אוזון 11 העלה את סקרנותי אז ביקרתי כדי להתרשם בכמה אימונים וגיליתי מקום מרשים מאוד לרוכבים עם ייעוד. הוא  מהווה גם פתרון למי שמחפש מקום לאימונים במרכז הארץ, באמצע השבוע מבלי להסתכן בהתקלות בתאונה, גשם או חמסין, אולם הוא יתן תועלת מקסימלית לאנשים עם מטרה ברורה וממוקדת להשתפר ברכיבה: להוציא יותר הספק, לשפר את יחס הוואטים לקילו משקל גוף, או להיות מהירים יותר במקטע האופניים בטריאתלון. 
את המקום הקימו הזוג קרן פוטאש ואייטור אזפיאדו והם עובדים שם עם שורה מכובדת של מקצוענים בתחום האופניים כגון עמוס וולף, צחי בויגן, אסף יוגב ועוד. 

מה יש שם בעצם? 

במרכז השירות חדר ובו שתי שורות של טריינרים משוכללים של Tacx עליהם מרכיבים הלקוחות את האופניים האישיים שלהם. מסביב לשורת הטריינרים ישנם כמה שירותים נוספים: חדר התאמת אופניים של עמוס וולף בשיטת BG, חדר מסאג’ים, סטודיו לתרגילי חיזוק וגמישות, עמדת החלפות טריאתלון (בה מוקמים טריינר ייחודי לשחיה, מסילת ריצה וטריינר לאופניים זה לצד זה), וכמובן שירותים ומקלחות, ארוניות אישיות, ובית קפה מקומי. 

הרוכב על ה-Tacx ניצב מול מסך מחשב ובו מוקרן אחד מכמה סוגי אימונים: סוג מסלול אחד הוא סרט וידאו של רוכב אופניים מקצועי שאתם רוכבים מאחוריו במסלולים מוכרים ואמיתיים. לדוגמא: מטפסים את האלפ דואז, רודפים אחרי אימון של האחים שלק, או עושים הכרת מסלול של האיירונמן באוסטריה. בזמן שאתם נהנים מהנוף בסרט שמולכם, תוכלו גם לראות את מיקומכם הוירטואלי על מפת גוגל Earth, ולעקוב אחרי מיקומכם על גרף פרופיל הגובה והמרחק של הרכיבה. התוכנה מבצעת את התאמת קצב התקדמות הסרט לקצב האמיתי שלכם, ובעיקר: מוסיפה או מורידה את ההתנגדות של סיבוב הגלגל בהתאם לזווית הרכיבה והמשקל שלכם.

אופציה שניה היא מסלול “מחשב”: דמיינו שבמקום לרכב בתוך סרט מצולם במסלול אמיתי אתם רוכבים בתוך משחק מחשב. אופציה שלישית ואולי החשובה ביותר היא ה- Catalyst – הרכיבה לפי תוכניות האימון המוגדרות מראש, או התפורות אישית עבורכם. באופציה הזו אתם למעשה עוקבים אחרי גרף מאמץ שמבטא את עצמת ההתנגדות שהמכשיר מייצר. לדוגמא: אם המאמן שלכם הגדיר שהשבוע אתם צריכים לעשות אימון של שעה בתוכו יהיו 5 חזרות של דקה וחצי בהן תפיקו 300 וואט, אזי תראו מול עיניכם את גרף הוואטים שאתם אמורים להוציא, ולידו יצוייר לכם בזמן אמת ולאורך האימון גרף הוואטים שהוצאתם בפועל. מופיעים גם כל נתוני האימון הכמותי: זמן, מהירות ומרחק כמובן, אולם גם דופק (קורא חיישנים מוכרים מהסוגים הלא מקודדים), והספק. 
באוזון 11 ישנם גם אימונים קבוצתיים וגם כמובן אפשרות לבצע את תוכניות האימון האישיות שלכם בין אם ע”פ מרשם המאמן המקורי שלכם או לפי תוכנית שתקבלו שם. אם אתם מגיעים עם חבר (או קבוצה) אפשר לתכנת את התצוגה כך שתראו אותו מתחרה מולכם על אותו מסלול…אימון היכרות 
הגעתי לאימון אישי (כלומר לא קבוצתי) ראשון כדי להרגיש את המערכת. מסרתי את האופניים למאמן שהרכיב אותם על הטריינר, הכניס את נתוני האישיים ושם מגבת נקיה לצד האופניים. המאוורר מופעל, המסלול עולה על המחשב, ומתחילים לגלגל רגליים בפלמה דה מיורקה. התפריט: מישור של כחצי שעה ואז עוד כארבעים דקות של עליה בזווית מתגברת. הרכיבה כולה מוקרנת מולי כאשר רוכב מקצוען למראה לבוש חליפת רכיבה של אסירים (פסים בשחור ולבן…) מצולם רוכב לפני. הקטע המסעיר בסרט היה כאשר רוכב מקומי נצמד אל המקצוען המצולם ב-Tacx ועושה עליו דראפטינג של לא מעט זמן. המקצוען שברח מהכלא מבקש ממנו לעוף לו מהפריים, משחק עם שינויי קצב אולם ה Wheel Succer מסרב להרפות. רואים בבירור איך הכוכב הראשי מתעצבן מצביע על המצלמה שברכב מאחור ומנפנף בידיו. לבסוף הנודניק הספרדי משחרר…

מה למדתי? שבחימום אני מוציא מעט מאוד וואטים מהרגליים (100-150), אולם בעליה כשאני כבר בעניינים זה כבר נראה יותר טוב (200-300). לנושא הוואטים יש לסייג ולאמר שאלה וואטים מחושבים ע”פ פרמטרים כגון משקל הרוכב, מהירות הסיבוב של הרולר והנחות עבודה לגבי רמת החיכוך של הצמיג עם הרולר שהוא מונח עליו, וכן עצמת ההתנגדות שמופעלת בכדי לדמות עליה. על מנת להשוות לתפוקה נמדדת במד וואטים אחר יהיה עליכם לעשות קצת עבודת התאמה בין שני המכשירים. למרות זאת הרי שבעולם של הטריינר הזה, התחזקות בתפוקות שלכם היא אמיתית בהחלט וסביר שאם תראו התחזקות באוזון 11 תראו אותה גם במציאות. 

למדתי עוד  שיש לשים רק 100PSI בגלגלים אחרת הגלגל מחליק על הגלגלת בעמידה והעבודה מתפספסת, או מרגישה כמו טיפוס בצובה בעמידה כשהכביש רטוב. בכלל העבודה על טריינר אינה אופטימלית בעמידה והיא מרגישה הרבה יותר טבעית בישיבה – מהבחינה הזו, וזו בלבד אני חושב שאופני ספינינג יותר נוחים אולם מכל שאר הבחינות ממש אין מה להשוות את הכיף של הטריינר הזה לספינינג. הוא מספק עניין ומאפשר למשוך את הזמן הרבה מעבר לכל מכשיר אחר.  

יצאתי למקלחת וגיליתי שהדברים הקטנים מתוקתקים באוזון 11: יש מתקן לסבון נוזלי במקלחות ומגבת נקיה – לא חייבים לזכור להביא. בזמן שהתקלחתי האופניים הורדו מהטריינר על ידי הצוות, ועמדו מוכנים עבורי ביציאה. פינוק.

אסף  יוגב (מימין) וגיא מיד אחרי המבחן

אסף  יוגב (מימין) וגיא מיד אחרי המבחן

המבחן

הייתי רק באימון היכרות אחד, ואחריו עוד לא הספקתי לרכב בחוץ באמת, כלומר עבר כבר שבוע כמעט מאז עליתי על האופניים ורכבתי ממש בחוץ. אני מרגיש געגוע לרכיבה אמיתית וחושש שאם אבצע שני אימונים בשבוע באוזון אשחק מהר מדי כי אולי אתאמן, אבל לא ממש ארכב… מה שאמרה לי קרן פוטש מבעלי המקום הוא בהחלט משהו שצריך לקחת ברצינות: צריך לראות בזה שירות שמשלים את הרכיבה – לא מחליף אותה. ההצהרה הזו מגובה בעובדה שהמקום סגור בשבת: בשבת רוכבים בחוץ!הגיע יום “הרכיבה” הבא שלי: הטסט. יש הרבה רוכבים שאני מכיר שמפחדים פחד מוות מהתמודדות ישירה עם המספרים האלה שמוטחים בהם בישירות חסרת רחמים ומבשרים להם מהי תפוקת הוואטים שלהם וממנה מסיקים את היחס למשקל גוף. אני דווקא הייתי סקרן. מאחר ואני מכיר את עצמי לא ציפיתי לאיזה תפוקה מטורפת וקיוויתי שלפחות אצליח להגיע ל- 180 דופק מקסימלי בבדיקה אבל לא הצלחתי בכך.
מהי הבדיקה? אסף יוגב הפזיולוג של אוזון 11 (שחזר לישראל לאחר שסיים את לימודיו בגן העדן של הרוכבים: קולורדו) עורך אותה בחדר נפרד מחלל הטריינרים המרכזי כדי למנוע הסחות דעת. הבדיקה שנמשכת קצת פחות משעה כוללת חימום ושחרור שמה אתכם על הטריינר, ולאחר חימום ארוך מעלה ב- 15 וואט לדקה את רמת ההתנגדות של הטריינר. המשמעות היא עקומה מהירה למדי לכיוון דופק ותפוקת כח מקסימליים. בדרך גם תעברו באיזור הסף האנ-אירובי אותו ניתן להסיק מהתוצאות. הבדיקה היא הבסיס לתוכניות האימון שלכם באוזון 11 וכדאי מאוד להתחיל בה את המנוי שלכם. 
במבחן הוצאתי מקסימום 370 וואט אולם לא הצלחתי להגיע לדופק המקסימלי שלי מה שאולי מעיד שיש פוטנציאל לעוד כמה וואטים. 
עוד גילינו שהסף האירובי שלי הוא באיזור דופק של כ-160 פעימות לדקה ובתפוקה של כ- 300 וואט. תוצאות המבחן הזה ישמשו את עמוס וולף לבנית תוכנית אימונים אישית עבורי שתתמקד בחיזוק יכולותי הלא מספקת בתחום הנג”ש והעבודה במישור (בעיקר אינטרוולים של כח בסל”ד נמוך מאוד). יהיה מעניין לעשות מבחן חוזר בסוף התקופה כדי לראות האם הושגה המטרה.  
Conconi Test

ככה נראות תוצאות מבחן שלי באוזון 11

אימון קבוצתי

ההתרשמות הבאה שלי היתה מאימון קבוצתי שבו כולם עושים את אותו האימון בהנחית מאמן. הגעתי ביום ראשון בבוקר לפני העבודה (היום שגם ככה הכי קשה למצוא בו פרטנרים לרכיבה) ופגשתי את צחי בויגן שהעביר את האימון, שנמשך שעה ועשרים כולל חימום ושחרור קצרים מאוד. די מהר נכנסו לתוך הפרוטוקול שכלל הפעם עבודה על טכניקה. בתפריט היו שלושה מקטעים עיקריים, שביניהם קטעי שחרור קצרים. הראשון הכיל כמה חזרות של דקה על סל”ד נמוך, אח”כ עבודה על רגל אחת, ולבסוף פירמידה של סל”ד משתנה על עוצמת התנגדות שהולכת וגדלה. 
צחי עובר מדי פעם, מסתכל על הגרפים, מתקן שגיאות ומזכיר לעבוד חלק ועגול (בספרינט של החצי דקה הצלחתי להקפיץ את הטריינר קלות שזה שווה לאנרגיה מבוזבזת). זה אימון מעולה שבמהלכו אני מודע יותר מתמיד לפידול הלא מספיק אלגנטי שלי, ובמיוחד מגלה הבדל גדול מדי לטעמי של וואטים בתפוקת רגל ימין מול רגל שמאל! 
הרגליים כואבות בצורה מיוחדת שלא דומה למה שמרגישים בכביש ואפשר להתרכז לגמרי בכל שריר והשפעת העבודה עליו. האימון מתרגל שליטה בקאדנסים שונים ועבודה משתנה על טכניקה – משהו שאני יודע שצריך וכדאי לעשות, אבל בלי מסגרת מעולם לא באמת עשיתי. בסוף האימון צחי מציץ בתפוקת הכח הממוצעת שלי באימון וזורק מילה טובה. אם חשבתם שזה מכון ספינינג של הדור הבא, הרי שברור כעת שמדובר פה בחוויה שונה לחלוטין: לא קיפצוצים בין מצב 2 ל- 3 בסל”ד שלא עוזר לכלום, אלא עבודה ממוקדת לרוכבי אופניים אמיתיים עם דגשים שונים לגמרי מאלה של אנשי האירובי הטיפוסיים שמבקרים בספינינג בין אימון הקיקבוקסינג-אירובי לאימון המדרגות.

 

עלויות: 
שיטת התשלום מסובכת משהו ומתבססת על בסיס ונקודות. ההסבר המדויק נמצא כאן. ההסבר הפשטני יותר הוא הבא: בסיס משמעותו רכישת שני אימונים בחודש בממוצע של 68 שקלים לאימון ולשני האימונים האלה ניתן להוסיף אימונים או שירותים אחרים של המקום בתשלום של נקודות. העלות של נקודה יורדת וההנחה גדלה ככל שתקנו יותר נקודות. בנוסף יש Happy Hour: אפשר להפיק הרבה יותר מההשקעה ברכיבה בצהריים למשל. בגדול – אם אתם משתמשים רציניים ותעשו אימון אחד בשבוע במשך שנה אזי המנוי הזה יעלה לכם כ 366 ש”ח שזה די דומה למנוי לחדרי הכושר היותר יוקרתיים. 
היתרון בשיטת הנקודות הוא שהיא מאפשרת לרכז את השימוש לתקופות צפופות כגון שיא הקיץ כשחם מדי, שיא החורף כשרטוב וקר או לקראת תחרות כשרוצים לחדד באופן מדויק. בנוסף – נגיד שנפצעתם או אתם נחים השבוע: אפשר להשתמש בנקודות למסג’ או אימוני חיזוק שרירי ליבה…  לקורא הממוצע זה אולי ישמע יקר, אבל כנראה שיש לא מעט קהל לסוג כזה של שירותים, וממבט באופניים שאני רואה על הכביש, דומה כי ענף האופניים הוא מקום טוב לחפש בו את הקהל הזה. 
מה דעתנו? 
נכון, זה יקר, אבל מדובר פה במיזם מדליק וייחודי של מקצוענים לרוכבים, שהוקם לא בלי סיכון והצליח לייצר ווייב חיובי, שורה של לקוחות מרוצים, ולהוות עוד נדבך להתמקצעות ורצינות שענף האופניים והטריאתלון הישראליים יכולים רק להנות מהם. כל אחד יכול להפיק מהמקום הזה שימוש שונה בהתאם לנטייתו ויכולתו.
בעיני המקום מתאים במיוחד למי שלא מצליח לרכוב מספיק בחוץ באמצע השבוע עקב הפחד מהתנועה ומגבלות זמן מרחק מקלחת. מנוי כזה יכול לאפשר לרוכב ללהתחזק במינימום שעות אוכף היות והאימונים האלה ממוקדים ונערכים בתמיכה של מקצוענים שיעזרו לכם להפיק את המקסימום. בנוסף הוא מעולה כאשר יש לפניכם מטרה ברורה אליהם אתם מעוניינים להגיע במצב האופטימלי: מטריאתלון אולימפי ועד איירון-מן, טראנס-אלפ או כל אתגר אחר שמצריך תקופה מרוכזת של אימונים בפוקוס מיוחד.
תנו לנו קצת אהבה (Like) ב Facebook (בקישור זה), ונעדכן אתכם על פרסום כתבות חדשות ב BIKEPANEL!