בפינה זו אספנו עבורכם את הידיעות, הסרטונים ופריטי המדיה המעניינים שמצאנו ברחבי האינטרנט, לקריאה בדיוק בזמן הקפה של הבוקר באוקטובר: 

סראם משחררים את ה- Powertrain

סראם לא מפסיקים להפציץ את עולם האופניים במוצרים חדשניים. לפני כחצי שנה שחררו את הטרנסמישן, מערכת הילוכים ללא אוזן לאופני הרים (למרות שהמעבירים הקדמיים במערכות הכביש שלהם עדיין לא עובדים  טוב לטעמנו, נו שוין) ועכשיו הם משיקים מערכת חשמלית לאופני הרים הכוללת מנוע של brose והמתממשקות עם מערכות ה-AXS האלחוטיות שלהם.

קב’ הווצאפ השקטה של בייקפאנל: בייקפאנל ווטסאפ

המנוע של חברת Brose מפיק כ-90NM ויכולות לחבור אליו 2 סוללות בגדלים שונים: 630W ו-720W וגם מגדיל טווח חיצוני. לפי מקורות זרים, מבנה המנוע הוא זהה לזה ש-Brose פיתחה בשיתוף עם Specialized, אבל כל תוכנת הבקרה נכתבה מחדש ע”י SRAM והותאמה לשאר החלקיקים המחושמלים שנשלטים ע”י אותה המערכת. המנוע יגיע עם 2 מצבי סיוע שנקראים Rally ו-Range. האחד עוצמתי שזולל סוללה, והשני שמרני יותר. אם 2 מודים לא מספיקים עבורכם – יש גם אופציה להעברה אוטומטית של ההילוכים, מאחר והמעביר נשלט ע”י אותו הבקר – כנראה שזה הדבר המבדל העיקרי והמשמעותי בכל הסיפור הזה.

הרי יש כבר מנועים, יש אופניים, יש הילוכים- העולם לא מחכה בנשימה עצורה למערכת מסראם אם היא לא עושה את זה בדיוק. אם כך כנראה שיש הגיון אחר והוא לאו דווקא המוצר הספציפי הזה. כדי להרים את המערכת הזו צריך להרים בסראם מחלקה שמתחילה להתמחות בנושא החשמלי, לארגן לעצמה את נהלי העבודה מול מתכנני האופניים אצל היצרנים, לרכוש ידע ואנשים שמתמחים בתחומים האלה. לא בונים יכולת כל-כך משמעותית בארגון גדול ביום אחד. אז זו יריית הפתיחה, ולא נתפלא אם בעתיד סראם תקנה יצרן מנועים ותעמיק את כניסתה על בסיס כל המהלך הזה.

המערכת תגיע ללא ידית שליטה ייעודית למנוע, כאשר החלפת המצבים תיעשה דרך ידית הדרופר האלחוטי של סראם שיש בו כפתור נוסף עבור השליטה במנוע. המשמעות היא ש-“תיאלצו” להשתמש במערכת של סראם בשלמותה, ללא יכולת להחליף למוט אחר או מערכת הילוכים שונה כמובן. מאחר ולסראם אין דרופר עם 200 מ”מ מהלך צפו לפופולריות דווקא אצל האוכלוסייה הקצרה.

מעבר לכך, ההתממשקות מאפשרת להריץ כבלים ישירות לסוללת האופניים ממעביר ההילוכים, ובכך לחסוך שימוש בסוללה הקטנה האלחוטית שיש במעבירים. זה ממש מגוחך בעיניי, שסראם חוזרים לחבר את החלקים האל-חוטיים שלהם בחוט, אבל יש אנשים שעדיין מתלהבים. לפי סראם, גם אם אחוז הסוללה מגיע ל-0 והמנוע שובק חיים, מעביר ההילוכים ימשיך לתפקד כשעתיים לאחר מכן. מאחר ומדובר במוצר שאינו נמכר בנפרד בשוק הפרטי (בניגוד למערכות הילוכים לדוגמה), אין תג מחיר למערכת הזו. לפי דיווחים חברות כמו Propane, Transmission, Nukeproof כבר החלו לתכנן דגמים לפי התכנון של המערכת הזו. 

 

הקפת העולם על חשמלוק

ניק סנדרס הבריטי, “הרפתקן מקצועי” יצא  בהחלטה נועזת שהוא הולך להקיף את העולם ע”ג אופניים חשמליים. מר סנדרס בן ה-65 לא יוצא בהצהרות סתם, כי אם תבדקו את עמוד הויקיפדיה שלו תגלו שהוא כבר הקיף את העולם פעמיים על אופנועים וגם על אופניים. הוא אפילו שבר שיא להקפת העולם בזמן המהיר ביותר בשנת 1997 וקבע את השיא הראשון להקפת העולם בשנת 1981 ב-138 יום בלבד. ההגדרה של גינס ל-“הקפת העולם” היא רכיבה רציפה ממזרח למערב, או ממערב למזרח, באורך של קו המשווה: 29 אלף קילומטרים. סנדרס מתכנן לרכוב כ-160 ק”מ ביום כדי לעמוד באתגר, עם אמירה כי כל רכיבה על אופניים היא נסיעה אחת פחות ברכב.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Squire Bike Locks (@squirebikelocks)

רודי מכריזה על Astral – משקפי 26 גרם חדשים

“דגם ASTRAL משלב עיצוב נוסטלגי אך מעודכן, מחומרים ידידותיים לסביבה וברמת נוחות אחרת מכל מה שהכרתם. משקלו הנמוך, כ-26 גרם, בשילוב עדשה פנורמית קמורה וצורתו הארגונומית מציעים חווית משתמש ייחודית”. הם מספרים. כמו כן הוא מתאים להוספת מסגרת פנימית לעדשות ראייה (קליפון). 

אנחנו מוסיפים שכבר קיבלנו את הדגם למבחן והוא נהדר: המשקל הקליל עושה הבדל מורגש בינו לדגמים אחרים, והאופן בו הוא אוחז את הפנים הוא עדין ונעים, תוצאה של גמישות העדשה שאליה מחוברים חלקים ללא מסגרת שלמה. איפה שיש קצת חומר מחוץ לעדשה (נקרא לזה “מסגרת”) המסגרת עשויה Rilsan Clear , פולימר ממקור אורגני המופק מ-45% שמן קיק. חומר ידידותי לסביבה. לדגם יש גם אפשרות לכיוון האפונים והמשקל הקליל שלו הופך אותו לנהדר גם לטריאתלטים וקוראי RUNPANEL  אחרים. יש לדגם 6 צבעים (בתחילה בישראל זמינים 3 ולאחר מכן יגיעו כולם). 

המחיר בישראל: 740 ש״ח. להשיג באתר רודי פרוג׳קט וברשת חנויות רודי.

מחפשים חשמלוק לייט? עכשיו יש גם לסנטה קרוז

סנטה קרוז מצטרפים למשחק החשמלוק הקל עם ההקלר SL, אופניים חשמליים לייט עם מהלך 160/140, מנוע פזואה 60NM ו-430 וואט ומשקל שנע בין 19.5 קילו ל-18.93 קילו בין הדגם הכבד ביותר לקל ביותר. סנטה קרוז טוענים שההקלר SL יכולים לאפשר לכם את אותו טווח הרכיבה אל מול חשמלוק על מלא. להקלר SL שלושה מצבי סיוע הנקראים בשמות שמאד מתאימים לחברה שמקורה בחופי הגולשים של קליפורניה, ואני לא אתפלא אם איזה dude named Kyle נתן להם את השמות: Breeze, River and Rocket. המעבר בין המצבים הוא עם טבעת שליטה על הכידון, ולא כפתורים גדולים ומסורבלים. 

אופניים מעניינים אתכם. הצטרפו לניוזלטר שלנו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

ההקלר האחרונים קיבלו ציונים לשבח, בעיקר בפניות, במבחני אופניים, וגם ככה מדובר באחד מאופנים ה-6″ אינץ’ המוערכים, אז הוספה של מנוע חשמלי לייט בהחלט יכולה לגרות כמות חבר’ה שעדיין יושבים על הגדר ופשוט לא רוצים לרכוב על מרידה. סנטה מקטלגים אותם כברונסון רק עם מיני מנוע. המחירים הם ברמת הטירלול הרגילה בעולם, כאשר הגרסה הזולה עולה 7,600 דולר וגרסת ה- TGX עולה 9,700 דולר (בארה”ב כמובן).

חשמלוק זה לא רק לשמנים!

רוכבים בבלעדיות בשלג חרמון? יש לרוקי מאונטיין משהו בדיוק בשבילכם. אם גם אתם מבלים כל חורף בלבוש חם, כפפות לובסטר ובקלבה (מסיכת סקי) על הפנים, תשמחו לדעת שרוקי בדיוק משחררים FATBIKE חשמליים לשוק, ה- Blizzard PowerPlay Fat-E. לבליזארד שלדת אלומיניום, מנוע 108NM, סוללת 700W שמסוגלת לעבוד גם במינוס 15 מעלות צלזיוס, מזלג ריגיד וכמובן צמיגי בלון 4.5″ מטורפים לגמרי. אם, משום מה, חשקה נפשכם בשיכוך, תוכלו להרכיב מזלג עם 100 מ”מ מהלך על המפלצת הזאת. זה שמן, זה מגניב, זה לחורף שאין לנו. יאללה רוקי!

Berria עושה Scott שעשתה Bold… 

חברת ברייה הספרדית מביאה עדכון נוסף לליין ה-XCO שלה. אחרי שניסו להחזיר את הסופטייל, ברייה מעדכנים את המאקו. זהו דגם השיכוך המלא שלהם, עם שלדה חדשה בעלת לוק מוכר. אמנם הבולם עדיין נשאר אנכי, אבל עכשי והוא מוסלק בתוך השלדה ומכוסה עם כיסוי פלסטיק להגנה מבוץ, זיעה, רוק ואיזוטון שמטפטפים מכם. השוס הכי גדול כאן הוא כמובן שעם הסלקת הבולם, התפנה מקום במשולש הקדמי לעוד מתקן בקבוק. הכיסוי הפריק גדול מאד ביחס לדלתית הקטנה שיש בשלדה של פוקס לתחזוקה הבולם, ואני מאמין שהמכונאים יעדיפו את זה. 

חוץ מזה המאקו החדשים מגיעים ב-2 גרסאות. גרסת XC עם 110 מ”מ של שיכוך, מוט כיסא קבוע וסקסי למראה, כידון וסטם אינטגרליים עם הובלת כבלים חבוייה, גלגלי 25 מ”מ וגיאומטריה סופר ארוכה (ריץ’ 485, סטאק 614, זוית ראש 67.5 מעלות למידה L). זוית הראש מתקהה עם כל ירידה במידת השלדה. גרסת ה-DC תגיע עם 120/130 מ”מ של שיכוך, דרופר באורך מגוכך של 125 מ”מ, מעצורים עם 4 בוכנות וגלגלים רחבים יותר. הגיאומטריה גם היא טיפה נוטה לצד השמרני של הטבלה.

וקצת כביש אקוסטי לגיוון- דקטלון לטור דה פראנס

לא בכל יום חברת ציוד עממית זוכה לתת ספונסר ראשי לקבוצת פרו טור בעולם אופני הכביש. לאחרונה מסתמן כי קבוצת AG2R תחליף את הספונסר BMC במותג הכביש הפרטי של דקטלון, Van Rysel. 

כבר יצא לנו לסקור מוצרים של ואן ריסל, וחוות הדעת הייתה חיובית ביותר. מאחר ודקטלון ממותגת כחברה זולה ו-“עממית”, עם מוצרים איכותיים בעלי מחירים נוחים לכל כיס, גם האופניים בדרגות הגבוהות מנמכרים במחירים מפתיעים, כאשר  אופני הקצה עם מערכות SRAM RED AX עולים כ-8,500 יורו (34 אש”ח), ואופני ULTEGRA DI2 עולים כ-5,500 יורו (22 אש”ח). לא מדובר במחירי שוק, אבל בהחלט אלא מספרים שמזכירים את מה שהיה פה לפני הבלגן של הקורונה. יש להודות גם שהעבודה המיתוגית והשיווקית של ואן ריזל מרשימה, והם נראים ממש… legit ליד מותגים מוערכים, במיוחד עם קיט אופנתי. 

שתפו את זה! פה בכפתורים למטה: