קר לכם בחורף? אפשר לשקול רכש של ביב קצר חורפי במבחן: ביב טרמי של בונטרגר בעל שכבת בידוד תרמית עבה יותר מהביב הקייצי הרגיל שלכם. איך התחושה בחורף הישראלי והאם גם לכם כדאי לרכוש את המוצר?
החיים בין 5 ל 20 מעלות
התנאים להצלחה די פשוטים מבחינתי: ביב כזה צריך להחזיק את החורף הישראלי, כלומר להתאים לרכיבה בינואר עד מרץ בד”כ בין חמש לעשר מעלות בתחילת הרכיבה בתנאים יבשים. בסופה הוא אמור לעמוד בהתחממות של עד 20 – 23. ואכן – את המבחן עשיתי בדיוק בטמפרטורות האלה בינואר 24. אולי תשאלו: אבל מה לעשות כאשר קר יותר – קרוב יותר לאפס מעלות? הרי יש לא פעם גם תנאים כאלה באזורים רבים בארץ בחורף, למשל בתחילת רכיבה בשש בבוקר באזור טל-שחר הנמוך יחסית או בעמק יזרעאל. זה נכון, אבל לכאלה תנאים צריך כבר דרגת בידוד אחרת. וחוץ מזה, אני נוטה לוותר על רכיבות בכלל בתנאים כאלה. למה לסבול?
איפה קונים?
באתר CTC או בחנויות CTC-טרק ישראל: מכנס קצר בונטרגר ולוסיס תרמי . מחירון: 650 ש”ח. אם לא התאים לכם, אפשר להחזיר גם אחרי שימוש עד 30 יום – אותה רמת שירות קיצונית של בונטרגר ו CTC בישראל (ובעולם).
קר זה עניין אישי
התמודדות עם קור היא מאוד סובייקטיבית. מי שעוקב אחרי הכתבות שלי אולי כבר יודע שאני כושל בקור: אולי זה בגלל אחוז שומן נמוך, אולי גנטיקה אחרת – אבל אין לי שום סבילות לקור, אני לא טוב בזה. אחרי שחיה בחורף בים עם חליפה אני יכול לרעוד שעות. הידיים שלי קופאות בקלות, ואפשר לחוש בזה ליד אנשים אחרים, הן פשוט קרות יותר. אני לא נורווגי. הכי חורף שאני נוטה לצאת לרכוב בו הוא אביב אירופאי: כאשר אין גשם והטמפרטורות נעות בין 5-10 מעלות. אלה גם התנאים שמבחינתי הם היעד העיקרי של ביב כזה.
גלו את הווצאפ השקט שלנו:
כשאני יוצא איתו, זה בד”כ מגיע עם עוד שכבות לא מסיביות מדי, שאפשר לקלף אחרי שעתיים של רכיבה, כשהשמש יוצאת:
- כובע דקיק ומחמם לראש ולאוזניים (האמת שכובע דקיק לריצה של נייק התגלה לי כטוב יותר מכל כובעי החורף לאופניים שבחנתי עד היום. גמיש דקיק מחמם ונעים יותר).
- גופיה תרמית דקה יחסית- לא מהסוג הכי חורפי שיש אבל גם לא קייצי – עם יותר אטימה מלפנים וגב מאוורר כמעט קייצי מאחור.
- מחממי ברכיים של בונטרגר שמחזיקים אצלי כבר כ 15 שנים והם כמו חדשים – ממבחן שעשיתי ב 2009! ללמדכם את איכות המוצרים שלהם. מדהים!
- שרוולי ידיים – אני משתמש בז’אנר הצמריים על שום הרכות והאלסטיות הנעימה שלו.
- מעיל רוח מלא או ווסט אם קצת יותר חם. יש לי כמה, ורק אם קפוא ממש אני בוחר באטומים יותר גם נגד גשם. ברוב המקרים ייבחר המעיל הקליל והדקיק ביותר שמתקפל לכיס ממש קטן וקל.
- כיסוי נעליים קדמי לאצבעות. מאוד מועיל ולא מוסיף סרבול בכלל.
- כפפות ארוכות, לא הכי חמות ועבות שיש.
כמו שאתם רואים – הכל זה מדרגה שנייה. באירופה וארה”ב כנראה היו קוראים לזה ביגוד אביב. אצלי זה לחורף.
אין פה מעיל פליס או חולצת רכיבה שנייה עבה אלא מעיל רוח דקיק מאוד ומינימליסטי. אין פה בהכרח באף לצוואר ולאף – זה כבר עבור 0-5 מעלות. בתנאים של 5-10 אני רוצה לצאת כשתחושתית יש לי צורך בחימום נוסף, אבל לא קפוא לי. אני מתחיל את הרכיבה כשקצת קר לי, ומתפשט ומקלף את שכבות הבצל לאחר מכן וזה איזון נכון. אם הייתי מתחיל לבוש חם מדי, היו לי עודפי ביגוד לסחוב כשנגיע מעל 15 מעלות. אגב, ב CTC ממליצים באתר על שני מוצרים נלווים: שרוולים ארוכים לרגליים, וחולצה תרמית ארוכה תואמת. נראה לי ששני אלה ביחד עם הביב הזה יתאימו גם לקור של הדרגה הנמוכה יותר של 0-5 מעלות.
ביב תרמי – בונטרגר ולוסיס מספרים עליו
- מכנס קצר: Bontrager Velocis Thermal inForm Bib
- טווח הטמפרטורות המומלץ: 13-21 מעלות. כן אני משתמש בפחות.
- הפד – Arcus inForm – מתוצרת איטליה,”OverEasy constructed Aircell” – מה זה אומר??
- הבד – תרמי, מהונדס לתפוס ולשמור על חום הגוף (שזה מה שכל ביגוד תרמי אמור לעשות)
- קל, פרופיל נמוך, עם רצועות ביב ללא תפרים לנוחות והתאמה
- גשר הביב עם תמיכה באמצעות רשת בגב
- חיתוך נקי של הגריפרים – הקצוות של הביב מעל הברך
- מידות Inseam – לכל המידות 27 ס”מ למעט XS-S שם זה 25 ס”מ
- אחריות ללא תנאים – אפשר להחזיר עד 30 יום
- אינו דוחה מים
- טכנו’ אנטי מיקרוביאל
- מתאים למבנה של Fitted – רוכב בכושר גבוה (לעומת Semi-fitted מהצד הרגוע יותר ו Pro fit המקצועני)
- מידות מומלצות:
- סמול: מידת מותניים 89-94 ס”מ
- מדיום: מידת מותניים 96-102 ס”מ
- לארג’: מידת מותניים 104-109
- אקסטרא לארג’: 112-117
הצטרפו לניוזלטר – פעם בשבוע בלבד עם תכנים מעולים מהפאנל:
ביב תרמי: חווית הרכיבה
מעבר לעובדה שאפשר להחזיר גם אחרי שימוש עד 30 יום – אותה רמת שירות קיצונית של בונטרגר ו CTC בישראל (ובעולם), הרי שמדובר בגרסה חמה יותר של ה Velocis המוכר שלהם- ביב מצוין לקיץ עם פד מעולה ומאוזן. לא עבה מדי ולא דק מדי. לקחתי מידה מדיום, למרות שלפי ההמלצות של בונטרגר אני צריך סמול. המידות מעלה נקבעות ע”פ היקף המתניים ושלי סביב 90 ס”מ אולם אני בד”כ מעדיף מדיום ופחות לחץ. התשלום הגיע בדמות מעט “עודף פד” באזור המפשעה שם מתיחה חזקה יותר של כל המערכת היתה מקבעת הדוק ונכון יותר את הפד. אבל הניסיון שלי ברוב המקרים בעבר הוא שבסוף נוח לי יותר עם מדיום על פני סמול גם כשההמלצה הפורמלית היא סמול. הבונוס מבחינתי הוא רכיבה ללא מגבלות תנועה בכלל, ללא התנגדות בעיקר בהרמת הברכיים למעלה בפידול. האורך של הביב מתקרב לברכיים ואינו קצר מדי. את הכתפיות אני בכלל לא מרגיש וגם להשתין איתו אין בעיה- הוא מספיק נמוך מלפנים.
הפד עצמו חלק למראה- אין בו אזורים חיצוניים משתנים ומרקמים עם בליטות וכו’- העובי משתנה בתוכו כאשר המגע עם העור אחיד. הוא מהז’אנר האמצעי- לא הכי עבה ומוגזם שראיתי ולא הכי דק וכך גם מבחינת התגובה שלו לגוף – שומר על תצורה במידה אמצעית. יש פדים רכים מאוד שממש נצמדים אבל תכונות הבידוד שלהן בד”כ חלשות יותר – פה יש איזון נכון בין מגוון העדפות ואני מעריך שרוב הרוכבים יאהבו את זה בדיוק כך. פס ההידוק מעל הברכיים ברוחב 5 ס”מ מדויק ונוח. בצדו הפנימי חשפוש המיועד לאחיזה. בונטרגר מייעדים אותו לבין 13 ל 21 מעלות ואני מאשר שבאמת באיזורי ה 10-15 הוא הכי מוצלח. בין 5-10 בתחילת הרכיבה הוא היה בסדר גמור, ושם עיקר הבעיה היא הרי באצבעות. אזורי ה 15-21 מגיעים תמיד אחרי שאתם כבר מחוממים בסוף הרכיבה, כך שההתמודדות היא לא רק מול טמפרטורה חיצונית, אלא גם מול הגוף החם יותר והוא נידף והרגיש טוב. אחרי 20 מעלות זה באמת כבר לא מומלץ ולא נחוץ.
סיכום: ביב תרמי של בונטרגר
אני ממליץ לקנות ביב תרמי ולהפסיק להתכלב בקור עם הביבים הקייציים שלכם! ביב כזה הוא שדרוג למלאי. זה פריט שרבים מדי חוסכים עליו, כי הוא קצת באמצע בין הקור המטורף של סביב 0-5 מעלות לבין הקור הלא מספיק קפוא של 5-15. ואז מה שקורה אצל רבים הוא שהם יכולים לשרוד גם עם ביב קייצי ומוותרים על רכישה נוספת. אבל זו טעות.
נכון שכל אותם עזרים נוספים אותם פרטתי קודם מסווים מעט את הקור גם בליבת הגוף, אבל תוספת עדינה של בידוד עושה הבדל גדול. שווה לסגור את הפינה. אני בוחר בו לכל רכיבה שמתחילה כאמור ב 5 מעלות. אם היא מתחילה מעל 12-13 מעלות אני כבר מתלבט אם לקחת את הביב הקייצי. ואם מתחת ל-5? אפשר גם לעשות דברים אחרים היום. למשל – ארוחת בוקר מפנקת או אימון שחייה בבריכה מחוממת שהג’קוזי לידה מפנק בטמפרטורות טובות יותר.
אין צורך לסבול.