC שלו מאפשרת לכם ליצור אימונים מורכבים ולקבל אותם בחיווי על צג המחשבון בתוך האימון. יש לו טיימר שמאפשר לו להזכיר לך לאכול ולשתות בתחרויות, ורמת הקונפיגורציה שלו גבוהה ומאפשרת לך לקבל בכל מסך רק את מה שאתה מעוניין לראות (וכמובן להוסיף מסכים). הוא יודע לקבל קבצי מסלול ולסייע בניווט ברמת מיקום רוכב ביחס לקו המסלול. במצב הזה, גם אפשר לקבל את מסך גרף המסלול המלא ומיקומך עליו כדי לתכנן עומסים.  

הורדת ההקלטות נעשית באמצעות חיבור USB למחשב וניתוח בתוכנת PC בשם traininglab שיש להתקין. המחשב עושה שימוש בקבצי FIT להקלטת האימונים ותומך ב Ant+ בלבד (ללא Bluetooth) עבור חיישנים חיצוניים.

היבואן מביא לארץ את המכשיר בחבילה הכוללת כבל טעינה USB, התקן להתקנה על הכידון, ודפי הסבר להגדרות. יש למחשב האופניים הזה רצועת דופק, חיישן קדנס וקדנס עם מהירות אבל הם לא מובאים לארץ. לדברי היבואן המוצר בד”כ נמכר עם מד הוואטים שלו, והיות וכך ה GPS + החיבור ל Power2Max מספקים את המהירות והקדנס. מאחר וכל החיישנים הקיימים בשוק שעובדים בפרוטוקול Ant+ המתאימים למחשב האופניים הזה ניתן להשתמש בהם. (תרגום בייקפאנל: תצטרכו לקנות רצועת דופק מספק אחר בפורמט Ant+).

סוללה נוספת עולה 100 ש”ח וזה גם מחירו של התקן כידון\סטם נוסף שוודאי תצטרכו אם יש לכם יותר מזוג אופניים אחד.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

היבטים פיזיים – הטייק שלנו

מדובר במכשיר שנראה טוב יחסית- נקי וענייני. הוא מעט צר יותר וארוך יותר מהגרמין 500, אבל דומה בעובי. המסך בגודל דומה לזה של ה-500, אולם השטח “המיותר” מסביב למסך גדול יותר, וזה היבט מפחית סקסאפיל. הקונטרסט בתצוגה ברור וטוב יחסית אולם יש איזה תחושה שהוא יכול להיות קונטרסטי יותר. 

התקן הכידון ממשיך את קו הסטם ומציב אותו במקום הנכון לו – מצוין. המחבר הפיזי עובד בצורה דומה לזה שבגרמין אבל פחות נוח להכנסה והוצאה של המכשיר. טיפה פחות נוח לאתר במהירות את המיקום המדויק לכניסה כיוון שזה לא ב 90 מעלות ואז סיבוב, אלא בזווית קטנה יותר. 

הוא נהנה מממשק MicroUSB – כבל הטעינה והחיבור של האנדרואיד שלכם יעשה את העבודה בניגוד ל MiniUSB המיושן של ה 500. הכפתורים גדולים וברורים, ויש גם שני כפתורים בחזית. על השימוש בהם נוסיף עוד קצת בחלק סקירת ה Usability- נוחות המשתמש. 

2015-08-21 07.39.17
קצת יותר ארוך מהגרמין 500 – המתחרה העיקרי והישיר שלו

התקנה והגדרות עיקריות

הקישור לפריפריאליים לא הציג בעיות מיוחדות – השתמשתי ברצועת הדופק של גרמין והיא התחברה ללא קושי (רק שימו לב שהיא צריכה להיות עליכם אחרת לא תתעורר ולא תזוהה).

יש הגדרה מאוד פשוטה וקלה בהגדרות של עד 4 פרופילים, המשמשים להכנסת נתוני אופניים שונים, ואפילו משתמשים שונים (כלומר אפשרות להכנסת עוד פרופיל בעל טווחי דופק, משקל, וכו’) אם רוצים לחלוק את הכלי עם מישהו.

אחד הדברים החשובים שיש בגרמין, בפולאר v650, אבל לא ב Lezyne הוא האפשרות להגדיר יותר ממסך אחד. גם ה”Navi” תומך בעד 6 מסכים שבכל אחד מהם עד 8 שדות.

אני מאוד אוהב את האפשרות הזו ומשתמש בה תמיד כדי להפחית עומס מהתצוגה – כלומר לא להשתמש בכל שמונת השדות שאפשר במסך, אלא לפצל אותם לכמה מסכים. אופן השימוש שלי הוא בד”כ- מסך עם נתונים כלליים עיקריים, מסך אינטרוולים, מסך עליות, ומסך אחרון של ממוצעים וסיכומים לרכיבה… ההגדרה של אלה פשוטה וקלה, וגם המעבר בינהם קל מאוד בזמן הרכיבה.

סוגי השדות האפשריים מציגים שפע סביר בהחלט שיכסה את רוב הצרכים של רוב הרוכבים. אחד הדברים היפים במכשיר הזה הוא שניתן להגדיר אותו לא רק באמצעות המכשיר עצמו, אלא גם באמצעות תוכנת ה PC שלו. כלומר, חוסכים לכם לריב עם הכפתורים והתפריטים, ומאפשרים להכנס לממשק נוח מאוד במחשב השולחני שלכם – בו תגדירו כמה מסכים יהיו, כמה שדות בכל אחד מהם ואת איזה פרמטרים מהרכיבה לאכלס בכל שדה. תענוג.

110
התצוגה במצב 4 שדות – ברורה ונוחה. כעת האייקונים לא מייצרים עומס על המסך ודווקא תורמים לזיהוי מהיר של השדה

ברכיבה

בתחילת הרכיבה המכשיר עולה לשימוש וקולט את הלווינים בקצב בינוני. בד”כ התחלתי לרכוב כמה מטרים עד שבאמת היתה קליטה וההקלטה הפכה רלבנטית.

כפתורים וניווט  

קודם כל נאמר – יש פה שפע של כפתורים, ברמה שעושה את השימוש נוח, וההפרדה ביניהם מצוינת. הכפתורים מימין מאפשרים דיפדוף מעלה או מטה בתפריטים, ובין שניהם באמצע הצד הימני יש כפתור בחירה שמהווה גם כפתור חזרה רמה אחת אחורה. נאמר פה – זה מעולה. מאוד נוח לעבור בין המסכים, לדפדף, לחזור אחורה או לבחור פקודה מתפריט.
יש שני כפתורי חזית שהכיתוב עליהם ברור לחלוטין: התחלה וסיום + לאפ. מצוין! יש לנו בכל זאת ביקורת על התחושה והפידבק שלהם- הכפתורים קצת “קשים”, ויש פה מורכבות בשימוש עקב שיטה של הפרדה בין לחיצות קצרות ללחיצות ארוכות בכמה מהכפתורים – לכו תזכרו איזה פקודה היא בקצר ואיזה ארוך…

חשתי שהאינדיקציה לאחר הלחיצה לא ברורה, והתגעגתי לחלונית הקטנה שיש בגרמין שאומרת לי מה קרה עכשיו אחרי שלחצתי, ושהפעולה נקלטה. למשל: בסיום הקלטת מסלול בכפתור החזית כתוב start stop, אבל לחיצה עליו היא למעשה pause. כדי לסיים הקלטה הייתי צריך ללחוץ על הכפתור השמאלי (power / back) ולרדת בתפריט לסיום הקלטה. ביררתי את העניין עם היבואן, ויתכן שהדבר נובע מבחירתי להגדיר עצירה אוטומטית- כלומר הקלטה ופאוז לפי תנועה… גיל היבואן מסביר: “Start stop משמש לתחילת העבודה ולסיומה. כשמופיעה הפסקה זה אומר שניתן (במידה ובהגדרות לא הוגדרה עצירה אוטומטית), להמשיך בלחיצה נוספת את האימון או לכבות את המכשיר. אחרי לחיצה, האינפורמציה נשמרת (מה שאומר שהפסקה יכולה גם לשמש כסיום אימון). איפוס מתבצע בכיבוי והדלקת המכשיר. האימון נשמר בכל מקרה תחת פעילויות. 

סיום והתחלת lap לא היו ברורים מאליו: לחיצה ארוכה בלבד או כפולה? מה שבטוח שלחיצה ראשונה קצרה על הכפתור, גם  הוא בחזית, לא עושה כלום…  גיל טרויגוט מדריך שצריך לחיצה ארוכה. 

כל הדברים האלה, הגם שהם לא אינטואיטיביים לחלוטין, נפתרים למשתמש הקבוע במכשיר בקלות רבה כיוון שלומדים להשתמש בו. העובדה שכיבוי המכשיר שומר אוטומטית על האימון ולא צריך לשמור אותו ידנית דווקא מוצאת חן בעיני.

 

RTEmagicC_o-synce_navi2coach_coach_2_05.jpg

תצוגה ברכיבה

התצוגה כאמור מאפשרת פריסה מושלמת של כל הנתונים שתצטרכו בגמישות מלאה על כמה מסכים ושדות שתרצו להגדיר. בתמונה מעלה תוכלו לראות את הוואטים בשדה העליון הראשון – בהתאם לחיבור העיקרי של הפצת המכשיר הזה עם ה Power2Max.

הקונטרסט (בולטות הטקסט ביחס לרקע מאחוריו), אם אני זוכר נכון בר הגדרה אולם אופי המסך נותן לו איזה תחושה של “בסדר” אבל לא מאוד מאוד קונטרסטי. אהבתי את העובדה שהתצוגה מרגישה “קרובה” יותר לזכוכית מזו שבגרמין אולם בגרמין הקונטרסט קצת יותר חזק. פה כשלוחצים על כפתור התאורה נדלקת לכמה שניות ואז זה ברור מאוד.

מה שמאוד בולט בתצוגה הוא שיש פה אייקונים לצד כל פרמטר של הרכיבה- ברורים ומהירים לזיהוי. לדוגמא: יש מעין עיגול של מד מהירות לצד פרמטר המהירות, ואייקון של ברק לצד הוואטים… בצורה כזו אפשר להבין במבט מהיר וקצר על איזה פרמטר אתם מסתכלים ולא רק לקרוא את הטקסט הפצפון המתאר אותו (גם את זה יש). אבל יש לזה מחיר: כשיש בתצוגה גם מספר (של הפרמטר עצמו), גם אייקון, וגם טקסט תיאור, הצפיפות והעומס במצב של 8 שדות בלתי נמנעים וקשה להבין על מה מסתכלים בעודף הזה… מצאתי שעדיף להשאר עם 4 שדות ולייצר יותר מסכים. המעבר בינהם מאוד פשוט וקל תוך כדי רכיבה, ובניגוד לגרמין- לא תפעילו לאפ בטעות במקום לדפדף כי יש הפרדת כפתורים.

יש גם אפשרות להעלות מסלולים ולנווט לפיהם- פשוט מורידים מפה מאחד מאתרי המפות בקבצים המוכרים בקבצי GPX או FIT אל המחשב, וכשמחשבון הרכיבה מחובר הוא מופיע ככונן חיצוני, שבו יש תיקיית „Import“. מעבירים אליה את הקובץ וזהו- הוא אצלכם במחשבון לרכיבה הבאה. אין העלאת מפות- אז לא הייתי בונה על זה לרכיבת שטח אבל אולי כן לרכיבת כביש בחו”ל ושם זה מאפשר לכם לעקוב אחרי קו המסלול שהורדתם.

108
Navi2Coach – תצוגה במצב 7 שדות – עמוסה מדי לטעמי

אחרי הרכיבה- ניתוח בתכנת Training Lab

תוכנה מטורפת עם המון פיצ’רים והרבה מעבר להצגת האימון. לפריקים של מידע וניתוח היא תהווה כיף לא קטן כי אפשר להסתכל שם על עצמכם במספרים ונתונים וגרפים מכל זווית אפשרית כמעט, אם כי מצאתי את הגרפים הניתוחיים יותר של Today’s Plan יותר מוצלחים כדי לייצר תובנות. פה בעיקר תראו את הביצועים במגוון צורות.

שילבנו פה כמה מסכים כדי שתראו את הסגנון והאווירה של התוכנה- בהחלט שפע מרשים. מצד שני העיצוב עמוס מדי, וכל השימוש בתוכנת PC הוא אנכרוניסטי – די, עברנו כבר ל web באמצע שנות ה 90…
Captureהיא דורשת מיקוד בפני עצמה בשביל לכסות את הכל. אני השתמשתי בעיקר בשני חלקים עיקריים שלה: העלאת האימונים והצגתם, וכן באפשרות ה Set Up של המכשיר- אותה אפשרות להגדיר את הפרמטרים השונים במכשיר כגון מסכים ושדות באמצעות התוכנה ולא רק באמצעות תפריטי המכשיר עצמו.  Fullscreen capture 15092015 130505

יש שם אפשרות להגדיר אימונים אבל היא לטעמי מסורבלת, ולא מוצגת בצורה נוחה במיוחד: לכל שלב באימון מוקצים שלושה שדות, וזה לא מספיק. לדוגמא: אפשר להגדיר אינטרוול מסוים ולתת לו זמן ווואטים, אבל לא קאדנס באותה שורה…histogram

אפשר כמובן להשתמש בקבצים המוקלטים ולהעלות לסטראבה, Today’s Plan ואתרי GPS או אימון אחרים, אבל גם זה דורש את העברת הקובץ מהמכשיר למחשב, וממנו ידנית לאחד האתרים האלה. אם אתם משתמשים קבוע בסטראבה, היתם רוצים לראות סנכרון אוטומטי כמו שיש בגרמין או בליזיין.
Fullscreen capture 15092015 130435

למרות העושר שבתוכנה הזו, קשה שלא להרגיש שמדובר במשהו לא מעודכן מבחינת החוויה: אנחנו כבר כל כך רגילים לעשות הכל בענן, לחווית אינטרנט מושקעת ומגניבה, לגישה אל האפליקציה גם ממחשבים נוספים ומהנייד שלא מתאפשרת בתוכנה מותקנת ל PC, ולקישוריות שאתרים מאפשרים בין אתרים שונים, שזה מרגיש רטרו בטירוף.

TrainingLab Vers. 4.03 (20150915.srp) 15092015 130355

Navi2Coach – סיכום

השליטה ללא עוררין של גרמין קורצת להרבה חברות בשוק. גם הרוכבים, ביחד עם ההערצה לחברה הזו על מוצריה המצוינים, רוצים תחרות. חוץ מזה, כשכולם נראים בדיוק אותו דבר וצורכים אותם מותגים אנחנו מתחילים לקבל ויברציות שליליות – עדיף שצפון קוריאה תישאר בצפון קוריאה… BIKEPANEL תומכים בגיוון.

הנקודות שפחות אהבתי: העדר רצועת הדופק בקנייה עם החבילה, ותוכנת ה PC המרשימה אך אנכרוניסטית בעיצוב והחוויה. בעולם בו השיתוף, הרשתות החברתיות, והקישוריות בין שירותים שונים (למשל אתר תוכניות האימונים שלכם, הפייסבוק, או הסטראווה) תרצו שהמחשבון שלכם יהיה עם ממשק Web. השימוש ב Client PC בלבד הוא מסורבל ומגביל למחשב אחד בלבד. רק שם מאוכסן האימון ועבור כל שימוש ותצוגה אחרת צריך להעלות את הקובץ בנוסף, גם לשירות ה-Web בו בחרתם…

השוק דוהר קדימה, וכעת כבר יש מוצרים חדשים בסדרת ה 500. למי שלא מתעניין בקישוריות בזמן אמת לסטראבה, זה באמת המכשיר הראשון שממש הרגיש לי כמו אלטרנטיבה אמיתית ומוצלחת ל 500. החוויה הכוללת שלי עם המוצר הזה היתה טובה – בעיקר בחלק הרכיבה עצמה והשימוש במכשיר. המחיר אטרקטיבי ביחס לתחרות. המעבר מהגרמין 500 אליו הוא הכי קל שהיה לי לעומת הרבה מחשבונים אחרים, ובסה”כ גישת ההפעלה, הקיסטום, והשימוש דומים למדי, וחווית המשתמש מצוינת.